LM: Juventus - Barcelona - Strona 46

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Melaviock797
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 99

LM: Juventus - Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Melaviock797 » 12 kwie 2017, 1:11

ozob pisze: [k****], co za wieczor. Dopijam ostatnia Corone z limonka i ide spac. :D
Dokładnie co za mecz. Duma mnie rozpiera, dla takich chwil warto być Juventino. Chłopaki niesamowicie się dzisiaj spięli. Gigi fantastyczna robota. Chyba najlepszy wieczór dla kibica Juve od dobrych paru lat, w zasadzie od Scudetto w 2012 i dojścia do finału LM w 2015. Wygranych się nie sądzi, ale takie moje małe 2 prośby: Igła bądź bardziej skuteczny w takich sytuacjach jak dzisiaj i nie spierdzielmy tego jak Paryżanie na Camp Nou.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 kwie 2017, 5:23

nie widzę tu jakiś wielkich żali fanów Barcy, co do meczu, wiec nie wiem czego się spinacie. Jak już, to paru fanom Juve sodówka odbija po 1 meczu, jakby przeszli przez fazę pucharową bez straty gola i już mieli puchar wznosić ;)

z ta ręką co mnie uderzyło najbardziej... Stanowski zawsze jebie wszystkich na twitterze, ze przepisów nie znają, że ręka musi być umyślna itd, a dziś, jak Barca "pokrzywdzona" to pierwszy wytknął brak karnego za to zagranie, jako bład Marciniaka :mrgreen:

Awatar użytkownika
fan_R10
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 34

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fan_R10 » 12 kwie 2017, 8:02

Ter Stegen słabiutko przy pierwszych bramkach.
Przy trzecim golu że tam nikt przy słupku nie stał podczas bicia rożnego, jak amatorzy...
To był taki dzień że "jak nie idzie to nie idzie". Sytuacje Barca swoje miała, i wynik nie odzwierciedla obrazu gry.
Może role się odwrócą w rewanżu :D

Póki co cieszę się że Barca mogła dostarczyć taką doze euforii kibicom Juve, w końcu ograć taki klub, to Wielka Rzecz :brawo: :wink:

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2457

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 12 kwie 2017, 8:13

fan_R10 pisze: Póki co cieszę się że Barca mogła dostarczyć taką doze euforii kibicom Juve, w końcu ograć taki klub, to Wielka Rzecz
Malaga potwierdza.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 12 kwie 2017, 8:13

Juventus pięknie nas wypunktował i zasłużenie wygrał, bo przede wszystkim byli skuteczni pod bramką i zagrali lepiej drużynowo. U nas drużyny nie ma, są indywidualności, które pojedynczymi zrywami są w stanie zagrozić bramce rywali. Oprócz tych indywidualności w drużynie grają przypadkowi piłkarze jak Mathieu czy Gomes. Mam niedosyt, że nie udało nam się strzelić bramki, chociaż były ku temu okazje. Mieliśmy tez momenty naprawdę dobrej gry. Gdyby Iniesta wykorzystał genialne podanie Messiego i wyrównał, albo udało się strzelić gola kontaktowego zaraz na początku drugiej połowy może wynik końcowy nie byłby taki tragiczny. Ale co by nie mówić gra dużo lepsza niż z PSG, a wynik bardzo podobny. Karnego oczywiście nie było, Mandżukić chyba mógł wylecieć za drugie żółtko, ale to by nic nie zmieniło, jak się nie strzela w takim meczu goli z sytuacji Iniesty czy Suareza to się jedzie do domu. Rewanż będzie ciekawy, ale Juventus się nie zesra jak PSG, a sędzia meczu (kimkolwiek będzie) będzie miał bardzo ciężko po ostatniej nagonce.

