Czy dam rade sobie na obozie piłkarskim?

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
zbyszek19
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Czy dam rade sobie na obozie piłkarskim?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zbyszek19 » 15 cze 2009, 19:56

Witam.

Mam pytanie, otóż chciałbym wybrać się na obóz sportowy... a konkretnie piłkarski... .
Tylko jest kilka pytań mniej przyjemnych:

Czy poradzę sobie na takim obozie?Czy wogóle są obozy dla amatorów? Co tam jest? Jak wygląda trening? Chodzi mi o to że mam nadwagę, i bardzo słaba kondycje:(...
Ale kocham kopać, żonglerki uwielbiam.... w maryne / syre zawsze pogram jak ktoś wyjdzie...

I tu pytanie - czy ktoś jeżeli rzadko grał (prawie wogóle) ma bardzo , bardzo słabą kondycję (1 km przebiegnąć gdzieś 9km/h i dead) to czy da radę na takim obozie ? Jak jest na takich obozach? Czy tam są same kozaki, wysportowani, i technika bardzo dobra? Bo szczerze powiedziawszy - ledwo co biegam, ale technicznie mam opanowaną piłkę.... Mógłbym pograć 5vs5 na dwukrotnie mniejszym boisku niż wymiarowe... O to tak....

A i przede wszystkim pytanie - jeżeli nie mam już siły to czy mogę odpocząć? Czy muszę się katować dalej?

Jak jest wogóle na takich obozach? Czy jest ostry zapiernicz? Non - stop bieganie?
Marwtię się bo mam 18 lat i to może być mój pierwszy i ostatni obóz :( - A chciałbym na takowy pojechać... (na podwórku codziennie sobie ćwiczę żonglerki - robię po 150 stopą, no i biegam od 2 tyg, bo chcę się przygotować)

Awatar użytkownika
STAŃCZYK
Junior
Junior
Reputacja: 0

Re: Czy dam rade sobie na obozie piłkarskim?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: STAŃCZYK » 16 cze 2009, 1:50

Wydaje mi się, że dasz sobie radę. Jednak należałoby zwrócić uwagę na inne aspekty. Otóż skoro masz 18 lat to z pewnością na obozie pojawi się alkohol. I teraz pytanie- czy twój organizm będzie w stanie gotowości do podbicia piłki 150 razy (stopą!) po wcześniejszym melanżu? Czy po nocy w dyskotece czy też na ognisku będziesz w stanie przebiec dystans (nawet jeśli to będzie AŻ 1 km!)? Czy będziesz w stanie podać organizmowi odpowiednie składniki odżywcze, gdy na śniadaniu widok jedzenia przyprawi cię o jeszcze większe mdłości niż po kilku głębszych? Jeśli na pytania te odpowiadasz twierdząco to z pewnością żaden obóz piłkarski nie będzie ci straszny. Jeśli nie to polecam jednak Fifę 09, tam spotkania przedsezonowe możesz potraktowac jako obóz piłkarski. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 615
Kontakt:

Re: Czy dam rade sobie na obozie piłkarskim?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 16 cze 2009, 8:51

Przecież już o to pytałeś...
:roll:

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”