Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 15 kwie 2016, 16:40
piotrcies
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 15 kwie 2016, 17:05
W skrócie, ja uważam, że dalsza współpraca LVG z MU jest kompletnie bez sensu i w żaden sposób nie rokuje niezależnie od finiszu bieżącego sezonu, nawet jak Holender wejdzie do top4 i wygra FA Cup, Ty uważasz, że w obecnej sytuacji United i perspektyw jakie mają, jak Lui ugra puchar i załapie się do top4 to najlepszym dla klubu będzie jak zostanie czego ja nie potrafię zrozumieć mając w pamięci "dokonania" MU z tego sezonu. Zresztą nawet to, że kibice ligowych rywali kibicują pozostaniu Holendra jest dla mnie wymowne. I tu się rozchodzimy. Tłumacze sobie to w ten sposób, że tak bardzo nie chcesz Mourinho u sterów MU, kiedy jego kandydatura nie mogłaby być bardziej realna niż teraz, że życzyłbyś sobie każdego innego zamiast niego a że na inną opcję oprócz LVG i Giggsa raczej nie ma szans to kibicujesz Holendrowi.red85 pisze: @morrow
Straciłem juz zapał na tym forum do dementowania rzeczy, których nigdy nie napisałem. Nie chce mi sie kolejny raz udowadniać, ze nie jestem wielbłądem, wiec za dalsza dyskusje dziękuje: pozdrawiam
Morrow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 15 kwie 2016, 18:33
I o to mi chodziło w ostatnim poście. Nie, mylisz się. Nigdzie bowiem nie napisałem, że to jest najlepsza opcja. Nade wszystko napisałem natomiast, że jesli pojawi się ktoś konkretny na horyzoncie (ot np wspominałem kandydaturę Pochettino, kiedy jeszcze mało kto o nim mówił w naszym kontekście), kto odpowiada pewnej wizji budowania drużyny to dałbym mu z miejsca robotę. Mówiłem również, że prawdopodobnie Lui zostanie na następnym sezon jeśli wygramy puchar i zakwalifikujemy się do LM. Chce więc jego zostania bo...znaczyłoby to, że skończymy sezon z Pucharem i awansujemy do LMW skrócie, ja uważam, że dalsza współpraca LVG z MU jest kompletnie bez sensu i w żaden sposób nie rokuje niezależnie od finiszu bieżącego sezonu, nawet jak Holender wejdzie do top4 i wygra FA Cup, Ty uważasz, że w obecnej sytuacji United i perspektyw jakie mają, jak Lui ugra puchar i załapie się do top4 to najlepszym dla klubu będzie jak zostanie czego ja nie potrafię zrozumieć mając w pamięci "dokonania" MU z tego sezonu.
Kibice innych drużyn pewnie i chceili zostania Fergusona jak był bliska wyjebania, śmiali się z Carricka, czy nazywali Ferdinanda najbardziej przepłaconym zawodnikiem na świecie. Dla mnie więc takie gadanie jest mało warte. choć bardzo możliwe, że mówiłbym podobnie. Tak samo jak mówiłem kilka lat temu, że kibicuje Wenegerowi, żeby był w AFC jak najdłużejZresztą nawet to, że kibice ligowych rywali kibicują pozostaniu Holendra jest dla mnie wymowne.
A ja sobie tłumaczę reakcje w tym temacie faktem, że wszyscy tak nie znoszą Lujego, że nawet woleliby, żeby United przegrywało, żeby móc się wyżyć. Doskonale to widać, kiedy po porażkach zawsze jest tutaj gorąco. Gloryfikuje się dokonania trenerów, którzy patrząc po wynikach, wcale nie prezentują się dużo lepiej (o ile w ogóle - patrząc obiektywnie na dzień dzisiejszy).Tłumacze sobie to w ten sposób, że tak bardzo nie chcesz Mourinho u sterów MU, kiedy jego kandydatura nie mogłaby być bardziej realna niż teraz, że życzyłbyś sobie każdego innego zamiast niego a że na inną opcję oprócz LVG i Giggsa raczej nie ma szans to kibicujesz Holendrowi.
red85
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 18 kwie 2016, 11:33
Tu nawet nie chodzi o niechęć do LVG, sam się cieszyłem kiedy dostał tę robotę. Wyniki wynikami ale drużyna z Holendrem za sterami stoi w miejscu albo nawet się uwstecznia a tym miejscem jest przeciętność. Gdyby za przeciętnymi wynikami Holendra szła jakaś myśl, niezła gra i progres wtedy można by się łudzić, że coś z tego będzie i ten projekt rokuj. Tyle, że tego nie ma, nie ma kolektywu, nie ma pomysłu a oglądanie MU w tym sezonie częściej nuży niż daje jakąś przyjemność. Po 2 latach i wydanych ciężarówkach kasy mamy słabiutką grę przez 9 miesięcy i przeciętne wyniki w najsłabszej Premier League od lat a światełka w tunelu nie widać.red85 pisze: A ja sobie tłumaczę reakcje w tym temacie faktem, że wszyscy tak nie znoszą Lujego, że nawet woleliby, żeby United przegrywało, żeby móc się wyżyć. Doskonale to widać, kiedy po porażkach zawsze jest tutaj gorąco. Gloryfikuje się dokonania trenerów, którzy patrząc po wynikach, wcale nie prezentują się dużo lepiej (o ile w ogóle - patrząc obiektywnie na dzień dzisiejszy).
Morrow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 18 kwie 2016, 11:45
A mnie się wydaje, że możesz się bardzo zdziwić. Wiele wskazuje na to (moje dobre źródło również tak przypuszczaWidzisz Morrow, LVG na 99% poleci nawet jak zrobi 4 miejsce i wygra FA.
Wiesz, to samo można było powiedzieć o początkach pracy Fergusona. Początek fajny, a potem uwstecznienie. Nie, nie chcę powiedzieć, że trzeba dać kolejną szansę LvG, bo teraz będzie tak samo. Pragnę jedynie zwrócić uwagę, że to wcale nie jest takie proste.Wyniki wynikami ale drużyna z Holendrem za sterami stoi w miejscu albo nawet się uwstecznia a tym miejscem jest przeciętność. Gdyby za przeciętnymi wynikami Holendra szła jakaś myśl, niezła gra i progres wtedy można by się łudzić, że coś z tego będzie i ten projekt rokuj. Tyle, że tego nie ma, nie ma kolektywu, nie ma pomysłu a oglądanie MU w tym sezonie częściej nuży niż daje jakąś przyjemność. Po 2 latach i wydanych ciężarówkach kasy mamy słabiutką grę przez 9 miesięcy i przeciętne wyniki w najsłabszej Premier League od lat a światełka w tunelu nie widać.
red85
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 18 kwie 2016, 11:50
MGiggs
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 18 kwie 2016, 11:57
Trochę to zabrzmiało jakby w przypadku zajęcia 4 miejsca i wygrania FA Cup wszystko było w porządku, cele na sezon zrealizowane a klub podążał w dobrym kierunku. A jest przecież zupełnie odwrotnie. Po wietrzeniu kadry, wydanych milionach i podczas drugiego sezonu trenowania ja osobiście oczekiwałem progresu zarówno punktowego jak i przede wszystkim sportowego. Mamy za to regres. Drużyna gra przez całe rozgrywki gorzej niż w końcówce poprzedniego sezonu, najprawdopodobniej nie powtórzy wyniku punktowego z poprzedniego sezonu, który na kolana nie rzucał, skompromitowała się w najprostszej grupie LM, wstydliwie odpadła z LE po tym jak została zjedzona na Anfield, w lidze ma tylko iluzoryczne szanse na 4 miejsce tylko jak rywale, którzy i tak kaleczą przez większość sezonu to miejsce Diabłom zwyczajnie podadzą na tacy. Nie, ja osobiście nie widzę finału tego sezonu, który pozwoliłby na powierzenie LVG stołka na kolejny rok, może wygrać FA Cup, może się psim swędem wcisnąć do top4 ale utrzymanie go na stanowisku to dla mnie byłby skrajny idiotyzm ze strony zarządu.red85 pisze: a ewentualne dobry koniec sezonu (kto przed sezonem wymagał więcej niż awans do LM i wygranie krajowego pucharu?) może skłonić sterników do tego, żeby dać Lujemy wypełnić kontrakt.
