pomada z połyskiem chyba nie bedzie ubekowi pasować
a to nie zależy od fryzury, indywidualnych preferencji itp? ja chodzę ścinać, kiedy sięgają mi do połowy nosa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 07 gru 2016, 15:17
pomada z połyskiem chyba nie bedzie ubekowi pasować
a to nie zależy od fryzury, indywidualnych preferencji itp? ja chodzę ścinać, kiedy sięgają mi do połowy nosa
rekinho

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 07 gru 2016, 15:29
Delpiero14

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 07 gru 2016, 15:48
Suszarą i szczotą fryzjerską działam po każdym myciu. Pomogło, bo włosy zaczęły się układać. Nie zmienia to jednak faktu, że są cholernie sztywne i można w nich rzeźbić niczym w żywopłocie u sąsiada.Carbon pisze:Ale chcesz dokładnie je zaczesywać tak jak u Beckhama czy jednak bardziej od grzebienia to będziesz robił?Bo to u niego wygląda jak wysmarowane jakąś pastą i jakby miało się szybko rozpaść.
Co do długości włosa to dużo zależy na przykład od kształtu głowy, ale przyjmuje się, że optymalna wartość jest wtedy, gdy grzywka Ci sięga do połowy nosa.
No i z tego drugiego zdjęcia to wygląda typowo na woskową pomadę. Problem w tym, że masz sztywne włosy. Dużo będzie tu więc zależeć od pracy z prestylerem. Kup sobie olejek arganowy i z rana mocz włosy wodą, wycieraj ręcznikiem, daj kilka kropel na włosy i rozetrzyj ładnie po całej głowie. Kup sobie jakąś dobrą suszarkę i pracuj nad włosami najpierw z pochyloną głową, by nabrały objętości, a potem jakąś szczotką i zimnym powietrzsm zaczesuj do tyłu. Dzięki temu powinny być miękkie i dużo łatwiejsze do ogarnięcia. Po wszystkim wystarczy nałożyć pomadę i stylizować.
Co do pomady to tak jak mówię - to wygląda na woskową, jak chcesz, to mogę Ci wysłać linka do grupy na fb, gdzie można spytać, czy ktoś próbek nie ma do sprzedania(zawsze mają), ew. możesz zaufać mi i wybrać coś z dużym połyskiem i holdem od razu, np. Barber Minda. Albo zapytaj o próbkę tego, o!
No chyba, że masz czas, to polecam jednak sprowadzić coś z tego sklepu zagranicznego, co podałem w poprzednim wpisie.
Rojiblanco

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 07 gru 2016, 17:39
Więc kup nierafirowany olejek arganowy, idzie go dostać za grosze na allegro, a warto używać jakichś pre-stylerów. Ja na przykład często używam sprayu z soli morskiej, ale mam inne włosy.
Ja na początku też byłem kompletnie niezadowolony z woskowych. Moje pierwsze pomady jakie kupiłem to Murray's Superior i Sweet Georgia Brown. To oczywiście błąd, jak ktoś zaczyna, to lepiej jednak zacząć od średniego chwytu. Przez pierwsze tygodnie nie ogarniałem jak tego używać i wychodził mi jeden, wielki placek na głowie. Ale jak człowiek skumał, czym jest build-up, albo że najważniejszy nie jest produkt, tylko to, jak przygotujesz włosy przed jego nałożeniem, to woskowe stały się najprzyjemniejsze.
Carbon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 07 gru 2016, 18:37
Berele Lewartow

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 07 gru 2016, 19:06

Duch

Rojiblanco
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 18 gru 2016, 23:12
Boromir

Delpiero14

Delpiero14

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 18 gru 2016, 23:45
Po pierwsze to bzdura, bo żadna z moich woskowych pomad nie miała zapachu, który bym czuł bo godzinie. I kolejny raz powtarzam - nie można tego uznać za zaletę czy wadę. Jak ktoś chce ładnie pachnieć, to sobie kupuje perfumy, nie pomady.Zalety pomad woskowych:
- Długo utrzymujący się zapach
Właśnie po to wymyślono pomady wodne, by nie zmywać ich codziennie szamponem. Wiedziałem, że nie wspomni o tym, że takie mycie codzienne niszczy mocno włosy. Wodne pomady zmywa się pod samą wodą, jeśli są takie, które mają jakieś olejki i one zostaną, to po pierwsze są nieodczuwalne praktycznie, a po drugie są pomocne, bo odżywiają włosy i mogą robić za leciutki build-up.Pomady wodne
[...]
Jako, że głównym składnikiem jest woda to problemów ze zmywaniem ich z włosów nie ma. Wystarczy jedno mycie lekkim szamponem i nie pozostanie po niej śladu.
Bzdura, to wodne prędzej Ci podrażnią skórę, nie bez powodu - zresztą sam o tym wcześniej napisałZalety:
- Mniej drażniący dla skóry głowy skład w porównaniu z woskowymi
Równie dobrze można to było wpisać przy woskowych. I to też nie jest tak do końca, bo niektóre wodne(na przykład ta czerwona od Schmiere Water-Subble czy jakoś tak) przy krótszych włosach można przeczesać spokojnie i nie tracą aż tak znacznie na holdzie.Wady:
- Przy poprawianiu fryzury mokrym grzebieniem traci na mocy
Zapomniał wspomnieć o gorszym holdzie między innymi, nah.O pomadach unorthodox:
Są to pomady, które są połączeniem pomad woskowych i wodnych i zawierające ich najlepsze cechy, czyli łatwość w zmywaniu, nawilżenie i możliwość poprawienia fryzury w ciągu dnia.
Carbon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 18 gru 2016, 23:57
Boromir
Magnum
Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 19 gru 2016, 8:51

rekinho
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio