Ogólna dyskusja o polityce - Strona 59

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Kto zna się lepiej na polityce?

czarny samael
11
22%
Kamil232
23
46%
Nie wiem. Carlo to Carlo.
16
32%
Awatar użytkownika
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 10 lip 2007, 14:31

Michał M pisze:Może i wielkiej róznicy nie będzie :wink: Ale, Drogi Krajanie (w końcu jesteśmy z tego samego miasta), przedstaw mi proszę jakie to różnice (poza nazwą, której w końcu wielu nie chce uznawać - ja też nie) były między Państwem rządzonym przez komunistę Millera a mieniącego się naprawcą RP Kaczora? Zwłaszcza w kontekście afer z udziałem rządzących i obsadzania wszelkich (dosłownie, nawet tych najniższych) stołków swoimi ludźmi, w myśl zasady "mierny, bierny, ale wierny" (powodując często wyrzucanie nie tylko partyjniaków z SLD ale też bezstronnych fachowców) :?: A później wykorzystywania profitów z tejże władzy płynących?

Nie wiem, z czego to tak naprawdę wszystko wynika. Może to władza tak działa na ludzi? :think: W każdym razie w przyszłości życzyłbym sobie rządzących (niezaleznie z której strony), którzy skupialiby swoją uwagę na Państwie a nie na własnych korzyściach czy rozgrywkach (typu tzw. lustracja) :!:
Roznica bedzie taka, ze czerwono-rozowe elity powroca triumfalnie do wladzy na co niebywale liczyly od momentu wygrania przez Kaczorow ostatnich wyborow. Obecna opozycja juz przebiera nogami, nie mogac wytrzymac bez dwoch lat przy korycie, a Salon ktoremu nie pomagaly nawet ostatnie tromtadrackie hucpy Geremka nareszcie bedzie mogl odetchnac z ulga. I to wlasciwie byloby na tyle jezeli chodzi o powazne zmiany, z tym ze hochsztaplerzy z Samoobrony zostana zastapieni przez postkomunistyczna swolocz (Samoobrona to zlodzieje milionow, a SLD to zlodzieje miliardow :lol2:), a PiS przez Platforme i beda wspolnie obstawiac wszelkie spolki, instytucje etc. dokladnie tak samo jak robila to dotychczasowa koalicja. Ergo: takze tak, jak robia to obecnie HGW et consortes w Warszawie.

Jezeli chodzi o sukcesy partii Kaczorow, na ktorych nie glosowalem i glosowac nie bede (natomiast dostrzegam tez pozytywne strony ich dzialalnosci), to pisalem juz o tym kilka miesiecy temu na BO: praktycznie wszystkie zapowiedzi tej formacji zostały zrealizowane.

- likwidacja WSI (done)

- program polityki prorodzinnej (done)

- sady 24-godzinne (done)

- dywersyfikacja dostaw gazu (done)

- likwidacja podatku od spadkow i darowizn (done)

- powołanie Centralnego Biura Antykorupcyjnego (done)

- stabilizacja ustaw gospodarczych (nie ma reform dla reform, schladzania gospodarki i innych eksperymentów z czasow UW-AWS)

- ustawa o nadzorze finansowym (done)

- wreszcie w miare niezalezna polityka zagraniczna (done)

- skuteczne jak dotad manewry wokol euro (done)

- reforma prawa spoldzielczego (done)

- obnizenie skladki rentowej (done)

- proba zwalczania korupcji w pilce noznej (done)

- weto w sprawie polskiego miesa

- szczyt w Brukseli

- brak powaznych afer korupcyjnych, przypadki korupcji we wlasnych szeregach likwidowane

- przywrocenie dwuglosu w srodkach masowego przekazu (brak tak jednoznacznej dominacji opcji lewicowo-liberalnej)

