Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 19 wrz 2016, 12:55
Bassu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 19 wrz 2016, 19:55
red85
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 19 wrz 2016, 20:19
Ale czy nowoprzybyly trener nie sprowadza do klubu swoich ludzi? We Wloszech to norma. Conte odszedl i wzial swoich do reprezentacji i teraz do Chelsea. Allegri postapil podobnie gdy wzial do Juve osoby, z ktorymi wspolpracowal w Milanie.
ozob

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 19 wrz 2016, 20:35
IMO to sobie przeczy, bo zauważ, że jak Roo odwala manianę, to IBra schodzi w głębię pola i bierze się za rozgrywanie. Właśnie z uwagi na brak 10, Szwed wygląda gorzej. Mimo to cały czas jest niebezpieczny pod bramką rywala.red85 pisze: - Mamy zbyt wielu przeciętnych i po prostu przereklamowanych zawodników bez charakteru. Brak liderów. Niektórzy się łudzili, że takowym może zostać Zlatan, ale chyba szybko zostali sprowadzeni na ziemie. Jak nie idzie to wcale nie widać, że to Szwed może pociągnąć zespół. Prędzej młody Rashford...
Kapitanem jest Rooney, który jedyne co potrafi jak drużynie nie idzie to opierdolić sędziego, kolegów albo przyjebać rywalowi. Wice kapitanem jest natomiast Smoła...Heh. Śmiać się chce.
- Każdy z trenerów po Fergusonie popełnia zasadniczy błąd. Upatruje w osobie Roo lidera zespołu, a Anglik już za czasu szkockiego managera przestał być absolutnie kluczową postacią, a z roku na rok jest coraz gorszy. Śmieszne jest jak Mou potrafi wytykać słabą postawę tych, którzy dopiero co wrócili po kontuzjach, a o koszmarnej postawie Roo nawet słówkiem nie piśnie
Z tym mniej więcej mogę się zgodzić, poza oczywistym - dla mnie, żeby nie było - wyrzuceniem Ekwadorczyka z RB. Wyjściowo TFM może nie dać rady, więc Schneiderlin mógłby się nadać.red85 pisze: Co bym chciał widzieć? Na penwo Blinda w pierwszej 11-stce. To chyba nasz najbardziej ogarnięty taktycznie grajek oprócz Carrasa. Nikt u nas na chwilę obecną nie potrafi wyprowadzić piłki z głębi tak jak Holender. W sumie nieważne gdzie by grał, ale grać musi, a wystawianie dwóch drewnianych stoperów (mowa o rozgrywaniu piłki) i wystawianie przed nimi Fellsa to jakiś komediodramat. Kogo jeszcze ? TFM. Najchętniej w drugiej linii. Ot chociażby takie ustawienie :
DDG - Antek, Bailey, Smoła, Shaw - Blind, TFM, Pogba - Martial, Zlatan, Rash
czarny samael
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 19 wrz 2016, 20:44
Ale co sobie przeczy? Bo nie widze sprzeczności. Mnie postawa Zlatana nie zawodzi i nie o tym pisałem.
Facet ogarnia az miło, więc nie widzę powodu. Gorszy niż Shaw w obecnym sezonie na pewno nie jest (imo lepszy), a jak w zamian miałby grać nie potrafiący zrobić niczego w przodzie Darmian, to ja podziękuje. Oczywistym to dla mnie jest, że nie mamy lepszego. Można by ewentualnie upchnąć tam TFM...
Dopóki go tam nie spróbujemy to się nie dowiemy. Mam dość bezbarwnego, schematycznego do bólu Fellsa i grającego bez jaj Morgana. Chcę świeżej krwi, kogoś dynamicznego i Holender wydaje się być świetnym kandydatem. Tyle tylko, że doskonale wiem, że przy obecnej władzy nic z tego nie będzie. Carrick natomiast nie może grać w parze z Blindem bo to bardzo podobni zawodnicy z niemalże identycznymi wadami i zaletami.
red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 19 wrz 2016, 21:12
Bo miałeś inne oczekiwania. Ja w nim dalej widzę lidera, tylko że przy jego pozycji będzie wiele tracił, jeśli będzie musiał się wracać.
Nie przy kryciu wg mnie. I mieliśmy tego przykłady już za LVG. Grając ofensywną pomocą, obrona musi być bardziej defensywna (jakby to nie brzmiało).
Ja mogę na to powiedzieć, że uważałem w lato, że należało kupić RB, właśnie dlatego. Ale wolę dawać Darmianowi się zgrać, czy młodym uczyć, niż ustawiać tam Ekwadorczyka, który w kluczowych meczach będzie gubił krycie. W niedzielę też je gubił, nawet David zwracał mu na to uwagę.
Jasne, tylko nie wiem czy możemy na kolejnym młodziku opierać skład.
+1
IMO to kwestia pewności siebie i kondycji.
Nie sprzeczam się z tym, w tym momencie wydaje się to optymalnym rozwiązaniem, ale Francuza bym nie skreślał, podczas gdy Belga już zdecydowanie tak.
Mam inne zdanie w tym temacie. IMO, on, czy Valencia miewają dużo dobrych zagrań, ale są "elektryczni", nie mają zmysłu obrońcy i lepszy zawodnik z łatwością potrafi to wykorzystać. Łamanie linii spalonego i złe ustawianie się przy kryciu mogą się tak nie rzucać w oczy, ale są nagminne.
IMO to trochę działa na zasadzie, że Chris przy gorszej formie może popełnić błąd, ale normalnie jest ok, a Blind i Valencia mogą być w świetnej formie, ale przyzwyczajeń nie zmienią.
czarny samael
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 19 wrz 2016, 21:25
Zupełnie się nie zgadzam. Pomoc powinna być lepiej zbalansowana, a boczni obrońcy powinni być w takim klubie jak United nastawieni bardzo ofensywnie.
A Shawa się nie czepiasz ? Przecież to z jego strony padła bramka. O ile przy pierwszej wina głównie po stronie Martiala (sędziego), o tyle przy drugiej mógł chyba zrobić "nieco" więcej? Każdy w obrońców ma mecze, kiedy gubi krycie. Jesli jednak wspominamy o błedach Antka, czy Blinda to bądźmy konsekwentni i wytykajmy również babole reszty.
Ja natomiast oceniam to co zawodnicy pokazują na boisku. Przynajmniej od początku roku Blind jest lepszy niż Smoła, a Antek niż Darmian.
red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 19 wrz 2016, 21:39
Na ten moment mamy pójście w pełni na ofensywę i granie de facto w 10, przez Roo. Choć się z Tobą nie zgadzam co do poziom gry ofensywnej obrony, to już wolałbym tego spróbować, niż kontynuować obecną sytuację.
Jest młody i po kontuzji, prędzej to w sobie wyrobi niż zawodnik po 30-tce.
IMO na konto Pogby.
Wg mnie faulu nie było, Martial ma usprawiedliwienie, więc to mogę przeżyć - pech po prostu.
Zdecydowanie nie.
Ogólnie... tak.
czarny samael
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 19 wrz 2016, 22:22

maxskr

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 19 wrz 2016, 22:29
Enjo
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 19 wrz 2016, 22:35
maxskr
Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 19 wrz 2016, 22:36
guru
ozob