Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1477

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 19 sie 2016, 22:15

Ibra idzie pewnie na króla strzelców. Nie to żeby kogoś to zaskoczyło...

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 19 sie 2016, 22:26

Martial na ławe w kolejnym meczu, beznadziejnie wszedł w ten sezon ;/

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 19 sie 2016, 22:29

Tomusmc a czy ja tym oceniam jego debiut? Nie ale to był po prostu śmieszny błąd najdroższego piłkarza.

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 19 sie 2016, 22:30

mete pisze: Ile lat miał najstarszy król strzelców ligi angielskiej?
Chyba Drogba jest najstarszym i miał 32 lata jak zostawał królem strzelców ale biorę pod uwagę tylko nowożytną historię Premier League (tę od 1992r.)

Martial jest pod formą, chętniej zobaczyłbym za niego Rashforda albo Lingarda w kolejnym meczu.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 19 sie 2016, 22:35

[k****] nie zdążyłem wywalić Mikiego z FF przed tą kolejką. Martial w tej drugiej odsłonie aktywny, nie wiem czego tak narzekacie. Równie dobrze można bylo teraz zjechać Pogbe za ten strzał dopiero. Równie dobrze mógł podać komuś. Zlatan zły, bo mu Martial nie podał... no [k****] miał fajną sytuacje to strzelał.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 19 sie 2016, 22:36

guru pisze: Tomusmc a czy ja tym oceniam jego debiut? Nie ale to był po prostu śmieszny błąd najdroższego piłkarza.

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Nie ma ideałów nigdzie, a zawsze śmieszy mnie, że od razu kiks pojawia się w necie, a ciekawe zagrania w kompilacjach. Nie bronię Pogby, ale podoba mi się jego gra. Technicznie nic się nie zmieniło

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2343

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 19 sie 2016, 22:38

Morrow pisze: Martial jest pod formą, chętniej zobaczyłbym za niego Rashforda albo Lingarda w kolejnym meczu.
nie ogladalem w zeszlym sezonie zbyt duzo united, teraz robie to tylko przez zlatana, ktory jeszcze od czasow gry w ajaxie jest moim ulubionym graczem spoza barcelony, ale w ciemno moge zalozyc, ze w zeszlym sezonie martial byl kompletnie inaczej ustawiony i mial inne zadania. zle sie na niego patrzy, bo w zeszlym roku byl objawieniem i pupilem kibicow, teraz stal sie takim brzydko mowiac giermkiem ibry, odpowiednikiem cavaniego z psg, ktory musi ustapic miejsca szwedowi i probowac sobie radzic na nienaturalnej pozycji. brak mu pewnosci siebie, dwie dobre sytuacje zmarnowane w drugiej polowie tutaj raczej nie pomagaja

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 19 sie 2016, 22:41

Nie do końca. Martial zaczynał sezon obiecująco jako "9" ale potem szybko został rzucony na bok i robił miejsce na szpicy najpierw Rooneyowi a potem Rashfordowi. Francuz szalał ze skrzydła, tam był przebojowy i robił różnicę. To, że głównie na nim i Rashfordzie opierał się atak wynikało ze słabości naszej ofensywy a nie jego odmiennej pozycji.

Teraz jest jak mówisz, brakuje mu pewności siebie i świeżości, to widać. Podobnie zresztą to wyglądało na EURO. Jest młody, ma jeszcze czas. Póki co jednak brakuje mu tego czym imponował w zeszłym sezonie choć nie mam wątpliwości, że jeszcze to nam pokaże.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 19 sie 2016, 22:43

Tomusmc pisze: Nie ma ideałów nigdzie, a zawsze śmieszy mnie, że od razu kiks pojawia się w necie, a ciekawe zagrania w kompilacjach. Nie bronię Pogby, ale podoba mi się jego gra. Technicznie nic się nie zmieniło
Mnie też sie podoba jego gra w drugiej połowie. Ma taką lekkość w grze i jest wszędzie. Aczkolwiek dzisiaj ma debiut jako najdroższy piłkarz świata, więc takie filmiki będą latać na necie. W połowię sezonu nikomu nie chciałoby się takiego czegoś wrzucać nawet na tt.

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 19 sie 2016, 22:44

moody90 pisze: ktory musi ustapic miejsca szwedowi i probowac sobie radzic na nienaturalnej pozycji.
Przecież choćby w Monaco, Martial bardzo często grywał na skrzydle.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 19 sie 2016, 22:46

guru pisze:
Tomusmc pisze: Nie ma ideałów nigdzie, a zawsze śmieszy mnie, że od razu kiks pojawia się w necie, a ciekawe zagrania w kompilacjach. Nie bronię Pogby, ale podoba mi się jego gra. Technicznie nic się nie zmieniło
Mnie też sie podoba jego gra w drugiej połowie. Ma taką lekkość w grze i jest wszędzie. Aczkolwiek dzisiaj ma debiut jako najdroższy piłkarz świata, więc takie filmiki będą latać na necie. W połowię sezonu nikomu nie chciałoby się takiego czegoś wrzucać nawet na tt.
Dlatego się pytałem czy oglądasz mecz ;)

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2343

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 19 sie 2016, 22:50

blackmore pisze:
moody90 pisze: ktory musi ustapic miejsca szwedowi i probowac sobie radzic na nienaturalnej pozycji.
Przecież choćby w Monaco, Martial bardzo często grywał na skrzydle.
tam go nie obserwowalem, wiec musialbym uwierzyc na slowo, ale po pierwsze wg transfermarkt zagral 26 meczow jako srodkowy, 6 jako boczny i 1 jako cofniety napastnik, a przede wszystkim jak sie go po prostu obserwuje w grze, to widac, ze to napastnik, a nie zaden skrzydlowy. gosc ma ponad 180 cm wzrostu, nie ma jakiegos rewelacyjnego dryblingu jak na skrzydlowego, jest natomiast bardzo dobry technicznie, obunozny i ma rzadko spotykany w tym wieku spokoj pod bramka, czyli kluczowe cechy u nowoczesnego napastnika

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 19 sie 2016, 22:53

Dużo bardziej dojrzałe MU. Od samego początku od tej ekipy bije spora pewność siebie, jakbyśmy byli ekipą, która broni mistrzostwa a nie jest poza LM. To dobrze bo tego brakowało. Już nie wyglądamy ze słabszymi rywalami jak beniaminek, czuje się mocne MU świadome swojej wartości i oczekiwań. Tu 0:0 i jeden punkt już nikogo nie zadowala.

Zauważcie ile mniej roboty ma od początku sezonu De Gea. Hiszpan, który wcześniej miał pełne ręce roboty teraz ma stosunkowo niewiele interwencji. Lepiej to wygląda na tyłach ale i lepiej z przodu. Nie ma za bardzo kogo się czepiać, mecz niezły w wykonaniu większości graczy.

Do ideału wciąż daleko ale wygrywamy w przekonujący sposób, na boisku wyglądamy pewnie, ta gra jest poukładana. Oby tak dalej.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 19 sie 2016, 22:54

Fajnie Pogba po meczu. Co murzyn to 393570393894394 trików ręką na pożegnanie. xD

Fanie wygląda ten wasz Manchester. Widać to takie pierdolnięcie jak za Fergusona... przykro mi mimo wszystko :P

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 19 sie 2016, 22:59

Obrazek

Dobre porównanie do starego MU. Znacznie mniejsze posiadanie i mniej podań ale lepsza gra w ataku, więcej strzałów i okazji. Do tego mimo, że MU miało mniej piłki od rywala to kontrola meczu wydawała się większa niż w meczach z poprzedniego sezonu. To dopiero dwie kolejki i zobaczymy jak to pójdzie dalej ale początki są obiecujące.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”