Morrow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 18 kwie 2016, 12:03
red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 18 kwie 2016, 12:04
Z tą kasą to bym serio nie przesadzał. Już parę razy o tym rozmowa była i zawsze zapominamy, że lwią część z tego stanowią Martial i Di Maria. Ten drugi się zwrócił, na tego pierwszego chyba nie narzekamy?MGiggs pisze: facet dostał niezliczoną ilosc gotówki,
czarny samael
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 18 kwie 2016, 12:09
red85 pisze: Wiesz, to samo można było powiedzieć o początkach pracy Fergusona. Początek fajny, a potem uwstecznienie. Nie, nie chcę powiedzieć, że trzeba dać kolejną szansę LvG, bo teraz będzie tak samo. Pragnę jedynie zwrócić uwagę, że to wcale nie jest takie proste.
Trudno mi się zgodzić z tym, że nie ma pomysłu. To był mój głównym zarzut przy Moyesie, gdzie nie mogłem pojąć jaki jest nasz pomysł na grę. Tutaj widać to gołym okiem - gra na posiadanie. Tyle tylko, że wykonanie mocno kuleje. Jakąkolwiek byśmy jednak decyzję podjęli, to czeka nas mnóstwo zmian kadrowych, żeby grać na miarę oczekiwań.
Ja światełko w tenulu widzę - Rahsford, czy TFM świecą całkiem mocno
Morrow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 18 kwie 2016, 12:13
MGiggs
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 18 kwie 2016, 12:19
Mnie się natomiast wydaje, że poważnym ludziom byłoby trudno kopnąć w zad człowieka, który wypełniłby stawiane przed nim cele.Co do celów to oczywiście masz rację, nikt z nas nie jest w zarządzie więc nie mamy pojęcia jakie były ustalenia ale trudno mi sobie wyobrazić żeby w tak ogromnej korporacji jak MU stwierdzono, że skoro udało się wrócić do LM to jest spoko i oby za rok skończyło się tak samo to poklepiemy się po plecach.
red85
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 18 kwie 2016, 12:22
MGiggs

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 18 kwie 2016, 12:26
Oceniłem ten jeden aspekt.janop pisze: Czarny - tylko co z tego, że bilans wyszedł ok w sytuacji kiedy zmiany na wpłynęły na podniesienie poziomu gry.
Pewnie tak, ale też nie LVG.MGiggs pisze: Martial to diament ale kupno nastolatka za taka kase w ostatni dzien to kryminał.Za ta umowe ktos powinien polecieć.
15 mln funtów, wychodzi po 1 mln za punkt w kanadyjskiej. IMO, to nie jest żadna wielka tragedia. Gdybyśmy kupili go za 25 mln funtów, a sprzedali za 10 mln, to różnica byłaby taka sama, a zamiast o 350 (300 bez Martiala) mówilibyśmy już o 275 mln.MGiggs pisze: ADM się zwrócił?
czarny samael
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 18 kwie 2016, 12:46
A ja natomiast dostrzegam pewien schemat działania. Podobnie było z Moyesem - do zwolnienia doszło dopiero w sytuacji, kiedy nie było szans na osiągnięcie wyznaczonych celów.MGiggs pisze: O tym co sie dzieje w MU ostatnio trudno mi nazwać zarząd powaznymi lidzmi.
red85
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio