Piłkarz 2005 roku.

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
MARCINNN
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Piłkarz 2005 roku.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MARCINNN » 14 paź 2005, 17:31

FIFA podała listę 30 nominowanych do nagrody piłkarza 2005 roku.

Lista nominowanych:
Adriano (Inter), Michael Ballack (Bayern Monachium), David Beckham (Real Madryt), Gianluigi Buffon (Juventus), Cafu (AC Milan), Cristiano Ronaldo (Man Utd), Deco (Barcelona), Didier Drogba (Chelsea), Michael Essien (Chelsea ), Samuel Eto'o (Barcelona), Steven Gerrard (Liverpool), Thierry Henry (Arsenal), Zlatan Ibrahimovic (Juventus), Kaka (AC Milan), Frank Lampard (Chelsea), Paolo Maldini (AC Milan), Pavel Nedved (Juventus), Alessandro Nesta (AC Milan), Jay-Jay Okocha (Bolton), Raul (Real Madrid), Juan Roman Riquelme (Villarreal), Arjen Robben (Chelsea), Roberto Carlos (Real Madryt), Robinho (Real Madrid), Ronaldinho (Barcelona), Ronaldo (Real Madrid), Wayne Rooney (Man Utd), Andriy Shevchenko (AC Milan), Ruud van Nistelrooy (Man Utd), Zidane Zinedine (Real Madryt).

Kto wg was ma największe szanse a kto nie zasłużyl na bycie na tej liście?

:wink: :wink: :wink:

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 14 paź 2005, 18:32

MARCINNN pisze:Kto wg was ma największe szanse

Gerrard...bo jest na topie

MARCINNN pisze:a kto nie zasłużyl na bycie na tej liście?

oczywiście jak co roku na liście musiał się znaleźć Beckham. Nie wiem też czemu na niej jest Roberto Carlos. No i Robinho, ktory na liście jest chyba tylko dlatego, że przeszedł do Real'u :?

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 14 paź 2005, 18:37

bagg pisze:No i Robinho, ktory na liście jest chyba tylko dlatego, że przeszedł do Real'u
No nie przesadaj... Miał znakomity sezon w Santosie, więc jego byt na tej liście jest w pełni uzasadniony i sprawiedliwy.
MARCINNN pisze:Kto wg was ma największe szanse
Lampard, bo mu Romek wykupi.
MARCINNN pisze:a kto nie zasłużyl na bycie na tej liście?
Rooney. Poprzedni sezon miał dużo lepszy. Oraz Drogba. Co on takiego w tym sezonie zrobił? Też pewnie dzięki Romkowi się to znalazł.

Osobiście jestem za Riquelme, ale to jest nie realne, żeby on wygrał. Więc jak nie on, to myśle, że może wygrać Micha Ballack ;)

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 14 paź 2005, 18:40

Corinthians pisze:No nie przesadaj... Miał znakomity sezon w Santosie, więc jego byt na tej liście jest w pełni uzasadniony i sprawiedliwy.

Miał? :oops: Nie wiedziałem. To przepraszam słowa co do Robinho cofam. Ale i tak myślę, że transfer do Real'u mu dopomogł w byciu na tej liście.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 14 paź 2005, 18:46

bagg pisze:
Corinthians pisze:No nie przesadaj... Miał znakomity sezon w Santosie, więc jego byt na tej liście jest w pełni uzasadniony i sprawiedliwy.

Miał? :oops: Nie wiedziałem. To przepraszam słowa co do Robinho cofam. Ale i tak myślę, że transfer do Real'u mu dopomogł w byciu na tej liście.
Przed przejściem do Realu zdążył strzelić 7 goli w lidze. To oczymś świadczy. Poza tym Jego Santos doszedł do półfinału Copa Libertadores. A gdyby nie przeszedł do Realu to może i by go nie było, ale nie wiem. Popatrz. Jest Jay Jay Okocha z Boltonu. Więc grając w słabszym klubie też można się tu znaleźć.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 14 paź 2005, 18:49

Przed przejściem do Realu zdążył strzelić 7 goli w lidze. To oczymś świadczy. Poza tym Jego Santos doszedł do półfinału Copa Libertadores. A gdyby nie przeszedł do Realu to może i by go nie było, ale nie wiem. Popatrz. Jest Jay Jay Okocha z Boltonu. Więc grając w słabszym klubie też można się tu znaleźć.

Nie pamiętam dokładnie listy nominowanych z poprzednich sezonow, ale czy jakiś piłkarz, ktory brylował w jakijś lidze południowo-amerykańskiej, np. w lidze brazilijskiej miał szansę znaleźć się na tej liście?

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 14 paź 2005, 18:51

bagg pisze:ale czy jakiś piłkarz, ktory brylował w jakijś lidze południowo-amerykańskiej, np. w lidze brazilijskiej miał szansę znaleźć się na tej liście?
Ja też nie pamiętam, ale Robinho był chyba w zeszłym roku nominowanym. Chyba był też Tevez :wink: Jakby ktoś miał listę nominowanych z zesłego riku, to nie zapoda. Sprawdzimy :)

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 14 paź 2005, 18:56

Corinthians pisze:Rooney. Poprzedni sezon miał dużo lepszy.

No wlasnie :> Do tej listy wybiera sie zawodnikow o najwyzszej formie w zeszylm roku i zwodnikow Realu.

