Viareggio Cup

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Viareggio Cup

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 07 lut 2012, 18:13

Warto stworzyc taki temat moim zdaniem. Turniej odbywa sie co roku i wiem,ze ma kilku fanow na forum,wiec mysle,ze bedzie z kim pogadac.

Oficjalna strona turnieju <<< http://www.torneoviareggio.it/

Ogladalem dzis Roma - Nacional. Spotkanie dosyc nudne ,ale koncowka wynagrodzila wszystko. W 90 minucie gol oslabionych Paragwajczykow i doslownie na sekundy przed koncem zwycieskiego gola dla Rzymian zdobyl Leonardi. Warto zwrocic uwage na zawodnika z numerem 5 - Amato Ciciretti - swietna lewa noga,sporo widzi,niezly drybling i technika. Poza tym bardzo ciekawym graczem jest Urugwajczyk Nicolas Lopez - nie mam pojecia dlaczego wszedl zaledwie na ostatnie pol godziny skoro wciaga nosem obydwu napastnikow ASR grajacych od poczatku spotkania.

Ciekawostka - trener Nacionalu na legalu palil sobie szluga na lawce :mrgreen:

W pozostalych spotkaniach warto odnotowac wysokie zwyciestwo mlodziezy Fiorentiny oraz niespodziewana porazke Napoli z Brugge.

Teraz na RAI Sport leci Milan - Gremio,ale z przyczyn technicznych nie moge ogladac :(

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Viareggio Cup

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 07 lut 2012, 18:24

Dr.Football1 pisze:Teraz na RAI Sport leci Milan - Gremio,ale z przyczyn technicznych nie moge ogladac
Ja własnie włączyłem. Trochę puste trybuny odstraszają...

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 763

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 07 lut 2012, 18:29

- tu masz bramki ze spotkania Juventusu.

Nie wiedziałem, że Bouy już teraz przeniósł się do Juventusu a tutaj gol i ładna asysta. Appelt również fajną piłkę zagrał przy jednej z bramek.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 07 lut 2012, 18:32

Pierwsza akcja Milanu, bardzo ładny nurek przed polem karnym i rzut wolny. Dwie minuty potem znów napastnik (ten sam) pada w polu karnym... Trochę żenujące...

Awatar użytkownika
JestemHardcorem
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JestemHardcorem » 07 lut 2012, 20:16

A mi się bardzo podoba w młodej Romie francuz Nego na boku obrony, przed sezonem przyszedł za darmo, na razie chłopak błyszczy w primaverze. Oczywiscie nie ma co się podniecac bo nie wiadomo jak może skonczyc, a było juz takich z potencjałem paru jak Antunes czy faty, ale ja bym go bardzo chetnie zobaczył w dorosłej kadrze w jakiś ogonach. Tym bardziej, ze na bokach obrony akurat Roma przepychu nie ma..
Co do samego Viareggio i zespolu Romy to sam skład primavery troche słabiej wyglada niz na poczatku sezonu, Caprari poszedł do pescary, Viviani juz raczej zadomawia się w pierwszej kadrze, Piscitella zadebiutował w dorosłej z Interem, nawet miał asyste przy bramce Bojana i mozna sie spodziewac, ze tez cos jeszcze pogra w dorosłym zespole no i sam nie wiem czemu nie grał dzisiaj Tallo( :?: )
Mecz dzisiejszy jak Doktor napisał, nuda, Roma momentami grała kiepsko, spodziewałem sie lepszej gry, wiadomo jakies tam oslabienia są, ale mimo wszytsko młodzi z Romy, chłopaki którzy po woli powinni pukac do dorosłej kadry, którzy maja idealne warunki do rozwoju powinni lepiej sie prezentowac na tle paragwajczyków.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 07 lut 2012, 21:18

Super doktorze że założyłeś taki temat. Mecz Romy rzeczywiście bardzo nudny, nikogo ciekawego nie widziałem w kontekście gry dla akademii United :P Przeglądałem sobie dzisiejsze składy, wynik i się doczytałem że w Violi grał Zohore :shock: Nie wiedziałem że tam poszedł, orientuje się ktoś ile kosztował młody duńczyk ?

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 07 lut 2012, 21:24

teraz przyjrzałem się dokładniej tegorocznej edycji i nawet PUMAS i Santos Laguna tam grają! Czyli tydzień zapowiada sie pod znakiem Rai Sport :D

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 07 lut 2012, 21:27

Przeglądałem sobie dzisiejsze składy, wynik i się doczytałem że w Violi grał Zohore Nie wiedziałem że tam poszedł, orientuje się ktoś ile kosztował młody duńczyk ?
Ja pierdziele,rzeczywiscie :shock: Nic o tym nie slyszalem... Wg transfermarkt poszedl za jedyne 800 tys euro. Jak dla mnie OGROMNA promocja.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 07 lut 2012, 21:49

W sobotę będzie transmitowany mecz Fiorentiny, można będzie zobaczyć jak spisuje się Zohore. Swoją drogą we Florencji chyba dobrze jest rozbudowana sieć skautingu, co rusz kogoś wyłapują wartego uwagi.

Marius_88
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marius_88 » 08 lut 2012, 15:33

Mam pytanie dotyczące meczu AC Milan - Gremio Porto Alegre. W jakich sytuacjach padły bramki dla Milanu. Pierwsza to chyba był karny a druga bramka?

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 20 lut 2012, 19:26

Zwycięstwo Juventusu w turnieju Viareggio to już tradycja 8)

Jedno mnie zastanawia, jak bardzo w młodzieżowym światku prestiżowy jest to turniej? Bo fajnie, że primavera wygrywa, ale takie seryjne zwyciężanie jednak nasuwa mi wątpliwości, że tylko ona spina się na te rozgrywki. Jak to jest z innymi ekipami z Włoch i z zagranicy? Przyjeżdżają najsilniejszym składem?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 lut 2012, 19:58

Milan drugi rok z rzędu przystępuje najsilniejszym składem (acz primavera tegoroczna w Milanie celowo jest strasznie osłabiona, to rok przejściowy i chyba celowo na straty spisany), Inter też, ale bodaj Roma rok temu grała bez kilku gwiazd, Genoa w tym roku też nie grała w najsilniejszym składzie, gdzieś coś czytałem o tym.
Viareggio to taka miniaturka rozgrywek o mistrzostwo primavery, więc nic dziwnego, że Juventus rokrocznie jest w absolutnej czołówce. Zespoły zagraniczne to w znacznej większości są ekipy o kilka klas słabsze od włoskich drużyn, dawno mnie na Viareggio nie zaskoczyła jakaś zagraniczna ekipa, ciekawe, czy celowo się nie zaprasza dużych drużyn z zachodu, czy one po prostu nie chcą przylatywać.
Pytanie, jak do tego te ekipy podchodzą, bo Milan rok temu w naprawdę fajnym składzie przyjechał i się skompromitował ze słabiutkimi drużynami, po czym zanotował jakąś rekordową serię zwycięstw w campionato.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 11 lut 2013, 16:13

Zaczelo sie Viareggio Cup 2013. Teraz Juventus gra z Mariborem. Mozna ogladac na Rai Sport 1 (kanal 211 na Cyfrowym Polsacie).

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 11 lut 2013, 17:15

W pierwszym meczu VC dosyc gladkie zwyciestwo Juve z Mariborem 4-2. Bohaterem spotkania Lanini, ktory wszedl w 25 minucie za kontuzjowanego Padovana i zdazyl jeszcze ustrzelic klasycznego hattricka w I polowie. Poza nim warto wyroznic Ruggiero, Beltrame oraz Laursena.

W ekipie slowenskiej Violi najlepszy oczywiscie Dino Hotic.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 11 lut 2013, 17:21

Dużo bardziej podobali mi się Gerbaudo, Ceria czy Schavione w roli Pirlo. Beltrame tez ok, dobrze łączył pomoc z atakiem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”