Atletico Madryt (zbiorczy) - Strona 64

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Najlepszy napastnik Atletico w ostatnim dziesiecioleciu to:

Sergio Aguero
15
29%
Fernando Torres
4
8%
Radamel Falcao
17
33%
Diego Forlan
6
12%
Diego Costa
2
4%
Antoine Griezmann
7
14%
Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 16 lut 2008, 22:12

fieldy pisze:Ja oglądałem, ale jak jeszcze go na boisku nie było. Więc nie wiem.

Bolton, który walczy o utrzymanie w Anglii [bez Anelki i Big Sama] pokonał Atletico, które ponoć do LM ma aspiracje awansować :lol:

Już nie chodzi nawet o wynik, ale o grę. W tym czasie co ogladałem mecz [w 1 połowie] Bolton ciągle atakował. Starał się, a Atletico gubili piłke jedynie :D
W rewanżu mogą mieć problem. Jeszcze bez Aguero będą grali. No, ale Bolton bez Rasiaka, wiec tu mamy remis :lol:
Przyznam sie od razu ze meczu nie widzialem, bo pare ostatnich dni spedzilem w szpitalu, jedak zwyciestwo Boltou mnie az tak bardzo nie dziwi. Po pierwsze Bolton to druzna z pierwszej ligi, po drugie grali u siebie, po trzecie Atletico nie mialo kim grac w srodku, bo Maniche wypozyczony, Raul Garcia zawieszony, a Motta jak zwykle kontuzjowany. Jedynym zawodnikiem srodka byl zdecydowanie najslabszy w tym sezonie, Cleber Santana ktory zaliczyl asyste przy bramce Dioufa.

Co do rewanzu to wierze ze Atletico wygra roznica dwoma bramek z Boltonem, jednak bedzie o to bardzo ciezko. Wciaz nie bedzie mogl zagrac Raul Garcia oraz Thiago Motta. NIe wiadomo co z czerwona Aguero i co z Simao ktory doznal kontuzji w tym spotkaniu. Na cale szczescie wraca Luis Garcia ktory byl zawieszony.

Dodatkowo o ile sie nie myle to Bolton nie gra na weekend wiec maja 7 dni odpoczynku.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 lut 2008, 0:12

Cos nie tak z głowa Aguero jednak... Kazdemu moze sie zdarzyć jakis wyskok, ale ten pan ma problem z myśleniem na boisku. Nie dziwie się, że dostaje tyle kartek, dzisiaj powinien wylecieć, bo zrobil to specjalnie. tzn. uderzył łokciem.
Athletic ostatnio jest w dobrej formie, zdominowało Seville, urwali punkty Barcelonie, teraz zneutralizowali gre Atletico. Aguirre ma 4 dobrych obroncow, a i tak dziura cały czas, Pablo chyba od deklaracji o Realu nie potrafi dojsc do wysokiej formy.
Ciekawie zapowiada sie walka o el. LM Espanyol ostatnio katastrofa, Villarreal i Atletico traca dosc czesto, a Sevilla idzie ku gorze.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 18 lut 2008, 0:36

Jarzinho pisze:Cos nie tak z głowa Aguero jednak... Kazdemu moze sie zdarzyć jakis wyskok, ale ten pan ma problem z myśleniem na boisku. Nie dziwie się, że dostaje tyle kartek, dzisiaj powinien wylecieć, bo zrobil to specjalnie. tzn. uderzył łokciem.
Tego nie widzialem. Duzo w tym racji masz co piszesz, ale musze napisac na jego usprawiedliwienie ( choc tego nie za bardzo powinno sie usprawiedliwiac ) ze on jest takze koszony mnostwo razy i wiele razy oberwal po twarzy, a sedziowie nic sobie z tego nie robili. Chyba jest za mlody i jeszcze nie wie jak dac po pysku aby nie dostac kartki i jak oberwac aby rywal obejrzal ja :P

Jarzinho pisze:Athletic ostatnio jest w dobrej formie, zdominowało Seville, urwali punkty Barcelonie, teraz zneutralizowali gre Atletico.
Dzisiaj zagrali dobre spotkanie, choc ja jedynie widzialem II polowie.
Jarzinho pisze:Aguirre ma 4 dobrych obroncow, a i tak dziura cały czas, Pablo chyba od deklaracji o Realu nie potrafi dojsc do wysokiej formy.
Ciekawie zapowiada sie walka o el. LM Espanyol ostatnio katastrofa, Villarreal i Atletico traca dosc czesto, a Sevilla idzie ku gorze.
Z obrona jest duzy problem. W podstawowym skladzie gra dwoch lewych obroncow. Kontuzji nabawil sie najlepszy ostatnio Perea i tak to bywa.

