The Championship (zbiorczy) - Strona 61

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Interesuje ci? Division I ?

Tak
50
63%
Nie
30
38%
Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3973

The Championship (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 25 maja 2026, 18:13

HMK pisze:
25 maja 2026, 16:40
Burnley (spadek z hukiem)
Szanse na utrzymanie stracili dopiero 22 kwietnia, na 4 spotkania przed końcem :) Nie ma tu podjazdu do zeszłorocznego Southampton czy Derby County kiedyś, które na koniec miały prawie 30 punktów straty do 17. miejsca a ich los był znany pod koniec marca albo na początku kwietnia. Inna sprawa, że człowiek liczył na odrobinę więcej.

Baraże są jak podział na grupę mistrzowską i niemistrzowską. Generują emocje i sprawiają, że drużyna mająca trochę straty do czołówki, może jeszcze o coś grać. Przez to jednak nie są sprawiedliwe i w 2-3 mecze możesz nadrobić coś, co przy ich braku wypracowywałbyś dłużej. Dla kibiców, telewizji świetnie, dla samych zainteresowanych niekoniecznie. Myślę natomiast, że obecność i format baraży nie mają aż takiego znaczenia. Tak, zamiast Hull weszłoby Millwall a zamiast Sunderlandu byłoby to Sheffield United, ale nadal będą istnieć kluby jo-jo, zespoły z know-how jak i ci, którzy jednorazowo wydadzą tyle kasy że koniec końców musi się udać (chociażby Nottingham Forest 22/23).

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1469
Kibicuję: od czasu do czasu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 25 cze 2026, 19:13

Nie podoba mi się. Dotychczasowy herb był spoko, a ten nowy to taki oklepany się wydaje. Jak awansowali w 2008 roku do Premier League to objawili się światu z tym herbem, jakiś sentyment pozostaje.

Swoją drogą dopiero sobie uświadomiłem, że kilka ładnych lat ich nie ma w elicie.

Awatar użytkownika
Tennessee
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 607

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 26 cze 2026, 2:18

To nie tyle nowy herb, co powrót do starego i to bez kombinowania bo jest prawie identyczny do tego sprzed wielu lat.
Dla mnie spoko są powroty do historii, byle był to właśnie powrót, a nie udawanie, w tym przypadku jest dobrze. Najgorzej zrobić co takiego co Juventus, zero szacunku, haa tfu.

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 26 cze 2026, 8:06

Herb może być, większy problem że ostatnie sezony to po prostu walka o utrzymanie. Wielkich wzmocnień na razie nie widać, ruchów z akademii również nie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”