Ogólna dyskusja o polityce cz.2 - Strona 656

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Co myślisz o SAFE?

Dobrze
11
41%
Źle
13
48%
To się odbije na giełdzie
0
Brak głosów
To kwestia ekumeniczna
3
11%
Worpok
Junior
Junior
Reputacja: 3

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Worpok » 19 lip 2017, 11:09

Totalna opozycja jaki orgazm przeżywa z okazji sprowokowania Jarka :)

Szkoda, że nie ma w Sejmie żadnej sensownej opozycji, bo wizja oglądania bystrych posłanek N. czy Kamili Gajewskiej jest nie do zaakceptowania :roll:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6678

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 19 lip 2017, 11:22

Bouma pisze: Od Kamilów nad Bałtykiem po Czarnych nad Adriatykiem, wszyscy muszą przyznać, że takiego przypała jak Dominik Tarczyński to w Sejmie dawno nie było. Co gość odpierdala. :rotfl4: Kocham takich szeregowych posłów, nikt od nich nie oczekuje myślenia, to przynajmniej poprawiają humor. :D
Jak pisałem wczoraj z podziwem iż sobie po ryju jeszcze nie dali tak obstawiam, że Pan Tarczyński będzie pierwszy :smoke:

IMO wczorajsze darcie mord nijak nie wpłynie na sondaże, a jeszcze nie raz będą siebie (i nas) wyzywać od komuchów czy faszystów.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 19 lip 2017, 11:42

Po pierwsze, nie widzę szczerze nic złego w przypominaniu słów Lecha Kaczyńskiego, na którego dziedzictwo powołuje się PiS, a którego wypowiedzi wprost sugerują, że z obecnymi działaniami PiS raczej by się nie zgadzał. Jeżeli padło coś obraźliwego wobec śp. L. Kaczyńskiego, to jest to żenujące, ale nie sądzę, chociaż nie wykluczam, ale LK w debacie o reformie sądownictwa pojawiał się do tej pory w jednym kontekście, i to (z perspektywy opozycji) raczej pozytywnym

Powiem krótko żałosne i żenujące.

Banda [ch**] która za życia go niszczyła. Wszystkiego jego pomysły torpedowała, wyśmiewaniała(to do zrozumienia. Taka rola Opozycji, ale trzeba mieć też smak), ale po prostu niszczyła jako człowieka. Wyzywa od alkoholików, niepełnosprawnych, niedorozwiniętych. Mówił o tym dokładnie Palikot w swojej ksiażce, że dostał zadanie od Tuska aby odrzeć Lecha Kaczyńskiego z wszelkiej godności. Następnie grała przeciwko niemu z obcym mocarstwem, odarła z ochrony, niezabezieczyła lotnika, następnie oddała całe śledztwo w ręce Rosjan. Pozwoliła na to by w jego trumnie były worki śmieci, inne cześći ciała. Po śmierci nadal go zwalczała. Zakazała pomników, tablic. Zimny Lech i krwawa Marry, krzyż Lech z puszek.

Wielokrotnie Jarosława prowokowała. Zadzwoń do brata, jak tam brat, o czym gadaliście podczas ostatniej rozmowy. To tylko jedne z lekkich określeń jakie padały podczas występień Jarosława w sejmie.

I teraz nie widzisz nic dziwnego, że ta banda [ch**] powołuje się na jego dziedzictwo.

Problem jest jeden dlaczego nie możemy się dogadać. Jesteśmy z innego kręgu cywilizacyjnego. Ty nie widzisz w tym co wyżej w szyderstwac ze śmierci, w tym całym syfie nic dziwnego, ja natomiast jak ktoś by w ten sposób kpił z mojego zmarłego członka rodzinny to bym po mordzie lał. I podejrzewam, że zdecydowana większość też.

ty zresztą też. Już to widze jakbym np. wysikał się na grób twojego członka rodziny czy byś mi nie dał po mordzie. Chociaż nie ho ho ho nie wolno bo to nie kulturalne.

Są pewne granice wszystkiego. Walki politycznej, walki słownej. Od dzieciństwa. Nie wiem jak na twoim podwórku ale na moim zasady były jasne. Po sobie możemy jechać, ale po swoich członkach rodziny nie. A tym bardziej zmarłych.

Na tym ukształtowana jest nasza cywilizacja. Zmarłych się nie obrażą bo nie mogą się bronić. A na pewno nie obraża się ich do najbliższego członka rodziny.

Wszystko. Każdy dobrze wie, że Jarosław z punktu widzenia politycznego popełnił koszmarny błąd. Ale kto nie jest oszołomem mającym kaczofobie i pisofobie z ludzkiego punktu widzenia doskonale Jarosława rozumie. Wszystko.

krzysiu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 151

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 19 lip 2017, 11:44

zobaczcie sobie TT Polsat News jak profesor podobno Pawłowicz powtarza słowa Jarka :D no tak teraz kazdy bedzie powtarzał co ich guru powiedział,bo jest taki wspaniały .. tam dojdzie do bójki w końcu
Z drugiej strony na 460 posłów mądrych jest moze z 50 przy dobrych wiatrach , nie ma na kogo głosować heh
Oni się powołują na słowa Lecha w kontekście prawa , nie w tym co robił tylko słów jakie wypowiadał a to jest różnica - to co nic nie mogą powiedzieć ? tak jest ze sie wraca do słów wielkich ludzi albo złych ludzi itd.
I gdzie są marszałkowie - to podobno Oni są od panowania nad sejmem - ja szczerze tego nie widzę , bo 3eczka z PiSu się tam nie nadaje ..

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 19 lip 2017, 11:52

Worpok pisze: Szkoda, że nie ma w Sejmie żadnej sensownej opozycji, bo wizja oglądania bystrych posłanek N. czy Kamili Gajewskiej jest nie do zaakceptowania
Każdą partię i zawsze można obrzydzić.
krzysiu pisze: nie ma na kogo głosować heh
Zawsze jest. I zawsze ludzie będą mieli wady.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 19 lip 2017, 11:54

krzysiu pisze: nie ma na kogo głosować heh
Jest na kogo głosować, tylko nie macie jaj, żeby oddać głos na partię, która ma mniejsze szanse na dostanie się do parlamentu i wybieracie "mniejsze zło" jak sami powtarzaliście(co z perspektywy czasu wcale nie okazuje się faktycznym mniejszym złem).

@EDIT:

Lepiej wybrać mniejsze zło, co?

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 19 lip 2017, 11:58

Kamil232 pisze: dostałem banana, a admini pisali, że należy mi się za to w gębę.
Mordo, mordeczko, morduniu gdzie te posty są? Gdzie Ci obrażano córkę? Nadal czekam.
Ostatnio zmieniony 19 lip 2017, 12:00 przez Rojiblanco, łącznie zmieniany 1 raz.

krzysiu
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 19 lip 2017, 11:59

ja nie wybieram nikogo ;) w sensie partyjnym ;) jakbym miał głosować to na kogos ciekawego w sensie osoby ;)
najlepsze jest to ze czesto mądrze gada PSL ,czasem Kukiz - w sensie pomysłu,normalnej rozmowy a nie pojazdu
Na PiS nigdy nie głosowałem i nie mam zamiaru ;) ale widze ze Tuska się boją bardzo bo wiedzą ,że to jedyny Polityk w tym momencie godny Jarka ;)

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 19 lip 2017, 12:05

krzysiu pisze: najlepsze jest to ze czesto mądrze gada PSL ,czasem Kukiz - w sensie pomysłu,normalnej rozmowy a nie pojazdu
No bo na chwilę obecną tak jest i PSL oraz Kukiz to dwie partie, które reprezentują JAKIŚ poziom. No ale wiadomo, przy PSLu łatwo mogą bezmózgi dopisać, że oni to tylko stołki załatwiają, a przy Kukizie, że to marionetka PiSu...

krzysiu
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 19 lip 2017, 12:07

No i widzisz , Korwin raczej za mocny czy tam glupi, Nowoczesna zjechała z poziomem,PiS i PO to wiadomo tylko do obrzucania i kto zostaje hehe ;) Tylko ze PiS ma chyba najwieksza chrapke na zrobienie autorytaryzmu w wersji demokratycznej, PO kradło i sie dziwia ze ich nie wybrano skoro nic nie zrobiono ;)
No i zaproponuj inna partie hehe :D?

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 19 lip 2017, 12:33

krzysiu pisze:PO kradło i sie dziwia ze ich nie wybrano skoro nic nie zrobiono ;)
Oby można tak było napisać o PiSie za trzy lata...
https://web.facebook.com/KlubPoselskiKu ... 04/?type=3
krzysiu pisze:No i zaproponuj inna partie hehe :D?
Kukiz albo PSL, doszliśmy do tego wniosku już pośrednio. A jak nie, to zawsze można było dać Korwinowi. Ja tam bym chętnie zobaczył reprezentację Korwina w sejmie, nawet z tymi 5%. Żeby po prostu zobaczyć jak działają, a nuż by się okazało, że to najlepsza możliwa opcja?

krzysiu
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 19 lip 2017, 12:42

ale my co jakis czas wybieramy takich niby dziwnych - teraz była Nowoczesna,predzej chyba Palikot :P Beatka mowila ze nie podniesli wody albo ze nie podniosą , wiec jak jest w koncu ;)? w 2019 r. Tusk pewnie swoja partie zrobi a PO zostawi Grzesiowi

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 19 lip 2017, 14:07

Carbon pisze: Lepiej wybrać mniejsze zło, co?
Obecny system promuje duże partie. Dlatego ciężko mieć pretensje do ludzi, że nie głosują na partie, które mogą nie wejść. Tzn. kiedy wszystko jest normalnie, to można, bo przecież nic się nie zawali. Ale dziś widać, że z PiS trzeba walczyć, a w najbliższych wyborach głosować na największego z tych, którzy na 100% nie pójdą z nimi w koalicję. I jak PO to zupełnie nie moja bajka (konserwa), to mają dużą szansę na mój głos, żeby tylko PiS nie mógł sobie zawłaszczać państwa.
Carbon pisze: Kukiz albo PSL, doszliśmy do tego wniosku już pośrednio.
Kukiz zaraz przegłosuje pewnie członków KRS razem z PiS. Także tego. :wink:

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 19 lip 2017, 14:25

czarny samael pisze: Kukiz zaraz przegłosuje pewnie członków KRS razem z PiS. Także tego.
Nie wiem na ile to prawda, ale wczoraj w "Wydarzeniach" podali, że przy 3/5 głosów Kukiz z PiSem nie wystarczą i będą musieli jeszcze kogoś znaleźć.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 19 lip 2017, 14:33

Carbon pisze: Nie wiem na ile to prawda, ale wczoraj w "Wydarzeniach" podali, że przy 3/5 głosów Kukiz z PiSem nie wystarczą i będą musieli jeszcze kogoś znaleźć.
Stary klub Kukiz15 i PiS by wystarczyły. Ale:
1.To jest 3/5 z obecnych na sali. A to PiS decyduje kiedy będzie głosowanie. Tzn. że moga powiadomić swoich posłów kiedy mają być, a posłów opozycji nie i sobie to przegłosować kiedy akurat będzie okazja.
2.PiS+Kukiz+koła od Kukiza mają ponad 270 głosów. Potrzeba 276 przy 100% frekwencji. Jakiś wyjazd na Radę Europy, czy do Brukseli ludzi z opozycji, choćby i za 2-3 miesiące i po sprawie. Obecnie wszystko ma wisieć na dwóch posłach, w tym Liroyu. Czyli prawie na pewno PiS jest w stanie to przesądzić na spółkę z PiS.
3.RACZEJ przegłosują poprawki prezydenta od razu. Ale jeśli nie, to mogą zmienić KRS normalną większością, a dopiero kolejne zmiany musiałyby być przegłosowane 3/5.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”