EURO 2008: GRUPA C - Francja, Holandia, Rumunia, Włochy - Strona 7

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto awansuje dalej?

Francja
6
16%
Holandia
8
22%
Rumunia
4
11%
Włochy
19
51%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 cze 2008, 23:10

Cris7 pisze:Gorzej niż Małysz ze swoim "dokładnie".
Małysz nadużywa "naprawdę" ;)

Cris7 pisze:W drugiej połowie trochę oddali pola Francuzom, ale nie zmienia to obrazu tego spotkania.
Bo mają to coś, co mają klasowe drużyny. Nie robi im różnicy czy atakują pozycyjnym, czy z kontry. Tak i tak grają kapitalnie.
Za De Boerów, Cocu i Kluiverta tak nie grali.
Jednak to dopiero 2 mecze. Oby się nie poczuli zbyt pewnie, bo baaardzo bym chciał ich zobaczyć w finale. Jednak w tej chwili miażdżą takich rywali [choć bez formy specjalnej] wiec nie ma sensu się zastanawiać nad czarnymi scenariuszami.
Mentor pisze:Niby za kogo będzie grał jak już całkiem wyzdrowieje o ile to w ogóle nastąpi kiedykolwiek?
tu jest pies pogrzebany, on nigdy zdrowy nie jest.
A co do tego kogo zastąpi. IMO Kuyta. W ogóle Kuyt jakimś cudem jest na Euro, pewnie dlatego, ze nie do końca było wiadomo czy Robin zdąży się wykurować. Jakiś czas temu [2, 3 miesiące] Kuyt płakał w mediach, ze nie dostaje powołań, ale że rozumie decyzje, bo gra słabo ...
Sędzia znów się troche gubił, teraz przynajmniej nie wypaczył wyniku, bo Oranje tak, czy tak by wygrali. Jednak przy golu Henry'ego chyba był spalony. No i coś jeszcze było, ale już nie pamiętam - za duże emocje
już wiem - ręka Bouhlarouza po strzale Titiego
Ostatnio zmieniony 13 cze 2008, 23:19 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 cze 2008, 23:17

fieldy pisze:on nigdy zdrowy nie jest
Dlatego trudno go nazywać zawodnikiem pierwszego składu. Nawet jak jest chwilowo do dyspozycji to nikt mu raczej miejsca w składzie nie odda z urzędu. Zwłaszcza przy takiej formie Holendrów.

dopisałem coś do poprzedniego posta // fieldy

Awatar użytkownika
Remik
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Remik » 13 cze 2008, 23:33

fieldy pisze:A co do tego kogo zastąpi. IMO Kuyta. W ogóle Kuyt jakimś cudem jest na Euro, pewnie dlatego, ze nie do końca było wiadomo czy Robin zdąży się wykurować. Jakiś czas temu [2, 3 miesiące] Kuyt płakał w mediach, ze nie dostaje powołań, ale że rozumie decyzje, bo gra słabo ...

Kuyt może nie gra olśniewająco, ale też nie gra tak źle i wątpię żeby van Basten posadził go na ławce. Oranje na razie wszytko wygrywają i MvB zwycięskiego składu nie zmieni, van Persie będzie raczej z ławki wchodził. Tak samo pewnie będzie z Engelaarem. Wolałbym aby na jego miejscu grał Sneijder, a na lewym ataku szalał Robben, choć i tak gracz Twente jest dla mnie jednym z największych odkryć tego turnieju.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 14 cze 2008, 8:01

Holendrzy na razie futbol totalny.Tylko jakos wydaje mi się, że w najpoźniej w połfinale trafia na jakiś rygiel obronny i znów dupa. Chyba nie sa mentalnie przygotowani do wygrania EURO. Patrzac na skuteczność moich dotychczasowych stwierdzen to maja jednak dużo szans.

Włosi. Zagladam w tytuły prasowe i nie wierze. Włochy szczesliwie remisuja? Gol Rumunów po błedzie Zambrotty, karny z dupy (tutaj jest szczescie, choc w przypadku Buffona to klasa). Jak to ma się do tego, ze druzyna ciśnie przez cały mecz i tylko indolencja strzelecko-sedziowska pozbawia ich kontroli nad meczem. Troche personaliów. Obrona optymalna, w pomocy wg mnie brakuje Aqulianiego. To on w ostatnim czasie prezentował sie lepiej od De Rossiego czy Pirlo. Camor i Del Piero średnio, lepsze wrażenie robia Di Natale i Cassano. Troche zbyt jednostajnie na Toniego (no własnie dlatego Aquilani), ale to może w końcu przynieść powodzenie gdyż kazdy wie kto to jest Toni i co Toni potrafi. Może Donadoni w bólach urodzi najmocniejsze zestawienie na nastepny mecz.

Cale szczescie ze Francuzi tez słabo i jesli Holendrzy podejda po sportowemu to wygrana i awans nie musi byc tak odległy.

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 14 cze 2008, 9:04

Babel pisze: To on w ostatnim czasie prezentował sie lepiej od De Rossiego czy Pirlo. Camor i Del Piero średnio, lepsze wrażenie robia Di Natale i Cassano. Troche zbyt jednostajnie na Toniego (no własnie dlatego Aquilani), ale to może w końcu przynieść powodzenie gdyż kazdy wie kto to jest Toni i co Toni potrafi. Może Donadoni w bólach urodzi najmocniejsze zestawienie na nastepny mecz.
Cassano zgadzam sie, lepiej sie prezentuje i powinien w nastepnym meczu wyjsc w podstawowym skladzie. Ale Di Natale tez raczej srednio, napweno nie lepiej od Camora czy Del Piero. Napewno zamienilbym Pirlo na Alberto i kogos z dwojki Camor/Del Piero na Cassano. Chyba raczej Camora, bo potrzebny bedzie ktos do rzutow wolnych. Zeby tylko Holandia dala rade i nie przegrala :roll:

Awatar użytkownika
Langus-oks
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Langus-oks » 14 cze 2008, 12:22

Francuzi grają bardzo słabo i pewnie dlatego odpadną szybko.
Włochy odpadną a awanusją rumuny i holandrzy.
Paranoja!!!!!!! :P :rotfl4:

Awatar użytkownika
Sting111
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sting111 » 14 cze 2008, 15:16

hm... Francja nie gra zle. Brakuje im szczescia, ale graja o wiele lepsza pilke od Włochów i Rumunów. Holandia za to pokazuje ze umie grac z kontry. Bardzo dobra gra jokerów Van persiego i Robbena, ale najlepszy w obu meczach wydaje mi sie Gio Van Bronckhorst. Dobra gra na skrzydle, swietnie podlacza sie do akcji ofensywnych. Licze na przebudzenie Francji w meczu z Italią :) sa zespolem lepszym i nalezy im sie zwyciestwo i wyjscie z grupy. :)

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 14 cze 2008, 15:24

Sting111 pisze:hm... Francja nie gra zle. Brakuje im szczescia, ale graja o wiele lepsza pilke od Włochów i Rumunów. Holandia za to pokazuje ze umie grac z kontry. Bardzo dobra gra jokerów Van persiego i Robbena, ale najlepszy w obu meczach wydaje mi sie Gio Van Bronckhorst. Dobra gra na skrzydle, swietnie podlacza sie do akcji ofensywnych. Licze na przebudzenie Francji w meczu z Italią :) sa zespolem lepszym i nalezy im sie zwyciestwo i wyjscie z grupy. :)
O czym Ty mówisz :?: Włosi zagrali lepszy mecz od Francuzów zarówno z Holandią jak i przede wszystkim z Rumunią...

Awatar użytkownika
Sting111
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sting111 » 14 cze 2008, 15:28

maciek_88 pisze:O czym Ty mówisz Question Włosi zagrali lepszy mecz od Francuzów zarówno z Holandią jak i przede wszystkim z Rumunią...

no to ja chyba inny mecz wczoraj ogladalem.:)

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 14 cze 2008, 15:36

Sting111 pisze:
maciek_88 pisze:O czym Ty mówisz Question Włosi zagrali lepszy mecz od Francuzów zarówno z Holandią jak i przede wszystkim z Rumunią...

no to ja chyba inny mecz wczoraj ogladalem.:)
No 1 połowę Włosi wiadomo jak zagrali z Oranges, ale drugą grali naprawdę dobrze.

A może coś chcesz porównac Włochów i Francuzów w spotkaniu z Rumunią...?

