Liverpool (zbiorczy) - Strona 646

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 11 lip 2014, 0:19

Co do niego masz? Dla mnie jak na swój wiek zaprezentował się dobrze. A ściągany nie jest jako zawodnik do pierwszego składu czy nawet do rotacji - ma iść na wypożyczenie do Lille na sezon.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2435
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 lip 2014, 0:27

Ja wiem, że bardzo młody jest, ale w żadnym meczu na Mistrzostwach nie podobała mi się jego gra. Ani nie ma skuteczności w sytuacjach podbramkowych ani za bardzo nie kreuje, ani nie wyróżnia się techniką. Może się rozwinie, ale właśnie Lille to dobre miejsce dla niego. Ja wiem, że to duży murzyn z Belgii, więc porównania do Lukaku i Benteke same się nasuwają, jednak przynajmniej na razie to nie ten poziom. :wink:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 11 lip 2014, 0:31

Nie tylko jak na swój wiek, ale jeśli weźmiemy jeszcze pod uwagę doświadczenie reprezentacyjne i związane z tym zgranie z drużyną. Otóż Origi zadebiutował w kadrze 24 maja, a więc właściwie tuż przed mundialem. On nawet w reprezentacji U-21 zagrał po raz pierwszy dopiero w marcu tego roku. Wiadomo jednak, że kwestią jest jego doświadczenie. W dorosłej piłce zagrał po raz pierwszy raptem 1,5 roku temu (strzelając gola sześć minut po wejściu na boisko). To jednak jest talent, w który być może warto zainwestować. Mnie w każdym razie jego gra zwróciła uwagę od razu i nie opieram swojej opinii jedynie o to co pokazał w Brazylii.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 11 lip 2014, 11:09

Kluchman pisze:Ja wiem, że bardzo młody jest, ale w żadnym meczu na Mistrzostwach nie podobała mi się jego gra. Ani nie ma skuteczności w sytuacjach podbramkowych ani za bardzo nie kreuje, ani nie wyróżnia się techniką. Może się rozwinie, ale właśnie Lille to dobre miejsce dla niego. Ja wiem, że to duży murzyn z Belgii, więc porównania do Lukaku i Benteke same się nasuwają, jednak przynajmniej na razie to nie ten poziom. :wink:
Też odniosłem takie wrażenie. Dużo mu dało to wejście z Rosją i gol. Ale w pozostałych spotkaniach wydawał mi się lekko drewniany, zagubiony i mało pewny siebie. Faktycznie jest młody, ale Januzaj też jest, a od niego wręcz bije pewnością co do własnych umiejętności. Być może jednak jest tak jak pisze emdżej, który go widział również w innych meczach.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 11 lip 2014, 11:25

Pete O'Rourke ‏@SkySportsPeteO 2 min.
Liverpool in advanced talks with Swansea over Wilfried Bony with player's agent thought to be meeting Liverpool officials. #LFC #swansfc
Coraz gorsze to okienko. Już byłoby lepiej oddać Suareza za darmo, bo przynajmniej byśmy nie mieli pieniędzy na głupoty :angry2:

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 11 lip 2014, 11:39

Bony to bardzo ciekawy grajek, w ostatnim sezonie może lekko zawiódł oczekiwania, ale nie należy zapominać, że to były jego debiutanckie rozgrywki w Anglii a przeskok z Eredivisie do Premier League to ciężka sprawa. Wiadomo, każdy ruch można krytykować, ale widzisz jakieś ciekawsze nazwiska na rynku, które z miejsca są w stanie zapewnić jakąkolwiek jakość? Mnie do głowy przychodzą jedynie Aboubakar i Vossen, ale ich sytuacja może być analogiczna do tej napastnika Swansea. Z dostępnych grajków jest też Jackson Martinez, ale on raczej koliduje z polityką transferową Liverpoolu.

