Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1494

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 23 paź 2016, 19:39

Zaraz zaraz czy Pogba w ostatnich meczach nie gra na 10-tce jak niektórzy chcieli od początku? Wygląda lepiej? Chyba gorzej.

Mou popełnił błąd w środku. Wierzy w takich gości jak Fellaini, czas z tym skończyć.

Przeprosić się trzeba też z Niemcem. Herrera to przeciętniak. Obok Pogby w środku Carrick albo Niemiec.

Błędy zostały popełnione i nie ma co tego ukrywać. Nie wygląda to jak się spodziewałem i mógłbym jak inni w poprzednich sezonach rżnąć głupa i gadać o tym, że trzeba czasu. Nie jestem jednak hipokrytą. Niezmiernie mnie bawi jak ci co przez 2 lata usprawiedliwiali na wszystkie sposoby Holendra, po 3 miechach już prowadzą egzekucje Mou.

Aha i zapomniałbym o najważniejszym. Wychowankowie i młodzi. Tak się niektórzy bali, że nie będą grać i co? Grają, grają. Czy zasługują choćby taki Lingard? Derby czy dzisiejszy mecz chyba są odpowiedzią. Mam też wrażenie, że Jose chcąc na siłe się przypodobać górze właśnie na nich stawia. Dość tego niech grają najlepsi. A taki Lingard do nich nie należy. Im szybciej to Mou zrozumie tym więcej uratuje.

DDG
Valencia, Baily, Smalling, Shaw
-----Carrick, Pogba
Mata, Rooney, Martial
------Rashford

Tak chciałbym to widzieć na następny mecz.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 855

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 23 paź 2016, 19:41

Pogba w dwójce nie ma racji bytu. Mata i matrial to nie są skrzydłowi! Czy tylko ja to widzę?

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 23 paź 2016, 19:42

Jasne, ze tak. Mou musi porzucic swoje zalezne granie 3 w pomocy na rzecz 3 i ustawienia 4-3-1-2. Innego wyjscia nie ma.

Swoja droga magia Mou pryska w oczach i sprawdza sie moja niesmiala teza z wrzesnia, ze warsztat Portugalczyka stopniowo gasnie od Madrytu.
Ostatnio zmieniony 23 paź 2016, 19:50 przez ozob, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 23 paź 2016, 19:44

Pokazał w trójce w ostatnich meczach jak to ma racje bytu.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 23 paź 2016, 19:48

Czlowieku. To nie jest tak, ze go wsadzisz do tej trojki i ma tam grac. Tu sie rozchidzi takze o partnerow w srodku, ofensywnego pomocnika jak i same zalozenia taktyczne. Zaistaniala sytuacja przersata Mourinho, bo facet ma kolcki, ale zupelnie nie wie jak je poustawiac.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 23 paź 2016, 19:54

A co złego było w partnerach w teorii?

W Juve miał obok siebie Pirlo, Vidala.

Tu Herrera i Fellaini.

Pirlo i Herrera byli od rozegrania.

Vidal i Fellaini od rozbijania.

On miał swobodę.

Ale masz rację, że dużo zależy od partnerów. Dlatego musi mieć za sobą w dwójce kogoś jak Carrick albo Niemiec Szwajnsztager, który będą mu z tyłu dostarczać piłki i się za nim ustawiać.

W Realu Mou grał kimś takim jak Alonso i niech zacznie to tu i teraz.

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 23 paź 2016, 19:56

red85 pisze: Zapewne znowu zacznie się szukanie kozłów ofiarnych. Ciekawy czy i tym razem geniusz na ławce znowu zwali na kogoś winę
To co odpierdzielili obrońcy w pierwszej minucie powinno być karalne. Nie można wchodzić tak w mecz zwłaszcza na wyjazdach. Co akcja Chelsea to bramka po katastrofalnych błędach w obronie. Ma Mou prawo i nawet powinien poddać tych przebierańców krytyce. Mecz mógłby mieć zupełnie inny przebieg

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 23 paź 2016, 19:56

Fells to ma tyle wspólnego z Vidalem co świnia z technologią. Herrera to Pirlo jak na razie może buty czyścić chociaż bardzo Hiszpana lubię. Równowaga w pomocy jest równa zeru i potem to wygląda tak jak dzisiaj.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 23 paź 2016, 20:01

Napisałem w teorii. Jasne jest, że klasa tych piłkarzy jest inna. I nagle Pirlo ani Vidala nie wyczarujemy bo takich nie mamy. Dlatego w Juve było mu łatwiej mając takich partnerów. Ale to se ne vrati.

