Squadra Azzurra - Reprezentacja Włoch - Strona 67

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3403

Re: Squadra Azzurra

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 09 lis 2015, 18:03

Nie umiem oglądać Włochów pod wodzą Conte, strasznie ciężki futbol grają.

BTW: Po dziś dzień mam koszmary w związku z tym meczem. Taką SA się kochało, 1990-2008 to były lata, piłkarze, ehh.

Obrazek

Awatar użytkownika
fekalia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 529

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fekalia » 09 lis 2015, 18:09

ozob pisze:Na szpice Manolo albo Zaza i mogloby to fajnie wspolgrac.
A co masz do Pelle, skoro dobrze się spisuje? 6 bramek w lidze, 2 w LE, 1 w FA Cup. W reprezentacji 8 meczów, 4 bramki.

dziwannadziks
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziwannadziks » 09 lis 2015, 20:47

fekalia pisze:
dziwannadziks pisze:gdyby człowiek wyłączył tv i internet na rok, za cholere nie widziałby kim są Okaka, Pelle, Zaza, Gabbiadini, Eder - WTF?
Nie są to piłkarze z pierwszych stron gazet ,ale smutne, że rok temu ich nie znałeś. Może pokusisz się o nadanie pseudonimów obecnym reprezentantom?
Mówisz i masz :beer: :beer: :beer:

Buffon - Młodziak, Młodzian, Dzidas, Hieronim, Everest-Możliwości, Zdrajca
Chiellini - Kozak, Kołodziej, Mr Smooth, Pan-Pośpiech, Szybki Bill, Kapitan Bomba
Nesta - Ambrozio, Ambrozino, Ambrozja, Perfumy, Puma, Brazol
Bonnuci - Pan Węzeł, Ośmiornica (te jego długie giry :twisted: ), Pirat, BonBum
De Sciglio - Szczygło, Pan Premier, Premierzyca, Wallmart-Guy, Everest-Możliwości
De Rossi - Rusek, Psychol, Wariat, Wańka, Gangster, Wallmart-Guy
Del Piero - Pierduś, Mardock, Kapitan Wańka, Zepsuty-do-cna, Hieronim

Reszta jutro bo musze isc zmywać, a potem M jak miłość z dziewczyna pozdro pozdro :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
ycu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 67

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ycu » 09 lis 2015, 21:24

Jakbym nie patrzył, to Nesta ani Del Piero obecnymi reprezentantami nie są. Ja też kocham legendy, nawet te włoskie, ale czas się pogodzić z ich odejściem :-)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 731

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 13 lis 2015, 22:45

Oglądał ktoś Włochów? Na Twitterze z tego co czytam to tragedia w defensywie. Ponoć para Bonucci-Chiellini (nie wiem jak było ale już w juve zaobserwowałem, że znacznie obniżyli loty).

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 731

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 04 lut 2016, 11:23

Kilka dni temu widziałem ciekawą dyskusję na twiterze rozpoczętą bodaj przez fana Juventusu pracującego dla Di Marzio. Do sedna - czy Donnarumma powinien jechać na Euro jako 3 bramkarz? Co sądzicie?

IMHO jeżeli chodzi o bramkę to niezaprzeczalnym numerem jeden do 2018 roku powinien być Buffon. On nawet w słabszej formie (nie żeby był teraz w takiej) przerasta każdego bramkarza włoskiego minimum o klasę. Drugim powinien być ktoś kto w miarę możliwości w razie kontuzji Gigiego lub jakiś problemów wejdzie na boisko i nie zawiedzie. Więc o miano dwójki powinni rywalizować IMHO Sirigu, Consigli, Perin oraz Sportiello, którzy bronią bardzo dobrze. Może bez fajerwerków, ale solidnie. Natomiast na trzeciego zabrałbym jakiegoś młodego bramkarza, który w przyszłości będzie walczył o jedynkę i tu widzę 3 kandydatów - Donnarumma, Leali oraz Scuffet. IMHO największy talent i najlepiej prezentuje się obecnie z tej trójki Gigi i to jego bym zabrał, no ale do czerwca jeszcze czas.Także moim zdaniem - Buffon, Perin oraz Donnarumma na Euro. Oczywiście na ten moment jedynym pewniakiem Buffon a reszta musi walczyć.

I kolejna sprawa - jak Insignie nie pojedzie na Euro a Włochy zawiodą to Conte powinien być wywalony na zbity pysk. Gość chyba teraz w najlepszej formie ze wszystkich Włochów (pierwszy w topowych ligach, którzy przekroczył 10 asyst i 10 goli w sezonie) i po prostu nie można go ominąć.

A tak przy okazji jak na ten moment sobie wyobrażacie pierwszą jedenastkę na pierwszy mecz? IMHO na ten moment:
Buffon - Barzagli Bonucci Chiellini - Darmian Verratti Jorginho Marchisio Bonaventura - Insigne Pelle

Jedynie mam problem z napastnikiem, bo jeszcze myślałem o Zazie ale on musi więcej grać. Obrona Juventusu, bo najbardziej zgrana a na takim turnieju nie ma co kombinować a Romagnoli w kadrze jeszcze nie zagrał to samo Rugani (choć on ze względu na taką konkurencję w klubie nie ma szans jechać na Euro).

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2458

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 04 lut 2016, 11:38

Co do Conte to myśle że on i tak zrezygnuje z kadry po Euro i pójdzie do Chelsea jak ptaszki ćwierkają. Ale to jest trener wybitnie uparty i z bardzo wysokim ego. Nie zdziwiłbym się gdyby nie powołał Insigne, pewnie będzie grał atakiem Immobile Pelle.

Nie wiem jak bardzo poukładany jest Donnarumma a w tak młodym wieku też może warto go oszczędzić by nie robić wokół niego zbyt dużego szumu, media presję nałożą jeszcze większą na niego i może sodówa odbić albo co.

Twoja 11-stka jest bardzo dobra, przez te pół roku może Faraon wrócić do formy(W romie jak dotąd ładnie), a on cieszy się zaufaniem Conte, gorzej z Insigne i Berardim właśnie, ci mogą grać dobrze a Conte ich nie widzi, Immobile kaleczył w niemczech i hiszpanii a Antonio z niego główną gwiazdę uczynił.
Pamiętam jak kilka lat temu Criscito wymiatał na lewej obronie bardzo mocno lecz kontuzja mu przeszkodziła, nie wiem jak w Rosji gra ale warto go mieć na uwadze.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 04 lut 2016, 11:48

Buffon - Florenzi, Bonu, Chiellini, Darmian - Veratti, De Rossi, Marchisio - Berardi, Zaza, Insignie.

Ale i tak bedzie 3-5-2.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 04 lut 2016, 14:14

Na Euro powinni pojechac Buffon, Sirigu i Perin. Mlody z Milanu jest zdolny, ale nie pewnosci czy podzieli przynajmniej los takiego Perina czy moze bedzie go czekac sciezka Scuffeta. Gdyby nie bylo do wyboru kogos takiego jak Matia to mozna byloby dac szanse Gigiemu, ale na ten moment ten pierwszy rysuje sie jako konkretne zastepstwo Buffona za dwa lata i nie widze powodu dlaczego mialoby mu sie odbierac szanse na złapanie doswiadczenia na takim turnieju jak Euro.

Młody Gigi niech podrosnie i niech sie rozwija, a jak bedzie czynil widoczne postepy z miesiaca na miesiac to z pewnowcia wskoczy do kadry. Narazie jednak jest w moim odczuciu zbyt wczwsnie na takie rozwiazania.

I jeszcze slowko o 11 na Euro. Italia ma problem z 9 i gdyby Balo nie byl idiota, a sumiennym i pracowitym chlopakiem z ciagle rozwijajacym sie talentem to moglby razem z Insignie i Berardim stworzyc morderczy atak kadry na lata.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 04 lut 2016, 14:39

a insigne nie wyleciał z kadry z powodów wychowaczych?

Awatar użytkownika
fekalia
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fekalia » 04 lut 2016, 15:25

ozob pisze:Buffon - Florenzi, Bonu, Chiellini, Darmian - Veratti, De Rossi, Marchisio - Berardi, Zaza, Insignie.
Florenziego bałbym się wystawić w 4 obrońców na EURO. Nie ogarnia jeszcze tego dostatecznie i nie wiadomo czy kiedykolwiek będzie, jego miejsce to wahadło, bok w 4-4-2, lub 4-3-3. A Berardi na chwilę obecną nie zasługuje na EURO. Jeżeli Conte miałby się zdecydować wziąć kogoś z reprezentacji młodzieżowej to (nie licząc Romagnolego) powinien to być zaliczający bardzo dobry sezon Federico Bernardeschi, który podobnie jak Florenzi może wystąpić na boku w trzech ustawieniach w dodatku po OBY DWÓCH stronach.

ozob pisze: Ale i tak bedzie 3-5-2.
Nie pieprz. Ostatnio Conte stosuje ustawienie 4-4-2, wcześniej trzy mecze eliminacyjne wychodził ustawieniem 4-3-3. Uroiłeś sobie coś w głowie, że Conte = tylko 3-5-2 i powtarzasz to wszędzie jak baran.
League pisze:pewnie będzie grał atakiem Immobile Pelle.
Ostatnio ciągle gra atakiem Eder-Pelle, nie wiem skąd Ci się wziął Immobile.

League pisze:Immobile kaleczył w niemczech i hiszpanii a Antonio z niego główną gwiazdę uczynił.
Immobile ostatni mecz eliminacyjny w kadrze zagrał w marcu 2015, później dostał jeszcze szanse w meczu towarzyskim w czerwcu. W kolejnych 7 meczach nie dostał już żadnej. Odkąd odszedł do Hiszpani w kadrze nie rozegrał ani minuty. Weryfikujcie swoje domysły.
rekinho pisze:a insigne nie wyleciał z kadry z powodów wychowaczych?
Nie tyle wyleciał, co faktycznie dostał - hmmm, nazwijmy to "karę" przy jednych powołaniach za powrót do Neapolu przy wcześniejszych, przy jakimś drobnym urazie (jakoś tak było, Conte miał żal, że nie został do końca zgrupowania z kadrą). Myślę, że Conte przy następnych powołaniach go nie ominie, Lorenzo wreszcie gra na miarę talentu.

mete pisze:Natomiast na trzeciego zabrałbym jakiegoś młodego bramkarza, który w przyszłości będzie walczył o jedynkę i tu widzę 3 kandydatów - Donnarumma, Leali oraz Scuffet
Zabawnie to wygląda, że umieściłeś Lealiego w gronie młodych, walczących o 3. skoro Perin i Sportiello są rok starsi. Scuffet nie ma jeszcze szans na EURO. Myślę, że pewniakami są Buffon i Perin, trzecim jeszcze niedawno powiedziałbym, że Sirigu, ale on stracił miejsce w PSG i nie poszedł nigdzie niestety na wypożyczenie w zimę. Może go to sporo kosztować. Consigli czy Sportiello to faktycznie fajne opcje, ale Conte ma jakąś słabość do Padelliego.

mete pisze:Verratti Jorginho Marchisio
Bardzo sensownie wygląda taka trójka. Nie umiem pojąć, jak ostatnio Conte mógł ominąć Frello, skoro Verratti i Pirlo z różnych przyczyn się wyautowali, a on jest w świetnej formie.

mete pisze:A tak przy okazji jak na ten moment sobie wyobrażacie pierwszą jedenastkę na pierwszy mecz?
Jedenastki podawać nie będę, bo nie wiem jakim ustawieniem Conte chce wyjść i jakie będzie testował przy najbliższych powołaniach. Ale na pewno można śmiało powiedzieć, że materiał ludzki ma bardzo dobry, prócz snajpera. Obrona to oczywiście trójka z Turynu. Taki De Rossi będzie chyba teraz grał na stałe w Romie na pozycji Bonucciego i on załatwia Conte i obronę i pomoc. Astori też wygląda przyzwoicie w tym sezonie, więc już jego widok mnie tak nie boli jako rezerwowego, mam nadzieję, że nie spojrzy na Ranocchię, bo przygodę z Sampdorią zaczyna (niestety) żenująco. Ja bym w sumie zabrał Romagnolego, niby nie ma sensu podkradać go kadrze U-21, bo i tak będzie rezerwowym, ale chłopak gra na tyle dobrze, że powołanie i wyjazd na taką imprezę może na niego dobrze wpłynąć, a i w przypadku konieczności nikt nie będzie drżał widząc, że wchodzi na boisko. Dobra, nie chce mi się - jak coś się rozwinie to chętnie porozmawiam.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 04 lut 2016, 19:41

Poczekaj chamie z wyzwiskami do Euro i zobaczysz jaka taktyka bedzie dominiwac. :ozob:

Awatar użytkownika
fekalia
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fekalia » 04 lut 2016, 22:40

Jakie ustawienie będzie dominować nie jestem wstanie przewidzieć, ale Ty rzucasz w kontekście reprezentacji tekst "Conte to beton slepo zapatrzony w 3-5-2" (cytat z innego forum). Udowodniłem, że Twoje zdanie to inwalida, bo Conte ostatnio w reprezentacji stosuje 4-4-2, a wcześniej 4-3-3. Przyznaj, że nie wiedziałeś o tym lub zamilcz, a nie szczekaj "Poczekaj chamie z wyzwiskami do Euro i zobaczysz jaka taktyka bedzie dominiwac". Dziękuję.

Mnie osobiście ustawienie z 3 w obronie nie boli, lubię je. Juventusowa obrona + Buffon, ich zgranie to duży atut. Roma teraz gra 3-4-3, może to jakieś rozwiązanie.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 05 lut 2016, 9:13

Ciach

Na 14 meczy za Conte tylko 5 bylo rozegrane w innym ustawieniu niz 3-5-2. SPorod tych 5 spotkan 2 byly towarzyskIe (Albania, Belgia), a pozostale 3 Eliminacyjne z Rywalami jak Azerbejdżan, Malta i Chorwacja. Conte poczatek eliminacji gral tylko 3-5-2, a Dopiero gdy Awans byl na wyciagnjecie reki zdecydowal sie na testowanie innych ustawien. Podobnie sprawa miaLa sie z meczami towArzyskimi gdzie z mocnymi jak Holandia czy Anglia gral 3-5-2, ale Juz z Albania postawil chyba na 3 z przodu. 4-4-2 chcial sprawdzic z Belgia i polegl.

Oczywistym jest, ze Conte chce miec alternatywne ustawienie na takim turnieju jak Euro gdzie trzeba byc gotowym na rozne scenariusze, ale nie zmienia to faktu, ze w wiekszosci meczow decydowal sie on na swoje betonowe w zalozeniach 3-5-2 z utartymi od czasu Juve schematami. To bedzie wyjsciowa taktyka na Euro.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”