Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 61

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
33%
2
5
24%
3
1
5%
4
4
19%
Poniżej 4
4
19%
Awatar użytkownika
Juv
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juv » 30 kwie 2006, 21:29

Marq pisze:Zaza jesteś genialny! Jeszcze nigdy w życiu nie widziałem takiego kolesia...
Marq , daj mu spokój, po prostu kompleks małego ptaszka :roll:

Co do meczu, to nareszcie wygrana :!: :) Myślałem że może wygrają jeszcze wyżej , ale skończyło sięna 3-0 :) , w drugiej połowie jak dla mnie trochę głupia zmiana Mutu za Zebine :? . Ale ten dostał jak zawsze porcję gwizdów :P

Jeszcze 2 mecze do końca i potrzebne 4 punkty do 29 Scudetto :!: :D

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 01 maja 2006, 1:20

Marq pisze:Zaza jesteś genialny! Jeszcze nigdy w życiu nie widziałem takiego kolesia..
Nadal nie widzisz :P ale czekaj może będzie nie bawem okazja przyćmić to zobaczysz co nie co :P jak podołasz zdaniu :lol:
Marq pisze:Czy ty człowieku myślisz że Moggi pojechał do Sieny powiedział im że mają przegrać 3:0 i tak się też stało?

hmmm w zasadzie na 3:0 to była inna bramka - kontra - Nie rób z Moggiego aż takiego biedaka - są telefony :P Oczywiście tyle fani Juve wierzą w to że Juventus wygrał ten mecz. Ale to tak jak wiekszośc z Was jest zdanie że Juve gra "fajna piłke cały sezon" także gratuluje obiektywizmu. To że jest najbardziej drewnienym klubem jaki zagra w nastepnej edycji LM to szczegół, to poprostu taki "styl" Moherowy :lol: Że oglądając spotkanie Juve trzeba miec woreczek na wymioty :lol: Szkoda że o tym Lucek nie pomysli może tak by kibiców przyciagną. Kup bilet bedzie miał gdzie żygać :lol:
Marq pisze:Wiem że Milan nic nie wygrał od dłuższego czasu i jesteś sfrustrowany tą sytuacją, ale oszczędź wstydu i nie wypisuj bzdur.

Forza Juve
Forza ? :lol: Siena ? :shock: wiesz wole by od dwóch lat by Milan nie wygrywał i grał jak gra teraz niż ma grćc jak Juventus - mistrz w drewnianej szacie :lol: szczerze Ci to mówie :!: Giuseppe Meazza to świątynie Calcio - i dla Włochów był by to cios w serce jak by jeszcze tam fani przychodzili wymiotować :(

A jeśli Ty jestes za tym biedymi klubikiem tylko dla sukcesów to niech Cie spotkam zwymiotuje Ci na głowe :( jednosezonowcu ... żenada :(

Gra - piłka dla wolnych ludzi

Gra - Juventus dla skazanych ... jako kara.

To tyle pozdrawiam :P

PlutoChory
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PlutoChory » 02 maja 2006, 14:41

ZaZa pocisz sie niemilosiernie zeby Juventusowi umniejszac, to sie chyba nazywa kompleks nizszosci.
Juventus to druzyna, ktora jak nikt inny wie, ze gra sie po to zeby wygrywac i doskonale to realizuje - to jest najwieksza zaleta tej druzyny a nie wada.
A co do radosci, ktora czerpia z tego kibice to zaden, nawet najpiekniejszy mecz, nie cieszy tak jak kolejne mistrzostwo. Jesli sadzisz inaczej to znaczy, ze jestesmy po dobrych stronach barykady i nie ma co dyskutowac - kazdy ma to czego chce. Piekno pilki to nie tylko szybkie i efektowne akcje.. mnie na przyklad najbardziej rusza w tym sporcie taktyka, jej realizacja, konsekwencja w grze itp. Jesli juz czepiasz sie frekwencji to zostawanie na mecz przed tv to problem ogolnokrajowy we Wloszech, zreszta niska liczba kibicow na stadionie alepejskim to nie wina stylu proponowanego przez Juve... ale pewnie doskonale o tym wiesz skoro nie jestes jednosezonowcem. Swietnie tez pewnie wiesz kto ma (zdecydowanie) wiecej kibicow we Wloszech i na swiecie.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 02 maja 2006, 15:42

Pluto - Chory życze szybkiego powrotu do zdrowia :!: :wink:

Wiesz bardzo ciekawe co napisałeś. I w dużem stopniu można Ci przynać racje - tylko wiesz to nie chodzi tylko o ten moment sezonu czy jakies kontrowersyjne sytuacje. Bo wiekszośc z Tych "Fanów" Juve kieruje się wynikiem a to tak naprawde jest żenada. Chyba nie należysz to tego rodzaju fanów którzy mają tylko na uwage by strzlił Alex bądz by Capello go w puscił. Juventus to nie Modena czy Treviso [chyba ze tak nisko ich oceniasz] od takich klubów się wymaga stylu. A jaki styl preferuje teraz ten klub widzimy od przeszło 2 lat. To chyba wyjaśni dla czego tak jest. Wynik wynikem ale gra na tym poziomie nie może polegać na wykopie piłki przez bramkarza. To nie jest tylko moje zdanie. Poprostu tak jest. Każdy wie że długa piłka na Zlatana on zgrywa - dwóch DM w środku pola i zchodzący Nedved do środka robiący miejsce Zamboccie to styl Juve ale jaki styl na taka drużyne ? To jest dzisiejsza piłka ? Jeśli potencjalny fan Juve kieruje sie tylko wynikem to żenada - a strach pomysleć ile ich ubyło dwa lata temu. Zreszta jak może powiedzieć otwarcie przed sezonem walczymy o LM skoro tak sie gra ? Kto tak gra w dzisiejszych czasach ? Kibice tego maja gośc najwyrażniej ...

PlutoChory pisze:wietnie tez pewnie wiesz kto ma (zdecydowanie) wiecej kibicow we Wloszech i na swiecie.

No właśnie tym zdaniem pokazałeś że nie warto chyba z Toba rozmawiać na powaznie :? Przedewszystkim klase kibiców pokazują trybuny stadion. Klase i przywiazanie :!: Ci kibice o których mówisz teraz są po między Chelsea a Barcelona. Jeszcze sie wachają bo są Kanonierzy. I trudno nazwać ich kibicami. Real = kolejny słaby sezon komplety na Santiago Bernabeu. MU ogląda plecy Chelsea Old Trafford jak teatr. Roma [z Olimpico na którym widocznośc równa zero] czy Inter ? Tifosi na zawsze. Milan ? sam widzisz najlepsza frekwencja we Włochech ? Viola i fanatyczni tifosi - Lazio i wspomniane Olimpico - Palermo ? źle jest ?

Pozdrawiam !

P.S. - RealFan nie pisałem do Ciebie ale skoro masz ochote coś napisać to odnieś się to sedna sprawy a nie tylko wybranych elementów :roll: Chyba że chcesz pisać by pisać to proponuje gry forumowe - To tyle :P
Ostatnio zmieniony 02 maja 2006, 16:29 przez Zaza, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2449
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 maja 2006, 16:17

*_Zaza_* pisze:To że jest najbardziej drewnienym klubem jaki zagra w nastepnej edycji LM to szczegół, to poprostu taki "styl" Moherowy
Co z tego? Pamiętaj, że pamiętane są zwycięstwa, a nie styl w jaki zostały one osiągnięte. Może jeszcze wrócisz do 1/8 tegorocznej Champions League i powiesz, że Juventus fartem wyeliminował Werder. OK, tylko kto będzie o tym pamiętał za kilka lat?
*_Zaza_* pisze:A jeśli Ty jestes za tym biedymi klubikiem tylko dla sukcesów to niech Cie spotkam zwymiotuje Ci na głowe
Co ci do tego? Każdy kibicuje danemu klubowi z różnych względów. Czy jeśli kakiś klub gra "brzydką" piłkę to znaczy, że nie może on mieć kibiców. Futbol ewoluował i teraz nie wygrywa ten co gra ładnie, tylko ten co gra skutecznie.
*_Zaza_* pisze:Juventus to nie Modena czy Treviso [chyba ze tak nisko ich oceniasz] od takich klubów się wymaga stylu.
Od takich klubów wymaga się zwycięstw.

A kiedy Milan ostatni raz wygrał Ligę Mistrzów to jaki propagował styl? Niestety zasmucę cię, ale bardzo podobny do tego co prezentuje aktualnie Juventus. Czy wówczas im nie kibicowałeś, czy było ci obojętne w jakim stylu osiągnęli ten sukces?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 maja 2006, 16:33

Denerwują mnie gadki w stylu "Kto będzie za kilka lat pamiętał o stylu? Liczy się wynik!". To prawda, że wynik to podstawa, ale nie wypisujmy głupot, że niby styl zostanie zapomniany. Prawdziwi kibice będą pamiętać. Dla mnie to jest oczywiste i pewnie nie tylko dla mnie, ale niektórzy i tak będą się tym tłumaczyć.