Aczkolwiek wciąż mamy dwóch gości jak Carras i Niemiec, którzy mogą mu dać namiastkę tego co dawał Pirlo w Juve.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 23 paź 2016, 20:05

Właśnie o to mi chodzi że macie zawodników ale z nich nie korzystacie. Środek pomocy Herrera/Schweini, Carras/Schneiderlein, Pogba plus z przodu Mata/Miki i w ataku Zlatan i ktoś z trójki Martial/Rash/Roo z czego Roo mogły grać równie dobrze niżej obok Maty/Mikiego. Ja bym to tak widział

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 23 paź 2016, 20:07

Zgadzam sie z Kamilem, olaboga :shock: , ze Bastian moze byc przydatny w 4-3-1-2. Wtedy:

-------Miki/Mata
Pogba---------------X
--------Bastian

Brakuje mi jednak pomyslu kto moglby byc panem od zapierdalania lub umiejetnego zamykania przestrzeni, co potrafi robic takze Bastian.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 23 paź 2016, 20:10

BeBaD pisze: To co odpierdzielili obrońcy w pierwszej minucie powinno być karalne.
Błędy się zdarzają. Taka jest piłka. My jednak byliśmy zupełnie bezsilni. Zupełnie nie potrafiliśmy na to zareagować. Z City potrafiliśmy wykorzystać ich błąd i tylko dzięki temu mogliśmy się jako tako łudzić bo niemal przez całą pierwszą połowę byliśmy gorsi o dwie klasy. Z Liverpoolem nasz plan ograniczał się jedynie do obrony. Tak nie może grać United. Dzisiaj plan A legł w gruzach już na samiuśkim początku i planu B nie było.
Martial/Rash/Roo z czego Roo mogły grać równie dobrze niżej obok Maty/Mikiego
Dajmy spokój z pardystą Roo. Lingard jest obecnie o dużo bardziej wartościowym zawodnikiem i jednym z nielicznych, który szuka wolnych przestrzeni, który potrafi grać bez piłki.

A co do Mikiego to najpierw zobaczmy jak gra i wstawiajmy go do składu. Depay i Mata też mieli trząść tą ligą, a potem okazywało się, ze wyciągnięty z Championship Lingard radzi sobie lepiej.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 23 paź 2016, 20:12

ozob pisze:Zgadzam sie z Kamilem, olaboga :shock: , ze Bastian moze byc przydatny w 4-3-1-2. Wtedy:

-------Miki/Mata
Pogba---------------X
--------Bastian

Brakuje mi jednak pomyslu kto moglby byc panem od zapierdalania lub umiejetnego zamykania przestrzeni, co potrafi robic takze Bastian.
Schneiderlein :) Herrera na b2b też by mógł się sprawdzić z jego zaangażowaniem

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 23 paź 2016, 20:13

Nic takiego nie będzie. Mourinho tak nigdy nie grał.

Powtarzam

Carrick/NIemiec- Pogba
--Mata, Rooney, Martial

Niczego zdrożnego nie ma w tym, że Mata ze skrzydła będzie schodził do rozegrania. Valencia będzie ogarniał skrzydło. Zresztą w wielu klubach właściwie większośći tak jest, że jeden skrzydłowy schodzi do środka. Z drugiej strony Martial przecież jest skrzydłowym więc nie wiem ocb.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 23 paź 2016, 20:13

United przebieglo dzis 8 km mniej od Chelsea. :shock:

Nie ma w United skrzydlowych to tez nie bedzie to funkcjonowac. Zapomnij.
Ostatnio zmieniony 23 paź 2016, 20:15 przez ozob, łącznie zmieniany 2 razy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”