O fuuuu, nienawidzę! Flaki też są be. Nie zjem jeszcze: kaszanki, ozora i surowej papryki.Duch pisze:
Galareta z mięsem, warzywami, jajkami, czy jak kto woli.
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 07 gru 2015, 18:06
O fuuuu, nienawidzę! Flaki też są be. Nie zjem jeszcze: kaszanki, ozora i surowej papryki.Duch pisze:
Galareta z mięsem, warzywami, jajkami, czy jak kto woli.
futbolowa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 07 gru 2015, 18:08
piotrcies
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 gru 2015, 18:11
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ycu » 07 gru 2015, 19:10
ycu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 07 gru 2015, 19:19
Ja lubię szczawiowąycu pisze:a ktoś tu jeszcze lubi szczawiową, czy jestem sam?![]()
zupki to lubię praktycznie wszystkie, choć nie przepadam za grzybową, bo dla mnie jest cienka granica między dobrą a paskudną. Co ciekawe - samych grzybów nie lubię, ale dobrą grzybową zjem. No i oczywiście flaki, jak tylko na to spojrzę to chce mi się rzygać.
a reszta czarnej listy podobna co u kolegów - galareta fuj, wątróbka fuj, flaki fuj.
fieldy - ten motyw z kalafiorową i ze spaniem musi mieć jakieś podłoże w psychice, nie ma opcji, żeby coś w tej zupie działało nasennie. No chyba, że autor zupki korzysta ze starych (bardzo) sztuczek rodziców i dolewa zupy z maku, żeby dzieci nie płakały i szybko szły spać
futbolowa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ycu » 07 gru 2015, 19:20
ycu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 07 gru 2015, 19:29
Zupę z fasolki szparagowej robię na wędzonce, np. boczku. Dodaję małą marchewkę w plasterkach, seler, por i pietruszkę (obojętnie w jakim kształcie, bo i tak odławiam potem - nie lubimy), czosnek. Gotuję jakieś 15min, po czym dodaję pokrojoną fasolkę szparagową (aktualnie z mrożonkiycu pisze:o właśnie, owocówki to tragedia. ale ten post powstał tylko z jednego powodu - dawaj przepis na szparagową!
futbolowa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ycu » 07 gru 2015, 19:32
W sensie gotujesz boczek, potem kroisz i wrzucasz z powrotem? Czemu tak?futbolowa pisze:Wyciągam boczek, kroję w kosteczkę i wrzucam do zupy.
No i właśnie to mnie ciekawiło, bo fasolka bez zasmażki to nie fasolkafutbolowa pisze:Przygotowuję jeszcze zasmażkę z mąki i tłuszczu, którą pod koniec dodaję do zupy.
ycu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 07 gru 2015, 19:34
piotrcies
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 07 gru 2015, 19:44
Leniweee! Kocham leniwe!piotrcies pisze:Futbolówka, ja jadam tak samo pierogi z nadzieniem twarogowym (choć te również czasem polane śmietanką), jak i leniwe - polane roztopionym masłem, a potem posypane cynamonem i cukrem:)
Jadam je i pierogi z twarogiem z dodatkiem masła i cukru Kroję go, żeby go móc z zupą zjeśćycu pisze:W sensie gotujesz boczek, potem kroisz i wrzucasz z powrotem? Czemu tak?futbolowa pisze:Wyciągam boczek, kroję w kosteczkę i wrzucam do zupy.
No i właśnie to mnie ciekawiło, bo fasolka bez zasmażki to nie fasolkafutbolowa pisze:Przygotowuję jeszcze zasmażkę z mąki i tłuszczu, którą pod koniec dodaję do zupy.
futbolowa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ycu » 07 gru 2015, 19:47
ycu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 07 gru 2015, 20:02
A, w tym sensieycu pisze:Hah, chodziło mi o to, czemu nie kroisz go od razu
futbolowa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 07 gru 2015, 21:38
futbolowa pisze:O fuuuu, nienawidzę!
ryba_82
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 07 gru 2015, 21:55
Moja mama robiła niezbyt smaczną i mam niechęć. Teściowa pewnie robi dobrą, ale boję się próbować, trochę mnie to obrzydza. Już i tak dzięki świętom u Marcina poczyniłam postęp, bo śledzia polubiłamryba_82 pisze:Jak można galarety nie lubić????
futbolowa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 07 gru 2015, 22:01
futbolowa pisze:Już i tak dzięki świętom u Marcina poczyniłam postęp, bo śledzia polubiłam
ryba_82
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio