Seriale - Strona 618

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6704

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 16 paź 2025, 7:36

venomik pisze:
16 paź 2025, 0:38
Ja wróciłem swego czasu do pierwszego sezonu True Detective i moim zdaniem nie warto. Ten serial pod względem mistycyzmu, tajemniczy czy nawet wielkości afery/powiązania wyższych sfer obiecuje znacznie więcej niż ostatnie 2-3 odcinki dowożą. Jak wracałem do serialu i słyszałem o Królu w żółci, o Carcosie, jak widziałem wizje głównego bohatera, jak widziałem cały ten mistycyzm, a nawet wszelkie drobiazgi typu przemowa pewnej postaci w ostatnich chwilach życia*, analiza tatuazy pozniej przez fanów, etc... no troche był to jeden wielki fabularny żart.
To już drugi sezon starzeje się znacznie lepiej.

* I know what happens next. I saw you in my dream. You are in Carcosa now... with me. He sees you. You will do this again, time is a flat circle. Potem zaczyna rozglądać się błędnym wzrokiem i coś szeptać w niezrozumiałym jezyku.
Czyli dobrze zapamiętałem :D

Trójka chyba podobnie się kończyła, ten murzyn miał jakieś zaniki pamięci, już nie pamiętam tego zbyt dokładnie.

Dwójka to "tylko" opowieść o policjantach i gangsterach, sprawnie zrealizowana ale też nie wymagająca niczego więcej. Chociaż też pamiętam że tam ten wątek wyższych sfer był, ale chyba skończył się z wszystkimi konsekwencjami dla bohaterów.

Awatar użytkownika
1234
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1963

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 16 paź 2025, 21:14

Czekam!

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1338

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 16 paź 2025, 23:06

BORZE SZUMIĄCY. To jest tak złe, odpychające wręcz aktorstwo... jeszcze ta muzyka w tle i tania scenografia...
:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Pelart2
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 164

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart2 » 17 paź 2025, 9:12

Dlaczego to musiał być Netflix, dlaczego?

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2906

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 17 paź 2025, 9:13

Wymęczyłem 2 sezon Peacemakera, ludzie jakie to słabe

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 17 paź 2025, 9:33

L. Hemsworth:
To było wyjątkowe doświadczenie, wejść do serialu, który ktoś inny prowadził przez kilka lat. Oczywiście pojawiło się wiele opinii i komentarzy ze strony fanów i to jest wspaniałe. Ten serial ma bardzo zaangażowaną społeczność, która naprawdę dba o te postacie i ten świat. Doceniam to i w pełni rozumiem
.
:lol2:
Aktor zdradził również, że sam był fanem Wiedźmina, zarówno serialu oraz jego bohaterów i dlatego dał z siebie wszystko, aby stworzyć własną, autentyczną wersję Geralta:

-Chciałem, żeby wszystko było osadzone w rzeczywistości, żeby wyglądało prawdziwie. Mam nadzieję, że widzowie polubią moją interpretację tej postaci.

Wbrew oczekiwaniom wielu fanów, Liam Hemsworth przyznał, że nie uważa grania w Wiedźmina 3: Dziki Gon za szczególnie pomocne w przygotowaniach do roli:

-Zacząłem grać w Wiedźmina 3, ale po chwili pomyślałem: “Nie wiem, ile godzin mogę teraz spędzić, chodząc po świecie jako ta postać, kiedy jednocześnie gram ją na planie”.
Nie no, pewnie. Po co w ogóle zaangażowac się w rolę i poswięcić 100 godzin na granie, jak można ruchać dupy na boku.

Chciałem dać szansę tej produkcji, ale Hissrich (i w jakiejś części Bagiński) położyli to koncertowo.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2906

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 17 paź 2025, 9:39

"Let's fuckin move"

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 17 paź 2025, 9:46

Patrzę jeszcze na tego Fishburna... pomijając kolor skóry to ja się zastanawiam nad tym, kto w ogóle dopuścił do tego, że on przeszedł casting. Czy w ogóle byl casting czy chcieli znanym nazwiskiem ratować produkcję? Regis w książkach i w grach był eteryczny, biła od niego mądrość, ale bez sztuczności czy zadufałości. A tu jest wszystko na opak.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4419
Kibicuję: AC Milan

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 17 paź 2025, 11:35

Rezus pisze:
17 paź 2025, 9:13
Fakt, mega obniżył loty po bardzo udanym 1 sezonie
Nie wróżę sukcesu DC pod Gunnem bo to zaczęło się nieźle (1 sezon P, Koszmarne Komando) ale Superman i 2 sezon P są już dużo słabsze...
Tęsknie za Snyderem :)

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2090
Kibicuję: Manchester United

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 17 paź 2025, 11:48

dias pisze:
17 paź 2025, 9:46
Patrzę jeszcze na tego Fishburna... pomijając kolor skóry to ja się zastanawiam nad tym, kto w ogóle dopuścił do tego, że on przeszedł casting. Czy w ogóle byl casting czy chcieli znanym nazwiskiem ratować produkcję? Regis w książkach i w grach był eteryczny, biła od niego mądrość, ale bez sztuczności czy zadufałości. A tu jest wszystko na opak.
Pytanie na ile to problem z aktorem, a na ile z produkcją. Jak zobaczyłem jak zagrał scenę na cmentarzu, to uznałem, że był zbyt żywy (jakkolwiek to zabrzmi) i otwarty, ale Fishburne jest na tyle dobrym aktorem, że jestem pewien, że mógłby zagrać Regisa dużo lepiej. Po prostu reżyser chciał takich emocji przy odegraniu tej sceny.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1972

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 17 paź 2025, 11:58

Eyesmon pisze:
17 paź 2025, 11:35
Rezus pisze:
17 paź 2025, 9:13
Fakt, mega obniżył loty po bardzo udanym 1 sezonie
Nie wróżę sukcesu DC pod Gunnem bo to zaczęło się nieźle (1 sezon P, Koszmarne Komando) ale Superman i 2 sezon P są już dużo słabsze...
Tęsknie za Snyderem :)
Niestety, ale wiele osób jest zachwycona kierunkiem w którym to podąża :?

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 17 paź 2025, 14:52

Mr.Chris pisze:
17 paź 2025, 11:48
dias pisze:
Pytanie na ile to problem z aktorem, a na ile z produkcją. Jak zobaczyłem jak zagrał scenę na cmentarzu, to uznałem, że był zbyt żywy (jakkolwiek to zabrzmi) i otwarty, ale Fishburne jest na tyle dobrym aktorem, że jestem pewien, że mógłby zagrać Regisa dużo lepiej. Po prostu reżyser chciał takich emocji przy odegraniu tej sceny.
No ok, ale jeśli tak, to zmierzamy w kierunku już dobrze znanej tezy, że twórcy albo mają w dupie całą sagę, albo jej nie rozumieją.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2090
Kibicuję: Manchester United

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 17 paź 2025, 14:53

dias pisze:
17 paź 2025, 14:52
Mr.Chris pisze:
17 paź 2025, 11:48
dias pisze:
No ok, ale jeśli tak, to zmierzamy w kierunku już dobrze znanej tezy, że twórcy albo mają w dupie całą sagę, albo jej nie rozumieją.
Ja myślałem, że to już zostało ustalone :D

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2278
Kibicuję: AC Milan

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 17 paź 2025, 21:12

rzadko ogladam jakies filmy, seriale a ze teraz nie mialem nic innego do roboty tu gdzie jestem to trafilem na ten Minuta ciszy i bardzo mi sie podobal. Szkoda, ze nie bedzie wiecej.

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 17 paź 2025, 22:08

Ejże, nie będzie trzeciego sezonu?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”