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 86

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 11 lip 2014, 20:49

Tak na pożegnanie, wariat dał nam kupę radości
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... m7R06HaC28
:beer:

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 11 lip 2014, 21:03

Mam pytanie jako że naturalnie nie oglądałem wszystkich meczów The Reds, nie jestem z nimi tak związany i nie wiem - czy Suarez na przestrzeni tego ostatniego sezonu w Anglii odwalił coś grubszego? Widziałem zdecydowaną większość meczów Liverpoolu, jednak nie wszystkie. Mam na myśli jakiś grubszy faul, jakieś szaleńcze kłótnie z trenerem, partnerami na boisku, akcje ala Balo ? Z tego co wiem prócz symulek ostatnio zachowywał się elegancko i był przecież po Gerrardzie kapitanem. Nagle wszedł w urugwajską dzicz i pogryzł?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 lip 2014, 21:08

Na początku sezonu miał bana za pogryzienie Ivanovica i jak wrócił to cały sezon miał kosmiczną formę i nic nie odwalił, wszyscy myśleli ze w końcu zmądrzał, ale trwało to jeden sezon :D chyba nawet nie symulował za dużo.

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 86

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 11 lip 2014, 21:10

Nie było nic grubego nawet nurkował żadziej. Denerwował się na kolegów jak zjebali jakaś akcję ale to wynikał z jego ciśnienia na sukces. Można by powiedzieć był potulny jak baranek. No ale mecz na MŚ pokazał, że to wilk w owczej skórze.

Ciekawe jak się będzie spisywał w Barcelonie u nas był największą gwiazdą tam już dwie są.

Awatar użytkownika
edmundo
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: edmundo » 12 lip 2014, 11:07

Skurczybyk z tego Suareza mimo wszystko. Już w tamtym roku chciał odwalić ten numer który udał mu się dopiero teraz na mundialu. Przy okazji podpisał nowy kontrakt i od zimy kasował LFC po 200 tys. Ł. (Wiadomo nowa umowa była zabezpieczeniem dla LFC)

Ciekawe kogo będzie gryzł w Hiszpanii. Obawiam się, że Gran Derbów może nie wytrzymać :badziewie: :D

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 12 lip 2014, 11:26

janop pisze:
Biały pisze:Bony to bardzo ciekawy grajek, w ostatnim sezonie może lekko zawiódł oczekiwania, ale nie należy zapominać, że to były jego debiutanckie rozgrywki w Anglii a przeskok z Eredivisie do Premier League to ciężka sprawa. Wiadomo, każdy ruch można krytykować, ale widzisz jakieś ciekawsze nazwiska na rynku, które z miejsca są w stanie zapewnić jakąkolwiek jakość? Mnie do głowy przychodzą jedynie Aboubakar i Vossen, ale ich sytuacja może być analogiczna do tej napastnika Swansea. Z dostępnych grajków jest też Jackson Martinez, ale on raczej koliduje z polityką transferową Liverpoolu.
A Alexandre Lacazette nie jest do wyjęcia? IMO równie ciekawa opcja jak Aboubakar.
Lacazettem bardzo intensywnie interesowalo sie NUFC cale lato, kwestia czy chce przechodzic do 10 druzyny EPL

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 12 lip 2014, 11:29

jakieś szaleńcze kłótnie z trenerem, partnerami na boisku, akcje ala Balo ?
Suarez może i jest kretynem, ale w tego typu kwestiach jest pełnym profesjonalistą. Nigdy się nie mówiło o jego spięciach z Dalglishem czy Rodgersem. W szatni też był raczej lubiany.

janop, a Lacazette czasami nie jest bardziej prawym skrzydłowym?

Awatar użytkownika
edmundo
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: edmundo » 12 lip 2014, 11:52

Biały pisze:
janop, a Lacazette czasami nie jest bardziej prawym skrzydłowym?
Może grać zarówno na środku jak i na obu skrzydłach. Rzeczywiście mógłby być ciekawą opcją ze względu na możliwości w jego ustawieniu. Do tego dobry technicznie. No cóż. gdybać możemy ale jak dotąd nie słyszałem jeszcze o jakimkolwiek zainteresowaniu LFc młodym Francuzem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”