Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 15 sie 2016, 19:12
masacra

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 15 sie 2016, 19:15
Ale co Tobie oraz innym ludziom, ktorzy wyglaszaja podobne opinie, przeszkadzaja BATE, Maribor czy Astana w LM? Przeciez nikt Was nie zmusza do ich ogladania i zawsze we wtorki i srody beda graly Reale, Barcelony czy inne Bayerny, wiec dla kazdego cos sie znajdzie. No chyba, ze ogladasz od deski do deski wszystkie mecze potem z odtworzenia.
+1
Dr.Football1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 sie 2016, 19:34
Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 15 sie 2016, 20:00
Oczywiście, że to nie o to chodzi. Chodzi o hipokryzje tych wszystkich działaczy, którzy tym rządzą ze slechetnymi sloganami o wyrównywaniu szans na ustach, podczas gdy od samego początku jedyne o co im chodzi to maksymalizacja zysków. Zrobic tak by bogatsi byli jeszcze bogatsi a biedniejsi nie mieli do nich startu. W tym wszystkim gdzies pomija się kibica. Trzeba pamietac ze nie kazdy ma w sobie taką doze fantazji i samozaparcia by kibicowac druzynie z drugiego konca kontynentu. Większosc to kibice lokalnych druzyn ze swoich miast i tą wiekszosc traktuje sie jak kibica gorszej kategorii juz na starcie skreślając jego druzyne z mozliwosci rywalizacji.Mentor pisze: Ostatecznie liczy się dla mnie poziom grających zespołów a nie brak kompatybilności nazwy rozgrywek z obecnością trzecich czy czwartych najlepszych zespołów z danych lig.
masacra
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 sie 2016, 20:20
Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 16 sie 2016, 16:18
Zarobić? Przecież nikt nie zapłaci żadnych większych pieniędzy za prawa do transmisji takich drugoligowych rozgrywek - to właśnie możliwość mierzenia się z mocniejszymi klubami daje słabszym klubom zarobić na różne sposoby. Odcięcie ich od tej możliwości jeszcze bardziej powiększy różnicę między biednymi a bogatymi.Mentor pisze:Superliga może być zupełnie nowym tworem a poziom niżej niech istnieją 'drugoligowe' rozgrywki europejskie otwarte na słabsze ekipy, ale jednocześnie też dające szanse zarobić, wygrać jakieś trofeum, pokazać się poza swoim krajem i ewentualnie awansować wyżej, nawet na chwilę.
Cement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 16 sie 2016, 17:56
czarny samael

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 16 sie 2016, 19:13
Niekoniecznie miałem na myśli koniec świata jaki znamy spowodowany przez ludzi, ale to raczej nie dyskusja na ten wątek ani z Tobą.
Cement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 16 sie 2016, 19:19
Ale czy na pewno ?Mentor pisze: Ale ja to rozumiem i zakładam, że ewentualne uruchomienie Superligi zwolni jednocześnie miejsce dla mniejszych klubów w innych europejskich rozgrywkach. Mi nie chodzi przecież o to, aby ograniczyć kopaną do 20 klubów a reszta niech się kisi w swoich ligach, nie w tym rzecz. Superliga może być zupełnie nowym tworem a poziom niżej niech istnieją 'drugoligowe' rozgrywki europejskie otwarte na słabsze ekipy, ale jednocześnie też dające szanse zarobić, wygrać jakieś trofeum, pokazać się poza swoim krajem i ewentualnie awansować wyżej, nawet na chwilę.
grzegorzfcb
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 sie 2016, 19:25
fieldy
masacra
Cement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 16 sie 2016, 20:04
masacra
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 16 sie 2016, 20:19
Tomusmc

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 16 sie 2016, 20:48
Prestiż to w nowym rozumieniu będzie ilość kibiców. Milan wciąż jest w TOP 10 z tego co ostatnio słyszałem, więc tym samym będą generować zyski na wielkich meczach i przez to będzie się opłacać im dawać zarobić, żebybyli na tyle silni by nie wypaść poza TOP. Coś jak w Anglii z podziałem łupów, tyle że na "dole" będą baraże, a nie automatyczny spadek. Poza tym w moim zestawieniu spadałyby zapewne kluby portugalskie i holenderskie, a za nie wchodziły takie które po roku same by spadły i tym samym tamte wróciły itd.
Widzę, zadrę - cieszy, cieszy. Tak, tak wiem, co odpowiesz, że mnie nie stać żeby wbić Ci zadrę, ale cóż, fakty mówią same za siebie
czarny samael
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio