AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 659

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 21 cze 2009, 14:37

Wilmore pisze:Jako że czytanie ze zrozumieniem okazuje się nie być mocną stroną Juventinich, to kończę dyskusję krótkim - zrozumcie, zanim skomentujecie. Krótka podpowiedź na koniec - nigdzie nie napisałem, że w Juventusie brakowało kontuzji pierwszoplanowych piłkarzy.
Chłopie jesteś moim bogiem :lol:

A co to jest wg Ciebie:
Po takiej serii kontuzji kluczowych piłkarzy drużyny (trochę istotniejszych dla taktyki, niż Andrade czy niektórzy rezerwowi Juventusu)
Chcesz mi powiedzieć, że kontuzje Zanettiego, Zebiny, Buffona, Treze i reszty, których wymieniliśmy z Loczkersonem nie były istotne dla naszej taktyki :lol: :?:

Rzeczywiście kończę, bo czytając Twoje teksty czuję się jakbym czytał wypowiedzi Ranieriego. Na juvepoland zrobiono nawet konkurs jego złotych myśli. Pisz tak dalej a być może i Ciebie kopnie ten zaszyt.

bagg - napisałbyś lepiej coś w naszym temacie bo tęsknimy :P

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 21 cze 2009, 14:40

bagg - napisałbyś lepiej coś w naszym temacie bo tęsknimy :P
właśnie kuwa!

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1303

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 21 cze 2009, 15:56

Jeżeli tak mocno sie kłucicie to może najpierw "meliska" :wink: a później korzystamy z funkcji Ignore :roll:

Chłopaki z Juve troche sie rzucili na Milan jak sępy do padliny.Spokojnie w ostatnim sezonie tabela pokazała że jesteśmy na tym samym poziomie kontuzjami możemy sie usprawiedliwiać tylko do Interu którzy mieli więcej szcześcia z urazami bo Milan jak i Juve miało ogrom kontuzji.Z tego co widze to tak ja w drużynie Rossonerich tak też Juve traciło na pół sezonu swoich najważniejszych zawodników.

Co do transferów Rossonerich.Oczywiście dla mnie strzałem w 10 w ostatnich latach byli Pato kupiony za około 15 milionów euro oraz Flamini ściągnięty za darmo.Porównując Juve ściągneło Poulsena za "grube" miliony zawodnika o klase słabszego na moje oko od francuza.Natomiast z resztą był duży problem.Bo taki Ronnie przez pierwszą część sezonu grał bardzo dobrze ciągnął gre Milanu i to dzięki niemu utrzymywaliśmy sie w górnej połowie tabeli( jak już mówimy o pieniądzach kosztował Milan 20 milionów Euro źródło:Łysy :wink: ) tak od Stycznia grał mniej i dużo słabiej jednak licze na niego w nastepnym sezonie.Zambrotta jak dla mnie transfer na plus.Solidny obrońca bez większych wahan formy.Boriello wiadomo kontuzje i jeżeli sie wyleczy spokojnie nadaje sie na ławe.Abiatti jak dla mnie ściągnięcie go z wypożyczenia równiez bardzo dobra decyzja.To z poprzedniego okienka oczywiście wydaje mi sie że jest wiele trafionych transferów i kompletne złe jak Gila czy Oliveira jednak sprzedaż Kaki który od dwóch lat jest kompletnie bez formy do tego w tym sezonie 1/3 sezonu spedził w Milanello lecząc sie nie jest zła.Oczywiście ktoś powie to wielki mistrz może wróci do formy.Tylko że ja od dwóch lat widze ewidentnie co raz to słabszego Kake.On nie jest coraz szybszy bardziej decydujący tylko co raz wolniejszy, odpuszczający mecze, bez formy zawodnik.Już po wielu sezonach przepowiadano Rossonerim upadek.Tymczasem często wygrywali LM.Wierze że teraz łysy wie co robi ściągając 2 klasowych zawodników Milan bedzie lepszy niż mając Kake w składzie z jego problemami i cholernie dużym kontraktem który po każdym następnym sezonie by bardziej rósł i już za rok przegoniłby kontrakt Ibry :shock:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 22 cze 2009, 16:41

Domingos Gomes - będący od 30 lat głównym lekarzem FC Porto, poza tym wykładowca na uniwersytecie i członek Komisji Antydopingowej Uefa - rzuca nowe światło na sprawę Aly'ego Cissokho: 'Nie, Milan nie ma racji. Zgryz zębów ma względne znaczenie. Oni znaleźli wymówkę, która nie jest za grosz uprzejma, żeby anulować ten transfer. Przyczynę i skutki nieprawidłowego zgryzu trzeba określić. Gdyby to była kontuzja łękotki, więzadeł krzyżowych, czy złamanie kości, to zgoda, ale nie takie coś...'. Ten werdykt medycznego sektora Porto może zniweczyć plany Milanu odnośnie wypożyczenia Francuza z opcją pierwokupu.
jezeli to jest prawda i Milan tylko chcial ugrac cos na kwocie transferowej to dla mnie to wstyd aby taki klub cos takiego robil.ciekawe jak sie potoczy sprawa

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 22 cze 2009, 16:56

Zaden wstyd nawet jezeli to prawda - wiadomo ze kazdy broni swoich interesow. Miec 5 milionow euro a nie miec.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 22 cze 2009, 17:06

jezeli to jest prawda i Milan tylko chcial ugrac cos na kwocie transferowej to dla mnie to wstyd aby taki klub cos takiego robil.ciekawe jak sie potoczy sprawa
Tak, wada Cissokho nie istnieje, Porto zgodziło się na opuszczenie 5 milionów euro (5 MILIONÓW, nie żadnych drobnych, to 33% ceny ustalonej między klubami!) z ceny za ładny uśmiech Gallianiego PO wykryciu wady w uzębieniu, a lekarz Porto nie ma żadnego interesu w zapewnianiu, że ta wada nic nie znaczy (podczas gdy zainteresowane są inne kluby). :lol:
Przepraszam, ale trzeba być naprawdę naiwnym, żeby uwierzyć mu na słowo. Wszystko byłoby ok, gdyby Porto po wykryciu tej wady nagle nie zgodziło się na znaczącą obniżkę ceny - to jeszcze można by uwierzyć, że wszystko jest ok, tylko działacze Milanu skąpią gotówki.
Kiedy będziesz w gotowości?
- 4 lipca, na dwa dni przed rozpoczęciem przygotowań do nowego sezonu, udam się ponownie na wizytę do profesora Martensa, który musi wyrazić zgodę na mój powrót do gry.

Kolano nadal daje o sobie znać?
- Powiedzmy, że nie. Od dłuższego czasu mogę biegać bez żadnych problemów. Pozostałem tutaj, w Rapallo, żeby trenować jak najlepiej z pomocą fizjoterapeuty Milanu.
To niewątpliwie duże wzmocnienie, super, że on wróci tak wcześnie, na pewno nie będzie w stanie podjąć przygotowań na 100%, ale ważne, że będzie cały czas trenował razem z zespołem. Martwi mnie tylko to, że nie stwierdził jednoznacznie zaleczenia problemów z kolanem, mam nadzieję, że nic nie zostanie przyspieszone, by Gruzin nie wylądował u lekarzy we wrześniu znów...

Awatar użytkownika
bakermil
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bakermil » 22 cze 2009, 19:12

Witajcie,

Milan Club Polonia rozpoczyna zapisy na nowy sezon! Gorąco zapraszamy wszystkich chętnych do wstąpienia w szeregi naszego Stowarzyszenia, a obecnych członków zachęcamy do przedłużenia członkostwa na kolejny sezon. Zainteresowani proszeni są o wpłatę rocznej składki członkowskiej, której wysokość na sezon 2009/2010 wynosi 45 zł. Zapisy trwają do końca czerwca.

Członkostwo w Milan Club Polonia umożliwia uczestnictwo nie tylko w wyjazdach na mecze Milanu, lecz także w ogólnopolskich spotkaniach sympatyków Rossonerich organizowanych przez MCP (osoby nie będąca członkami nie mają możliwości uczestniczenia w tych imprezach). Każdy członek Milan Club Polonia otrzymuje ponadto legitymację członkowską, która upoważnia do zniżek w sklepach New Milan Point w Mediolanie oraz przy zakupie biletów wstępu do muzeum San Siro. Wszyscy członkowie Milan Club Polonia mogą również liczyć na dofinansowanie udziału w corocznym letnim Zjeździe Członków organizowanym tradycyjnie na przełomie sierpnia i września (zwykle bierze w nim udział ponad 70 osób), a czasem również na drobne upominki od AIMC.

