Eliminacje do MŚ 2006 - Strona 17

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8667
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 wrz 2005, 16:45

wg mnie miejsce Australii sie nie nalezy :!:
ma za slaba reprezentacje :!:
zobaczycie - bedzie grac baraz np. z Urugwajem, przegra go, a ten Urugwaj nic nie osiagnie na MS (chociaz im kibicuje) :!:

czyli podsumowujac Australia jest za slaba :lol:

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 05 wrz 2005, 16:59

Ja tam ze stefy azjatyckiej najbardziej lubie Japonie. Sentyment do tej druzyny mam chyba po tym ze reprezentantem kraju kwitnacej wisni jest Hidetoshi Nakata :] Jeden z moich ulubionych pilkarzy (swoja droga to szkoda ze jego kariera nie rozkwitla na dobre, ale moim skromnym zdaniem to druzyna AC Parmy go zniszczyla. Jak mozna trzymac takigo zawodnika w teamie "B" ?? Nie wiem :roll: )

No ale wracajac do watku zawartego w tymze temacie :wink: moja ulubiona Azjatycka druzyna o ile sie nie myle jest juz w gronie finalistow mundialu Germany 2006 z czego bardzo sie ciesze. Reprezentacja Japonii rozegrala jak dotad 5 meczy ale juz zapewnila sobie awans. 4 razy Japonia wygrywala a raz zremisowala co pozwolilo jej zdystansować rywali.

Mowcie co chcecie ale wg mnie w zblizajacych sie mistrzotwach Japonia nie bedzie tylko czasrnym koniem ale takze i faworytem do zdobycia medalu. (moze troche przesadzam ale sklad jest niebywale silny :] )

Same za siebie mowia nazwiska Ono, Kawaguchi, Toda, Nakata czy przede wszytkim Shunsuke Nakamura. Genialny zawodnik Celticu glasgow moze stac sie jedna z najwiekszych gwiazd turnieju a ww zawodnicy takze czuja zapewne glod zwyciestwa i udzial reprezentacji Japonii na munidalu moze okazac sie bardzo ale to bardzo ciekawy. Chcialbym zeby zdobyli przynajmniej braz, ale rywale tacy jak Azzurri, Biancocelestes, Canarinhos, czy Oranje przyprawiaja mnie o dreszcze, ale i tak uwazam ze Japonczycy poradza sobie z kazdym :]

(Troche pokoloryzowalem, ale zobaczycie jak Japońcy namieszaja w MŚ :wink: )

POZDRO 4 ALL

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 wrz 2005, 18:53

RoRo pisze:Ja tam ze stefy azjatyckiej najbardziej lubie Japonie. Sentyment do tej druzyny mam chyba po tym ze reprezentantem kraju kwitnacej wisni jest Hidetoshi Nakata :] Jeden z moich ulubionych pilkarzy (swoja droga to szkoda ze jego kariera nie rozkwitla na dobre, ale moim skromnym zdaniem to druzyna AC Parmy go zniszczyla. Jak mozna trzymac takigo zawodnika w teamie "B" ?? Nie wiem :roll: )
oy, RoRo, tak sie interesujesz wloska pilka, a nawet nie wiesz, ze Nakata od tego sezonu gra w Boltonie :D

pozdro

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 05 wrz 2005, 19:03

cloner pisze:
RoRo pisze:Ja tam ze stefy azjatyckiej najbardziej lubie Japonie. Sentyment do tej druzyny mam chyba po tym ze reprezentantem kraju kwitnacej wisni jest Hidetoshi Nakata :] Jeden z moich ulubionych pilkarzy (swoja droga to szkoda ze jego kariera nie rozkwitla na dobre, ale moim skromnym zdaniem to druzyna AC Parmy go zniszczyla. Jak mozna trzymac takigo zawodnika w teamie "B" ?? Nie wiem :roll: )
oy, RoRo, tak sie interesujesz wloska pilka, a nawet nie wiesz, ze Nakata od tego sezonu gra w Boltonie :D

pozdro
Moglo to zabrzmiec troche jakkbym myslal ze Nakara dalej graw AC Parmie ale sie niestety mylisz :wink: Wiem nakata gral w PErugii (rozkwit talentu), Romie (przyszedl jako gwiazda) potem w Parmie (uksztaltowany zawodnik), Parmie "B" (bardzo neiudany okres, zlamanie kariery). Nastepnie Fiorentina gdzie nic wielkiego takze nie pokazal a teraz oczywiscie Bolton i bedie gral razem z kolejnym z grona moich ulubionych pilkarzy a mianowicie El Hadji Diouf :wink:

Naprawde myslisz ze uwazalem ze Nakata to zawodniik AC Parmy ?? Błagam :lol: :wink: No ale mam nadzieje ze juz wytlumaczylem dokladnie na czym polegal twoj bład w zinterpretowaniu mojego wczesniejszgo posta :wink:

POZDRO 4 ALL

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 wrz 2005, 19:08

RoRo pisze:
cloner pisze:

pozdro
Moglo to zabrzmiec troche jakkbym myslal ze Nakara dalej graw AC Parmie ale sie niestety mylisz :wink: Wiem nakata gral w PErugii (rozkwit talentu), Romie (przyszedl jako gwiazda) potem w Parmie (uksztaltowany zawodnik), Parmie "B" (bardzo neiudany okres, zlamanie kariery). Nastepnie Fiorentina gdzie nic wielkiego takze nie pokazal a teraz oczywiscie Bolton i bedie gral razem z kolejnym z grona moich ulubionych pilkarzy a mianowicie El Hadji Diouf :wink:

Naprawde myslisz ze uwazalem ze Nakata to zawodniik AC Parmy ?? Błagam :lol: :wink: No ale mam nadzieje ze juz wytlumaczylem dokladnie na czym polegal twoj bład w zinterpretowaniu mojego wczesniejszgo posta :wink:

POZDRO 4 ALL
tak, napisales to tak, jakbys uwazal, ze Nakata nadal gra w Parmie B ;)

zreszta przeczytaj jeszcze raz :
moim skromnym zdaniem to druzyna AC Parmy go zniszczyla. Jak mozna trzymac takigo zawodnika w teamie "B" ?? Nie wiem
i koniec, moze gdybys pozniej napisal, ze teraz gra gdzie indziej, to co innego, ale Ty skonczyles na Parmie :lol:

pozdrawiam i moze lepiej nie kontynuujmy tego tematu

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2844

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 05 wrz 2005, 19:12

macie może gdzieś aktualną tabelke 2 miejsc??

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 05 wrz 2005, 19:23

Ej sorry ale teraz robisz juz e mnie powoli jakiego tłumoka :roll:
swoja droga to szkoda ze jego kariera nie rozkwitla na dobre, ale moim skromnym zdaniem to druzyna AC Parmy go zniszczyla.
ej czy tu pisze "to druzyna Parmy go zniszczyla, w ktorej gra do dzisiaj" ?? Tutaj pisze po prostu ze druzyna AC Parmy go zniszczyla i nic wiecej.
Jak mozna trzymac takigo zawodnika w teamie "B" ?? Nie wiem )
A to dodalem zebys wiedzial przez co Parma go zniszczyla i co zastopowalo jego kariere.

Nie rozdmuchujmy juz tego tematu a jak cos to lepiej na PRIVIE bo nie bedziemy nabijac bez sensu, ale chce sie na forum troche oczyscic bo neidlugo wyjdzie ze ja sie nieby wogole na pilce nie znam (choc moja wiedza nie jest wielka, ale tez nie jest wkoncu taka mala :wink:

-----

Na gwiazde druzyny Japonii wyrasta zawodnik o nazwisku Ogasawara. W eliminacjach strzela duzo bramek, bynajmniej najwiecej w druzynie.

To ten klient :arrow:

Obrazek Ten z osemka :] Ciekawe co pokaze na MŚ (o ile jego forma nie spadnie :] )

POZDRO

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 06 wrz 2005, 12:25

Dla mnie najrozsądniejszym rozwiązaniem byłoby dołożenie przez FIFE środków pieniężnych na futbol w Oceanii.
Tez mysle ze to by bylo bardzo dobre rozwiazanie. Chyba tak tez sie stanie bo Oceania i Afryka sa jedynymi kontynentami na ktorych nie byly jeszczerozgrywane Mistrzostwa Swiata i predzej czy pozniej beda musieli to zorganizowac. Wiadomo ze predzej to zrobi Afryka, ale np. Australia tez miala by duze szanse. Wtedy FIFA napewno duzo by pomogla w tej sprawie. Napewno pilka by sie rozwinela tak jak to sie stalo w 1994 roku w USA. Te mistrzostwa bardzo pomogly w rozwoju pilki w North America.