Najgorsze jest to ze z Osasuna nie zagraja :

Raúl García, Pablo, Pernía, Agüero, Seitaridis, Motta, Leo Franco, Valera, Zé Castro, Simao

To jest 10 zawodnikow. Byc moze Simao sie wykuruje, ale reszta nie zagra na bank. Nie wiem, watpie aby Atletico bylo wstanie wygrac na wyjezdzie z Osasuna.

Jeszcze mecz z Boltonem w czwartek, bez :

Raúl García, Pernía, Agüero, Seitaridis, Motta, Leo Franco, Valera, Zé Castro, Simao, Pereii

Byc moze sie wykuruje Simao i Perea.

Nadchodza ciezkie czasy dla Atletico. :cry:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 22 mar 2008, 23:27

60 minuta meczu na Sanchez Pizjuan w Sevilli, Goście z Madrytu niedawno objeli prowadzenie 2-1, Enzo Maresca rozkwasił kichawę Kunowi Aguerro i gospodarze grają w 10, na trybunach w Andaluzji słychać głośne Atleti,Atleti !!! A na dodatek Sevilla jak widać nie ma zamiaru odpuścić tego meczu, absolutnego hitu kolejki który jest walką o 4 miejsce w lidze.

I nie mówcie mi że nikt tego nie ogląda :cry: ...

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 23 mar 2008, 6:31

Ja ogladalem i dawno juz nie widzialem tak bezradnej Sevilli, co prawda moglobyc 2:2, ale sedzia dopatrzyl sie spalone, ktorego wedlug mnie nie bylo.

Sporo chamsta i glupoty w tym meczu bylo. Maresca za to co zrobil (5 minut po wejsciu na boisko) to powinien sobie kilka ladnych spotkan na trybunach posiedziec, Fabiano tez powinien wyleciec za oplucie Pablo, ale niestety sedzia tego nie zauwazyl. LM sie oddala od Sevilli, ciekawe czy jeszcze cos z tego bedzie.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 23 mar 2008, 9:55

Trzeba jeszcze dodać że kartka dla Poulsena należała się co najmniej czerwona za to wejście z prostej nogi w Raula Garcia :o

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 25 mar 2008, 0:57

mistyk pisze: Sporo chamsta i glupoty w tym meczu bylo. Maresca za to co zrobil (5 minut po wejsciu na boisko) to powinien sobie kilka ladnych spotkan na trybunach posiedziec, Fabiano tez powinien wyleciec za oplucie Pablo, ale niestety sedzia tego nie zauwazyl.
Dodatkowo kopnięcie Pablo w głowe przez Fabiano, też sędzia mógł pokazać żółtą kartke. Ogólnie nie wiedziałem że z tego Fabiano taki burak, zawsze wolałem Kanoute :P
mistyk pisze:Trzeba jeszcze dodać że kartka dla Poulsena należała się co najmniej czerwona za to wejście z prostej nogi w Raula Garcia Surprised
No i niestety Raul Garcia nie zagra z Villarrealem, ma I-II stopień skręcenia kostki.

Mimo wszystko świetne spotkanie Atletico. Luis Perea poprostu wymiatał w tym spotkaniu. Generalnie cała obrona Rojiblanco zagrała świetnie i także cały zespoł, no może po za Abbiatim. LM jest coraz bliżej Rojiblanco, lecz przed nimi jeszcze sporo spotkań, teraz z Villarrealem z którym Atletico zawsze grało dobrze, lecz bez Raula Garcii będzie bardzo ciężko grać.

Kolejne dobre spotkanie w wykonaniu 17 letniego Ignacio Camacho. Na 99% zobaczymy go w spotkaniu z Villarrealem od pierwszej minuty, być może także w tym spotkaniu zagra Leo Franco i Seiataridis którzy nie grali w piłke od mniej więcej 4 miesięcy.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 29 mar 2008, 22:03

Właśnie rozpoczyna się ważny mecz dla układu tabeli Villareal-Atletico :)

Oto składy
http://www.as.com/futbol/partido/Villar ... _0042_0002

Diego Forlan zagra przeciw swoim byłym kolegą. No i warto dodać iż po raz kolejny po swoim debiucie z Barceloną w pierwszym składzie grę rozpoczyna młody (90 rocznik) Ignacho Camacho :D

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 29 mar 2008, 22:07

Właśnie rozpoczyna się ważny mecz dla układu tabeli Villareal-Atletico

Mam wielkie nadzieje iż wygrają gospodarze gdyż po cichu liczę że zdobędą mistrza kraju bo mam trochę dość dominacji dwóch zespołów w La Liga. Po za tym kibicuje Racingowi z wiadomych dla każdego powodów a każda strata punktów przez Atletico przybliża tą drużynę do Ligi Mistrzów a fajnie by było oglądać w niej Ebiego ;)

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 29 mar 2008, 22:56

No i 2-0 w plecy do przerwy. Wynik nie odzwierciedla wydarzen na boisku, bo na nim nic się nie działo. Głupi błąd Pereii i 1-0, a póżniej się obrona pogubiła i 2-0, jednak wciąż uważam że Atletico może ten mecz nawet wygrać, choć z remisu będe bardzo zadowolony 8)

To tyle live prosto z baru :P

EDIT

Juz po meczu. Villarreal w II polowie pokazal całąbez silność Atletico. Nie ma zawodnika który by potrafił w II lini pociągnąc gre. Szkoda ze Simao nie mógł zagrać bo ostatnio znajdował się w wyśmienitej fomie :x

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 01 kwie 2008, 8:48

Wczoraj poznaliśmy nazwę jaką będzie nosił nowy obiekt Atleitco Madryt. Władze Rojiblanco zdecydowały że stadion na którym od sezonu 2010/2011 będzie grała drużyna Atletico Madryt będzie nosił imię zmarłego w 2004 roku wieloletniego prezesa tego klubu Jesus'a Gila.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 01 kwie 2008, 10:29

Asteniu pisze:Atletico Madryt będzie nosił imię zmarłego w 2004 roku wieloletniego prezesa tego klubu Jesus'a Gila
łądnie 8) podtrzymuje tradycje ze stadiony w hiszpanii przeważnie nazywane sa na czesc wielkich prezydentów swoich klubów

dzisijesza Marca donosi ze Jose Antonio Reyes w uroczych słowach opisał trenerowi Atletico co myśli na temat tego ze nie gra u Agguire. Laurka zawierała m.in słowa "hijo", "puta" i takie tam wyrazy :lol:

biedny Jose. kariere rozmienić tak na drobne :? nie każdemu hiszpanowi widać anglia służy

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 01 kwie 2008, 14:19

Już w tym sezonie przekonałem się, że dobrym wyborem było to, że nie zatrudniliśmy Reyesa mimo tego, że Mijatovic chciał go po tym jak przyczynił się do mistrzostwa (zresztą sam sobie wybrał taki los, a jego ironiczne wypowiedzi odwróciły się przeciwko niemu). W tym sezonie gość jest kompletnie bez formy, dodatkowo praktycznie nie gra i jest w konflikcie z trenerem i pewnie z zawodnikami z drużyny.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 01 kwie 2008, 15:33

Asteniu pisze:Władze Rojiblanco zdecydowały że stadion na którym od sezonu 2010/2011 będzie grała drużyna Atletico Madryt będzie nosił imię zmarłego w 2004 roku wieloletniego prezesa tego klubu Jesus'a Gila.

Może to dziwne, ale chyba przeoczyłem informację o jego śmierci :shock:
Pamiętny człowiek min. dzięki któremu Raul gra u nas a nie na Calderon.
Myślę że to dobra inicjatywa, oby obiekt się prezentował nieźle, a aktualny jest ulokowany w dzielnicy fanów RM więc chyba teraz będzie trzeba zrobić go na odpowiednim terenie :D

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 01 kwie 2008, 16:04

kaczy pisze: a aktualny jest ulokowany w dzielnicy fanów RM więc chyba teraz będzie trzeba zrobić go na odpowiednim terenie :D
Co masz na myśli mówiąc
kaczy pisze: zrobić go na odpowiednim terenie :D
:?:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”