Juventus zjadł nas też taktycznie. Po stracie piłki doskonale się ustawiali i grając nasz atak pozycyjny byliśmy przez długie momenty bezradni poza przebłyskami. Nie da się w obecnych czasach budować każdej akcji podając piłkę do bramkarza. Decyzje personalne Luisa Enrique również beznadziejne, słaby Mathieu, brak Alby, trzymanie do końca beznadziejnego Rakiticia. Ale oprócz wspomnianych wyżej również cienko Neymar i Pique. Do rewanżu trzeba podejść z ambicją i honorem, ale po sezonie porzadki i nowa porządna miotła.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 12 kwie 2017, 9:50

fieldy pisze: nie widzę tu jakiś wielkich żali fanów Barcy, co do meczu, wiec nie wiem czego się spinacie. Jak już, to paru fanom Juve sodówka odbija po 1 meczu, jakby przeszli przez fazę pucharową bez straty gola i już mieli puchar wznosić ;)
Jaka sodowka? Wielkie zwyciestwo, bo jak tu nazwac inaczej 3-0, ale nikt tu przeciez nie napsal, ze awans rozsyrzygniety.
Mandżukić chyba mógł wylecieć za drugie żółtko
Mario nie powinien dostac pierwszej zoltej, gdzie niby faulowal Roberto, a bylo odwrotnie. To byl pierwszy z trzech bledow Marciniaka na korzysc Barcy. Kolejne to odgwizdany spalony i brak faulu na Khedirze przed 16-stka Barcy z zoltkiem dla Niemca za symulke. Skandaliczne decyzje.
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2017, 13:23 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1499
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 12 kwie 2017, 13:12

Obrazek

Awatar użytkownika
Melaviock797
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Melaviock797 » 12 kwie 2017, 16:25

fieldy pisze: nie widzę tu jakiś wielkich żali fanów Barcy, co do meczu, wiec nie wiem czego się spinacie. Jak już, to paru fanom Juve sodówka odbija po 1 meczu, jakby przeszli przez fazę pucharową bez straty gola i już mieli puchar wznosić ;)
Nie to nie chodzi o sodówkę. Wydaje mi się, że trochę niefortunnie to zinterpretowałeś. Nikt tu o podniesieniu pucharu nie mówi, ba nawet o awansie. Ale to zwycięstwo smakuje wybornie choćby nawet w 1 meczu. W ostatnich latach graliśmy nieźle, ale zazwyczaj czegoś brakowało z czołówką Europy ( Barca, Bayern, Real i Atletico). Tu chodzi o zwykłą kibicowską radość, nie mylić z arogancją czy pychą, może i znalazły się jakieś małe złośliwości czy szczypta humoru, ale wydaje mi się, że w pozytywnym tonie.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 12 kwie 2017, 16:30

Z Realem to nic nie brakowalo. Grali jak chcielismy podobnie jak z Atletico gdzie byl obustronny klincz. Braklo natomiast w finale z Barca gdzie mielismy okazje na przelamanie oraz z Bayernem gdzie zaczelismy grac od 2-0 w Turynie az po moment gdy braklo sil w momencie 1-2 w Monachium.

Awatar użytkownika
Melaviock797
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Melaviock797 » 12 kwie 2017, 16:32

ozob pisze: Z Realem to nic nie brakowalo. Grali jak chcielismy podobnie jak z Atletico gdzie byl obustronny klincz. Braklo natomiast w finale z Barca gdzie mielismy okazje na przelamanie oraz z Bayernem gdzie zaczelismy grac od 2-0 w Turynie az po moment gdy braklo sil w momencie 1-2 w Monachium.
Ok, może nieprecyzyjnie się wypowiedziałem, ale nie było dawno tak przekonującego zwycięstwa Juve w pucharach od czasów meczu z Chelsea w 2012 roku w LM.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 12 kwie 2017, 16:33

Tak juz lepiej.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 12 kwie 2017, 16:35

Awatar użytkownika
fan_R10
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 34

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fan_R10 » 12 kwie 2017, 17:06

Co to za patetyczna grafomania, moralni zwyciezcy, moralne karły? Gościu chyba się zapędza. To tylko kopanie piłki i pisanie w takim tonie trochę nie na miejscu. Iniesta nie jest cudotworcą, póki co jest jeszcze mocnym ogniwem i to jego sprawa czy chce tu zakończyć karierę czy w Katarze.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 kwie 2017, 17:12

Melaviock797 pisze: . Tu chodzi o zwykłą kibicowską radość, nie mylić z arogancją czy pychą
ja arogancję widziałem, ale jak mówię - u niektórych, nie wszystloch. Do ciebie nic nie mam :P

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 12 kwie 2017, 17:25

Gdzie?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”