Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 595

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2447
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 31 lip 2007, 12:26

Tobik33 pisze: znowu czy czy ja napisałem że Barcelona będzie najlepsza i nie do pokonania ?? ludzie nie wmawiajcie mi słów których nie powiedziałem...
Ty nie napisałeś, ale rkoeman już nas o tym zapewniał :P W pewnym sensie. Oczywiście chodziło o ligę.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 31 lip 2007, 13:07

Krzysztof Jarzyna pisze:Barcelona powinna zmienic nazwe na FC Przemeczenie Barcelona. Naprawde macie pecha. Nie dosc, ze 80% waszych zawodnikow jest przemeczonych, straciliscie mistrzostwo przez przemeczenie, nawet sprzataczki na Camp Nou sa przemeczone podobno, to jeszcze przychodza do Was zawodnicy, ktorzy mieli kontuzje wynikajaca z przemeczenia (swoja droga - rkoeman jestem pod wrazeniem diagnozy).
Wrozenie z fusow na temat kontuzji jest tak sensowne jak na temat rozstrzygniec w lidze. No ale Henry mial tylko jedna kontuzje wiec juz do konca zycia mial jej nie bedzie.

no to slucham. z czego wynikala kontuzja henry'ego, ile spotkan rozegral w roku 2006 i dlaczego dostal wolne od wengera. do tego jakie kontuzje mial wczesniej podczas swojej kariery

tym razem bez napinki - napisz co wiesz lub ci sie wydaje. licze na powazne potraktowanie tego prostego pytanka

ps - real gra do konca sierpnia 11 spotkan. dobrze licze? niezla dawka szczerze mowiac. a ktos sie smial ze barca jedzie do azji grac zamiast trenowac :shock:

ps2-

Ty nie napisałeś, ale rkoeman już nas o tym zapewniał W pewnym sensie. Oczywiście chodziło o ligę.

gdzie? podaj. bedzie ciezka do pokonania jako ze ma najlepszy sklad. sklad na papierze duzo silniejszy od obecnego realu ktory jest jeszcze slabszy niz przed moim ostatnim pisaniem o tym - reyesa juz nie ma. i nie bedzie

zatem - becks, roberto c. reyes out

saviola, soldado, pepe, metzelder, dudek in

bilans sredni jak na razie. do tego robinho, gago i marcelo jeszcze nie trenuja

zatem pytanie - co takiego powoduje ze WYPOCZETA barcelona, WZMOCNIONA 4 swietnymi pilkarzami (no moze 3 plus jeden byc moze swietny), ze WSZYSTKIMI kluczowymi pilkarzami ostatnich lat ma sie obawiac realu?

jak na razie valencia, sevilla, atletico i zaragoza wydaja sie rownie mocne badz mocniejsze niz real. podkreslam ze chodzi o zwykle, trzezwe ocenienie i porownanie a nie nadzieje kibicow typu - rok temu sie udalo to teraz tez sie uda

ps3-
Czy ktoś powiedział że Messi, Edmilson czy Puyol dostali kontuzji z przemęczenia ??

puyol i messi jak najbardziej. polecam raport medyczny dotyczacy ich urazow. dodam do tego dwa faule ktore poprzedzily uraz messiego:

-del horno

-moj faworyt edmundo vel emerson

zaten krzysztofie j. skoro sie tak napinasz to w koncu czekam na argumenty inne niz przesmiewcze

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 31 lip 2007, 13:36

rkoeman po pierwsze nie napinam sie, bo szkoda mi czasu na napinki internetowe. Po prostu - nazwijmy to - usmiecham sie jak widze czasem to co wypisujesz.
Po drugie - wcale nie napisalem, ze na kontuzje Henry'ego nie mialo wplywu to Wasze mistyczne przemeczenie. Ale zrzucanie wszystkiego na przemeczenie (coraz bardziej podoba mi sie to slowo :lol: ) jest dosc naiwne. A twierdzenie, ze wystarczy byc wypoczetym (nie doslownie oczywiscie) aby zagrac bez kontuzji jest jeszcze bardziej naiwne.
Wiem, ze kochasz statystyki itp. ale chyba nie wszystko da sie podciagnac pod prawo serii. Woody w Madrycie przelezal w lozku dwa lata po czym poszedl do Anglii i rozegral prawie caly sezon. Dziwne?
rkoeman pisze:zatem pytanie - co takiego powoduje ze WYPOCZETA barcelona, WZMOCNIONA 4 swietnymi pilkarzami (no moze 3 plus jeden byc moze swietny), ze WSZYSTKIMI kluczowymi pilkarzami ostatnich lat ma sie obawiac realu?
Nic. Tak jak w zeszlym roku dwa razy przed GD i w koncowce sezonu. Achhh, przepraszam, przemeczona wtedy byla :lol:
Ale wiem wiem, zyjemy wspomnieniami i swoje nadzieje opieramy na kruchym twierdzeniu, ze nazwiska nie graja.
To co? W tym roku wygrywacie 7 pucharow?

robson10
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robson10 » 31 lip 2007, 13:41

Wie ktoś czy na RMTV pokazują dzisiaj na żywo mecz z Hannowerem ?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 31 lip 2007, 13:46

rkoeman pisze:bedzie ciezka do pokonania jako ze ma najlepszy sklad. sklad na papierze duzo silniejszy od obecnego realu ktory jest jeszcze slabszy niz przed moim ostatnim pisaniem o tym
rkoeman pisze:zatem pytanie - co takiego powoduje ze WYPOCZETA barcelona, WZMOCNIONA 4 swietnymi pilkarzami (no moze 3 plus jeden byc moze swietny), ze WSZYSTKIMI kluczowymi pilkarzami ostatnich lat ma sie obawiac realu?
Właśnie coś w tym stylu. Tylko jeszcze wyraziłeś swoje wręcz przekonanie, że Barcelona zdobędzie mistrzostwo bo poprzednio to tylko frajerstwo i półroczne kontuzje Eto'o i Messiego zabrały Wam tytuł :(

Nie mam ochoty tego szukać, bo to było dość dawno. Szkoda czasu. No i teraz to przemęczenie. Przecież piłkarze innych drużyn nigdy nie są przemęczeni. To tylko Barcelonę dotknęło :(
robson10 pisze:Wie ktoś czy na RMTV pokazują dzisiaj na żywo mecz z Hannowerem ?
Na ten moment nic nie ma w programie więc chyba nie.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 31 lip 2007, 13:54

robson10 pisze:Wie ktoś czy na RMTV pokazują dzisiaj na żywo mecz z Hannowerem ?
w telewizji NDR pokaza- niemiecki kanal ogolnodostepny na Astrze- live o 20.15

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 31 lip 2007, 14:10

tak i moge to potwierdzic - tylko przez wlasne frajerstwo barcelona nie wygrala ligi z tak przecietnym realem. oraz kontuzje 2/3 ataku. nie widze nic zdroznego w tym stwierdzeniu. szybko cos zapominacie. polecam poczytanie co pisaliscie w srodku zimy na temat realu 06/07

twierdze tak ja i wiele innych osob - pilkarze barcy, byli pilkarze, dziennikarze, byli trenerzy, etc, etc

kj - nie wiem co ma fakt ze henry rozegral tyle spotkan w roku 2006 i jego kontuzja (poczytaj raport medyczny) do faktu ze odpoczal 4 miesiace

ty naprawde nie widzisz jak duzy wplyw na gre realu i barcy mialo przygotowanie fizyczne? czy tez moze real wygral lige bo gral lepsza pilke, mial lepszy zespol, etc, etc, bla, bla bla

oczywiscie nalezy pogratulowac tytanicznej pracy pilkarzy, trenerow, wielkich spotkan wygrywanych w koncowkach i najczesciej zasluzenie. ale...

