Domek nr 10 (temat luźny) - Strona 594

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
2
18%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
9%
15-17 maja
3
27%
22-24 maja
5
45%
Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Re: Domek nr 10 (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 16 wrz 2010, 12:24

Polsat/TV4 naprawdę nie puszczą dzisiaj meczu Juventus-Lech, czy może w moim programie tv coś jest nie tak?

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 16 wrz 2010, 12:27

Słyszeliście? Obrońcy krzyża uważają, że ukradziono go dziś i mają zamiar przynieść pod Pałac Prezydencki 96 krzyży! :shock:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 16 wrz 2010, 12:42

bartbuks pisze:Słyszeliście? Obrońcy krzyża uważają, że ukradziono go dziś i mają zamiar przynieść pod Pałac Prezydencki 96 krzyży! :shock:
:rotfl: :rotfl: :rotfl: To jest jakiś kabaret...Zostawić w spokoju,niedługo zrobi się zimno (w październiku),media niech zaczną interesować się istotnymi sprawami (stan finansów państwa,podwyżki podatków,przekręty przy budowie autostrad).Temat sam przycichnie lub umrze śmiercią naturalną :roll: ...ale to niemożliwe - potrzebny są tematy zastępcze - jak nie Kaczyński (od 3 lat w opozycji) to krzyż,jak nie krzyż to Kaczyński,bo przypadkiem wyjdzie,że PO to banda nierobów i kolesi dbających o nieformalne układy biznesowe...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 wrz 2010, 12:48

Jakoś tematy zastępcze nikomu nie przeszkadzały, gdy nieroby i oszuści byli u władzy, a media zajmowały się jedynie aferą Beger czy kolesiostwem Leppera zamiast tym, jak tu usunąć katastrofalny dla kraju rząd.
A gdyby naprawdę opozycji była nie na rękę afera krzyżowa, to sama by nie wzniecała problemu swoimi działaniami - główna opętana Joanna od krzyża była blisko Kaczyńskiego w kampanii prezydenckiej - ale to takie wygodne - wzniecać problem z krzyżem, a gdy media się tym zajmą - rząd ma to w nosie - to mówić, że zajmują się nie tym, co trzeba.

EDIT: Całe szczęście, ku mojemu zaskoczeniu, naród nie jest taki głupi - gdy oszuści i nieroby byli u władzy, to poparcie mocno spadało i zostali rozliczeni w wyborach. Gdy PO jest u władzy, to poparcie dla rządu utrzymuje się niezmiennie na wysokim poziomie, podobnie poparcie dla partii, raz spada, raz wzrasta.
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2010, 12:51 przez Wilmore, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 777

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 16 wrz 2010, 12:51

Kurde nie no ja nic nie mówię ale fajnie by było jakby dzieciaki się rodziły nawet jeśli wierzyć miałyby w Allaha , problemem nie jest to , że imigranci mają za dużo dzieci problemem jest to , ze oni się tam nie asymilują we Francji i żyją w gettach. A u nas przyrost naturalny jest ujemny (chyba że się mylę) i to jest problem bo na nasza emeryturę nie będzie miał kto pracować i TO jest problem. Natomiast wracając do tego co mówiłeś o podatkach to ten 1% i 2% w Vacie nie robią aż takiej różnicy na zakupach za stówkę ile dopłacisz 1 zł ?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 16 wrz 2010, 12:54

j1mmy pisze:Natomiast wracając do tego co mówiłeś o podatkach to ten 1% i 2% w Vacie nie robią aż takiej różnicy na zakupach za stówkę ile dopłacisz 1 zł ?
Zgodzisz się dać palec, wyciągną rękę po więcej. Spokojnie, przecież akcyza też idzie w górę, a reform pozwalających obniżyć koszty nie ma. Cierpliwości, a za dwa czy trzy lata będziemy mieć VAT 25 - najwyższy dopuszczalny przez UE. Jak dobrze, że Unia nas w tej kwestii ogranicza. :lol:

Na pojedynczym zakupie może mocno nie odczujesz, ale po jakimś dłuższym czasie już tak.

Z Mazurem rzadko się zgadzam, ale tym razem większość pisze z sensem.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 16 wrz 2010, 13:02

Wilmore pisze:Jakoś tematy zastępcze nikomu nie przeszkadzały, gdy nieroby i oszuści byli u władzy, a media zajmowały się jedynie aferą Beger czy kolesiostwem Leppera zamiast tym, jak tu usunąć katastrofalny dla kraju rząd.
Ty się [k****] nie wychylaj bo twoje SLD jest najbardziej umoczone ze wszystkich.Nawet bardziej niż PSL.A PiS...no cóż...dorsz i zamordowany laptop - masakra...Sami rozpisali przedterminowe wybory - też maskara.Niesamowita afera.Przy tych SLD (za dużo by wymieniać) czy PO (hazardowa,której w pięknym stylu kręcono łeb) to nieprawdopodobne przekręty.Wręcz niesamowite.Rozwiązać PiS (bo szkodzi),a Kaczyńskiego wsadzić w kolejny samolot...tiaaa...a ten rząd był tak katastrofalny,że teraz takie wskaźniki gospodarcze jak za PiS to jakieś SF.A ponoć jesteśmy 'zieloną wyspą' na oceanie kryzysu :haha:
j1mmy pisze:Kurde nie no ja nic nie mówię ale fajnie by było jakby dzieciaki się rodziły nawet jeśli wierzyć miałyby w Allaha , problemem nie jest to , że imigranci mają za dużo dzieci problemem jest to , ze oni się tam nie asymilują we Francji i żyją w gettach.
:shock: :shock: :shock: Właśnie - ten jeden mały problem,który nie chce się rozwiązać.We Francji również myśleli tak jak ty.Na szczęście powoli idą po rozum do głowy.
j1mmy pisze:Natomiast wracając do tego co mówiłeś o podatkach to ten 1% i 2% w Vacie nie robią aż takiej różnicy na zakupach za stówkę ile dopłacisz 1 zł ?
:!: Kto ci takich głupot nagadał?Rośnie VAT,rośnie wszytko - od kosztów wytworzenia po transport itdititd - jeśli myslisz,że dany towar podrożeje tylko o 1%...za dużo TVNu oglądasz waść,a za mało myślisz samodzielnie.
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2010, 13:05 przez MazurXIII, łącznie zmieniany 2 razy.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 wrz 2010, 13:02

Ach, i skończcie pisać bzdury o islamizacji Europy. To bajka i nieprawda, znakomity przykład na manipulacje wprowadzane w mediach:
http://www.trystero.pl/archives/3100
Odmienny trend panuje w państwach rozwiniętych. We Francji dzietność wzrosła z poziomu 1.7 w 1993 do poziomu 2.1 w 2007. To najwyższy poziom od początku lat 80′. A teraz najbardziej zatrważająca prawda: Francuski Instytut Studiów Demograficznych szacuje, że społeczność imigrantów odpowiada jedynie za 5% tego wzrostu dzietności. Najprawdopodobniej można zapomnieć o islamskiej Europie. To mit, świetnie sprawdzający się w straszeniu opinii publicznej.
Spokojnie więc, islamizacja Europy nam nie grozi nie tylko za naszego życia, ale i naszych wnuków. Nie dajmy się ogłupić propagandzie narodowców.

http://www.wilsonquarterly.com/article.cfm?aid=1408

I znów - przedterminowe wybory PiS to był skok na kasę. Przystawka tej partii to znakomicie wypunktowała w przemówieniu przeciwko Kurskiemu. Wiedzieli, że przegrają, ale bez kasy by sobie nie poradzili tak dobrze.
Skok gospodarczy PiS to zasługa rządu lewicy tak samo, jak obecny wzrost podatku to zasługa złej polityki gospodarczej rządu PiS. Całe szczęście, że rządzili krótko. Gorzej, że teraz lepszy rząd wcale nie jest dobry, a na horyzoncie nie widać żadnego remedium.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 16 wrz 2010, 13:06

W pelni zgadzam sie z Mazurem. Od prawie 8 lat mieszkam w Belgii i widze co tu sie dzieje. Arab siedzacy na socjalu zrobi osmioro dzieci na ktore dostaje calkiem pokazne sumki od panstwa,a sam siedzi w kafejce i narzeka,ze wszyscy 'biali' to rasisci i niewierne gnidy. To wlasnie dlatego Flandria chce sie odlaczyc od 'arabskiej' Walonii.

Niedawno klocilem sie w pracy z Marokanczykiem o Saddama. Powiedzialem,ze dla mnie to fiut,lajza etc. Wtedy on,caly czerwony i wsciekly,wykrzyczal do mnie slowa,ktorych nie zapomne do konca zycia:

'Zobaczysz ! Wszystkich was wyrzniemy ! Chrzescijan i Zydow ! Co do jednego !'
Twoje dziecko nie jest jedynym niemuzułmaninem w klasie etcetcetc.
Z moja 10-letnia siostra dzieci nie chca sie bawic,poniewaz 'jest katoliczka' :boje się: Wyobrazacie sobie co mowi sie w muzelmanskich domach,ze juz kilkuletnie dzieci przesiakaja ta atmosfera nienawisci ? Nie ogarniam tego.

Nie jestem rasista,sam mam nawet kilku arabskich kumpli,ale wierzcie mi,ze Islam to bardzo agresywna i zupelnie obca religia/kultura na ktora Europa nie byla kompletnie przygotowana. Najbardziej przerazajacy jest widok Belga,ktory we wlasnym kraju przemyka zgarbiony i wystraszony,bo obawia sie zostac okradziony lub pobity przez arabska mlodziez,ktorej ulubionym (jedynym) zajeciem jest stanie na ulicy i 'szukanie okazji'.

Mieszkajac w Polsce mialbym co najwyzej dobra polewe z moherow (chociaz i tak mam),a w Brukseli coraz czesciej obawiam sie,ze spotka mnie to(4 przystanki metra od mojego domu):

Gosc pobity i zrzucony na tory metra to Bulgar odbywajacy staz w Parlamencie Europejskim. Obecnie w spiaczce. Zalatwili go najlepsi kumple Arabow - murzyni.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 wrz 2010, 13:10

To wlasnie dlatego Flandria chce sie odlaczyc od 'arabskiej' Walonii.
Mają chyba jeszcze trochę inne motywacje, prawda? ;)
Zalatwili go najlepsi kumple Arabow - murzyni.
Może tak jest w Belgii, ale mieszkając we Włoszech miałem zupełnie inne doświadczenia - mniejszości rasowe były jeszcze bardziej sobie niechętne, niż względem mieszkańców danego kraju. Dla mnie to sytuacja nie do pomyślenia, by się kumplowali, o ile względem mniejszości arabskiej nie mam żadnych złych opinii, o tyle z mniejszością afrykańską mam nieprzyjemne doświadczenia - w Polsce zupełnie inaczej się zachowują, ale jest ich wielu mniej.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 16 wrz 2010, 13:14

buheheheh - nie będę z tobą wchodził w polemikę - bo znowu się ośmieszasz- jak z Boriello,Jaruzelskim i innymi.Wszak jedyne źródło na które możesz się powołać to jakiś blog albo artykuł,gdzie autor opiera swoją tezę na tym,że tylko 2% chłopców ma na imię Muhammad.Super.No to ja wyskoczę ci z czymś takim:
http://www.youtube.com/watch?v=JlVJDrfmdjg
A teraz sprawdź misiu dane jeśli chodzi o procentowy udział muzułmanów w społeczeństwach francuskich i niemieckich,powiąż to z liczbą urodzeń oraz powtórz sobie co to jest postęp geometryczny.

PiS oddał władze bo robił skok na kasę.Niesamowita logika godna kogoś takiego jak ty.I tak - wskaźniki gospodarcze za PiS to zasługa lewicy.A dlaczego nie rządu AWS?Może to ich reformy przyniosły długofalowy skutek?Co za kretyn.Jesteś pośmiewiskiem w każdym temacie - od Milanu po politykę.
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2010, 13:19 przez MazurXIII, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 wrz 2010, 13:16

MazurXIII 2 WP za wycieczki osobiste.
Daruj sobie, niby nie można z nim dyskutować, a cały czas to robisz :roll:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 16 wrz 2010, 13:16

Wilmore pisze:Mają chyba jeszcze trochę inne motywacje, prawda? ;)
Oficjalnie tak. Nieoficjalnie kazdy wie o co chodzi.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 wrz 2010, 13:17

Oficjalnie tak. Nieoficjalnie kazdy wie o co chodzi.
Nie spotkałem się z tym nigdy. Są jeszcze jakieś motywacje? Pytam z ciekawości, bo pierwsze słyszę o arabskim podłożu konfliktu. :wink:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 16 wrz 2010, 13:21

fieldy pisze:MazurXIII 2 WP za wycieczki osobiste.
Daruj sobie, niby nie można z nim dyskutować, a cały czas to robisz :roll:
Słuchaj,jeśli ktoś wypisuje wierutne BZDURY raz po raz (nie tylko w tym temacie) to trzeba nazwać rzeczy po imieniu i wskazywać paluszkiem manipulacje.I jak nazwiesz taką osobę?Rzuć jakąś propozycją - chętnie wysłucham.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”