Milan Club Polonia zorganizował już 20 wyjazdów na mecze Milanu, zarówno te na San Siro jak i wyjazdowe (z czego aż 7 w ostatnim sezonie). Dzięki wstąpieniu w szeregi Stowarzyszenia Milan Club Polonia możesz poczuć prawdziwą magię i przeżyć niezapomniane do końca życia emocje oglądając Rossonerich na żywo!

Nie zwlekaj i jak najszybciej dołącz do jedynego w Polsce oficjalnego fan klubu Milanu zrzeszającego obecnie ponad 400 tifosich rossonerich - poznaj ludzi, których krew jest w kolorze czerwono-czarnym!

Więcej szczegółów na stronie Milan Club Polonia (link w podpisie).

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1303

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 23 cze 2009, 11:06

Narazie co do transferów nic nie jest jasne.Codzienne sprzeczne informacje na temat Dzeko.Mówi się że nadal Milan prowadzi negocjacje z Porto na temat Cissokho.Wydaje się że chyba te dwa transfery za pieniądze to max jeżeli Pirlo zostanie a nie jak nie którzy tu wypisują że bedą 4-5 wzmocnień.

Jeszcze słowo do Pirlo.Jeżeli plotki są prawdziwe i Chelsea oferuje 25-30 milionów za Pirlo to naprawde mozna zrobić świetny interes.Kolejny zawodnik na którego wszyscy mówią że jest wspaniały i ma wielkie umiejętności tylko że od dwóch sezonów gra totalne dno.Kaka przy nim chociaz strzelał zawsze po nad 10 bramek w lidze natomiast Andrea był najsłabszym pomocnikiem w naszym zespole i jest szansa ze na zawodnikach którzy w ostatnim czasie byli kompletnie pod formą i nie spełniali oczekiwać adekwatnych do ich umiejętności można zarobić prawie 100 milionów euro i kilkanaście milionów mniej płacenia kontraków rocznie :shock: :wink:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 cze 2009, 11:18

Wydaje się że chyba te dwa transfery za pieniądze to max jeżeli Pirlo zostanie a nie jak nie którzy tu wypisują że bedą 4-5 wzmocnień.
4-5 transferów. Transferów, nie wzmocnień. Widzisz różnicę?
Choć w sytuacji, gdy Milan zrezygnował z Paloschiego już ta liczba potencjalnych transferów spada o jeden - ze współwłaścicielstwa przyjdzie pewnie tylko Abate, o ile w ogóle. Choć w jego przypadku zrezygnowanie z takiego piłkarza przy planach zmiany taktyki przez Leonardo byłaby to gruba pomyłka.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2887

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 23 cze 2009, 11:38

gilardino11 pisze:Kolejny zawodnik na którego wszyscy mówią że jest wspaniały i ma wielkie umiejętności tylko że od dwóch sezonów gra totalne dno.
Naprawdę dobrze to on grał jak Włosi zdobyli mistrzostwo świata, a pamiętam, ze przed impreza tez słabo się w Milanie prezentował.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 cze 2009, 12:57

Tak, wada Cissokho nie istnieje, Porto zgodziło się na opuszczenie 5 milionów euro (5 MILIONÓW, nie żadnych drobnych, to 33% ceny ustalonej między klubami!) z ceny za ładny uśmiech Gallianiego PO wykryciu wady w uzębieniu, a lekarz Porto nie ma żadnego interesu w zapewnianiu, że ta wada nic nie znaczy (podczas gdy zainteresowane są inne kluby).
Przepraszam, ale trzeba być naprawdę naiwnym, żeby uwierzyć mu na słowo. Wszystko byłoby ok, gdyby Porto po wykryciu tej wady nagle nie zgodziło się na znaczącą obniżkę ceny - to jeszcze można by uwierzyć, że wszystko jest ok, tylko działacze Milanu skąpią gotówki.
tylko ze narazie nie ma zadnej oficjalnej wiadomosci ze Porto sie zgodzilo na transfer za mniejsza cene.nie pisze ze to co powiedzial ten doktor jest prawda ale znajac lysego to sam nie wiem co jest prawda.moze Sylvio nie dal kasy i trzeba bylo jakas odwolac transfer?oczywsicie to tylko gdybanie.

mnie coraz bardziej martwi ze mowi sie tylko o Dzeko a odczasu do czasu o Cissokho(ktory wg mnie do nas nie trafi).a Leonardo mowi ze mercato trwa do 31 sierpnia i jest czas na transfery.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 cze 2009, 13:42

a Leonardo mowi ze mercato trwa do 31 sierpnia i jest czas na transfery.
Co może mówić innego? Jeśli podskoczy Gallianiemu, to pewnie działaczom przyjdzie do głowy pomysł, że trenera bez licencji jednak nie wypada zatrudniać...

Transfery będą, jestem o to spokojny, martwi mnie jednak to, że działaczom jakby niespecjalnie się spieszyło kupować piłkarzy przed rozpoczęciem przygotowań. A później będzie płacz, że nie są odpowiednio przygotowani do taktyki. :roll:
Milan powrócił do rozmów z Porto w sprawie sprowadzenia na San Siro Aly'ego Cissokho. Rozmowy wydawały się już zakończone, ale wygląda na to, że do zarządu Smoków wpłynie jeszcze jedna oferta. Przypomnijmy - podczas testów medycznych w Milanello wykryto u zawodnika nieprawidłowości stomatologiczne, w związku z czym Adriano Galliani postanowił renegocjować warunki umowy. Początkowe 15 mln € za permanentny transfer zostało okrojone do rocznego wypożyczenia za 3 mln € z możliwością wykupu gracza po sezonie. Oferta została odrzucona, ale, jak donosi La Gazetta dello Sport, w najbliższych dniach FC Porto będzie musiało rozpatrzyć kolejną, znacznie bardziej intratną. Rossoneri mają zaproponować 3 mln € za wypożyczenie, a w wypadku, gdy Aly zagra w co najmniej 50% meczów w nadchodzącym sezonie, na konto mistrza Portugalii wpłynie kolejnych 12 mln €.

Cissokho podpisał już umowę przedwstępną z Milanem wartą 1 mln € rocznie do roku 2014, a obecnie znajduje się na wakacjach w Senegalu, jednak Corriere dello Sport pisze, że jeszcze dziś znajdzie się na Starym Kontynencie, aby przekonać kierownictwo klubu do zgody na transfer.
Z tego co na szybko przejrzałem, to dość dobre tłumaczenie. Jak widać problem tkwi bardziej w zdrowiu, niż w braku forsy w Milanie - co obala wszystkie teorie o braku pieniędzy w kasie Milanu. Milan chce go kupić nawet za te 15 milionów, jeśli tylko on będzie w stanie rozegrać pełen sezon bez poważnych problemów - dobra decyzja, choć przewiduję, że ta kwota dopłaty po sezonie zmaleje jeszcze. :wink:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 23 cze 2009, 15:21

Rossoneri mają zaproponować 3 mln € za wypożyczenie, a w wypadku, gdy Aly zagra w co najmniej 50% meczów w nadchodzącym sezonie, na konto mistrza Portugalii wpłynie kolejnych 12 mln €.
Albo błąd tłumacza,albo w wypadku zagrania przez Francuza 50% meczów w sezonie zapłacimy za wypożyczenie 15 mln € :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 cze 2009, 15:25

Albo błąd tłumacza,albo w wypadku zagrania przez Francuza 50% meczów w sezonie zapłacimy za wypożyczenie 15 mln €
Nie wiem, gdzie się tego doczytałeś, błąd tłumacza polega jedynie na tym, że nie dopisał jednoznacznie, iż Milan wykupi go za te 12 milionów - da się jednak tego domyślić. :wink:
A więc - 3 miliony za wypożyczenie, w wypadku rozegrania >50% meczów - 12 milionów klauzuli wykupienia go z klubu.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 23 cze 2009, 15:38

Widać Wilmore,że prawnik z ciebie to były żaden :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”