The Championship (zbiorczy) - Strona 19

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Interesuje ci? Division I ?

Tak
50
63%
Nie
30
38%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: The Championship (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 gru 2015, 22:14

Derby to bym nie chciał oglądać. Kojarzą mi się już nie z Rasiakiem, tylko z takim sezonem w Premier League jaki ma obecnie Villa. Tzn. z hukiem spadli już w okolicach lutego, czy marca z ligi z 1 wygraną, czy jakoś tak :badziewie: Boro bym chętnie zobaczył w lidze, bo fajnie grają. Burnley też fajnie grało, ich piłkarze najwięcej biegali, byli na szczycie wszystkich sprinterskich i długodystansowych rankingów :]

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2278
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 29 gru 2015, 22:16

Ja tylko patrzę w tabele i widzę, że Boro kolejny dobry rok pracy Karanki.On chyba w Realu był asystentem, a teraz już dobrze sobie radzi samodzielnie.W zeszłym roku przerżneli w barażach co było zaskoczeniem, w tym to raczej bezpośredni awans się szykuje, choć w tej lidze jest 345 zespoły i tam się co 5 kolejek zmienia :P

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2489
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 29 gru 2015, 22:19

fieldy pisze:Derby to bym nie chciał oglądać. Kojarzą mi się już nie z Rasiakiem, tylko z takim sezonem w Premier League jaki ma obecnie Villa. Tzn. z hukiem spadli
Nie oglądam tej ligi w ogóle, śledzę tylko tabelę i relacje, ale może po tylu latach coś się zmieniło. :P
Chciałbym zobaczyć te dwie ekipy głównie z powodu Karanki i Clementa. Fajnie, że znaleźli sobie niezłe kluby i stopniowo wprowadzają je do Premier League.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 gru 2015, 22:29

Boro za Karanki bardzo fajnie wygląda. W Pucharze Ligi, jesli mnie pamięć nie myli wyeliminowali Man Utd. Kibicuję im, by sie dostali w tym roku do PL

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 29 gru 2015, 22:37

EnJoy pisze:On chyba w Realu był asystentem,
Tak samo jest z Paulem Clementem, obecnym managerem Derby, który wiele czerpał od Ancelottiego. W tym sezonie oglądałem ten zespół trzykrotnie i poza spotkaniem z Bristol, w którym to goście dominowali, Barany potrafią pokazać kawałek niezłej piłki. Myślę, że może to wynikać z tego, że z jednej strony bazują na ogranych zawodnikach, wszak blok defensywny tworzą sami wyżeracze, jak Keogh, Forsyth, czy Buxton (jest jeszcze młody Christie, ale z tego, co widziałem, większa przydatność z jego gry jest w ofensywie. Wykazuje dynamikę, dobre, mocne dośrodkowanie, nic dziwnego, że trafił do reprezentacji), a z drugiej na Pride Park Stadium sprowadzono zawodników z bagażem doświadczenia w Premier League, jak Weimann (pozdrowienia dla fieldyego od Aston Villi), Darren Bent (ponownie), B. Johnson, czy solidny golkiper Carson. Taka mieszanka na razie funkcjonuje bardzo dobrze, a i młodsi zawodnicy zbierają świetne noty. Wspomniałem o Christiem, ale często doceniany jest także Butterfield, którego przez krótki okres mogliśmy podziwiać w Premier League.
fieldy pisze:Boro za Karanki bardzo fajnie wygląda.
Nom, ten pierwszy sezon był na przetarcie, ale w drugim przez długi okres grali najlepiej (ta ich żelazna defensywa!). Myślę, że na koniec sezonu zabrakło kondycji i jednak na psychice odbiło się to, że nie udało się awansować bezpośrednio.

Poza tym warto zwrócić na jedno. Przed tym sezonem z klubu odeszli Omeruo, Bamford oraz Whitehead, czyli kluczowi gracze z zeszłej edycji rozgrywek. Karance to nie przeszkodziło w podtrzymaniu (a może i ulepszeniu) świetnej dyspozycji Middlesbrough.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6296
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 16 mar 2016, 15:16

Ściskamy kciuki za Boro i Brighton w kluczowej fazie sezonu, Burlney i Hull już mi się znudziły.

blackmore
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 16 mar 2016, 20:43

sickstick pisze:Ściskamy kciuki za Boro
Ostatnio złapali zadyszkę i obawiam się, że po raz trzeci z rzędu zawalą sprawę na finiszu rozgrywek. Oby nie.

Mam nadzieję, że Ipswich Town zdąży się jeszcze włączyć do walki. Naturalnie o baraże, bo tylko to w zasięgu tej drużyny.

Odnośnie Hull, to godne podziwu jest to, że po spadku ten zespół właściwie się nie rozsypał. Został na czele Bruce, a do tego (poza Jelaviciem) ostał się trzon drużyny od McGregora i Dawsona przez Huddlestone'a i Livermore'a, kończąc na Aluko.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Kontakt:

The Championship (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 19 kwie 2016, 22:22

Middlesbrough prowadzi 1:0 z Burnley w meczu na szczycie. Jak wygrają to można już chyba pisać, że w przyszłym sezonie zagrają w PL. Oprócz nich liczę na Brighton.
W barażach coś przeczuwam awans Hull.

blackmore
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 19 kwie 2016, 22:27

Kurde, miałem oglądać ten mecz, ale jednak Newcastle ostatnio w niezłej formie i mnie skusiło. Nie narzekam, bo mecz Srok świetny, ale jak Chemik pisze - mecz na szczycie w Championship to również dobra opcja.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 30 kwie 2016, 23:53

Middlesbrough [*] [*] [*]
Burnley jutro gra z QPR i powinno przyklepać awans, a Brighton które jest w świetnej formie gra z Derby i jeśli wygra to wskoczy na drugie miejsce (jeśli Burnley wygra). Mboro samo sobie winne, a tak to w ostatniej kolejce najprawdopodobniej będzie musiało wygrać z Brighton w bezpośrednim meczu o awans.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2278
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 02 maja 2016, 20:07

Jak to teraz wyglada ?Boro musi wygrac zeby wejsc czy wystarczy remis ?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 maja 2016, 20:09

Middlesbrough gra w sobotę z Brighton, czyli swoim rywalem do awansu. Grają u siebie, wystarczy remis, więc są w lepszej sytuacji.

blackmore
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 02 maja 2016, 20:09

Enjo pisze: Jak to teraz wyglada ?Boro musi wygrac zeby wejsc czy wystarczy remis ?
Ma tyle samo punktów, co Brighton & Hove Albion, ale lepszy bilans bramkowy, dlatego już teraz jest wyżej (czyli w bezpośrednim meczu wystarczy remis).

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 07 maja 2016, 16:09

No i Middlesbrough z awansem, wreszcie.
W barażach zagrają ze sobą Brighton z Sheffield i Derby z Hull. Obstawiam finał Hull-Brighton. Sam kibicuję Brighton, ale awans każdego zespołu poza Hull będzie fajny.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 07 maja 2016, 16:31

No Boro może odetchnąć bo złapali porządną zadyszkę pod koniec sezonu i wydawało się, że wypuszczą ten awans. Chciałem i dalej liczę, że awansują Boro i Brighton. Ci pierwsi z racji tego, że mam do nich sentyment z młodszych lat, zawsze to była charakterystyczna ekipa, za Brighton trzymałem kciuki z racji Wilsona ale jeszcze nic straconego choć teraz będzie im znacznie trudniej awansować.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”