Nie wierzę w to, że może być obojętny na styl gry jaki prezentuje jego drużyna. Piłka nożna dla kibiców ma sprawiać przyjemność a przyjemność to nie tylko sukcesy i wyniki.

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 02 maja 2006, 17:11

Zaza powiedz mi co ty chcesz od Juve? Pisałeś już na tej stronie 921947112 razy jaki jest to beznadziejny klub. Rozumiem napisać kilka razy, wiem że frustracja Cię mocno męczy, ale żeby codziennie pisaś to samo? Wszyscy wiedzą że Juve co roku kupuje wszystkich sędziów, zawodnicy ćpają, styl jest żenujący i chce się od niego rzygać, stadion jest pusty, Moggi ma Serie A w ręku... itp itd.
Przestań się ośmieszać i zacznij pisać po ludzku jak na kibica przystało.

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 02 maja 2006, 17:18

Niggaz pisze:Denerwują mnie gadki w stylu "Kto będzie za kilka lat pamiętał o stylu? Liczy się wynik!"
ale niestety taka jest prawda... Czy ktoś za 50 lat będzie pamietał jak grala Grecja na ME 2004 :?: :> dzieci i młodzież bedą tylko wiedziały ze Grecja zdobyla Mistrzostwo ...
Marq pisze:Zaza powiedz mi co ty chcesz od Juve? Pisałeś już na tej stronie 921947112 razy jaki jest to beznadziejny klub. Rozumiem napisać kilka razy, wiem że frustracja Cię mocno męczy, ale żeby codziennie pisaś to samo? Wszyscy wiedzą że Juve co roku kupuje wszystkich sędziów, zawodnicy ćpają, styl jest żenujący i chce się od niego rzygać, stadion jest pusty, Moggi ma Serie A w ręku... itp itd.
*_Zaza_*
taki już jest :lol: jednym sie podoba innym nie :wink:
Może jest troche zaskoczony tym ze Juve wygralo ... :!:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 02 maja 2006, 17:24

Marq tak się składa że się nie wczytałeś w to co napisałe do użytkownika PlutoChory a szkoda bo byś wiedział co miałem na myśli. No nic może kiedyś jakaś prasa Ci opisze to w taki sposób byc zrozumiał. I nie licz na Piłke Nożną bo Lipiński widzi to co chce widzieć :lol:

Teraz Ty się ośmieszyłeć bo na kibica przystało by potrafił coś napisać o swym klubie a Ty najwyraźniej czekasz na relacje w sieci. Przeczytaj to co napisałem i odpowiedz sobie na pytanie czy Juve "to beniaminek dla którego liczy sie utrzymanie - czyli wynik końcowy" czy "firma"

Szkoda że tak naprawde jest nie wielu fanów Juve którzy sie nie wstydzą gry :? nie wyników bo ona dają tylko kibiców jednoseznowych... czego masz pewnie przykład wśród kolegów ...

Niggaz masz racje ale Oni tego nie rozumieją - niestety w tym wypadku nie może powiedzieć pilka dla kibiców - ale tego im nie wytłumaczysz :? a szkoda - chyba że PiS wyda ustaw by Canal + zakazał pokazywanie spotkań ... Urzędowo załatwia sprawe :lol:

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 02 maja 2006, 17:34

*_Zaza_* dobrze wiem co miałeś na myśli.
Teraz Ty się ośmieszyłeć bo na kibica przystało by potrafił coś napisać o swym klubie a Ty najwyraźniej czekasz na relacje w sieci. Przeczytaj to co napisałem i odpowiedz sobie na pytanie czy Juve "to beniaminek dla którego liczy sie utrzymanie - czyli wynik końcowy" czy "firma"
Fakt że styl jest brzydki ale w pierwszej połowie sezonu nie było aż tak źle, Juve strzelało sporo bramek ale i tak styl był raczej brzydki. Jest to wina Capello i jak już wiele razy pisałem chciałbym żeby odszedł.
Lazio i wspomniane Olimpico
:lol: :lol: :lol: Sprawdź na stronie SerieA.pl średnią widzów na stadionie w obecnym sezonie! Lazio ma 27 tys. a Juve 28 tys. znawca... :lol:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 02 maja 2006, 17:48

Marq pisze:Fakt że styl jest brzydki ale w pierwszej połowie sezonu nie było aż tak źle, Juve strzelało sporo bramek ale i tak styl był raczej brzydki. Jest to wina Capello i jak już wiele razy pisałem chciałbym żeby odszedł.

