Szkoda, że nie ma w Sejmie żadnej sensownej opozycji, bo wizja oglądania bystrych posłanek N. czy Kamili Gajewskiej jest nie do zaakceptowania
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Worpok » 19 lip 2017, 11:09
Worpok
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 19 lip 2017, 11:22
Jak pisałem wczoraj z podziwem iż sobie po ryju jeszcze nie dali tak obstawiam, że Pan Tarczyński będzie pierwszy
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 19 lip 2017, 11:42
Po pierwsze, nie widzę szczerze nic złego w przypominaniu słów Lecha Kaczyńskiego, na którego dziedzictwo powołuje się PiS, a którego wypowiedzi wprost sugerują, że z obecnymi działaniami PiS raczej by się nie zgadzał. Jeżeli padło coś obraźliwego wobec śp. L. Kaczyńskiego, to jest to żenujące, ale nie sądzę, chociaż nie wykluczam, ale LK w debacie o reformie sądownictwa pojawiał się do tej pory w jednym kontekście, i to (z perspektywy opozycji) raczej pozytywnym
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 19 lip 2017, 11:44
krzysiu

czarny samael

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 19 lip 2017, 11:54
Jest na kogo głosować, tylko nie macie jaj, żeby oddać głos na partię, która ma mniejsze szanse na dostanie się do parlamentu i wybieracie "mniejsze zło" jak sami powtarzaliście(co z perspektywy czasu wcale nie okazuje się faktycznym mniejszym złem).krzysiu pisze: nie ma na kogo głosować heh
Carbon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 19 lip 2017, 11:58
Mordo, mordeczko, morduniu gdzie te posty są? Gdzie Ci obrażano córkę? Nadal czekam.
Rojiblanco
Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 19 lip 2017, 11:59
krzysiu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 19 lip 2017, 12:05
No bo na chwilę obecną tak jest i PSL oraz Kukiz to dwie partie, które reprezentują JAKIŚ poziom. No ale wiadomo, przy PSLu łatwo mogą bezmózgi dopisać, że oni to tylko stołki załatwiają, a przy Kukizie, że to marionetka PiSu...
Carbon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 19 lip 2017, 12:07
krzysiu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 19 lip 2017, 12:33
Oby można tak było napisać o PiSie za trzy lata...krzysiu pisze:PO kradło i sie dziwia ze ich nie wybrano skoro nic nie zrobiono![]()
Kukiz albo PSL, doszliśmy do tego wniosku już pośrednio. A jak nie, to zawsze można było dać Korwinowi. Ja tam bym chętnie zobaczył reprezentację Korwina w sejmie, nawet z tymi 5%. Żeby po prostu zobaczyć jak działają, a nuż by się okazało, że to najlepsza możliwa opcja?krzysiu pisze:No i zaproponuj inna partie hehe?
Carbon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 19 lip 2017, 12:42
krzysiu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 19 lip 2017, 14:07
Obecny system promuje duże partie. Dlatego ciężko mieć pretensje do ludzi, że nie głosują na partie, które mogą nie wejść. Tzn. kiedy wszystko jest normalnie, to można, bo przecież nic się nie zawali. Ale dziś widać, że z PiS trzeba walczyć, a w najbliższych wyborach głosować na największego z tych, którzy na 100% nie pójdą z nimi w koalicję. I jak PO to zupełnie nie moja bajka (konserwa), to mają dużą szansę na mój głos, żeby tylko PiS nie mógł sobie zawłaszczać państwa.
Kukiz zaraz przegłosuje pewnie członków KRS razem z PiS. Także tego.
czarny samael
Carbon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 19 lip 2017, 14:33
Stary klub Kukiz15 i PiS by wystarczyły. Ale:
czarny samael
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio