Piłka z chipem

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
krzema

Piłka z chipem

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzema » 07 cze 2005, 9:54

co myślicie o piłce z chipem?? Czy sprawdzi się ona w piłce czy nie?? Może posiadacie o niej jakieś informacje?? zapraszam do dyskusji

Awatar użytkownika
Miko77
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Miko77 » 07 cze 2005, 10:38

Czytałem o tym juz kilka razy dla mnie kompletna głupota !! Nie widze sensu wprowadzania chipu do piłki noznej (niech jescze wymysla byty ktore same graja :wink: ), to przeciez zniszczy cała magiczna otoczke piłkarskiego widowiska !! A i ty i ja nie bedziemy mogli pewnie grac tak jak nasi idole bo taki chip i satelity do wykrywania go, to pewnie sprawa grubej kasy. Zabije to emocje pilkarskie, juz zniesli zlota bramke i uwazam to za wielki blad, poniewaz liczyl sie ten jeden jedyny gol , ktory dawal nieoceniona radosc druzynie, fanom a takze wynosil na piedestal pilkarza ktory badz co badz dal zwyciestwo. A teraz chca uciac emocjonujaca, choc rzadkie dysputy na temat zdobytej, lub nie bramki.
JESTEM ZDECYDOWANIE NA NIE !! !! !! !! !! !! !! !! !! !! !! !! !! !! !! !! !! !!

Awatar użytkownika
nowok
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nowok » 07 cze 2005, 12:04

ja jestem za wprowadzeniem tej nowinki, nie wiem w jaki sposob moze ona popsuc magie piłkarskiego widowiska. Przynajmniej unikniemy klutni po meczach, czy słusznie padła bramka czy tez nie. I w koncu wygra klub ktory na to zasługuje. Mniej bedzie zalezalo od sedziego ktory jak wiemy czesto sie myli (świadomie lub nie :wink: )

Awatar użytkownika
Miko77
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Miko77 » 07 cze 2005, 12:11

Jak juz bedzie taka piłka to po co wogole sedzia ?? :wink: , moze bedzie JURY jak w Idolu co :?: :roll:

BUNCH

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BUNCH » 07 cze 2005, 14:31

Football powinien być przedewszystkim sprawiedliwy, a chip to doskonałe rzwiązanie.

Awatar użytkownika
Miko77
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Miko77 » 07 cze 2005, 14:47

JA was chłopaki nie rozumiem zwyczajnie ! :D co wy tak z tym chipem przeciez przez to emocje znacznie opadna, a jak teraz zacznie sie wprowadzac zaawansowana technike do footballu to za kilka lat wogole moze nie poznamy ze to jest piłka nożna !! Nie wiem jak wy , ale ja tego nie chce :twisted: :P :wink:

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 07 cze 2005, 16:45

Ja tam narazie nie mam za bardzo wyrobionego zdania. Z jednej strony będzie sprawiedliwiej a z drugiej to unowocześni się to, i tamto...Piłka się będzie zmieniać czego nie chce...Mogły być chipy ale nic więcej :roll:

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 07 cze 2005, 17:50

Srebrna bramka to była totalna glupota, powinna jeszcze być fioletowa, brązowa, czarno bramka w dogrywce... :lol: :lol: :lol: Jak nic nie myślę narazie o tym pomyśle, zobaczymy po jakimś czasie czy będzie jakąś rewolucją w dzisiejszym futbolu.

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 07 cze 2005, 20:09

Miko77 pisze:Jak juz bedzie taka piłka to po co wogole sedzia ?? :wink: , moze bedzie JURY jak w Idolu co :?: :roll:
A faule to co ?? Piłka tez bedzie wychwycac ?? No pomysl :wink:

Ja zawsze bylem agresorem jakis nowinek technicznych na stadionach i tym razem takze jestem przeciwny jakimkolwiek zmiana. Lubie pilke taka jaka jest, chociaz oszolomy sedziowe sprzedaja mecze i wogole i pilka nie bedzie nigdy juz taka jak kiedys bo teraz zadzi pieniadz :roll:

Ja mowie NIE...

POZDRO

Awatar użytkownika
nowok
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nowok » 07 cze 2005, 20:27

cały świat idzie do przodu wiec dlaczego piłka nozna ma stac w miejscu?? ...przynajmniej unikniemy niepotrzebnych kłutni i sporów po meczach. Nie sądze ze popsuje to atmosfere meczu ... nie wiem jak to dokładnie działa ale jesli piłka wyjdzie całym obwodem sedzia dostanie informacje np na swoj przerobiony zegarek/nadajnik i gwizdnie :wink: wiec na dobrą sprawe nikt nie zauwazy że stoi za tym wyższa technika ... po co sie pozniej denerwowac czy był gol czy nie było, komputer zrobi to za nas wkoncu jest XXI wiek :wink:

Awatar użytkownika
Miko77
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Miko77 » 07 cze 2005, 21:50

cały świat idzie do przodu wiec dlaczego piłka nozna ma stac w miejscu??
Prawda , prawda , ale na przykład ty w druzynie juniorskiej nie bedziesz mial tych samych mozliwosci oceny sytuacji co beda mieli np. gracze ManU. I pewnie nie wszystkie kluby bedzie stac na zakupienie takiego sprzetu dla sedziow. I nawet przekonales mnie co do tego ze byloby to niewidoczne, ale dlaczego inne biedne male kluby mialyby byc pokrzywdzone przez nieposiadanie takiego sprzetu w V lidze dalej spory trwalyby dalej ...

Moze sie pokretnie troche bronie przed ta technika , ale uwierzcie mie ze mam dobre intencje :wink:

Awatar użytkownika
nowok
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nowok » 07 cze 2005, 22:06

Miko77 pisze:
cały świat idzie do przodu wiec dlaczego piłka nozna ma stac w miejscu??
Prawda , prawda , ale na przykład ty w druzynie juniorskiej nie bedziesz mial tych samych mozliwosci oceny sytuacji co beda mieli np. gracze ManU. I pewnie nie wszystkie kluby bedzie stac na zakupienie takiego sprzetu dla sedziow. I nawet przekonales mnie co do tego ze byloby to niewidoczne, ale dlaczego inne biedne male kluby mialyby byc pokrzywdzone przez nieposiadanie takiego sprzetu w V lidze dalej spory trwalyby dalej ...

Moze sie pokretnie troche bronie przed ta technika , ale uwierzcie mie ze mam dobre intencje :wink:

no wiesz, rownie dobrze mozna powiedziec ze kluby z V ligi grają słabo bo są biedne i nie mają kasy na dobre piłki, korki i odpowiednią murawe przez co nie ma wyników. Gra o wyzsze cele powinna niesc ze sobą takze pewne wymagania, kluby ktore chcą grac w Ekstraklasie muszą spełnic rozne wymagania takie jak oświetlenie, zadaszenie ...nie jest to wymagane w nizszych ligach bo nie jest potrzebne, podobnie moze wyglądac sprawa z chipami ...tak samo ktos z III ligi moze powiedziec ze przegrali mecz bo murawa byla do dupy. Czyli oni teraz tez są pokrzywdzeni ale jakos specjalnie protestow nie widac wiec z chipami bedzie podobnie... chyba :wink:

Awatar użytkownika
Kielich
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kielich » 08 lip 2005, 16:01

Jestem za wprowadzeniem pilek z chipami poniewaz, nie zawsze sedzia liniowy moze zobaczyc dobrze, czy pilka przekroczyla linie bramkowa czy nie. Futbol w ten sposob stal by sie bardziej sprawiedliwy no i moznaby uniknac takich wpadek jak w polfinel Ligi mistrzow pomiedzy Liverpoolem a Chelsea.

Awatar użytkownika
internista1908
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: internista1908 » 08 lip 2005, 22:19

Ja tez jestem za pilka z chipem przynajmniej w tych najwazniejszych meczach jak MŚ czy ME czy finały LM. Wtedy gra sie o duza kase i dokladnosc i sprawiedliwosc jest potrzebna. Nie bylo by wtedy przekretow i pomyłek.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 08 lip 2005, 22:28

Ja jestem zdecydowanie przeciwny temu pomyslowi. W pilke nozna graja ludzie i sedziuja ludzie , a nie roboty wiec niech tak pozostanie. Nawet na wielkich imprezach nie powinno byc tego calego "chipa". Blad sedziego to sa emocje wsrod kibicow i coz to by byly za mecze gdyby wszystko bylo jasne :?: bylyby to nudne mecze
Lepiej juz wprowadzic dwoch glownych sedziow ktorzy mieliby swoja polowe do sedziowania.

Precz z "chipami" :!:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”