Moim zdaniem powinien wygrac Paolo Maldini.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 14 paź 2005, 18:58

Lakier pisze:No wlasnie Do tej listy wybiera sie zawodnikow o najwyzszej formie w zeszylm roku
Chodzi mi, że miał lepszy rok 2004 niż 2005.

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 14 paź 2005, 19:06

Corinthians pisze:
bagg pisze:ale czy jakiś piłkarz, ktory brylował w jakijś lidze południowo-amerykańskiej, np. w lidze brazilijskiej miał szansę znaleźć się na tej liście?
Ja też nie pamiętam, ale Robinho był chyba w zeszłym roku nominowanym. Chyba był też Tevez :wink: Jakby ktoś miał listę nominowanych z zesłego riku, to nie zapoda. Sprawdzimy :)
Rok 2004:
Adriano (Brazylia), Roberto Ayala (Argentyna), Michael Ballack (Niemcy), Milan Baros (Czechy), David Beckham (Anglia), Gianluigi Buffon (Włochy), Cafu (Brazylia), Cristiano Ronaldo (Portugalia), Deco (Portugalia), Didier Drogba (Wybrzeże Kości Słoniowej), Samuel Eto'o (Kamerun), Luis Figo (Portugalia), Steven Gerrard (Anglia), Ryan Giggs (Walia), Thierry Henry (Francja), Zlatan Ibrahimovic (Szwecja), Oliver Kahn (Niemcy), Kaka (Brazylia), Frank Lampard (Anglia), Henrik Larsson (Szwecja), Roy Makaay (Holandia), Paolo Maldini (Włochy), Pavel Nedved (Czechy), Alessandro Nesta (Włochy), Michael Owen (Anglia), Robert Pires (Francja), Raul (Hiszpania), Roberto Carlos (Brazylia), Ronaldinho (Brazylia), Ronaldo (Brazylia), Wayne Rooney (Anglia), Andrij Szewczenko (Ukraina), Ruud van Nistelrooy (Holandia), Theodoros Zagorakis (Grecja), Zinedine Zidane (Francja).

:wink:

Ja mysle że wygra Frank Lampard albo Ronaldinho. Do ewentualnej walki może wączyć się jeszcze Gerrard i Paolo Maldini.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 14 paź 2005, 21:49

Rok 2004:
Adriano (Brazylia), Roberto Ayala (Argentyna), Michael Ballack (Niemcy), Milan Baros (Czechy), David Beckham (Anglia), Gianluigi Buffon (Włochy), Cafu (Brazylia), Cristiano Ronaldo (Portugalia), Deco (Portugalia), Didier Drogba (Wybrzeże Kości Słoniowej), Samuel Eto'o (Kamerun), Luis Figo (Portugalia), Steven Gerrard (Anglia), Ryan Giggs (Walia), Thierry Henry (Francja), Zlatan Ibrahimovic (Szwecja), Oliver Kahn (Niemcy), Kaka (Brazylia), Frank Lampard (Anglia), Henrik Larsson (Szwecja), Roy Makaay (Holandia), Paolo Maldini (Włochy), Pavel Nedved (Czechy), Alessandro Nesta (Włochy), Michael Owen (Anglia), Robert Pires (Francja), Raul (Hiszpania), Roberto Carlos (Brazylia), Ronaldinho (Brazylia), Ronaldo (Brazylia), Wayne Rooney (Anglia), Andrij Szewczenko (Ukraina), Ruud van Nistelrooy (Holandia), Theodoros Zagorakis (Grecja), Zinedine Zidane (Francja).

tak jak myślałem. Właściwie to są zawodnicy, ktorzy grają tylko w Europie.
Chyba jednak transfer do Real'u pomogl Robinho w tej nominacji ;)

Awatar użytkownika
szpari
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szpari » 14 paź 2005, 21:56

na moje adriano zasluzyl na ta nagrode to jest niesamowity zawodnik z prawdziwego zdarzenia i w sumie nie wiem czemu na liscie jest nedved cos wielkiego zrobil chyba nie przynajmniej sobie nie przypominam

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 14 paź 2005, 22:03

szpari pisze:nie wiem czemu na liscie jest nedved cos wielkiego zrobil chyba nie przynajmniej sobie nie przypominam
ot choćby miał duży wkład w Scudetto dla Juve, ale co to jest.

Awatar użytkownika
RadoGol
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RadoGol » 14 paź 2005, 22:06

Jak zawsze wiele zawodników nie wiadomą za co i w ogóle po co się na tej liście znalazło skoro pewnie i tak nie dostaną ani jednego punktu. Co do obstawiania laureata to myśle że będzie nim Ronaldinho a zagrozić mu jedynie może Frank Lampard, do trójki może dołączyć jeszcze Steven Gerrard.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 14 paź 2005, 22:12

Do Robinho dolozcie jeszcze to ze bardzo dobrze zagral w Pucharze Konfederacji.

Nie wiem kto wygra ale typuje ze w pierwszej trojce bedzie Shevchenko (za rowna dobra gre i poprowadzenie Ukrainy do finalow MS) Gerrard (rowna forma ciagnal Liverpool za uszy w lidze a przede wszystkim w LM) oraz Lampard - nie przypominam sobie zebym w tym roku widzial jakis slaby mecz w jego wykonaniu facet ma zdrowie ze stali i nigdy nie schodzi ponizej naprawde dobrego poziomu.Ale pewnie jakis Brazylijczyk sie w to wszystko wmiesza.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”