George Jung
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: George Jung » 14 cze 2008, 16:29

to co się dzieje na tym Euro jest dla niewytłumaczalne :shock:
Francuzi i Włosi atakuja a Holendrzy kontruja :(

wyniki są conajmniej dziwne i w ogole nie odzwierciedlają przebuegu meczów. od 30 do 60 min bramka dla Francji wisiała w powietrzu , nikt mi nie wmówi że Holendrzy chcieli tak grać bo z połowy nie potrafili wyjść.
niewykorzystane sytuacje się niestety mszczą. setka Henry'ego , karny i czerwo dla Ooijera i wynik mógłby być odwrotny.

wpuszczenie Gomisa świadczy o zaćmieniu umysłu Domenecha. niestety czasu nie cofnie i nie dowoła Sagny i Trezegola . Gomis wszedł aby powalczyc o górne piłki, nikt chyba nie ma watpliwosci ze Trezeguet poradzilby sobie lepiej.

gre Thurama przemilcze , za wiele dobrego zrobił przez 12 lat żeby teraz porównać go do Matrixa lub Jopa.

generalnie to najwiecej dobrych zagrań do przodu miał Makelele .

we wtorek mały finał , licze na Holendrów , 4 lata temu Czesi zagrali dla nich . są w gazie , bramkarz dokonuje cudów , każdy strzał im wchodzi.

a mecz Włochy- Francja zapowiada się fascynująco.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 14 cze 2008, 22:09

Ja to meczów nawet nie mam czasu oglądać Oprócz tych z udziałem Polski. Dzisiaj dopiero obejrzałem skrót meczu Holandia- Francja. Holendrzy świetnie grają z kontry. Szczególnie podobał mi się Robben na lewym skrzydle. Grają ładną piłkę i życzę im jak najlepiej. Chciałbym żeby z grupy oprócz Holandii wyszła jeszcze Rumunia. :P

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 14 cze 2008, 22:10

Gomis nie jest jeszcze gotowy na taką imprezę jak Euro. W sparingach może i daje radę, w St Etienne również. Nie śledziłem gry tego zawodnika w lidze francuskiej, ale to co pokazuje teraz to jedna wielka kasza. Anelke zawsze postrzegałem jako piłkarza przeciętnego. Brak powołania Trezegueta i Sahy spowodował, że Domenech nie ma kim grać. Powoływanie na siłę młodych jest według mnie bez sensu + fakt, że Henry jest bez formy pwoduje, że Francja jest słabiutka.
Pomoc bez Zidane'a i Vieiry nie umie się odnaleźć, Malouda bez formy, Toulalan :lol: Ribery trzyma fason, ale to zdecydowanie za mało. Obrona opiera się na tej z MŚ2006, gdzie świetnie rozumieli się z Barthezem, po zmianie golkipera nie jest już tak różowo, a lata też robią swoje niestety.
Domenech powołał piłkarzy, którzy niewypalili i sądze, że po Euro odejdzie. W francuskiej reprezentacji potrzebna jest zmiana, zastrzyk świeżości.

Nie wiem czemu Holandia miałaby na siłę walczyć o awans dla Włochów lub Francuzów. Awans z pierwszego miejsca mają zapewniony, a porażka z Rumunią byłaby im na ręke. Nie wiem czemu niektórzy zwycięstwo nad Rumunami określają mianem 'zachowania się po sportowemu' Van Basten wystawi rezerwowy sklad, jeżeli wygrają nic się nie stanie, jeżeli poniosą porażke również.

Sting111 - źle prawisz.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 15 cze 2008, 12:12

Vianuch pisze:Nie wiem czemu Holandia miałaby na siłę walczyć o awans dla Włochów lub Francuzów. Awans z pierwszego miejsca mają zapewniony, a porażka z Rumunią byłaby im na ręke. Nie wiem czemu niektórzy zwycięstwo nad Rumunami określają mianem 'zachowania się po sportowemu' Van Basten wystawi rezerwowy sklad, jeżeli wygrają nic się nie stanie, jeżeli poniosą porażke również.

Zgadzam się z tobą w zupełności.Niema sensu aby Holandia utrudniała sobie życie, w końcu mogą się spotkać z Włochami lub Francuzami w półfinale.A chyba lepiej w razie czego zagrać tam z Rumunią, chociaż oni prezentują się lepiej niż te dwie drużyny wymienione wyżej. Moim zdaniem Holandia przegra mecz z Rumunią 1-0 8)

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 15 cze 2008, 22:37

Vianuch pisze:Domenech nie ma kim grać
Domenech to idiota. nie ma pojęcia o byciu selecjonerem takiej reprezentacji jak Francja. szcześliwy ostatni zryw pokolenia Thurama,Zidana dał francuzom (cudem) niezasłużone wicemistrzostwo świata a teraz na jaw wychodzi jego głupota

Thuram, Makelele,Sagnyol, żaden z nich to nie jest juz światowy top. Anelka w Chelsea to nie ten sam Anelka itp .zamiast nich powinii grać Nasri, Diarra, Benzema czy Evra - mam nadzieje ze włosi rozprawia sie z francuzami albo romunia pogodzi obydwie te ekipy

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”