W Polsce doprawdy wbrew aberracji medialnej nie dzieje sie nic zlego. Swiadcza o tym wszystkie wskazniki gospodarcze i spoleczne. Niestety, zasady demokracji czesto byly lamane co ciekawe przez opozycje, ktora to juz od pierwszego dnia po wyborach robila wszystko, aby destabilizowac sytuacje w panstwie i podwazac wyniki demokratycznych wyborow. W dzisiejszej Polsce, do destabilizacji wystarcza posiadanie mediow, a w tej dziedzinie istnieje asymetria korzystna dla obozu postkomunistycznego, asymetria stworzona nie przez przedsiebiorczosc a przez pseudo-prywatyzacje. Ale spokojnie. Gdy gnoi sie nie raz wladze bez wyraznej przyczyny, to społeczenstwo traci szacunek dla kazdej wladzy i jest tylko kwestia czasu, kiedy LiD i PO beda tak gnojone jak dzisiaj Kaczory i ich partia. Wlasciwie w Polsce nie dzieje sie nic innego niz przed rozbiorami 18 i 20 wieku - warcholskie traktowanie panstwa przez elity polityczne. Ryje pełne slow o demokracji, ale nie potrafia wytrzymac jednego dnia bez mysli - co tam mandat wyborczy, wypieprzyc okropne Kaczory od razu - teraz my.

Co do zasady BMW, oczywiscie ona nadal obowiazuje. Szczegolnie, ze PiS tak jak juz pisalem jest partia wodzowska, pelna entuzjamu do etatyzmu, i skladajaca sie z niekompetentnych ludzi. Ale polityka ma sie tak do moralnosci jak prostytucja do dziewictwa i nie zmieni tego ani wymiana pokoleniowa, ani powrot do koryta czerwono-rozowych pseudoelit. Ponadto lustracja to nie zadna "rozrywka", tylko proba przywrocenia ELEMENTARNEJ PRZYZWOITOSCI, poniewaz prawda w 3 RP zostala uznana za element bedacy zagrozeniem dla transformacji ustrojowej. A jak mawial SP. Profesor T.Strzembosz, "nie mozna budowac gmachu przyszlosci na bagnie przeszlosci".

Zreszta w moim poprzednim poscie nie chcialem niczego udowadniac, tylko przemawiala przeze mnie awersja do pelzajacej glupoty prezentowanej przez takich dyletantow jak pan o nicku Sawyer. Gdyby to wszystko bylo takie proste...

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 10 lip 2007, 14:51

Tymon Jagła (Deco_10) pisze:Jezeli chodzi o sukcesy partii Kaczorow
Z chęcią bym sobie podyskutował, ale zaraz mam niestety wyjazd słuzbowy i będę dostęony dopiero za 2 dni :( Dlatego skomentuję tylko pewne rzeczy które mi się nasunęły:

Pięknie wymieniasz osiągnięcia PiS - z częścią jestem nawet skłonny się zgodzić. Na pewno jedna nie były to wszystkie elementy ich kampanii/programu, zwłaszcza zabrakło takiego kluczowego hasło jak tanie Państwo. Może dlatego, że jakoś tego im się nie udało zrealizować :]
Z innych rzeczy, które mi sie od razu nasuwają, to:
Tymon Jagła (Deco_10) pisze:Ponadto lustracja to nie zadna "rozrywka", tylko proba przywrocenia ELEMENTARNEJ PRZYZWOITOSCI, poniewaz prawda w 3 RP zostala uznana za element bedacy zagrozeniem dla transformacji ustrojowej.
Nie mam nic przeciwko lustracji, jeżeli prowadzona byłaby ona rzeczowo, przy zastosowaniu dobrych przepisów prawa. Ale w obecnej sytuacji zabrano ludziom tak elementarne elementy państwa prawa jak domniemanie niewinności i prawo do obrony. Wszystkich tych, których teczki "wyciekały" jakimś cudem (albo nawet otwarcie) z IPN-u od razu ukrzyżowano, nawet bez dania możliwości riposty. Uważasz to za normalne? Ciekawy jest też przypadek teczki Kaczyńskiego - ledwo co wypłyneła na wierzch, juz na specjalnej konferencji minister Ziobro stwierdził iż, była ona z pewnością spreparowana i już zostało wszczęte postępowanie przeciwko odpowiedzialnym za to ludziom (ciekawe, pewnie byli z "układu" :] Dziwne, że w innych przypadkach od razu stwierdzano winę.

I dlatego taką "lustrację" nazywam rozgrywką. Intelektualiści (czyli "wykształciuchy") nie podobaja się PisOwi - proszę bardzo, dowalmy im lustracją; dziennikarze źle o nas piszą - zaraz ich załatwimy. Itp. itd. :roll:

Poza tym piszesz o gospodarce - no pieknie, na razie jest super. Tyle, że aktualni rządzący nic nie zrobili, żeby ten wzrost utrzymać - o tzw. "pakiecie Kluski" juz nic nie słychac. A wzrost nie trwa wiecznie niestety. Każdy kto choć trochę interesuje się ekonomia, wie że rynek ma lepsze i gorsze czasy. No ale oczywiście jak te gorsze czasy przyjdą na inna partię rządzącą, to PiS od razu stwierdzi, że za ich czasów było świetnie :? Zapominając oczywiście przy okazji, że polityka gospodarcza wpływa na rynek długofalowo, a nie w perspektywie kilku miesięcy...
Tymon Jagła (Deco_10) pisze:Ale polityka ma sie tak do moralnosci jak prostytucja do dziewictwa
Tu masz całkowitą rację. Tylko po co w takim razie niektórzy uzbrajają się w strażników moralności, po to, żeby parę miesięcy po wyborach wchodzić w koalicję z kryminalistami czy też przekupywać niektórych reprezentantów tejże formacji :?: A potem dziwimy się, że we Francji frekwencja wyborcza wynosi ponad 70%, a u nas jak jest dobrze, to przekroczy 40%.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 10 lip 2007, 15:05

Mam nadzieje ze rozumiesz Tymon roznice miedzy done a well done.
Jakby ktos nie wiedzial jest ona taka jak miedzy grac w pilke a dobrze grac w pilke czyli zasadnicza.Ile z tych "zreazlizowanych" postulatow PiS okazalo sie well done niech kazdy sam sobie odpowie.
Jezeli chodzi o lustracje to nie zdziwie sie jezeli za x lat powstanie Instytut IVRP ktory bedzie zajmowac sie osobami bedacymi obecnie u wladzy tak jak teraz osobami ktore kiedys wspolpracowaly z SB zajmuje sie IPN.Tylko ze w przeciwienstwie do IPN z zachowaniem ELEMENTARNEJ PRZYZWOITOSCI.

Za duzo czytania za malo myslenia.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 10 lip 2007, 15:33

Tymon Jagła (Deco_10) typowy Pisowski żołnierzyk.

Tymon Jagła (Deco_10) pisze:program polityki prorodzinnej (done)

Że niby becikowe ? ... Wielka zachęta do rodzenia dziceci i przyrostu naturalnego. :lol:
Tymon Jagła (Deco_10) pisze:sady 24-godzinne (done)
Poczytaj opinie prokuratorów i sędziów...
Tymon Jagła (Deco_10) pisze:stabilizacja ustaw gospodarczych
Stabilizacja czyli nic nie robią... moze i dobrze, ale z kolei gdyby cos zrobili to moze byloby jeszcze lepiej.
Tymon Jagła (Deco_10) pisze:wreszcie w miare niezalezna polityka zagraniczna (done)
Ile ci płacą od posta ? Bo to co napisales to lekka przesada, Fotyga nie wie co sie dzialo na szczycie, Kaczynski jej nie pomoze bo on nie zna języków.
Tymon Jagła (Deco_10) pisze:proba zwalczania korupcji w pilce noznej
Próba.
Tymon Jagła (Deco_10) pisze:szczyt w Brukseli
Szkoda tylko ze nie wiadomo co ustalili.
Tymon Jagła (Deco_10) pisze:przywrocenie dwuglosu w srodkach masowego przekazu
Chodzi ci o TVP :lol:

Nóż się w kieszeni otwiera jak sie czyta, że np. Polska odniosla czy odnosi sukces w UE....

Główny cel rządu ... szukanie układów i agentów oraz wyjazdy do szwajcarii :lol: . Oczywiscie obowiazkiem premierów jest lizanie 4 liter Rydzyka - innaczej tego nazwac nie mozna.

Tych którzy są za mądrzy dla Kaczynskiego to sie eliminuje ... Meller, Sikorski, Zalewski ....

Do tego dochodzi jeszcze nie pierwszo rządna ale wazna sprawa - Prezencja :roll: Kwasniewski sie napil w Charkowie, ale przynajmniej umial sie zachowac w towarzystwie...

Powtarzam ... tylko niezrownowazony zaglosuje na PiS... albo ten ktory jutro wyjezdza na wyspy, i chce zrobic na zlos sasiadom.

Dopiero teraz doczytalem skąd jest Tymon wszystko jasne.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 10 lip 2007, 16:00

skorpss pisze: JKM jest bez wątpienia szarą eminencją UPR-u i to sie chyba prędko nie zmieni.
Szarą eminencją jest i duży wpływ na UPR ma. Jednak jego władza nie jest już tak wielka jak kiedys. JKM ma 65 lat i w najblizszym czasie musi odejść na emeryture. Przecież nie będzie mu się chciało siedzic w polityce aż do smierci. Swoje zrobił i powinnien się usunac w cień, niech sobie odpoczywa na emeryturze i gra w brydza bo jak słusznie stwierdził bellus z nim UPR nie wypłynie na szerokie wody, a szkoda bo ja i pewnie wielu ludzi, którzy wierzą w te partie bardzo by tego chciało, eh marzenia.
Chlopaczek pisze:wszelkiej masci lewactwo ktore dazy nieprzerwanie do unicestwienia narodu polskiego
Wyjątkowo nie wyszła ci ta ironia. A tak a propos dążeń wszelkiej masci lewactwa to chyba wszyscy wiem jakie one są? Prawda?
Chlopaczek pisze:Jezeli chodzi o lustracje to nie zdziwie sie jezeli za x lat powstanie Instytut IVRP ktory bedzie zajmowac sie osobami bedacymi obecnie u wladzy tak jak teraz osobami ktore kiedys wspolpracowaly z SB zajmuje sie IPN.Tylko ze w przeciwienstwie do IPN z zachowaniem ELEMENTARNEJ PRZYZWOITOSCI.
:shock: :o

Kogo jak kogo ale ciebie o takie coś bym nie podejrzewał. Będziesz razem z postępową Senyszyn scigał okrutne zbrodnie (przeciw narodowi i Polsce) Kaczyzmu przy których działalność SB i UB to mały pikuś.

Sawyer minuta ciszy dla ciebie i swieczka dla twej duszy a w zasadzie umysłu [']. Aż nawet nie chce sie odpisywać, może ktoś sie nad tobą zlituje i w pewnych kwestiach cię uświadomi.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 10 lip 2007, 16:04

franz pisze:Sawyer minuta ciszy dla ciebie i swieczka dla twej duszy a w zasadzie umysłu ['].

Typowy pisowski żołnierzyk ... juz kolejny, a myslalem ze pilka.pl ma jakies filtry :roll:

['] - znak gimnazjalistów :? .

Niech ktoś mi wymieni jeden + rządów PiSu Błagam !

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 10 lip 2007, 16:13

Sawyer pisze:Niech ktoś mi wymieni jeden + rządów PiSu Błagam !

Nie rządzi SLD?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 lip 2007, 16:13

Darujcie sobie ataki personalne, nie zniżajcie się do poziomu polityków.

Ale do rzeczy. Łódzka prokuratura złozyła wniosek o odebranie immunitetu Łyżwińskiemu i aresztowanie go.
Postawić mu chca 7 zarzutów. Głównie zwiazanych z seksaferą, Z konferencji ministerstwa sprawiedliwosci zapamiętałem, że pokrzywdzone są 3 kobiety. oczywiście o gwałty chodzi [oraz próbe usuniecia ciązy jednej z nich - nieudanej próby]. Jeden zarzut dotyczył przetrzymywania przez tydzien jakiegoś mężczyzny [byłego współpraconika Łyzwy, czy kogos takiego] w celu wyłudzenia od niego 500 tys, zł.

Co do Leppera - Ziobro za dużo szczegółów nie podał. Potwierdził nieoficjalne dotąd informacje, o tym, ze chodzi o 3 mln łapówki za odrolnienie [dobrze napisałem ? :D] 39 ha [chyba 39].
Ponoć głównym podejrzanym jest bardzo bliski współpracownik Leppera.

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 10 lip 2007, 16:16

Sawyer dla mnie plusem jest rozj.... WSI. Dobra polityka zagraniczna .... czym więcej lewicowe zachodnie media nas jada, tym bardziej jestem przekonany o słusznej polityce ..... koniec z lizodupstwem Belki, Geremka i innych pseudointeligentów :lol:
Sawyer pisze:Typowy pisowski żołnierzyk ... juz kolejny, a myslalem ze pilka.pl ma jakies filtry Rolling Eyes
I typowy syndrom dla GW. Kto z nami ten inteligent, europejczyk itd. .... kto przeciw to wiochmen, debil, kretyn itp. Mamy kochany demokrację i ja mam prawo popierać PiS, a ty na niego jechać. Ja jakoś nie nazwałbym cię ..... tylko dlatego, że dla ciebie wykładnią jest TVN24 i GW.

Awatar użytkownika
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 10 lip 2007, 16:22

Michał M - wymienialem jak dotychczas tylko sprawy, ktore mozna (choc oczywiscie nie trzeba) uznac za sukcesy. O porazkach jak na razie zesmy nie dyskutowali, tedy ich nie omawialem. Jezeli chodzi o lustracje to widze, ze powtarzasz dokladnie to, z czym mamy do czynienia w niektorych, wiodacych srodkach masowego przekazu. Ergo: lustracja oczywiscie tak, ale nie ta zla, dzika, szalona, tylko ta spokojna, rzetelna i dobra. Otoz Zaremba kiedys slusznie powiedzial, iz sa to ludzie, "ktorzy zawsze popieraja idee lustracji, ale nie te ktora jest aktualnie przeprowadzana". Bo takie myslenie doprowadzilo do tego, ze jak dotychczas zadnej lustracji od roku 89 w ogole w Polsce nie bylo. Mowisz, ze niektorych "ukrzyzowano". Kto niby "ukrzyzowal"? Chcialbym doprawdy to wiedziec. Bo jezeli ktos rzeczywiscie to uczynil, to wlasnie media ktore miast zajmowac sie dysputami na tematy gospodarcze, wola podawac kolejne sensacyjne informacje dotyczace kolejnych zdemaskowanych agentow bezpieki. Vulgo: do nich miej pretensje. Dla jeszcze innych, na przyklad dla "GW" i calego tego srodowiska, przez cale lata 90. donoszenie za pieniadze na kolegow bylo nobilitacja i cnota. Co do teczki Kaczora to nie wiem, czy jest to twoja ignorancja czy prowokacja, poniewaz powszechnie wiadomo, iz teczka JK zostala sfalszowana w latach 90. w ramach tzw. inwigilacji prawicy (kiedys to szeroko opisalem na swoim blogu).

Ponadto podaj mi przyklad "zalatwiania" zurnalistow nieprzychylnie piszacych o rzadzie. Bardzo to ciekawe. Jezeli chodzi bowiem o "wyksztalciuchow", to odnosze niestety wrazenie ze jestes kolejna osoba ktora cos belkocze na ten temat, ale sama nie wie co ten termin oznacza. Otoz obecny marszalek sejmu zdefiniowal to pojecie tak: "To mocno ignorancka, egoistyczna, narcystyczna warstwa wykształconych, która nie ma wiele wspólnego z polską inteligencją". IMO choc termin pewno niefortunny, to diagnoza trafna. W Polsce obecnie juz nie ma inteligencji - wytlukli ja zaborcy, hitlerowcy i sowieci, a potem mordujac akowcow - polscy komunisci. Dzisiaj mamy ludzi wykształconych w PRL-u, a nie inteligencje. Inteligencja to nie tylko wyksztalcenie, to takze wartosci, sposob bycia. Sposob uzywania swojego mozgu. Dzisiejsza "inteligencja" nie potrafi samemu myslec i daje sie wodzic mediom bez zadnej refleksji (i to niezaleznie od tego, czyje te media sa). Faktem tez jest, ze celowa polityka okupantow, najpierw hitlerowskich, a pozniej sowieckich doprowadzila niemal do wymarcia elity polskiej zwanej inteligencja, zastąpiono ja blyskawicznie awansowanymi ciemniakami, ktorzy byli posluszni wladzy radzieckiej i sa jak widac jej posluszni do dzisiaj.

Jezeli chodzi o gospodarke, to gdzie ja pisalem ze obecna sytuacja ekonomiczna jest zasluga obecnego rzadu? Nigdzie, tedy nie wiem skad imputowanie mi tego pogladu. Natomiast jezeli wierzysz, ze PO po dojsciu do wladzy zacznie realizowac swoj program gospodarczy, to jestes tak samo naiwny, jak ci, ktorzy popierali z ta mysla PiS. W tym parlamencie i w tym panstwie nie ma i chyba nie bedzie sily politycznej, ktora moglaby zrealizowac ambitny program reform gospodarczych. Bo kazda partia, ktora taki program usilowalaby zrealizowac, nie uzyskalaby demokratycznej wiekszosci, a gdyby nawet jakims cudem, oszukujac wyborcow, udalo jej sie te większosc uzyskac, to natychmiast by ja stracila, gdyby probowala te reformy wcielic w zycie. Bo te reformy polegaja na tym, ze trzeba by roznym ludziom rozne rzeczy zabrac, a tego zadna dupokracja nie udzwignie. Te reformy zostana wprowadzone tylko w sytuacji katastrofy, np. kiedy zawali sie ZUS albo coś podobnego. Wiec radze porzucic mrzonki i obudzic sie na rzeczywistosc. Skoro bowiem o zadnych reformach gospodarczych, przynajmniej tych bardziej ambitnych, nie ma ani teraz, ani potem co marzyc, to ja juz osobiscie wole wymienione w poprzednim poscie sprawy. Lepszy wrobel w garsci i tak dalej...

Chlopaczek - a ty chyba, co stwierdzam z przykroscia, za malo czytania a za duzo myslenia, ktore i tak niewiele ci daje. Otoz nigdzie nie napisalem, ze niektore zrealizowane pomysly Kaczorow, wczesniej obiecane w kampanii wyborczej musza sie komukolwiek podobac. Bredzi wszakze ten, ktory twierdzi, iz PiS w ogole nie realizuje obietnic wyborczych. I tylko tyle poprzednim postem chcialem udowodnic. To tak gwoli wyjasnienia.

Jezeli chodzi o wpis Mousier Sawyera: jezeli to forum chce nie tyle sie szczycic jakimkolwiek poziomem, co zachowywac elementarne zasady, to ten czlowiek winien zostac dozgonnie zbanowany za inwektywy, insynuacje i glupote. Czego sie domagam, bo inaczej strace ostatnie nadzieje na merytoryczna dyskusje w tym temacie.
Ostatnio zmieniony 10 lip 2007, 16:28 przez Nurni Flowenol, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 10 lip 2007, 16:25

To nie byla ironia Franz tylko przypuszczenie.Osobiscie nie mam pojecia do czego dazy lewactwo ale po niektorych wypowiedziach odnosze wrazenie ze do rzeczy najgorszych dla Polski.
Tylko nie pisz ze do wladzy bo do tego daza wszyscy.

Nie spodziewales sie tego po mnie?No i dobrze.Bardzo mi sie nie podoba to co soba reprezentuje IPN.Polowanie na czarownice.
Nie napisalem ze popieram powstanie takiego instytutu.Napisalem ze sie nie zdziwie jezeli tak bedzie.
Dla mnie Kaczynscy nie dzialaja w interesie Polski albo przynajmniej nie w interesie wszystkich Polakow.Oni zapewne wierza ze dzialaja w dobrej wierze na rzecz Polski takiej jaka chca zbudowac.

edit: Ok to ostatnie usune bo ma byc bez atakow personalnych a moglo to tak zabrzmiec.
Ostatnio zmieniony 10 lip 2007, 16:31 przez Chlopaczek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 10 lip 2007, 16:29

Sawyer pisze:Typowy pisowski żołnierzyk
Przejrzałeś mnie. Dla PiSu i Kaczyńskich zrobiłbym absolutnie wszystko z oddaniem życia włącznie. Niech żyje Populizm i Socjalizm vivat Kaczyński!

Hala PiS \o/ !
Sawyer pisze:Niech ktoś mi wymieni jeden + rządów PiSu Błagam !
Po co je wymieniać skoro ty i tak nie przyjmiesz ich do wiadomości i znajdziesz jakieś absurdalne,kompletnie nie trafione argumenty na obalenie owych plusów. Po prostu ja na podstawie wiedzy i racjonalnego myslenia jakies tam pulsy rządów Kaczek widze a ty nie bo nie chcesz bądz nie umiesz ich zobaczyć.
Tymon Jagła (Deco_10) pisze: Czego sie domagam, bo inaczej strace ostatnie nadzieje na merytoryczna dyskusje w tym temacie.

Już możesz powoli ją zaczynać tracic, start.
fieldy pisze:39 ha
Ciekawe ile były warte te 39 ha albo czy leżą w jakimś atrakcyjnym rejonie, moze Mazury? Bo 3 melony to duża łapówa za odrolnienie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 lip 2007, 16:33

franz pisze:Ciekawe ile były warte te 39 ha albo czy leżą w jakimś atrakcyjnym rejonie, moze Mazury? Bo 3 melony to duża łapówa za odrolnienie.
wójt, [burmistrz / sołtys, czy kogo tam mają] Mrągowa się wypowiadał w tej sprawie. Wiec to chyba gdzieś tam. Country itd :D
Z tego co pamiętam, bo dziś lekkie zamieszanie w sejmie i można pomylić fakty :p

Awatar użytkownika
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 10 lip 2007, 16:45

franz pisze:Już możesz powoli ją zaczynać tracic, start.
Juz ja stracilem. Widocznie postepujaca glupota, inwektywy i insynuacje sa tutaj wrecz nobilitowane.
Chlopaczek pisze:Bardzo mi sie nie podoba to co soba reprezentuje IPN.Polowanie na czarownice.
Dobra, sprawdzona szkola Oberredaktora Michnika i szermierza Prawdy Absolutnej, posla Kalisza. A moze by tak siegnac do korzeni? Maleszka, Szczypiorski, Wielgus, Czajkowski e tutti quanti paplali dokladnie to samo.

Jak czytam tego typu zdania to uswiadamiam sobie, ze gdyby nie bylo Radia Maryja, to z pewnoscia Michnik i jego wyznawcy by je stworzyli, by plawic sie w swojej nieomylnosci i miec swojego dyzurnego demiurga do bicia. Kolejnym namacalnym dowodem jest to, iz wyznawcy "GW" wbili sobie do durnych lbow jej propagande, jakoby Kaczory robily wszystko zle oraz glosowal na nich sam motloch i wierza w to rownie niezachwianie jak rydzykowe mohery we wszechswiatowe spiski antypolskie. Co swiadczy tylko o tym, ze Moher i Salonowy Jasnogrodzianin roznia sie tylko wektorem durnoty, w ktorej tkwia ich zmacerowane przez ich Oberguru mozdzki.

Edit: nie popieram PiS misiu malinowy :*
Ostatnio zmieniony 10 lip 2007, 16:47 przez Nurni Flowenol, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 10 lip 2007, 16:46

Tymon Jagła (Deco_10) pisze:to ten czlowiek winien zostac dozgonnie zbanowany za inwektywy, insynuacje i glupote. Czego sie domagam
Domagac to sie mozesz trzech milionów mieszkań, ew. becikowego, a ode mnie to odejdźbo z ludzmi popierajacymi PiS nie chce miec nic wspólnego.

Z Pisem jest tak, że wszyscy normalni się śmieja, a reszta popiera.

Nie popierasz, ale piszesz ze zrobili cos dobrego....

Zablokowany

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”