Olisadebe

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Robben
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Olisadebe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Robben » 21 paź 2004, 15:08

Co sądzicie o tym piłkazu.Wczorej się chyba przełamał po kontuzji kolana i wpakował gola Arsenalowi w 81 min.

Czekam na wasze wypowiedzi.

Awatar użytkownika
neo007
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: neo007 » 21 paź 2004, 15:35

ja go w polskiej pilce nie widze

Awatar użytkownika
Robben
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Robben » 21 paź 2004, 15:52

He ja tez nie ale jest chyba w dyspozycji trenera jeżeli strzeliła bramkę.

Awatar użytkownika
jaget
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaget » 21 paź 2004, 16:06

Macie ten gol na filmiku....
A słyszałem ze na ławce ma siedzieć na meczu...
A tu brama Arsenalowi decydująca o remisie

Awatar użytkownika
Robben
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Robben » 21 paź 2004, 16:17

Nie ja niemam tego filmiku ale z ciekawościa chciałbym tego gola zobaczyc.

Awatar użytkownika
Pawel18
Rezerwowy
Rezerwowy

olisadebe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel18 » 21 paź 2004, 17:19

Mam nadzieje ze bramka z tak trudnym przeciwnikiem jakim jest arsenala zmobilizuje go i zacznie grac w podstawowym skladzie i strzeklac bramki a co za tym idzie gra w reprezentacji

Awatar użytkownika
minako009
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: minako009 » 21 paź 2004, 18:26

ja go szczerze nie trawie. potrafi strzelac ale jest typem napastnika ktory czeka az mu pilka spadnie na noge i przypadnkiem wpadnie do siatki!
najpierw musimy wzmocnic w rep. pomoc zeby mial kto mu te pilki w pole karne wrzucac.

Awatar użytkownika
Wtajemniczeni_wiedzą
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Re: olisadebe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wtajemniczeni_wiedzą » 21 paź 2004, 18:26

Pawel18 pisze:Mam nadzieje ze bramka z tak trudnym przeciwnikiem jakim jest arsenala zmobilizuje go i zacznie grac w podstawowym skladzie i strzeklac bramki a co za tym idzie gra w reprezentacji
równierz tak uważam, ale myśle że muszą mu dawać więcej czasu na leczenie kontuzji bo taki pośpiech może się źle skończyć dla zawodnika jak i klubu. więc muszą oszczędzać oliego i jego zdoriwe a napewno jeszcze wiele wniesie do Panat. i repry.!

Awatar użytkownika
Janusz Atlas
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janusz Atlas » 21 paź 2004, 19:02

Ale błysneliście ludzie tokiem wypowiedzi.

Oglądałem skrót meczu Panathinaikosu z Arsenalem. Olisadebe grał od 64 minuty a 8 minut przed końcem strzelił bramke, znowu uratował supsko Grekom i uważam że już powinni mu dawać szanse gry od pierwszej minuty. Nie sądze że gdyby grał od początku to silni obrońcy Arsenalu zjechali by go. Bramke strzelił ładną z wyskoku, pare akcji miał równierz efektownych, oraz udział przy drugiej kiedy naciskał Lehmanna, ten wybił głową do Gonzálesa i lobem pokonał go. W reprezentacji szanse powinien dostać w marcu jeśli wszystko pójdzie dobrze.

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 21 paź 2004, 21:25

Czy to są wypowiedzi na temat? Wszystkie off-topici kasuje

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 22 gru 2004, 13:17

jak dla mnie to moze jeszcze kiedys sie odnajdzie ale na razie zal mi dupe sciska ze jest cieniasem !!!

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 24 sty 2005, 14:31

Emmanuel Olisadebe nie gra w naszej ojczystej kadrze od kadencji Zbigniewa Bońka. Niegdyś czytałem książkę Romana Kołtonia ,,Prawda o reprezentacji", w której to opisane są właśnie i owe ekscesy. Rzekomo Olisadebe traktował się jako gwiazdę. Nie przyjeżdżał na czas na zgrupowania kadry. Boniek mu powiedział, że albo będzie robił to co mu się nakazuje, albo może sobie iść do domu. Widać korona mu z głowy w tym momencie zleciała, bo od tamtej pory w kadrze nie zawitał.
Mało tego. Wszem i wobec ogłaszał, że ma kontuzję. Zaiste była to prawda, ale dziwnym trafem łapał ją kiedy dochodziło do konfrontacjii naszej kadry. W meczach ligowych i pucharowych wiadć kontuzję zostawił żonie Agnieszce, a sam z dziką werwą reprezentował barwy koniczynek.
Za kadencji Jerzego Engela Nigeryjczyk grał regularnie. Był na ustach wszystkich. Strzelił 8 goli w eliminacjach i był jednym z najskuteczniejszych strzelców. Co się z nim stało?
Czy należy za jego kardynalne zachowanie wleipić mu mandat i zakazać gry w kadrze? Ciekawe co się stanie, jeżeli Janosik wraz z chłopakami awansują do Mistrzostw Świata. Pewnie nagle Oli powie, że czuje się potrzebny naszej kadrze. Jak narazie jednak trafnie sytuację ocenił w niedawnym występie kabaretowym Cezary Pazura
-Oli, czy Ty czujesz że awansujemy do Mistrzostw Świata?
- Oli nie umi po polsku.
No jak nie umi jak jeszcze niedanow umił i to nawet dużo!!
Brawo, oby tak dalej.
Wydaje mi się, że za całą tę szopkę związaną z jego osobą trener Janas powinien zapomnieć o Polaku Nigeryjskim. No chyba, że nagle trafi w Emsiego piorun olśnienia i na kolanach przeprosi za swoją zuchwałośc.
Jednak ta pierwsza opcja jest bliższa realizacji. Rezygnować z gry w kadrze na rzecz meczu w lidze, w którym i tak się nie występuje jest dla mnie poprostu zabawne, żenujące do dna możliwości. No widać jaki Polak taka tożsamość.

Awatar użytkownika
Kotek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kotek » 24 sty 2005, 14:46

Dokładnie Loczek. Też trzymam Twoją stronę, ale pewnie zaraz będą głosy sprzeciwu, aczkolwiek zdawało mnie się to samo co i Tobie a o tym pisałem trochę wcześniej. Oli nie zasługuje na to, by reprezentować Polskę :|

Awatar użytkownika
LAZIO
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LAZIO » 24 sty 2005, 15:39

Loczek pisze:Emmanuel Olisadebe nie gra w naszej ojczystej kadrze od kadencji Zbigniewa Bońka. Niegdyś czytałem książkę Romana Kołtonia ,,Prawda o reprezentacji", w której to opisane są właśnie i owe ekscesy. Rzekomo Olisadebe traktował się jako gwiazdę. Nie przyjeżdżał na czas na zgrupowania kadry. Boniek mu powiedział, że albo będzie robił to co mu się nakazuje, albo może sobie iść do domu. Widać korona mu z głowy w tym momencie zleciała, bo od tamtej pory w kadrze nie zawitał.
Mało tego. Wszem i wobec ogłaszał, że ma kontuzję. Zaiste była to prawda, ale dziwnym trafem łapał ją kiedy dochodziło do konfrontacjii naszej kadry. W meczach ligowych i pucharowych wiadć kontuzję zostawił żonie Agnieszce, a sam z dziką werwą reprezentował barwy koniczynek.
Za kadencji Jerzego Engela Nigeryjczyk grał regularnie. Był na ustach wszystkich. Strzelił 8 goli w eliminacjach i był jednym z najskuteczniejszych strzelców. Co się z nim stało?
Czy należy za jego kardynalne zachowanie wleipić mu mandat i zakazać gry w kadrze? Ciekawe co się stanie, jeżeli Janosik wraz z chłopakami awansują do Mistrzostw Świata. Pewnie nagle Oli powie, że czuje się potrzebny naszej kadrze. Jak narazie jednak trafnie sytuację ocenił w niedawnym występie kabaretowym Cezary Pazura
-Oli, czy Ty czujesz że awansujemy do Mistrzostw Świata?
- Oli nie umi po polsku.
No jak nie umi jak jeszcze niedanow umił i to nawet dużo!!
Brawo, oby tak dalej.
Wydaje mi się, że za całą tę szopkę związaną z jego osobą trener Janas powinien zapomnieć o Polaku Nigeryjskim. No chyba, że nagle trafi w Emsiego piorun olśnienia i na kolanach przeprosi za swoją zuchwałośc.
Jednak ta pierwsza opcja jest bliższa realizacji. Rezygnować z gry w kadrze na rzecz meczu w lidze, w którym i tak się nie występuje jest dla mnie poprostu zabawne, żenujące do dna możliwości. No widać jaki Polak taka tożsamość.
zgadzam sie z Toba w 100%
Olisadebe mnie wkurza!

Awatar użytkownika
Liverpool
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Liverpool » 24 sty 2005, 16:44

Oli nie jest Polakim. Nie powinin grać w reprezentacji. A w ogóle polscy napastnicy są w o wiele lepszej formie od niego.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”