Seriale - Strona 198

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
canislupus
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 7

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: canislupus » 23 mar 2017, 8:23

szefu91 pisze:
Chemik pisze: Ale że nowy sezon Narcos już w kwietniu? Fajnie, nie spodziewałem się.
Nie. Gość wyżej powołuje się na anglojęzyczny artykuł, ale tam jest mowa o sierpniu. Najwcześniej. Źle przetłumaczył.
A sory, źle popatrzyłem, w kwietniu jest premiera Better Call Saul a Narcos w sierpniu :)

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 23 mar 2017, 8:26

Rezus pisze:
dziki16 pisze: Chciałem wziąć sie za O.J. Made in America ale niestety nie ma napisów ani polskich ani angielskich.
https://www.podnapisi.net/subtitles/sea ... ear=&type= nie ma powiadasz ?

To są dwa całkiem inne seriale :) American Crime Story już mam dawno obejrzane :D Chodzi mi o ten dokument co dostał Oscara w tym roku.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2899

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 23 mar 2017, 8:32

A to mój błąd

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2195
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 23 mar 2017, 9:12

szefu91 pisze:
Chemik pisze: Ale że nowy sezon Narcos już w kwietniu? Fajnie, nie spodziewałem się.
Nie. Gość wyżej powołuje się na anglojęzyczny artykuł, ale tam jest mowa o sierpniu. Najwcześniej. Źle przetłumaczył.
Szkoda, już się podekscytowałam, że to już za chwilę :(
mbcz pisze:Ja właśnie zastanawiałem się czy zacząć oglądać Daredevila, ale znając siebie, zacząłbym potem oglądać JJ, LC i IF. Widziałem recenzję Iron Fist na kanale "jakby niepeczec" i pokrywa się z Waszymi opiniami. Potem jeszcze musiałbym oglądać The Defenders. Trochę za dużo jak dla mnie. Oglądam Flasha, Arrowa i Legends of Tomorrow. Pierwsza produkcja jest ok, ale pozostałe dwie cieniują.
A mnie Flash denerwuje strasznie. Za długie te sezony robią i wątki strasznie się ciągną. Zabiliby wreszcie tę głupią Iris i byłby spokój. Arrow, to wiadomo, coraz większa kicha. Natomiast LoT w pierwszym sezonie mi się nie podobał, ale w drugim chociaż pojawiają się ciekawe podróże w przeszłość.

Z tego, co aktualnie oglądam najbardziej podoba mi się "Big Little Lies" od HBO. Aktorstwo na wybitnym poziomie, ciekawy klimat i wciągająca historia.

mbcz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 154

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mbcz » 23 mar 2017, 9:44

futbolowa pisze: A mnie Flash denerwuje strasznie. Za długie te sezony robią i wątki strasznie się ciągną.
Osobiście najlepiej ogląda mi się seriale, które mają max 13 odcinków.
Odhaczyłem też 4 sezon Sherlocka, Odhaczyłem, bo IMO to już nie ten sam poziom, co pierwsze 3. No i przypomniałem sobie IT Crowd. Genialna rzecz.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2195
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 23 mar 2017, 12:55

mbcz pisze:
futbolowa pisze: A mnie Flash denerwuje strasznie. Za długie te sezony robią i wątki strasznie się ciągną.
Osobiście najlepiej ogląda mi się seriale, które mają max 13 odcinków.
Odhaczyłem też 4 sezon Sherlocka, Odhaczyłem, bo IMO to już nie ten sam poziom, co pierwsze 3. No i przypomniałem sobie IT Crowd. Genialna rzecz.
No właśnie, 10-13 odcinków jest super. 23 to za dużo - zazwyczaj sprawy rozwiązują po jednej na odcinek, a tu jakaś ciągnie się przez 23, masaaakra.

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 31 mar 2017, 19:51

Wreszcie nadrobiłem ostatni sezon "Person of Interest". Cóż, mniej więcej od trzeciego, serial ten zaczął obniżać poziom, najciekawsze wątki pozamykano (np. sprawa HR), a we wszelakich scenach akcji zaczęło się pojawiać coraz więcej absurdów i niedorzeczności. Momentami wręcz komicznie się to oglądało. Niemniej jednak można wskazać kilka zalet tej produkcji i takowe znalazłem również w finalnym sezonie. Przede wszystkim rozbudowanie portretów bohaterów, nie są już tak płascy i papierowi jak wcześniej. Największą przemianą przeszedł naturalnie Finch, dzięki czemu Michael Emerson mógł pokazać wiele twarzy. Jego relacja z maszyną staje się naprawdę głęboka i intymna, ale szkoda, że dzieło Harolda zaczęło przemawiać... Moim zdaniem efekt takiego zabiegu ze strony twórców okazał się bardzo sztuczny. Brakowało mi również mocniejszego tupnięcia w finale serialu, tj. przywykłem do tych emocjonujących końcówek, jak w przypadku poprzednich sezonów, dodatkowo okraszonych kawałkiem Radiohead, czy Pink Floyd. W ostatnim odcinku takich bajerów jednak nie otrzymaliśmy. Reasumując, piąty sezon przeciętny, ale i tak na przestrzeni ponad pięciu lat bardzo polubiłem głównych bohaterów + kilku czarnych charakterów, zwłaszcza z przełomu trzeciego i czwartego sezonu, zatem z przyjemnością obejrzałem te ostatnie trzynaście odcinków.

mbcz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mbcz » 04 kwie 2017, 18:38

Dzisiaj premierę ma 5 sezon legendarnego "Prison Break". Pewnie nie jestem tutaj jedynym, który swoją przygodę z serialami rozpoczynał właśnie od "PB", a zdecydowana większość użytkowników obejrzało dzieło Paula Scheuringa. Szczerze powiedziawszy, to nie spodziewam się niczego wybitnego. Ba, jestem nawet przekonany, że reaktywacja tego znakomitego dzieła zakończy się wielką klapą. Sezon będzie mieć tylko 9 odcinków i z trailerów obawiam się, że na tym koniec.

O wiele więcej oczekuję od "Twin Peaks" 21 maja.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 04 kwie 2017, 20:58

Mała poprawka, znakomity to był pierwszy sezon Prison Breaka.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 kwie 2017, 21:14

powiem więcej, bardziej spierdolili tylko Lost i Dextera. PB na 3 miejscu (tak na szybko). Modlę się by TP nie zepsuli, legend się nie rusza i choć ciesze się, że wyjdzie coś nowego, to boję się, ze Lynch to zepsuje :P

mbcz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mbcz » 04 kwie 2017, 21:21

Rezus pisze: Mała poprawka, znakomity to był pierwszy sezon Prison Breaka.
No wiadomo, ale jednak legenda. Co sezon, to gorzej. Mi osobiście podobał się także 3 sezon. 4 do momentu zdobycia Scylli był jak gorzkie lekarstwo z dzieciństwa - do przełknięcia. Potem to już polecieli bez hamulców.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 04 kwie 2017, 22:27

mbcz pisze: O wiele więcej oczekuję od "Twin Peaks" 21 maja
Stare Twin Peaks było nawet spoko dopóki Lynch nie wstawił tego motywu z kosmitami. Na tamtej stacji niestety wysiadłem...

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 04 kwie 2017, 23:16

Lynch tyle lat nie stał za kamerą, że się obawiam, co wymyślił. Inna sprawa, że "Twin Peaks" dobrze mi się oglądało przez pierwsze kilka odcinków. Później formuła się wyczerpała, wątek Laury Palmer nie okazał się tak pojemny i trzeba było dopisywać motywy oraz dorzucać nowe postaci. Z tym surrealizmem Coopera to w nieskończoność można byłoby ciągnąć.
janop pisze: wracania do TP wydaje mi się pozbawione sensu.
Jakby nie patrzeć, to powrót już był w 1992 ; )
fieldy pisze: bardziej spierdolili tylko Lost
Mimo wszystko, i tak chyba żaden serial nie pobudził tak intelektualnie społeczeństwa i w takim stopniu nie prowokował do dyskusji. Tyle, ile teorii powstawało po każdym odcinku... Tęsknię za tamtymi godzinami spędzonymi na rozkminianiu fabuły i siedmiu dniach wyczekiwania na kolejną porcję zagadek.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 05 kwie 2017, 5:44

Kiedyś na yt była taka seria filmików "Lost w 6 sekund", chyba koło 10 ich było, kupa śmiechu dla fana.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 05 kwie 2017, 8:02

obejrzałem wczoraj finał sezonu the walking dead i
Spoiler:
oglądam też kompanię braci, M O C N E gówno, wkurza jedyne rudzielec z homeland

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”