...ale jakos ta gra nie przemowila do wlodarzy realu i capello polecial. bo kazdy widzial jak to wygladalo. teraz real czekaja kolejne zmiany ale nie widze pilkarzy kluczowych dla tej druzyny. widze jedynie napiety do granic mozliwosci kalendarz gier przedsezonowych realu i druzyne mocno oslabiona w stosunku do popdzedniego roku

teraz nadchodzi nowy sezon - i oceniajac na papierze (choc powoli niedlugo bedzie mozna po samej grze) real jest slabszy niz wymienione druzyny i jak na razie nie wzmacnia sie jak oczekiwali tego niektorzy. i tez nie widze nic zdroznego w tym co napisalem

argumenty sa i czekam na kontr. a nie bezsensowne wyszydzanie

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 31 lip 2007, 14:24

Jeszcze mamy miesiąc Mercato, dlatego z wydawaniem sądów się wstrzymam do września.

Nie będę negował wszystkiego. Zapytam tylko o to przygotowanie fizyczne. Skoro Real wygrał z Barcą w dużym stopniu przygotowaniem fizycznym do sezonu to skąd pewność, że sytuacja się nie powtórzy? Chyba nie stąd, że teraz nie było MŚ? Owszem Schuster kładzie na to trochę mniejszy nacisk niż było to u Capello, u którego mięczaki są zerem. Fabio prawie nigdy nie robił trzech zmian w meczu, a jeśli już to bardzo późno. W zeszłym sezonie nasi piłkarze byli jak dziki. Nie rozumiem tylko problemów Barcelony w tym elemencie. To trochę śmieszne, ale wyglądałoby to tak, że Rijkaard nie potrafi graczy przygotować do sezonu pod tym najważniejszym względem :roll:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 182

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 31 lip 2007, 14:27

Dla oderwania się od dyskusji na temat "zmęczenie" :D , polecam wywiad z Berndem Schusterem (niestety po niemiecku)- właśnie ukazał się na stronie Sport Bildu:
http://www3.sport-bild.de/sportbild/gen ... 00000.html

Nie wczytywałem się w niego zbytnio, ale wynika, że jeśli chodzi o obronę, to Schuster widzi Raula Bravo na prawej stronie, natomiast trójka Cannavaro-Pepe-Metzelder będzie raczej wymienna, z uwagi przede wszystkim na kwestię wieku Canny i koniecznego odpoczynku dla niego :wink: Poza tym Wasz trener jest przekonany o ściągnięciu Robbena oraz o ...braku szans na Kakę (mała szansa wg niego istnieje jedynie w przypadku ewentualnego transferu Ronaldinho do Milanu) :wink:
Schuster potwierdził też, że sam wyłożył 480.000 euro na kwotę odstępnego dla Getafe.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 31 lip 2007, 14:29

Michał M pisze:ale wynika, że jeśli chodzi o obronę, to Schuster widzi Raula Bravo na prawej stronie
Przecież Raula Bravo już w Madrycie nie ma... :?

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 31 lip 2007, 14:29

rkoeman pisze:tak i moge to potwierdzic - tylko przez wlasne frajerstwo barcelona nie wygrala ligi z tak przecietnym realem. oraz kontuzje 2/3 ataku. nie widze nic zdroznego w tym stwierdzeniu. szybko cos zapominacie. polecam poczytanie co pisaliscie w srodku zimy na temat realu 06/07
To chyba Ty widzisz to co chcesz zobaczyc. Czy ktos tu pisze, ze Real gral fantastycznie w zeszlym sezonie? Gral piach przez 3/4 sezonu, ale wygral lige. Mamy z tego powodu plakac?
I wytlumacz mi jaka jest roznica w stracie punktow z Betisem czy Espanyolem, od straty punktow z Levante czy Recreativo? Oprocz oczywiscie czesci sezonu, w ktorej te wydarzeniamialy miejsce. Napisze to, co juz pisalem - gdyby Real tracil punkty w koncowce sezonu a nie Barcelona to dalej to Barcelona by przegrala a nie Real wygral? Barcelona przegrala prawie komplet spotkan z silnymi rywalami, nie wygrala z Realem, stracila punkty (chociaz mniej) z ogorkami... Ale i tak byla lepsza i to ona przegrala a nie Real wygral. Nie widzisz, ze sie osmieszacie takim twierdzeniem?
Zreszta jezeli Wam tak lepiej to zycjie w swoim swiecie. Mi to nie przeszkadza.
rkoeman pisze:twierdze tak ja i wiele innych osob - pilkarze barcy, byli pilkarze, dziennikarze, byli trenerzy, etc, etc
Taaaa, w tym tak bezstronni jak Johann "Wiem Co Mowie" Cruijff. Naprawde, w tym wypadku zdanie goscia mozna uznac za obiektywne. Daj spokoj. Nie osmieszaj go bardziej przypominaniem takich tekstow. Sam wystarczajaco dal rade.
rkoeman pisze:ty naprawde nie widzisz jak duzy wplyw na gre realu i barcy mialo przygotowanie fizyczne? czy tez moze real wygral lige bo gral lepsza pilke, mial lepszy zespol, etc, etc, bla, bla bla
No i co w zwiazku z tym? Bo naprawde nie rozumiem co chcesz osiagnac? To, ze Barcelona na papierze i w zeszlym sezonie i w tym ma lepszych pilkarzy? I dlatego tytul Realu ma byc "gorszy"? Real byl lepiej przygotowany fizycznie. Wiec?
Aha, zapomnialem na moment. Bo Barcelona byla przemczona. No tak.
:roll:
argumenty sa i czekam na kontr. a nie bezsensowne wyszydzanie
Jakie znowu kontrargumenty? Chchesz zebym zaczal dyskutowac z Toba kto jest blizej tytulu na miesiac przed liga? Kpisz sobie, czy Cie do reszty ponioslo? Mam deprecjonowac wartosc takich pilkarzy jak Henry czy Milito?
Yyyy?
Raula Bravo na prawej stronie
Ale to chyba o Olympiakosie mowil.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 182

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 31 lip 2007, 14:37

RealFan pisze:
Michał M pisze:ale wynika, że jeśli chodzi o obronę, to Schuster widzi Raula Bravo na prawej stronie
Przecież Raula Bravo już w Madrycie nie ma... :?
Sorry, nie zwróciłem uwagę na treść, tylko to przetłumaczyłem :D
To faktycznie ciekawe, zwłaszcza, że wywiad datowany jest na dzisiaj :think: Czyżby Schuster nie wiedział kogo ma w drużynie? :lol:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 31 lip 2007, 14:48

Michał M pisze:Czyżby Schuster nie wiedział kogo ma w drużynie?
chyba nie :lol:
Und wie soll sich Verteidiger Metzeler durchsetzen gegen Cannavaro, Raul Bravo und Pepe?

Schuster: Raul Bravo wird rechts spielen, dann sind es nur noch drei. Das passt.
dziennikarz i Schuster zorientowani widać :roll:

edyta:
RealFan, kto wie? Może to tylko błąd? Bo raczej trenerowi Realu nie wypada nie wiedziać kogo ma w składzie :wink:
Ostatnio zmieniony 31 lip 2007, 14:53 przez Akarin, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 31 lip 2007, 14:51

Może jest po prostu błąd i chodziło o jakiegoś innego piłkarza?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 31 lip 2007, 15:04

Ja bym to sobie tłumaczył tym, że to jest Bild. Odpowiednik naszego Fucktu o ile się nie mylę :think: Nie zdziwiłbym się gdyby sobie sporo rzeczy wymyślili.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”