Zmiany na forum

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
dzidzius
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Zmiany na forum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzidzius » 24 paź 2004, 10:52

Ponieważ co jakiś czas wypada coś zmienić pare słów o nowych rzeczach. Otóż wprowadzone zostały obostrzenia na podpisy przy postach - powód prosty i prozaiczny za duże są, za dużo ciężkich tam obrazków dlatego też zostaje wprowadzone ograniczenie odgórne:
- obrazki mogą mieć wysokość 120 pikseli a szerokość 500
- maksymalny rozmiar obrazków użytych w podpisie to 30 kilo (rekord tutaj wynosi ponad 700, to już zdecydowane przegięcie)
- maksymalna długść tekstu bez spacji to 255 znaków
Dlatego też uprzejmie proszę osoby, których podpisy nie spełniają powyższych warunków o poprawę tego (w przeciwnym wypadku pokasuje sam odpowiednie całe podpisy ale można zaoszczedzić mi pracy w ten sposób). Chodzi generalnie o to że podpisy mają być dodatkiem a niestety w niektórych przypadkach tak nie jest. Później między tłokiem obrazków trzeba szukać jednego zdania wypowiedzi a nie o to chodzi.

Kolejną sprawą jest lista ostzeżeń (link do góry strony), jest tam lista osób, które otrzymały ostrzeżenia. Wprowadzamy poprawkę do regulaminu - otóż jeśli przez 21 dni użytkownik nie otrzyma ostrzeżenia to w ramach niejako nagrody za dobre sprawowanie (ale patetycznie to brzmi ;) ) jego konto zostanie wyczyszczone. Odliczanie zaczyna się od dzisiaj :)

Poza tym wprowadziłem kilka drobnych zmian tehnicznych.

Jeśli ktoś ma jakieś sugestie jak urozmaicić/poprawić działanie forum niech da znać,
pozdrawiam wszystkich

PS. i sprawa najważniejsza, z okazji zbliżających się świąt w ramach prezentu ostrzeżenia zostały wyzerowane ;)
Ostatnio zmieniony 24 paź 2004, 11:45 przez dzidzius, łącznie zmieniany 2 razy.

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 24 paź 2004, 11:06

super :D ja nie mam żadnych zastrzeżeń

Awatar użytkownika
Robben
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Robben » 24 paź 2004, 11:32

Ale fajnie.CZylia jak ja mam 7 ostrzeżeń to będę miał 0. :?:

Awatar użytkownika
Wtajemniczeni_wiedzą
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wtajemniczeni_wiedzą » 24 paź 2004, 11:36

ja mam jedno pytanie?

czy bedzie mozna wstawiac wieksze avatary???!!!

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 24 paź 2004, 11:36

spoko też mam zero ostrzeżen :lol:

Awatar użytkownika
Robben
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Robben » 24 paź 2004, 11:37

Też mam wyzerowane konto.Już była sprawa o większych avatarach i nic z tego.Więc nie zawracaj głowy Adm.

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 24 paź 2004, 12:54

fajne zmiany;D

Awatar użytkownika
dzidzius
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzidzius » 24 paź 2004, 13:43

Avatarów nie będzie większych, to forum dyskusyjne a nie galeria zdjęć.
Konta zostały wyzerowane ale np. podpis Robbena nie spełnia ograniczeń i za jakiś czas zostanie skasowany.

Awatar użytkownika
Robben
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Robben » 24 paź 2004, 13:50

dzidzius pisze:Avatarów nie będzie większych, to forum dyskusyjne a nie galeria zdjęć.
Konta zostały wyzerowane ale np. podpis Robbena nie spełnia ograniczeń i za jakiś czas zostanie skasowany.
AHA czyli mam go niemiec.

Awatar użytkownika
dzidzius
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzidzius » 24 paź 2004, 13:54

Ogólnie fajny jest ten rysunek ale przyadłoby się ograniczyć jego np. wagę ze 180 kb do 30 ;)

Awatar użytkownika
Robben
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Robben » 24 paź 2004, 13:57

dzidzius pisze:Ogólnie fajny jest ten rysunek ale przyadłoby się ograniczyć jego np. wagę ze 180 kb do 30 ;)
OK.Przystosuję sie do Regulaminu.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3329

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 24 paź 2004, 14:38

Jesli juz o zmianach mowa to warto wprowadzic range nabijacz postwo.Dzieki temu by sie pietnowalo takie zachowanie.Jak ktos nabija to zmieniacie mu range z kapitana czy bosmana na nabijacza i kazdy wie o co chodzi.
edit:
Ponad to uwazam ze regulamin przyznawania banow i ostrzezen jest za lagodny.Jakies swiateczne promocje z wyzerowaniem licznika.Ja rozumiem na mikolajki albo boze narodzenie ale na swieto zmarlych??
Kasowanie wszystkich upomnien po 21 dniach jak ktos nie dostanie ostrzezenia tez jest dziwne.Niedlugo bedzie tutaj samowolka.Myslenie w stylu: co z tego ze dostane 7 czy 8 ostrzezen uspokoje sie przez 21 dni i mi to wyzeruja wiec luz maryja.
Moim zdaniem powinno byc inaczej.Jest 10 upomnien i to jest bardzo duzo.Jak ktos zbierze 10 to kasujecie mu login.Niektorych nic nie zaboli bardziej niz skasowanie jego nicku razem z iloscia postow ktore sobie nabil.Uzytkownik ktoremu usuniecie login moze zalozyc drugi jednak jesli sytuacja sie powtorzy i na tym nowym zbierze 10 upomnien dostaje bana powiedzmy 6 miechow i wyjazd z forum zeby sie uspokoil.Dyscyplina musi byc.

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 24 paź 2004, 15:01

Popieram Chłopaczka. Jego zastrzeżenia są jak najbardziej trafne

Awatar użytkownika
dzidzius
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzidzius » 24 paź 2004, 18:01

Dyscyplina i owszem ale nie musi być koniecznie w ostrym wydaniu. Chłopaczek w Twojej wersji ktoś kto osiągnie 10 ostrzeżeń będzie miał kasowane konto. Zarejestruje się i bez dnia przerwy będzie dalej uprawiał swoje, będzie mógł też odciąć się od tego co wcześniej pisał zwłaszcza z punktu widzenia nowych użytkowników. Każdy użytkownik ma jedno konto, tak jest zapisane w regulaminie i nic się w tej sprawie nie zmieni, bo i po co? Jeśli kogoś mamy ukarać dosyć konkretnie to będzie to ban a nie tylko zmuszenie do zmiany konta, jestemi przeciwny zmianie nazw kont tak samo jak zmuszaniu ludzi do zakłądania nowego. Jeśli ktoś będzie potrafił się uspokoić na wspomniane 21 dni to będzie już niezły wynik. I przecież o to chodzi, żeby nauczył się przestrzegać regulaminu. A jeśli tak będzie to można śmiało konto wyczyścić. Przecież jeśli ktoś będzie ewidentnie łamał regulamin to żadne ostrzeżenia nie będą potrzebne. Tak jak w przypadku Janusza Atlasa. W bardzo krótkim czasie doprosił się o taki wymiar kary jaki otrzymał.
Samowolka? A niby dlaczego miałaby być?

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 24 paź 2004, 18:21

Wersja Chłopaczka jest troche za ostra, ale jesli chodzi o nabijaczy to sie zgadzam. Ktos kto pisze jeden post pod drugim albo pisze jak na czacie powinien byc w pewien sposob ukarany. A jak to juz jest decyzja Adminów i Moderatorów strony.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”