komentarz i analiza wyników ligi polskiej 2005-2007 - Strona 7

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Zablokowany

Kto zostanie mistrzem ?

BOT GKS Bełchatów
14
30%
Zagłębie Lubin
20
43%
Kolporter Korona Kielce
3
6%
Legia Warszawa
8
17%
Wisła Kraków
2
4%
ktoś inny ...
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 30 lip 2006, 11:25

Czeher ale zwróć uwage też na to że popszednia runde że tak powiem :wink: mieli w Bełchatowie świetną - Orest zrobił pake która grała fajna piłka - osiagała wyniki a i gra była przyjemna dla oka - ale teraz przed sezonem odszedł czołowy gracz GKS-u Janusz Dziedzić do Arki :roll: I Bełchatów nic nie stracił. Jak piszesz "11" Polaków jak to było "Teraz Polska" :wink: Bardzo fajnie ze tak sie dzieje. Brawo dla pana trenera Leńczyka - swoja droga naprawde wygląda w tych okuralach jak mafia :P

Wczoraj na meczu Arka - Korona był Czesiu Michniewicz i Bobo Kaczmarek - gdyby to było 7 kolejka już był sie zastanawiał kto kogo zastąpi :wink:

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 30 lip 2006, 12:00

Gdyby tak zabawic sie we wrozenie z fusow po pierwszych meczach, to mamy pewniaka do spadku - Pogon. W zasadzie juz w poprzednim sezonie o malo nie roztrwonili tej zaliczki, ktora Polacy ;) wywalczyli przez runde jesienna. Teraz, kiedy zaczna pracowac "na wlasny rachunek" caly sezon to moga poleciec. Co mnie osobiscie bardzo nie zmartwi, tylko szkoda jakby w ich miejsce weszla jakas wioska.
Nie sadze, zeby ŁKS byl az tak silny, choc pewnie slaby tez nie jest.

Ciekawy wynik w GDyni, przyznam, ze nie spodziewalem sie takiego zwyciestwa Korony. Oczywiscie to dopiero poczatek, ale zaczyna sie troche podkopywac mit Stawowego cudotworcy ;)

Legia i Wisla pewnie, choc z klopotami niewielkimi. Mimo wszystko dosc niespodziewane zwyciestwo Belchatowa, bo wydawalo sie, ze po przyjsciu Grzybowskiego i Czpaka (ktory mial byc objawieniem i sensacja tego sezonu) a takze po podziekowaniu kilku emerytom Leczna bedzie mocniejsza. No ale zobaczymy, jak juz pisalem - to poczatek.

No i Widzew 8) :D 8) :D 8) :D 8) :D 8) :D

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8595
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 lip 2006, 12:07

Krzysztof Jarzyna - Leczna mocniejsza :?: a kogo to niedawno aresztowali, bo ustawial mecze :?: otoz jakiegos pracownika G.Leczna :wink: Zreszta Belchatow jest mocny, Orest pracuje, i druzyna gra bardzo dobrze, to moze byc nawet walka o puchary. Jest tam dobry napastnik, teraz mi nazwisko wypadlo z glowy [wakacje sa] :wink:

A LKS :?: chyba mial farta, moim zdaniem beda oni walczyc tylko o utrzymanie. Przynajmniej w zeszlym sezonie przeciwko Polonii nic nie pokazali, dwa remisy :wink:

Pogon - coraz bardziej brazylijska - chyba stacza sie mocno w dol, szkoda mi tego klubu. Przyznam, ze liczylem na wiecej po Brazylijczykach. Fakt, ze sa to albo drugoligowcy, albo pierwszo-, ktorzy nie lapia sie w druzynach :wink:

Legia wygrala pewnie, choc z problemami, statystyki mowia wszystko, pisalem juz gdzies, strzaly 27:6 8)

Wisla ? nie wiem, ponoc grali slabiutko, ale oni moga sie latwo podniesc. Jest to silna ekipa i pewnie w nastepnej kolejce juz bedzie latwiej :wink:

Dzis wg mnie Wisla Plock wygra, i bedzie to duza niespodzianka, ale taka nasza OE :P

[dzisiejszych wynikow juz nie skomentuje, bo jutro wyjezdzam]

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 30 lip 2006, 12:12

Krzysztof Jarzyna pisze:Legia i Wisla pewnie, choc z klopotami niewielkimi.
Wisla wcale tak pewnie nie wygrala, bramka prezent w postaci karnego od Jarczyka :!: a i Gornik mial sytuacje bramkowe - powiedzialbym ze to zwyciestwo nie bylo pewne a szczesliwe
cloner pisze:otoz jakiegos pracownika G.Leczna
Masazyste :!:
cloner pisze:Pogon - coraz bardziej brazylijska - chyba stacza sie mocno w dol, szkoda mi tego klubu. Przyznam, ze liczylem na wiecej po Brazylijczykach. Fakt, ze sa to albo drugoligowcy, albo pierwszo-, ktorzy nie lapia sie w druzynach Wink
cloner jeszcze pol roku temu glosiles wszem i wobec iz Ptak powinien dostac nagrode dla najlepszego dzialacza :lol:
Tam gdzie Ptak tam po jakims czasie bedzie totalna klapa

Nie wiem co tak nieprzychylknie patrzycie na LKS, moze za duzo tutaj Widzewiakow :?: ja tam sadze ze beda w srodku tabeli, baaa przed Widzewem :!:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 30 lip 2006, 12:15

Krzysztof Jarzyna pisze:Ciekawy wynik w GDyni, przyznam, ze nie spodziewalem sie takiego zwyciestwa Korony. Oczywiscie to dopiero poczatek, ale zaczyna sie troche podkopywac mit Stawowego cudotworcy

Jarzyna podkopywać to jedno ale może potwierdza się przysłowie że "Z pustego i i Salomon nie naleje" :roll: Swoja droga na maxa mnie dziwi przejscie Sokołowkiego II = jak to mój koles mój ligowego Rysia Peji - do Arki, Dziedzić też miał inne opcje tu mogł działać mit Trenera Stawowego.

Masz racje - może zawczesnie na to - ba na pewno - ale mecze Arka Pogoń to beda pojedynki :!: :twisted: ... o utrzymanie ...

Ale narazie to wiesz pierwsze koty i inne przysłowie :P

Cloner Lech 2:1 i Zagłebie 1:0 - statystky nie kłamią :P
cloner pisze:[dzisiejszych wynikow juz nie skomentuje, bo jutro wyjezdzam]

To miłych wakacji ! Tylko wróc chłopie :wink: - Pozdro

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 30 lip 2006, 12:17

Juz bardzo dawno beniaminkowie nie mieli tak mocnego wejscia choc dziwnie sie czuje jak slysze okreslenie "beniaminek Widzew Lodz". Na chwile obecna wlasnie dwie druzyny z Lodzi chyba robia najwiekze wrazenie. Na Kolporter nie liczylem po odejsciu kilku zawodnikow ale wyjazdowe, pewne zwyciestwo swiadzy o tym ze tez nie mozna ich lekcewazyc. Wisla i Legia musza sie rozkrecic w tracie sezonu bo narazie to chyba nic nie pokazuja.

Jesli chodzi o wlasne przesmyslenia to cieszy mnie fakt ze do coraz wiekszego glosu dochdoza modzi pilkarze. I juz nie mowie tylko o Widzewie, o ktorego grze wciaz nie moge zapomniec :D Nawet mlody Janczyk wygryza ze skladu Wlodarczyka, ktory podobno bardzo dobrze gral z francuskimi zespolami. Ogladalem mecz Widzewa i tam tez widzialem ze w Groclinie jest niezly talent - Kazmierowski. A nie gral jeszcze Lech, gdzie tez paru modych wilkow gra choc jeden - Gregorek wybiera sie na testy dp Rody Kerkrade. Zobaczymy, bo ten sezon zapowiada sie rewolucyjny pod wieloma wzgledami...

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 30 lip 2006, 12:20

LookAsh pisze:Nawet mlody Janczyk wygryza ze skladu Wlodarczyka,
No nie wiem czy wygryza :!: nie mogli powalczyc o miejsce w skaldzie jak rowny z rownym, gdyz zawsze na przeszkodzie staja kontuzje
WLodek nie gral bo niedawno nabawil sie kontuzji a wszedl i rozruszal towarzytswo - dal calkiem niezla zmiane
Chyba atak bedzie wygladal tak: Wlodarczyk - ELton

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 30 lip 2006, 12:25

czeher pisze:Nie wiem co tak nieprzychylknie patrzycie na LKS, moze za duzo tutaj Widzewiakow
Kto patrzy nieprzychylnie? No dobra ja, ale to tak uogolniajac :lol: A powaznie to napisalem, ze
Krzysztof Jarzyna pisze:Nie sadze, zeby ŁKS byl az tak silny, choc pewnie slaby tez nie jest.
wiec to chyba nie jest jakis wyznacznik "nieprzychylnego patrzenia" tylko realnej oceny szans. Bo na mistrza raczej szans nie maja :>
Poza tym nigdzie nie pisalem, ze Widzew jest jakis super mocny, bo nie jest. Najbardziej w piatkowym meczu podobalo mi sie zaangazowanie, bo czysto pilkarskich elementow, w ktorych by przewyzszal Groclin bylo niewiele.
Ale z drugiej strony ŁKS tez dostal na poczatku slabiutka Pogon, wiec te 4:0 takie do konca wymierne nie jest.
Beda przed Widzewem? Mysle, ze nie :P Oni sa zawsze ZA Widzewem, co by sie nie dzialo :P Chociaz ciekawe, czy na te derby oprawe beda robic? :think: :lol:

Co do Wisly to chyba faktycznie mnie nieco ponioslo z ta "pewnoscia" ;)

Zaza wbrew pozorom Arka nie jest taka biedna. Mysle, ze Dziedzic i Sokolowski wlasnie miedzy innymi dlatego poszli - Stawowy + kasa, ktorej by w innym zespole o podobnej "renomie" raczej nie dostali. A czy pustego? No nie wiem. Przeciez sam sobie przygotowywal ten sezon. Wiedzial, ze bedzie trenowal Arke mniej wiecej w tydzien po spieciu z Filipiakiem, i mial czas zeby sobie ulozyc wszystko w glowie. W przerwie letniej wywalal z druzyny niemalze hurtowo ;) A ze nie sprowadzal wielkich nazwisk, to nie ma sie co dziwic - taki wlasnie jest styl Stawowego. Przeciez "mundialowca" Gize przyciagnal do Cracovii z IV-ligowego Switu Krzeszowice ;) Baran, Cabaj, Bania itd. to wynalazki Stawowego. A dlatego tym bardziej mnie dziwi takie wysokie zwyciestwo Korony, ze nie wzial przeciez tej druzyny tydzien przed sezonem ;)

Ale - pierwsze koty itd... :lol:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 30 lip 2006, 12:51

W sumie to masz racje Krzysztof może troche przesadziłem w tym przysłowiem. :roll: Ale moja opinie opiera sie obecnej sytuacji bo co innego "kiedyś" bardzie na tym co napiałeś i pracy Wojtka Stawowego :wink: z Cracowia. Tu trzeba przynać racje że z Cracowią nie zrobił odrazu wyniki i potrzebował też czasu a i te jego "wynalazki" zaczeły kąsać. Bo wprowadził cos nowego w lige i to racje w 100%. Tylko wiesz chyba nie ma co porówniwac Pasów i Arki na podstawie kadry czy funduszy. Popszedni sezon pokazał że Arka nie ma kim grać - czołg Niciński na spicy - Olo gra gdzie popadnie - no może Bartek Ława na plus - choc i tak czesto zawodził - i ten jak ma co tak na maxa śmiesznie biega ? Sebastain Gorząd [?] Stawowy nie sprowadził Nawrocika z Lech bo to zrobił jeszcze popszedni trener prezes :wink: wiec kto wie czy Damien by był kupiony teraz. Teraz przyszli mi. Peja i Dziedzić. Pozostał ataku Shevchenko :wink: Grając 4-3-3 chyba trzeba innych gracz bo ich sie nie przerobi ta takiej gry w opresie przygotowawczym. Kiedys trenery mówili że to piłkarzy szukuje sie do ustawianie a nie ustanienia do piłkarzy - teraz chyba wszystko jest za tą druga opcja. :wink:

My jak prawdziwi analitycy jak nie rynku mercato to fusów :wink: Już wyroki wydane :P zobaczymy co piłkarze pokazą dalszej czescei sezonu.

Bramka kolejki ? :]
Wolny Golański - strzał Fonfary w okno - bramka [a szczegónie ten zamach i uwolnienie sie] Gizy.

Ale bez wątpienia najpiękniejsza bramke strzelił by - no własnie by strzelił :P - Canarinhos Leonardo [?] ? 40 metrów i lob w prawe okno - o włos - dosłowanie o włos - nad poprzeczką :shock: szkoda że to był jedyny Brazylijski akcent w grze Pogoni.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 lip 2006, 14:17

Z pewnością beniaminki miały wejście smoka - szczegolnie ŁKS.
Narazie wszystko można powiedzieć jest w dobrej formie mecze ze zwycięzcami i bramkami. Mam nadzieję, że dzisiaj w Poznaniu bedzie tak samo. Zawiodła z pewnością Wisła, bramka z karnego i do tego niepewność zwycięstwa do końca to nie jest to czego większość od nich wymaga, a dodające do tego, ze był to mecz tylko z Górnikiem Zabrze, ktory do faworytów nie bedzie sie zaliczał.
Legia racej spokojnie wygrała, a co ważne grała takze ładnie, a Brazylijczycy byli najaśniejszymi punktami i widac, ze sa trafionymi zakupami.
Troche więcej sie spodziewałem po Arce, a tu Korona w bardzo łatwo ich pokonała i to na ich terenie. Trzy brameczki pokazały, ze mimo braku obecności i Kiełbasy i Gajtka w Koronie sa osoby, ktore potrafia zdobywac bramki.
Ciekawie takze zaczyna byc w Bełchatowie, autorska paczka Oresta, co najważniejsze Polska paczka. Przyjemnie sie ogląda drużynę, która ma w "11" w skladzie samych Polaków a do tego gra ładnie dla oka i myśle, że Bełchatów juz teraz trzeba poważnie traktować.
Co do beniaminków :arrow: Widzew ograł Groclin co patrząc na ławkę trenerska czyli Liczke nie było trudne. Jakos nie trawie kolesia i wydaje mi sie, ze bedzie pierwszym do odstrzału. ŁKS pokazał piłkę do, której Brazylijczycy Ptaka jeszcze nie dorośli przynajmniej w Polsce. Razej nie wygląda to dobrze i nic nie wskazuje zeby było lepiej. Czym wiecej Brazylijczyków tym gorsze wyniki i bedzie spadek.

A dzisiaj KOLEJORZ

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 30 lip 2006, 19:40

Zaza pisze:Bramka kolejki ? :]
Wolny Golański - strzał Fonfary w okno - bramka [a szczegónie ten zamach i uwolnienie sie] Gizy.

Już trzeba zmienić zdanie - Sobczak :shock: ale zapierdzielił bramek w okno. Z pierwszej piłki kąt dość duże a ten w krótki zmieszcił Kotorowskiemu - mucha nie siada :twisted: Wisła Płock zaczyna jak w Warszawie. Pierwszy strzał 1:0 :] tylko teraz jest co podziwiać :wink: Sobczak gra dobry mecz a Lech narazie błądzi.
Messi E2 Ronaldinho pisze:Czym wiecej Brazylijczyków tym gorsze wyniki i bedzie spadek.

Narazie to wiesz wróżenie jak pisalismy ale co ciekawe teraz Canarinhos sa młodsi, niby zdolniejsci - bardzie ruchliwi - wcześniej Edi typowy pączuś [nadal mu to pozostało] - Milar jak by z targu wzięty. Inni też jak by z łapanki.

Mój stary się nie dawno zastanawiał czy jak by zebrać Ruskich z targu czy skąd czy nie wzieli by mniej za sezon a nie pokazali wiecej. Ale potem mu wyszło że papierowy czy inne tematy są bardzie opłacalne niż gra w piłke :roll: No zależy jeszcze jaki Ruski :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 06 sie 2006, 0:17

No panowie mieliśmy po pierwszej kolejce złudzeni jak trener Leo :roll: Druga kolejka naszej elitarnej ligo to liga na minus - popszednia na plus. Słabe mecze zabrakło tego co w pierwszej czyli walki, zaangażowanie i soli tej ziemi czyli bramek. Tylko Pogoń na 3:0 - ale to w zasadzie Górnik strzelił dwie :roll: ŁKS walił głowa w mur - a w zasadzie Kmiecik - :shock: nie wiem takie susy jak on stawia to nic tylko zmiana dyscypliny - Wisła słabo - Legia zagrała dla Szachtara :roll: Tylko tam marzyli o takim meczu :P Rozwalił mnie Wdowczyk szkoda że kiedy indziej nie tak protestyował - żenada - mógł mu sędzia po meczu czerwona pokazać nie pluł by mu w twarz, bo tak szybko i nie wyrażnie mówił że tylko pluł. :P błotniki panie trenerze błotniki o okulary :P Groclin w pierwszej połowie rozgrywał obrońcami - długa piłka a noż coś wyjdzie. To za mało na Legie. Lech jedna akcja nie wygra z Zagłebiem nawet tak słabym. Pasy zagrał na plus bo pogli wygrac wiecej. Jak narazie najlepsze wraźnie robią chłopacy z mafi pana Oresta :!: GKS Bełchatów :shock: Mam nadzieje ze jutro Korona z Wisła P. zagrają najlepszy mecze tej kolejki Oby...

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 06 sie 2006, 8:40

Zaza pisze:ale to w zasadzie Górnik strzelił dwie
To co zrobil bramkarz Gornika przy jeden z bramek to wola o pomste do nieba... No ale co sie dziwic jak chlopak zagral dopiero swoj 2 mecz w ekstraklasie w karierze. :roll:
Zaza pisze:Legia zagrała dla Szachtara
Strzelili bramke i mysleli ze juz mecz jest wygrany...
Zaza pisze:GKS Bełchatów
No fakt, tez jestem pod wrazeniem ;) Widac ze zagraniczne kluby nie bez powodu interesowaly sie Matusiakiem ;) Swoja droga ta brama Matusiaka to kto wie czy nie bedzie nominowana do pilkarskich Oscarow. Zaza jak myslisz?

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2157
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 06 sie 2006, 11:22

Łeee no, ale zawiało nudą wczoraj :/

Mecz Legii oglądałam jednym okiem i jakoś zbyt specjalnie mnie nie zainteresował [nie to co arcyciekawy pojedynek Raków Częstochowa - Szczakowianka Jaworzno :P]. Legia zagrała bardzo asekuracyjnie. Myślenie, że utrzymanie jednobramkowego prowadzenia jest prostą sprawą okazało się błędne. Groclin przeprowadził parę ładnych ataków, aż w końcu się udało. Poza tym gdyby nie Fabiański Legia mogłaby się jeszcze przejechać...

Mnie naturalnie cieszy wygrana Cracovii. Też ledwo, ledwo, bo Odra nie grała źle - ale udało się :)

Jak w pierwszej kolejce nie mieliśmy żadnych remisów, tak teraz oczywiście nasi kopacze musieli tę "stratę" nadrobić.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 06 sie 2006, 17:47

Martinho pisze:Swoja droga ta brama Matusiaka to kto wie czy nie bedzie nominowana do pilkarskich Oscarow. Zaza jak myslisz?
Szczerze ? to mam nadzieje ze nie - [choć bramka przednia nie powiem] - bo to będzie znaczyć że zobaczymy coś lepszego :wink: Jak dla mnie narazie bramka sezonu to [po dwóch kolejkach ale to szczegół :P ] Sobczak w mecz Lech - Wisła Płock na 1:0 :] Naszła mu i w krótki Kotorowskiemu zmieścił w okno - z ostrego konta i odległość była znaczna - z pierwszej piłki :] Stadiony świata :twisted:

Zaraz mecz Korona - Wisła Płock i mam nadzieje ze to będzie mecz kolejki - zapowiada się ciekawa walka - mam nadzieje że zagraja jak w pierwszej kolejce :roll:

Futbolowa 1:0 dla Pasów to i tak było mało - jedna okazje Odry - głową w poprzeczke wiec nie było tak źle ...

Zablokowany

Wróć do „Polska”