Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1503

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 03 lis 2016, 23:31

red85 pisze: Nie chce mnie się dramatyzować i zbytnio jechać po zawodnikach, więc napisze, że czekam z niecierpliwością na mecz ze Swanseą. Więcej mówić mnie się nie chce, bo musiałbym zacząć od "a nie mówiłem?"
19.11 przyjeżdża na OT Arsenal. Mam nadzieje, że to nie będzie punkt zwrotny MU :wink: Aż się boję, ze to może być "ten" mecz. Za długo gracie gówno, za długo taki Zlatan nie strzela...

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2472

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 03 lis 2016, 23:34

guru pisze: za długo taki Zlatan nie strzela...
Pogba też nie, Martial też nie, Depay nie strzela, Rashford też chyba nie strzał ostatnio, Young, szykuje się strzelanie na Arsenal ;p
tak sobie żartuję a poważnie teraz to Pogba doznał groźnej kontuzji?
Ostatnio zmieniony 03 lis 2016, 23:38 przez League, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 03 lis 2016, 23:37

No bez przesady, ja tutaj mówię tutaj o prawdziwej 9. Gibbs też dawno strzelił, więc może ukąsić ze 3.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 04 lis 2016, 0:34

Póki co nie ma info o Pogbie. Może być wesoło bo Herrera pauzuje za czerwo, Pogba pewnie wypadnie więc dostaniemy inną pomoc niż dotychczas. Gramy w kratkę więc prawo serii podpowiada, że teraz czas ograć Swansea w lidze. Przydałoby się.

Nie ma o czym pisać po meczu. Kolejny żałosny występ gdzie nie ma kogo chwalić, wchodzimy w listopad a nadal nie przypominamy drużyny w żaden sposób. Dziś mieliśmy i Pogbę ustawionego wyżej w trzyosobowej pomocy (Schneiderlin, Herrera, Pogba - pomijając Carricka za Morgana, lepszego zestawu nie będzie) i Martiala z Rashfordem na skrzydłach, i Ibrę z Fellainim na ławce a wyglądało to równie beznadziejnie. Mourinho może jechać po piłkarzach, że podeszli do meczu jak do sparingu w lecie ale na miłość boską, jak nie on jest od zmotywowania ich na takie spotkanie to kto?

Nakupiliśmy najdroższych i najczęściej reklamowanych odświeżaczy powietrza ale w żaden sposób nie pozbyliśmy się smrodu bo wciąż tkwimy w gównie po uszy.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 04 lis 2016, 0:43

Morrow pisze: Nakupiliśmy najdroższych i najczęściej reklamowanych odświeżaczy powietrza ale w żaden sposób nie pozbyliśmy się smrodu bo wciąż tkwimy w gównie po uszy.
Co za rozkmina Morrow. :o

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 04 lis 2016, 5:52

To, że daliśmy dupy to oczywiste, to że jesteśmy w dupie też oczywiste.

Ale jak czytam, że jacyś mityczni młodzi by tutaj coś zmienili to mi się nóż w kieszeni otwiera.

Lingard i Rashford tych co rzekomo Mou miał odstawić mają chyba najwięcej meczów rozegranych w tym sezonie poza Zlatanem. A ten pierwszy powinien być dawno pogoniony na ławkę.

Kto kuźwa inny? :lol2:

Jak nie wygramy ze Swansea to wracając do początku posta i słynnego powiedzenia S. Kisielewskiego zaczynamy się w dupie urządzać....

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 04 lis 2016, 6:46

ja się dziwie chłopaki że wgl stać Was na jakkolwiek analize. To była żenada, jesdny pozytyw taki że był jakiś pozytywny sygnał po bramce Roo ale podejrzewam że nawet mój B9orowiak z okręgówki tak by do tego podszedł. Dla mnie dramat, żenada itd kuzwa nie mam juz okreslen, aczkolwiek wole takie coś niż 4 metry mmułu zap-przez VG w meczu z PSV (tym u nas). Dochodzi kontuzja Pogby i nie mam pojecia jak to Mou ustawi. Przykra sprawa

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 04 lis 2016, 8:07

Widzę że Pogba sytuacje tworzy ale tym razem co zrobil Rooney :roftl3: niczym Sturaro;p Posłuchajcie komentatora do końca, mocne

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 04 lis 2016, 8:46

Otóż tzo.

Niektórzy jednak chyba receptę na brak wyników upatrują dajmy chociaż szansę młodym może coś z tego będzie. No z Blackettów, McNairów i innych co za Van Gaala grali rzeczywiście coś wyszło. Nie tędy droga.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 04 lis 2016, 9:07

Zlatan może być ukarany za swoje chamstwo. Złapanie kjaera za gardło.

Co do młodych to pamietam jak Thorpe miał rozwalać system, mega kozak obrońca wyklęty przez van gaala, gdzie jest teraz?

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 04 lis 2016, 9:12

janop pisze: Z tymi młodymi to jest ciekawa sprawa. Tyle się czyta o szkoleniu u nas, a jak zerknąć na dziewięciu młodych, którzy odeszli/poszli na wypożyczenia przed tym sezonem to regularnie gra dwóch Pereira w Granadzie i Powell (prawie co mecz wchodzi z ławki w CHAMPIONSHIP). Reszta rzadko wstaje z ławki albo zdążyła się już połamać. Rok temu podobnie. Dwa lata temu odszedł Michael Keane i wiecznie połamany Welbeck. Większość tych, którzy dobrze rokowali jest gdzieś na obrzeżach piłki, więc może ta praca z młodzieżą wcale nie jest taka dobra?
Znacznie lepiej dyskutować na przykładach.

Zacznijmy więc od początku. Już na wakacjach pisałem, że wypożyczanie to ryzykowny biznes. Są tacy, którzy na wypożyczeniach zachwycali by potem zawodzić w swoim klubie. Byli również tacy, którzy na wypożyczeniach się nie sprawdzali, by po powrocie do swoich klubów wskoczyć na wyższy poziom i odpalić. Taki Harry Kane, czy chociażby nasz Lingard są tego przykładami. Byli też tacy, których wypożyczenia zniszczyły. Dlatego trzeba zawsze się 2 razy zastanowić nad wyborem klubu dla grajka biorąc pod uwagę jego predyspozycje i styl gry prezentowany przez klub, do którego się grajka oddaje.

Co do wypożyczonych w tym sezonie. Nie rozumiem w ogóle co tu robi nazwisko Powella, którego pozbyliśmy się DEFINITYWNIE. Varela i WIlson, którego odesłanie do Derby było koszmarny pomysłem, połamali się, więc trudno żeby grali regularnie. Został jeszcze CBJ, który jak jest zdrowy to jednak częściej gra niż nie. Wciąż jednak zachodzę w głowę czemu posłaliśmy chłopaka na wypożyczenie i czemu do Championship jak Angol udowodnił, że radzi sobie na wyższym poziomie.

Tak samo chętnie poczytam kto według Ciebie był na tej liście "dobrze rokowanych". Może Drinkwater? A może Simpson? A może M.Keane, którego się cały czas łączy z transferem do wielkiego klubu? A może Heaton, który ostatni zatrzymał nasze gwiazdy? Jesteśmy w czołówce Europy jeśli chodzi o produkcję zawodników do najsilniejszych lig. To fakty.

Kończąc. W tamtym sezonie mieliśmy idealny przykład tego, co daje nasza akademia. Oczywiście trzeba skutecznie oddzielić ziarno od plew. Teraz mamy najlepiej rokującą grupę od lat. Nie 2 lata temu tylko teraz. A mimo wszystko na mecze, które w teorii nie są walką o życie, a wprost przeciwnie, nie jedzie ŻADEN zawodnik z akademii. ŻADEN. Nawet Tuanzebe, czy RIley, którzy świetnie sobie radzą w tym sezonie w akademii. Nawet Fosu Mensah nie dostaje minuty. A my dalej tłuczemy tymi, którzy notorycznie zawodzą i nie dajemy chwili oddechu np. Pogbie. Możemy nadal godzić się na przeciętniactwo i bezpłciowość albo szukać zastrzyku energii i drugiego Rasha wśród tego co mamy obecnie. A takiego wyboru jak mamy teraz nie było - powtarzam - od lat. I to na pozycjach gdzie wystawiamy parodystów, albo zawodników, dla których nie jest to naturalne miejsce.

Wydajemy fortunę na grajków, którzy - jak się potem okazuje - zawodzą. Z różnych względów, ale dla wszystkich wydaje się jasne, że nie tworzą drużyny. Często nie pasują po prostu mentalnie. Bo umiejętności to nie wszystko na tym poziomie. Możemy dalej kupować i kupować marnując kolejnych Rashfordów, ale w końcu ktoś w tym klubie dojdzie do wniosku, że trzeba wrócić do wartości, które przyniosły United legendarny status. A nie były to transfery wielomilionowe bezpłciowych zawodników.

Nie rozumiem naprawdę w czym jest problem aby dać szansę w jakiś pucharowych starciach dwóch/trzem młodym i ich sprawdzić ?
League pisze: Co do młodych to pamietam jak Thorpe miał rozwalać system, mega kozak obrońca wyklęty przez van gaala, gdzie jest teraz?
Obecnie w Boltonie bodaj. Tak to jest jak ktoś poważnej piłki skosztuje po 20-stych urodzinach. Można się oszukiwać, że talent zawsze się obroni, ale to bzdury i każdy śledzący piłkę młodzieżową o tym wie.

Co więcej. To samo będzie z Johnstonem, którzy w rezerwach i u-18 wyglądał dużo lepiej niż Heaton, ale jak szybko nie zacznie grać w poważnej piłce to pewnie skończy dużo niżej.

PS

Znowu publicznie obrywa się Mikiemu. Nie rozumiem co Mou ma na celu kolejny raz krytykując publicznie pojedynczych grajków.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 04 lis 2016, 10:00

red85 pisze: Co więcej. To samo będzie z Johnstonem

Burnley dało szansę, moze Thorpe czy Johnstone też podążą ich ściezką?
red85 pisze: Znowu publicznie obrywa się Mikiemu. Nie rozumiem co Mou ma na celu kolejny raz krytykując publicznie pojedynczych grajków.

Też tego nie kumam, Mkhiki mało gra i jemu sięobrywa, ale czy Zlatan nie zawodzi? Pogba,Rooney i inni? Mi się wydaje że to dejavu Mou z ostatniego sezonu Chelsea, chciałbym się mylić ale Mou mi nie przypomina tego sprzed lat nawet swym zachowaniem

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 04 lis 2016, 10:11

janop pisze: Macheda, Tunnicliffe, Morrison, Brady, Campbell, Januzaj, Will Keane...Z czwórki, którą wymieniłeś tylko M. Keane miałby realną szansę na pierwszy skład w obecnym United.
Macheda, Januzaj, Morrison - trudno winić akademię jeśli zawodnicy nie za bardzo chcą pracować
Brady, Campbell - wyrobnicy, którzy swojego czasu mogliby "zapełnić" kadrę. Nigdy raczej nikt nie mówił o wielkim naturalnym talencie w ich wypadku
Tunniclife - jeszcze większy wyrobnik, który jeszcze na szczeblu młodzieżowym nadrabiał fizycznością, ale w "seniorce" taki atut nie zrobi z grajka wymiatacza
Keane - kontuzje zniszczyły chłopaka choć kto wie...może jeszcze się odbuduje w Hull

Mogę dorzucić kilku, których ja osobiście ceniłem
- M. Jamesa (przypuszczam, że gdyby nie kontuzje to zaszedłby dalej niż Drinky)
- Daehliego (jeden z dziwniejszych przypadków)
- Pearsona (wielka szkoda, że nie dostał nawet cienia szansy za Lujego, ale obecnie zbiera świetne recenzje w PNE i wcale się nie zdziwię jeśli pójdzie w ślady Drinkiego)
- Evans
- Welbeck
Z czwórki, którą wymieniłeś tylko M. Keane miałby realną szansę na pierwszy skład w obecnym United.
Obecny Drinkwater, czy Simpson z pewnością nie przegrywają w konfrontacji z Morganem, Fellsem, czy Darmianem. A ile wydaliśmy na tą trójkę? Z 70 mln funtów ?
League pisze:
Burnley dało szansę, moze Thorpe czy Johnstone też podążą ich ściezką?
Keane dostał szansę dużo wcześniej. Straconego czasu już się nie odzyska.
Ostatnio zmieniony 04 lis 2016, 10:24 przez red85, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 04 lis 2016, 10:16

red85 pisze: Obecny Drinkwater, czy Simpson z pewnością nie przegrywają w konfrontacji z Morganem, Fellsem, czy Darmianem
właśnie ciekawe to jest, nie ma wątpliwości ze w leicester grają lepiej niż morgan,fells,darmian w mu ale gdyby przyszli do mu ciekawe jakby wyglądali,
Przecież Schneiderlin w Southampton należał do najlepszych w lidze i nie wiem czy nie grał lepiej w southampton niż drinkwater w leicester

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 04 lis 2016, 10:22

Który z tych młodych by rzekomo coś zmienił w naszej sytuacji?

[ch**] gramy, Mou próbuje w LE czy Pucharze Ligi różne warianty min. tak forsowany nawet tu Pogbe na 10-tce, a okazuje się, że jakimś palącym problemem jest ogrywanie młodych. WTF.

Powtarzam najbardziej ogrywanym młodym nie wiedzieć czemu jest Jesse Lingard. Jest [ch**] grajcem który powinien siedzieć, a Mata powinien mieć niepowtarzalną pozycję. Im szybciej Mou to pojmie tym lepiej.

A co do Fellainiego czy Sznajderlina to w swoich klubach wyglądali lepiej niż Drinkwater, a po transferze do nas to tragedia. Więc dajmy sobie spokój z tego typu porównaniami.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”