FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2199

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 26 lip 2016, 19:49

rekinho pisze: ale podania robią wrażenie, wyglądają 10x bardziej naturalnie niz te same żałosne animacje podań trzaskane w fifie juz chyba od 11nastki czy 12nastki
Czym robią wrażenie? Słabymi nienaturalnymi animacjami czy najniższym poziomem trudności przeciwnika na trailerze? Jak PES wróci do grywalności sprzed lat, to ja też do niego wrócę. Na razie wybieram mniejsze zło od EA. Mniej wkurwiania się i nie olewają pozostałych platform jak KONAMI. Japońce skupiają się na PS4, a resztę mają w dupie.
krzysiu pisze: To kto jeszcze został z możliwych napastników?
moody90 pisze: bacce niech biora :D
Z tych przewijających się jako alternatywy to nikt. Perez, Gomez, Jonas, Bacca. Nie wiem jak ten ostatni w MIlanie sobie radził, ale chyba wolałbym jego najbardziej ze wszystkich w formie z Sevilli. Osobiście wolałbym jakiegoś Ben Yeddera z Tuluzy.

kvmil
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kvmil » 27 lip 2016, 0:23

Bacca byłby idealny.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 27 lip 2016, 13:54

[tweet][/tweet]
To by było na tyle w sprawie Mascherano w Juve. Mówiłem 8)

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 28 lip 2016, 10:59

Wyjeżdżałem z domu w sobotę rano to czytałem, że Vietto Fichado. Teraz już wiem, że katalońska prasa to jednak mało wie odnośnie transferów. Ich źródła w klubie nie są zbyt dobre i wysoko postawione. To co czytałem przez parę dni to jakiś pudelek. Szkoda, że czeka nas jeszcze zakup napadziora bo będzie wylew piłkarzy. Nawet już Podolskiego się wymienia :rotfl:

Masche ładnie pograł o podwyżkę. Na kasę Barcę każdy ogrywa.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 28 lip 2016, 15:04

Susana Monje, wiceprezydent FC Barcelony ds. finansowych: Neymar kosztował 19,3 miliona euro
Na mocy porozumienia z prokuraturą ustalono, że 40 milionów euro zapłacone w związku z transferem Neymara było pensją piłkarza, a nie bezpośrednią opłatą związaną z samym przejściem zawodnika do FC Barcelony. Dlatego tez Monje podkreśliła, że ostatecznie Brazylijczyk kosztował Barçę 19,3 miliona euro – 17,3 mln za kupno praw do gracza i dwa mln za to, że znalazł on się w gronie finalistów Złotej Piłki. Powiedziała również, że pensja Neymara wynosi 24,8 miliona euro brutto rocznie, czyli 12 mln netto.
:rotfl4: :hardkor:

bliżej prawdy jest to
- prawo pierwokupu - 10M
- wynagrodzenie dla N&N - 40M
- prawa pierwokupu kilku dzieciaków - 7M
- wynagrodzenie dla Neymara Seniora za działalność skautową na rzecz FCB - chyba około 4M
- nigdy nieodbyty mecz towarzyski - 2M
- kary związane z transferem - sięgające już ponad 30M
- niepisane umowy w obrębie Traffic, jak Duglasz czy Robert Gocalves - kolejne 7M

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 30 lip 2016, 18:37

Obrazek
No to zaczynamy. Mam nadzieję, że Lucho sprawdzi wszystkich. Ciekaw jestem tego Marlona i mam nadzieję, że będzie miał okazję się pokazać w drugiej połowie lub następnych meczach.

Awatar użytkownika
ycu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 67

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ycu » 30 lip 2016, 18:38

Zaraz pierwszy mecz w sezonie, a tu taka cisza? Nawet Chaos składu nie wrzucił. Co jest z Wami, panowie? :P

Masip, Aleix Vidal, José Antonio Martínez, Mathieu, Cámara, Denis Suárez, Sergi Roberto, Arda, Messi, Luis Suárez i Munir.

Pytanie jak to ma wyglądać. Wychodzi na to, że Roberto zagra w środku pola a Camara na lewej obronie. Ciekawi Jose Martinez i Denis Suarez.

edit no i teraz wygląda to normalnie, Chaos wysłał skład w momencie, kiedy pisałem o tym, że tego nie zrobił :P

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 30 lip 2016, 19:36

martinez wejscie smoka

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 30 lip 2016, 23:12

Zaraz pierwszy mecz w sezonie, a tu taka cisza? Nawet Chaos składu nie wrzucił. Co jest z Wami, panowie?
Ja na wieczór wybrałem Wisła-Legia i wybór zdecydowanie lepszy. Sparingi specjalnie mnie nie interesują i śmieszy mnie to, że w Europie ludzie jarają się tym całym ICC.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 31 lip 2016, 21:34

Oglądałem tylko pierwszą połowę. W kontekście defensywny to martwi Matheiu, ale przede wszystkim Vidal u którego bez zmian, on się zeruje, umiejętności w ofensywie są równoważone niekompetencją w grze defensywnej
Arda piękny gol poza tym dalej to samo czyli słabo, jakaś nieporadność i apatia(?)
Munir też nic nowego czy może prawie nic nowego bo być może nabrał nieco krzepy, ale nie jestem pewny
Gość jest poprawny i tyle, wie jak się ustawić, gdzie i kiedy biec, przyjmie i odegra jak należy, poza tym nie imponuje siłą, szybkością, dynamiką, na tym poziomie to Mao

Na plus na pewno Denis, świetny w małej grze w środku pola i dość ciekawe, że grał prawego środkowego pomocnika co może znaczyć że lewa środkowa pomoc zastaje dla Gomesa i tym samym rywalizacja z Bladym, ale równie dobrze to mogą być pochopne wnioski
Bardzo dobry mecz Sergi Roberto, wygląda na pewnego siebie, oby na prawej obronie też taki pewny był

Poza tym Suarez wariat wracający sprintem ok 25 minuty by asekurować Vidala - co za walczak, nie odpuści nawet w takim meczu a ponoć miał jakieś problemy ze zdrowiem na tygodniu

W Katalonii też bez zmian, obie gazetki się kompromitują swoją wojenką :pogrzeb:
FC Barcelona want Luan Guilherme (23) to reinforce the attack. He is willing to join the club and would cost around €20M [sport]

FC Barcelona are not interested in Gremio forward Luan Guilherme (23) despite reports stating otherwise [md]
I kto to ten Luan jest ?

Chyba lepiej by to MD miało rację

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 03 sie 2016, 18:57

Official lineup: Masip, Vidal, Marlon Santos, Mathieu, Cámara, Sergi Roberto, Denis Suarez, Arda, Munir, Messi, Suárez #fcblive
Barcelona's bench: J.Súarez, Samper, Busquets, Aleñá, Martínez, Mascherano, Mujica, Carbonell, Nili, and Alfaro #fcblive
Lucho już wyciąga wnioski. Marlon zamiast Martineza. Mathieu, mimo poważnych błędów w poprzednim meczu, dostaje dzisiaj szansę na poprawę. Aleix w defensywie nie zachwycał (ani w Sevilli, ani u nas) i będę się dzisiaj kolejny raz bacznie przyglądał. Arda też na celowniku bo mimo gola nadal nie było szału.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 04 sie 2016, 10:06

Ten Marlon to chyba będzie za dobry na trzecią ligę i kiszenie się w B. Szkoda, że to wypożyczenie. Ja bym go wykupił i wypożyczył do ekipy z La Liga. W pierwszej połowie świetnie graliśmy. Poza słabą postawą w defensywie Vidala i bezbarwnym Turanem. W drugiej połowie wpuszczenie Masche i Sergio kosztem Marlona i przejścia Roberto na prawą spowodowało katastrofę. Widać, że owa dwójka dopiero wróciła z wakacji. Jednakże to jak Roberto dał się ograć temu Musie nie wróży nic dobrego na przyszłość. W sobotę Liverpool, liczę na tego Marlona, to także pierwszy mecz Suareza z byłym klubem. W poniedziałek wreszcie do treningów dołączą nowe nabytki. Pewnie dostaną trochę czasu w Gamperze i ciekawe czy Lucho da większą szansę któremuś z nich w Superpucharze.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2416

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 06 sie 2016, 17:03

najpierw musialby go ktos z la liga chciec, nie sadze, zeby az tak podpalili sie kilkudziesiecioma minutami w meczu towarzyskim, mimo ze rzeczywiscie zaprezentowal sie bardzo obiecujaco. dzis niestety nie zagra przez jakies problemy z wizami. sam mecz zapowiada sie bardzo przyjemnie. klasowy rywal, z ktorym mamy chyba dobre stosunki, wembley wypelnione do ostatniego miejsca, suarez i mascherano po raz pierwszy mierzacy sie z bylym klubem

przy okazji troche brakuje takiego messiego, co? choc z drugiej strony obecny atak jest chyba idealnie zbilansowany, a i podaniami, na ktorych teraz sie skupia, potrafi zachwycic nie mniej, niz dryblingiem

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 06 sie 2016, 17:26

Obrazek
Substitutes: Bravo, Masip, Douglas, Piqué, Rakitic, Iniesta, Mujica, Samper, Digne, S. Roberto, Alfaro, Vermaelen #fcblive #ICC2016
Verma podobno ma dołączyć do Romy na zasadzie wypożyczenia z opcją wykupu po sezonie.

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 07 sie 2016, 12:17

widac ze enrique stal sie specjalistą od sierpniowych 0-4. rok temu z athletic , teraz w sparingu z liverpoolem.
o ile w 1.polowie zabraklo szczescia przy slupku messiego, setkach suareza i ardy, to 2.polowa byla prawdziwym dramatem.
w 1.polowie podobal mi sie arda. wreszcie zagral na calkiem niezlym poziomie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”