Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 653

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
8%
Real 2016/2017/2018
4
17%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
25%
Bayern 2020
2
8%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
13%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
4%
Inny
6
25%
Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 16 lut 2017, 8:18

Delpiero14 pisze: Mam nadzieję, że Monaco nie narobi w gacie jak Napoli i będzie trudnym rywalem dla City.
Z tej pary awansuje Monaco.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 16 lut 2017, 10:56

Sawyer pisze: Z tej pary awansuje Monaco.
Zobaczymy. Mogli sobie przejść łatwą fazę grupową, oraz roznosić te ogórkowe drużyny w cienkiej lidze francuskiej, ale dwumecz z City ich zrewiduje. Czuję, że Anglicy łatwo przejdą dalej.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 16 lut 2017, 11:01

Delpiero14 pisze:
Sawyer pisze: Z tej pary awansuje Monaco.
Zobaczymy. Mogli sobie przejść łatwą fazę grupową, oraz roznosić te ogórkowe drużyny w cienkiej lidze francuskiej, ale dwumecz z City ich zrewiduje. Czuję, że Anglicy łatwo przejdą dalej.
PSG gra w tej samej lidze, ma 3 punkty i 25 bramek mniej od Monaco :wink: , ale tak jak piszesz, zobaczymy jak będzie. Stawiam na Monaco.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2466

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 16 lut 2017, 12:44

https://gfycat.com/FeminineBouncyIguana
piękne zachowanie mustafiego który darł się na bellerina a sam nie był zainteresowany thiago który przeszedł sobie jak chciał.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2466

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 16 lut 2017, 19:50

Obrazek
najlepsza 11stka

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 16 lut 2017, 21:07

Ronaldo zagrał najlepszy mecz od dawna i nie załapał się do 11-stki, a gdy strzela ze dwa gole jakimś przypadkowym zespołom, to jest fap fap fap i gracz kolejki z 9.90. Unfair.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 17 lut 2017, 12:32

Kluchman pisze:
stary rupieć pisze: a latem czeka nas rewolucja.
Możesz rozwinąć, jaka rewolucja? Może dojdzie do zmiany sztabu szkoleniowego, ale poza tym? Kluczowe ogniwa są nietykalne. MSN jak jest, tak będzie. Iniesta, Pique, Alba, Busquets tak samo. W bramce też raczej zmian nie będzie. W podstawowej jedenastce są dwa, góra trzy miejsca, które ewentualnie mogą się w Barcelonie zmienić.
O ile teoretycznie najlepszy atak świata MSN jest faktycznie nietykalny i przydałby się 'jedynie' sensowny rezerwowy napastnik oraz skrzydłowy (Paco to porażka i niech wraca skąd przybył, a Arda powiedzmy spodziewałem się więcej) tak z pozostałych piłkarzy których wymieniłeś jedynie Pique powinien czuć się spokojny o swój los. Wraz z Umtitim powinni tworzyć parę stoperów w najbliższym czasie. Pozostali są zwyczajnie wypaleni, wygrali w Barcelonie wszystko, miejsce na placu mają praktycznie z urzędu i efektem jest kompromitacja z PSG. Z pomocy sprzedałbym wszystkich :lol2: Iniesta lata świetności ma za sobą i jest w podeszłym wieku, Busquets to dobry grajek, ale dość archaiczny i o ile mając przed sobą kilka lat temu Xaviego z Iniestą robił swoją robotę, tak teraz należy od DMa wymagać więcej aniżeli podania do najbliższego partnera (i pałętania sie po boisku w czym ostatnio Sergio jest mistrzem). Pozostali pomocnicy to albo średniacy (Rafinha, Denis Suarez, Sergi Roberto) , niewypały transferowe (Andre Gomes) lub piłkarze o uznanej marce na których można jeszcze zarobić (Arda, Rakitic). Więc ja to widzę tak, że sięgamy głęboko do portfela i wzmacniamy boki obrony oraz pomoc.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 20 lut 2017, 20:34

Rozczarowalo mnie Napoli, bo spodziewalem sie po nich duzo wiecej, a na murawe w Madrycie wyszla druzna, ktora miala strach w oczach. Azzurri popelnili zbyt duzo bledow i nie chodzi mi tu o sytuacje zwiazane ze stratami bramek, ale o decyzje gdy mieli pilke przy nodze i za kazdym razem wybierali zle rozwiazania lub wysilek niweczyla niedokladnosc. Najwieksze zarzuty mam do Hamsika, ktory uporczywie pchal sie srodkiem zamiast rozrzucic na boki do wolnych Callejona lub Insignie, a takze do Piotrka, ktory, owszem, pomysly jakies mial - na pewno lepsze niz Slowak, ale brak dokladnosci niweczyl wszystko juz na samym poczatku. Koniec koncow skonczylo sie na 3-1, co wynikiem tragicznym nie jest choc daje w rzeczywistosci minimalne szanse na awans. Jednakze oczekuje w rewanzu bardzo ciekawego spotkania, bo trybuny w Napoli moga zdzialac cuda.

Bayern - Arsenal. Jakis czas temu, 3-4 tygodnie przed meczem, myslalem sobie o londynczykach jak nie teraz to kiedy? I rzeczywiacie w pierwszej polowiw jeszczs jako tako to wygladalo, ale w drugiej juz byla masakara. Co prawda Carlo to Carlo ma dwie pokazne rysy w zyciorysie gdy odpadl z Deportivo i przegral final z L'pool, ale nie sadze, aby Wenger byl w stanie odwrocic losy tego dwumeczu.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2492
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 20 lut 2017, 20:47

ozob pisze: bo trybuny w Napoli moga zdzialac cuda.
Mogą czy nie jak Real szybko strzeli to będzie pozamiatane, a póki co obecna seria wynosi 42 mecze ze strzelonym golem, chyba tylko jakiś kataklizm zabrałby nam awans do 1x4. Jak trochę obawiałem się przed meczem na Bernabeu tak uspokoiłem się widząc jak Real potrafił zdominować Napoli.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 20 lut 2017, 20:51

Owszem Real to pewniak do awansu, ale jak widzialem te bledy Napoli w rozegraniu tak ufam, ze u siebie moga zagrac tylko lepiej, co powinno zwiastowac dobry mecz. No i pownien grac juz Milik, bo typowej 9 tez im brakowalo na Bernabeu.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1802
Kibicuję: Internazionale Serie A

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 20 lut 2017, 21:18

Chemik pisze:Mogą czy nie jak Real szybko strzeli to będzie pozamiatane, a póki co obecna seria wynosi 42 mecze ze strzelonym golem, chyba tylko jakiś kataklizm zabrałby nam awans do 1x4. Jak trochę obawiałem się przed meczem na Bernabeu tak uspokoiłem się widząc jak Real potrafił zdominować Napoli.
Możesz tego nie pamiętać, bo byłeś wtedy za młody, ale w sezonie 03/04 Real mierzył się z Monaco. W pierwszym meczu na Bernabeu padł wynik 4:2. Nikt nie dawał Francuzom szans na awans, a w rewanżu ograli Królewskich 3:1 i awansowali dalej. Nie takie rzeczy się już w LM działy.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2492
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 20 lut 2017, 21:27

Salas11 pisze: Możesz tego nie pamiętać, bo byłeś wtedy za młody, ale w sezonie 03/04 Real mierzył się z Monaco.
Mój pierwszy kontakt z jakimkolwiek meczem to były bodajże spotkania MŚ w 2006, więc sytuacji sprzed dwóch lat tym bardziej nie pamiętam, ale domyślam się, że chodzi o dość znaną akcję z golami Morientesa. ;)

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 20 lut 2017, 21:30

Tyle, że tamten Real nie był nawet w połowie tak mocny jak obecny. Przewiduję, że Królewscy szybko strzelą bramkę i będą kontrolować spotkanie na San Paolo. Napoli potrafi grać śliczną piłkę, ale na Real to nie ma prawa wystarczyć.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1802
Kibicuję: Internazionale Serie A

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 20 lut 2017, 21:36

Chemik pisze: ale domyślam się, że chodzi o dość znaną akcję z golami Morientesa
Owszem, jak na ironię wypożyczonego z Realu :wink: Kto wie czy w rewanżu Callejon nie zapragnie przypomnieć się fanom Królewskich?
Delpiero14 pisze: Tyle, że tamten Real nie był nawet w połowie tak mocny jak obecny.
Potencjałem kadrowym według mnie znacznie przewyższał obecny Real. Problem w tym, że tego potencjału żadnemu z trenerów w tamtym okresie ery Galacticos nie udało się wykorzystać.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 335

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 20 lut 2017, 22:32

Przecież w tamtym Realu biegali po boisku Mejia, Borja, Helguera na obronie i maestro Guti w pomocy. Bez jaj że to był mocniejszy Real niż teraz

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”