:shock: przeciesz ten styl jest taki sam od 2 lat :!: Tylko na początku sezonu wszystko funkcjonowało bo np. Ibra był w formie. Ale należy sobie zadać pytanie co to za styl ? na podbój europy ? popatrz prawdzie w oczy. Przeciesz Wasza gra jest taka jak napisałem wcześniej. I nie ma co pisać wina Capello bo Fabio mając Milan, Real czy Rome pod wodzą potrafił "grać" ofensywnie a co najważniejsze przebojowi i nie schematycznie. Miał inny "materiał ludzki" ale to chyba nie jest jedynie wytłumaczenie. Za wynniki odpowiada trener a za styl ? też choć może by powiedzieć wykonawcy ...

Przeciesz pisząc teraz "ale w pierwszej połowie sezonu nie była taka zła" :shock: pokazujesz że liczą się dla Ciebie tylko wyniki. Bo na moje oko gra sie niczym nie rózni. Nie wiem czemu Wy nie chcecie spojrzeć prawdzie w oczy. Przeciesz to pokazuje jakich fanów w Polsce ma Juventus. Albo tylko wynik - albo nie mają możliwośc oglądania spotkań Juve i kieruja się tym co inni napisza. Jeśli uważasz że tak nie jest to poczytaj troche opinie fanów Juve a potem o Juve - nie nie mam tu na myśli opini z forum...

Każdy wie że długa piłka na Zlatana on zgrywa - dwóch DM w środku pola i zchodzący Nedved do środka robiący miejsce Zamboccie ....

Marq pisze: Sprawdź na stronie SerieA.p
Nie będę sprawdzał - możesz mieć racja - ale to szczegół - odpowiedz mi na pytanie czy Juve mam stawiac na równi z Lazio ? Gdy Lotitto obją Rzymian byli tacy co ich skreślali z piłkasrkiej mapy, niby długi, niby kłopoty inne ale zespoł maja czy walczą o taki cel jak Juve ? :> Bo jesli Ty uwazasz że można powórnac oba kluby to o.k

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 02 maja 2006, 18:39

Mam pytanie. Ktoś wie kiedy kończy się kara Camorowi?

P.S. Zaza, miales podobno nie pisac już w tym temacie :>

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 02 maja 2006, 19:05

ossy pisze:Mam pytanie. Ktoś wie kiedy kończy się kara Camorowi?

Już się skończyła 8)

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 03 maja 2006, 11:15

Coś nikt nie pisze o przebudowie Delle Alpi i przeniesieniu się Juve na Olimpico.

Kod: Zaznacz cały

W niedzielę piłkarze Juventusu Turyn rozegrają ostatni ligowy mecz na w tym sezonie na własnym stadionie, a być może i ostatni w ogóle na Delle Alpi, przynajmniej w jego obecnej formie.
Mistrzowie Włoch od następnych rozgrywek przenoszą się na Stadio Olimpico, na którym występuje także Torino.

Juventus na miejskim stadionie spędzi prawdopodobnie dwa lata (umowę podpisano do 2008 roku). W tym czasie, Stadio Delle Alpi przejdzie gruntowną renowację, która ma na celu zlikwidowanie bieżni, poprawienie widoczności oraz zmniejszenie pojemności.

Stara Dama z tej okazji zorganizowała wyprzedaż biletów na mecz z Palermo - kosztują one pięć euro.
To już jest pewne że Delle Alpi zostanie przebudowane, z czego się bardzo ciesze , w końcu zlikwidują tą przeklętą bierznie i w ogóle stadion będzie nowocześniejszy. :)
Ile te Stadio Olimpico ma pojemności?

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 03 maja 2006, 11:36

Sądziłem że odpiszesz w temacie naszej rozmowy ale dobra jest ... Nie ma co chyba wiesz co warto było zapamietac :wink:
Marq pisze:Ile te Stadio Olimpico ma pojemności?

Blisko 80 tysiecy. To zależy na jaki mecz :lol: sam wiesz :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”