Mecz o 3 miejsce: Urugwaj - Niemcy

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Mecz o 3 miejsce: Urugwaj - Niemcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 10 lip 2010, 16:52

Za parę godzin zacznie się ciekawie zapowiadający się mecz o 3 miejsce. Niemcy wydają się być tu faworytem, ale chyba z motywacją u nich nie jest najlepiej co powiedział w wywiadzie nawet sam Lahm. Ponadto na kontuzję narzekają Klose i Podolski. Z drugiej strony Urugwaj, którego piłkarze sami mówią, że to dla nich mecz o wszystko. Chcą kontynuować ten piękny sen jakim niewątpliwie jest dla nich ten turniej. Na pewno faworytem są nasi sąsiedzi, umiejętnościami i w sumie grą na tym mundialu przewyższają Urusów. Urugwaj jest zdeterminowany, ale czy samą ambicją przeciwstawią się niemieckiemu czołgowi? Moim zdaniem tak, z Holendrami zabrakło im umiejętności bo choć grali jak równy z równym to Sneijder i Robben zrobili różnicę (szczęśliwie, ale zawsze). Analizując mecze o 3 miejsce, to wcześniej wygrywały drużyny którym właśnie się bardziej chciało jak Niemcy, Chorwacja czy Włochy (a nawet Polska może tu być przykładem :P ).

No i liczę, że Forlan pyknie brameczkę i zostanie królem strzelców.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Mecz o 3 miejsce: Urugwaj - Niemcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 10 lip 2010, 17:41

Lubię mecze o brąz. Zawsze jakoś tak żal jest mi przegranych z półfinałów i tego, że ten mecz jest zdecydowanie w cieniu finału i półfinałów więc zawsze z chęcią je oglądałem. Zazwyczaj z brązem kończą czarne koniec imprez (jakoś nigdy te niespodzianki nie mogą sie dopchać do finału - szkoda). Bo przecież taka Szwecja, Chorwacja, Turcja, Polska i parę innych ekip było takimi rewelacjami turnieju.

Niemcy są lekko rozbici po porażce z Hiszpanami (znowu bez złota - o tym pisałem w temacie o rep. Niemiec) i mają poważne problemy zdrowotne. Oni i tak co imprezę przywożą jakiś medal i jest to dla nich już 12 półfianł w historii MŚ. Urugwaj z kolei jest dopiero piąty raz na tym szczeblu rozgrywek a ostatni medal zdobył w 1950 roku. Wiadomo zatem dla kogo jest to ważniejszy mecz, z większa mobilizacją. Niemcy tak czy siak nałupią medali, taki Urugwaj stoi przed historyczną szansą, bo na powtórkę może czekać kolejne 40 lat - oni nawet mają problem z medalami na Copa America. Z drugiej strony Niemcy jeśli wygrają będą aż 8 lat z rzędu tytułowani jako "trzecia drużyna świata" - dajcie se siana :lol:

W 1970 roku mecz o trzecie miejsce rozgrywały właśnie Niemcy z Urugwajem. Wygrali ci pierwsi 1-0. 4 lata później zostali mistrzami świata.

Osobiście kibicuję Urugwajowi - lubię południowoamerykańską piłkę, lubię rep. Urugwaju ze względu na ich zasługi, hsitorię i tradycję. I tak jak pisałem - oni mogą długo medalu nie zdobyć. A Niemczury? Pewnie już na Euro 2012 znowu doczłapią się do czwórki.
Ostatnio zmieniony 10 lip 2010, 17:58 przez Ebi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 10 lip 2010, 17:55

Pewnie już na Euro 2012 znowu doczłapią się do czwórki.
Patrząc na kadrę Niemców to oni przez najbliższe kilka większych imprez będą w czołówce. Muszą sobie znaleźć do ataku kogoś takiego jak Klose. Na innych pozycjach mają dobrobyt.

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 10 lip 2010, 18:05

mete pisze:Na innych pozycjach mają dobrobyt.
Nie taki duży patrząc jaką zmianę z konieczności dał Trochowski (za Millera).
Boateng zmieniony i też obrona nie wyglądała tak dobrze szczególnie walor wzrostu.
Jak odejdzie Klose to i Podolski może nie brylować wszak wiadomo jak pod formą grają razem a jak w klubach.
A bramkarz? W meczu z Hiszpanią wypychał zawodnika za 5metr... później wrócił do bramki ale już nie miał się z czego wybić i wpadła.
Zawsze trzeba wliczyć jeszcze jakąś kontuzję...

robur
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robur » 10 lip 2010, 18:20

ulynif pisze:Boateng zmieniony i też obrona nie wyglądała tak dobrze szczególnie walor wzrostu
Boateng ma 192 cm a Jansen, który go zmienił, 191 cm.

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 10 lip 2010, 18:23

robur pisze:Boateng ma 192 cm a Jansen, który go zmienił, 191 cm.
Tylko Boateng'a widziałem po prawej, lewej, w środku... Jansen przy tym wzroście powinien skakać do wrzutki z rożnego i skuteczniej powalczyć z niższym Puyol'em. Gdyby był taki znakomity grał by w podstawowym składzie.

Awatar użytkownika
gangsteroflove
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gangsteroflove » 10 lip 2010, 18:31

Urugwaj może chyba powalczyć o 3 miejsce,typowałem ich na czarnego konia,ale w przed mistrzostwami zakładałem,że Niemcy zagrają w finale :glass: :smile2:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 lip 2010, 18:36

Fajnie by było gdyby Urugwaj zajął ostatecznie 3 lokatę. Zasłużyli sobie postawą na tym Mundialu, nie za jakąś zajebistą grę, ale faktem, ze w każdym spotkaniu próbowali narzucić swój styl, grać po swojemu. Nie stali w miejscu i tylko wyczekiwali na kontrę czy błąd przeciwnika. Najlepiej niech jeszcze Forlan coś dzisiaj ustrzeli. Wraca Suarez i Fucile, więc powinno to wyglądać dobrze, a co z Lugano :?: Ogólnie mecz o 3 miejsce przynosi kilka roszad, szczególnie w ekipach drużyn takich jak Niemcy, Holandia. W takich kadrach mimo wszystko morale po porażce w półfinale opadają. Nie wiem jakie podejście ma Loew, ale z wypowiedzi wynikało, że będą grali na maksa. Oby było ciekawie.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 10 lip 2010, 19:31

Butt-Jansen, Friedrich, Aogo, Khedira, Schweinsteiger, Ozil, Muller, Mertesacker, Cacau, Boateng

Trochę taki bardziej rezerwowy skład, czego można się było spodziewać.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 lip 2010, 19:43

Tak jak się spodziewałem, jak będzie wyglądało ustawienie- 5 obrońcow :? Urugwaj widać podchodzi bardzo poważnie, wraca Suarez, Fucile i Lugano, patrząc na skład Niemców i pewnie ich podejście to duże szanse, że Urugwajczycy zakończą Mundial z medalem na szyi.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 107

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 10 lip 2010, 19:46

Jansen w HSV gra jako skrzydłowy więc i teraz tak zagra, na pozycji Podolskiego. Gdy pojawił się news, że Łukasz nie zagra liczyłem na szansę dla Marina, lubię gościa odkąd widziałem go na jakimś młodzieżowym turnieju 2-3 lata temu.

Butt - Boateng, Friedrich, Merte, Aogo - Khedira, Schweni - Muller, Oezil, Jansen - Cacau

Szkoda trochę Klose, ale tutaj tez podobno jakiś uraz. Za 4 lata już go nie będzie więc nie dogoni Ronaldo...

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 10 lip 2010, 19:46

Lahm, Klose i Podolski są chorzy, Butt pewnie gra żeby zagrać i ogólnie bardziej osłabienia niż podejście mi się wydaje zaważyło o takim składzie. Ci rezerwowi przecież zagrają z wielką pasją żeby się pokazać.

Klose mowil, ze niekoniecznie to ostatni jego mundial wiec zobaczymy :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 lip 2010, 21:19

Dobre spotkanie do przerwy. I Niemcy i Urugwaj mieli swoje sytuacje. Szkoda, że Suarez nie wykorzystał tak świetnej sytuacji, kontra w ostatnich sekundach także spartolona na maksa. Niemcy mieli poprzeczkę czy kontrę i sytuacje Cacau w ostatniej akcji w pierwszej połowie. Wreszcie się pokazał Cavani, dzisiaj jest aktywny no i brameczkę zapakował.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 10 lip 2010, 21:22

Dziwne spotkanie. Na początku już Niemcy mogli grać w osłabieniu, piąta minuta faul Aogo dla mnie bezsprzecznie czerwona kartka powinna być. Sędzia pewnie darował bo to sam początek meczu.
Ogólnie to Urugwaj wygląda lepiej dla mnie, Niemcom trochę się chyba nie chce. Może być ciekawa druga połowa, dość otwarcie i wydaje się, że obie drużyny mogą strzelić. Po cichu liczę na karne ;)

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 10 lip 2010, 21:41

Czyżby ośmiornica miała się pomylić?

EDYTA

Pisałem to przy wyniku 2-1. Paul jest geniuszem :lol:

Póki co 3-2 dla naszych sąsiadów. CO jak co - może być szkoda Urusów (o ile tak się skończy), bo jednak zdobyli sympatię kibiców na całym świecie, ale kogo oni ograli po drodze do tytułu czwartej drużyny świata? W grupie jako jedyni zremisowali z Francją (mocarz, ale tylko kadrowy) a potem? RPA, Meksyk, Korea, Ghana - no wybaczcie, ale to reprezentacja Polski w formie z eliminacji Euro 2008 mogłaby osiągnąć taki wynik :wink:

Ale i tak szkoda Urusów.
Ostatnio zmieniony 10 lip 2010, 22:13 przez Ebi, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”