LM: FC Barcelona - Chelsea FC - Strona 60

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: 1/2 finału LM: FC Barcelona - Chelsea Londyn

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 19 kwie 2012, 11:17

najlepszy napastnik swiata. widac ze ukształtował go jose mourinho. di maria, ozil czy pepe musza sie duzo nauczyc by osiagnac taki poziom

to sa wlasnie te mityczne karne w liczbie 5 ktore wam się ponoc nalezaly

barcelona przegrala bo nie trafiala w bramke. drogba swoin zalosnym zachowaniem jedynie smieszyl. hejterzy w odwrotnym przypadku uznaliby to za wytlumaczenie pechowego wyniku

edit rece opadaja gdy czyta sie kogos takiego jak ozdobny

to nie byl cel tylko cwel

drogba gra tak od dawna i wie o tym cala anglia. ale to polscy internetowi kibice z meczyki.pl uwazaja barcelone za aktorow po słusznej czerwonej kartce dla pepe

zaraz wpadnie babel i sa mi wp. bo nie poradzil sobie z tym ze jego wspanialy inter wygral z barcelona dzieki ukladom z sedziami z portugalii. liniowy z tamtego meczu zostal aresztowany przypadkiem
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2012, 11:22 przez rkoeman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 742

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 kwie 2012, 11:21

Tak sie przypierdalacie do tego Drogby o to jego aktorstwo, ale jakos nikomu nie przyszlo do glowy, ze te jego czeste symulki mialy jakis cel. Ewidentnie chodzilo mu o przerywanie gry, wytracanie Barcy z rytmu i irytowanie jej pilkarzy. Raz w meczu mu odpuscili i ten strzelil. Dla mnie juz stary Drogba rozegral kapitalny mecz.
OMG. Idąc tym tokiem rozumowania można rozgrzeszać wszystkich aktorów boiskowych, bo oni mają jakiś cel oszukując! Chłopie to jest piłka nożna a nie walka o Oscary. Nie spodziewałem się, że takie brednie wyczytam na tym forum. Takie zachowanie nie ważne co gracz chce nim osiągnąć to jest wstyd i to trzeba piętnować niezależnie od przywiązań klubowych a nie wywyższać.
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2012, 11:22 przez mete, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 19 kwie 2012, 11:22

Przeciez Drogba znany jest z takich akcji, nie wiem skad sie nagle wzielo takie poruszenie jakby to byl pierwszy raz....

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 19 kwie 2012, 11:24

rkoeman strać się stąd internetowy wojowniku forum lepiej sobie radziło bez twojego pierdolenia.

btw. stary przyjaciel Barcelony przyznał w końcu, że dał dupy http://www.itv.com/sport/football/champ ... ors-94185/

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 19 kwie 2012, 11:27

janop pisze:Z tych postów wynika, że jeśli Barca odpadnie to dlatego, że wczoraj oszczędzali się przed GD...Nieźle.
Janop.. zeby nie bylo. Chelsea zagrala wczoraj dobre zawody i nawet nie prubuje jej odbierac zaslug czy umniejszac tego sukcesu.

Mowie, ze Barca wygladala slabo, wcale nie musi bc tak ze sie oszczedzali bo takie mieli wytyczne.
Moglo byc tak, ze sa zmeczeni, albo, ze jakos podswiadomie czekaja na GD (to zawsze sa jedne z najwazniejszych meczow w sezonie) i w jakims stopniu zlekcewazyli Chelsea.
Za odpuszczeniem jak dla mnie przemawia glownie zachowanie Guardioli, ktory jakos wczoraj nie szalal na lawce, trzymal najgorszego Cesca jakiego w zyciu widzialem prawie caly mecz....

Jesli Barca odpadnie to dla tego, ze zagrala slabo a Chelsea potrafila to wykorzystac. Jakie sa powody tego, ze tak zagrala nie ma zadnego znaczenia.

Wiec nie chodzi mi o tlumaczenie porazki, tylko staram sie na podstawie wczorajszego meczu zastanowic sie jak beda wygladaly dwa kolejne mecze Barcy.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 19 kwie 2012, 11:40

mete pisze:
Tak sie przypierdalacie do tego Drogby o to jego aktorstwo, ale jakos nikomu nie przyszlo do glowy, ze te jego czeste symulki mialy jakis cel. Ewidentnie chodzilo mu o przerywanie gry, wytracanie Barcy z rytmu i irytowanie jej pilkarzy. Raz w meczu mu odpuscili i ten strzelil. Dla mnie juz stary Drogba rozegral kapitalny mecz.
OMG. Idąc tym tokiem rozumowania można rozgrzeszać wszystkich aktorów boiskowych, bo oni mają jakiś cel oszukując! Chłopie to jest piłka nożna a nie walka o Oscary. Nie spodziewałem się, że takie brednie wyczytam na tym forum. Takie zachowanie nie ważne co gracz chce nim osiągnąć to jest wstyd i to trzeba piętnować niezależnie od przywiązań klubowych a nie wywyższać.
A Ty dalej wiezrzysz w szeroko pojęty czysty futbol jak w jaką wyższą idę. Nie ma czegoś takiego. Piłka nożna to nie tylko kopanie piłki. Liczy sie tylko zwyciestwo w nieważne w jaki sposob odniesione.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 kwie 2012, 11:45

A Ty dalej wiezrzysz w szeroko pojęty czysty futbol jak w jaką wyższą idę. Nie ma czegoś takiego. Piłka nożna to nie tylko kopanie piłki. Liczy sie tylko zwyciestwo w nieważne w jaki sposob odniesione.
Uważaj sobie jak chcesz. Zachowanie Drogby było hańbą, tak samo jak choćby swego czasu Gilardino czy Busquetsa. Dla takich zachowań nie ma usprawiedliwienia. Jak ktoś chce odegrać jakąś role w filmie to niech jedzie do USA a nie na boisku. Takich zachowań nie można usprawiedliwiać wyższymi celami.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 19 kwie 2012, 11:49

Nie uważam aby sympatycy Chelsea postrzegali jego wczorajszą gre za hańbe. Odwalił wczoraj kawał dobrej roboty. Zanatował kilka przejeć, fajnie wyprowadzał piłke, zastawiał się, wymuszał faule i strzelił gola. Dla mnie jeden z bohaterów meczu.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 kwie 2012, 11:51

Ja nie piszę o jego grze w całości, lecz o żałosnych symulkach.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 19 kwie 2012, 11:58

rkoeman smutny z ciebie koleś :( taki pokrzywdzony przez los kibic Barcy :( masz jeszcze jakieś filmiki fajne?nie wiem czemu filmik o Drogbie od razu wybiela graczy Barcy z ich zachowania no ale twojego rozumowania nikt tutaj nie rozumie , zjawiasz sie tylko jak Barca triumfuje albo cos splamiło jej nieskazitelny honor, gdy dostaje tak jak wczoraj w czystym meczu 1;0 w plecy to szukasz wymówek. Obym w sobote nie musiał czytać twoich wywodów.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 19 kwie 2012, 12:01

Etus2 pisze:koeman smutny z ciebie koleś :( taki pokrzywdzony przez los kibic Barcy :( masz jeszcze jakieś filmiki fajne?nie wiem czemu filmik o Drogbie od razu wybiela graczy Barcy z ich zachowania no ale twojego rozumowania nikt tutaj nie rozumie
Etus.. co do filmiku i zachowania Drogby: Ja bym nie powiedzial, ze to wybiela np. Busquetsa. Raczej jest pewnego rodzaju dowodem na to, ze nie tylko w Barcy sa zawodnicy, ktorzy lubia tez aktorstwo... A wlasciwie to sa oni w kazdym klubie.
I w zwiazku z tym czepianie sie o to tylko i wylacznie Barcy jest troche nie fair.

To jest moje zdanie.

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 19 kwie 2012, 12:03

Przecież Drogba wczoraj był w każdej z tych sytuacji faulowany lub dochodziło rzeczywiście do kontaktu, który mógł spowodować bół, gość wyolbrzymiał w swoim stylu, ale porównanie tego do zachowań Busketsa/Pepe (drugie to wersja dla barcelonistów ;) ), to bardzo gruba przesada IMO. Tym bardziej, że o wiele więcej czasu spędził "na leżaka" przed strzeleniem bramki, niż po, więc niewiele mu to dawało.
Takie rzeczy są na porządku dziennym na każdym szczeblu, w każdych rozgrywkach.
Przyznam, że wzbudzało to wczoraj już po kolejnym razie rechot, ale nie widziałem tam jakiejś ordynarnej symulki.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6332
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 19 kwie 2012, 12:57

Podobno nie da się wygrać meczu na stojąco, ale Dider Drogba wygrał mecz na leżąco.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 19 kwie 2012, 13:02

Co za żenada. Totalna dominacja jak z jakimś drugoligowcem. Ponad 20 strzałów i nic nie wpadło. Fabregas za te dwie setki to powinien ławkę grzać w rewanżu.
Szkoda bo po 30min powinno być 0-3. Rewanż na Camp Nou. Jak zagramy SKUTECZNIE to Chelsea nie ma czego szukać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”