Co do tematu to trzeba dodac ze FIFA zadecydowała ze mecz miedzy Uzbekistanem i Bahrajnem w ktorym wygrali ci pierwsi 1:0 bedzie powtorzony z powodu bledu sedziego. :!: Barazowe spotkanie z eliminacji do MS w strefie Azjatyckiej ma byc powtórzone 8 października.

Awatar użytkownika
[nevermind]
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: [nevermind] » 06 wrz 2005, 13:13

RoRo pisze:Ono, Kawaguchi, Toda, Nakata czy przede wszytkim Shunsuke Nakamura.

No fajnie i majac tych zawodnikow maja ograc Brazylie lub Wlochy ? :rotfl2:

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 06 wrz 2005, 14:54

[nevermind] pisze:Wlochy
Korea ich ograła. Oczywiście przez wielkie błędy sędziego, ale ograła. Nie wykluczone, że na MŚ 2006 też będzie fatalne sędziowanie.
A poza tym MŚ mogą być nieprzewidywalne. Więc radze się powstrzymywać od komentarzy, że nie ograją ich bo są słabsi.
Oczywiście mi nie chodzi tylko Włochów, ale zawsze na każdych MŚ są sensacje, łzy i gorycz porażki. To może dotknąć każdą reprezentacje.

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 06 wrz 2005, 15:11

[nevermind] pisze:

ehh, a czy ktoś spodziewał się, że na inauguracje ostatnich mistrzostw Senegal z gwiazdami typu Diuof, Sarr, NDiaye, Cisse czy Ferdinand Coly wygra z obrońcami tytułu Francuzami ?? :roll:

POZDRO

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 06 wrz 2005, 15:21

A dlaczego nie? Wlosi choc maja silna pilke nie graja na takim poziomie na jakim powinni juz od ponad 4 lat a Japonia jest coraz lepsza.Przypominam pewna wygrana Japonczykow z mistrzem Europy Grecja w niedawnym Pucharze Konfederacji.A Wlosi za duzo gadaja a za malo graja w kadrze bo co osiagneli na ostatnich MS i ME, NIC!Brazylia jest poza konkurencja praktycznie dla kazdego jak do tej pory.Nie widze zespolu,ktory jest obecnie lepszy od Brazylii.

Wroce do Australii to tez niezla druzyna i powinna grac w MS,ale co poradzic na skorumpowana organizacje jaka jest FIFA widze ze kibice w Polsce malo wiedza lub nie zdaja sobie sprawy,ze ludzie rzadzacy pilka na swiecie nie wiele roznia sie od PZPN a Blatter od Listka.Ten drugi jak widac mial dobry przyklad :D z szefa swiatowej pilki i wiele sie przy nim nauczyl czytaj afery w PZPN.

To skandal zeby strefa Oceanii nie miala nawet jednego miejsca na MS i to wlasnie tak FIFA dba o rozwoj pilki na swiecie.Pamietam jak jeszcze pare lat temu OSZUST zwany Blatterem twierdzil,ze Oceania powinna dostac 1 miejsce w MS,ale pozniej calkowicie zmienil zdanie.Nie do pomyslenie jest zeby Australia mogal za zgoda FIFA odejsc do Azji wiec w takim razie jaki jest cel posiadania odrebnej konfederacji jaka jest Oceania.Tak wlasnie wladze swiatowe dbaja o rozwoj pilki az noz sie otwiera .... :!:

FIFA powinna zrobic jedna z dwoch rzeczy w Oceanii:
1. Dac jedno miejsce dla tej strefy na MS i w praktyce widzielibysmy Australie czesto w finalach co ma sens bo to dobra kadra narodowa i lepsza niz nie jedna druzyna grajaca na MS 1998 czy 2002.
2. Wlaczyc cala Oceanie do Azji w el. do MS nakazujac wylonic do 2 fazy eliminacji azjatyckich 2 lub nawet 3 druzyny z tej strefy,ktore pozniej beda walczyc w Azji o bezposredni udzial w eliminacjach do MS.

To co teraz robi FIFA i ten OSZUST Blattter to parodia i brak dbania o pilke na swiecie ale o swoj stolek na ktorym ten facet siedzie od ladnych paru lat i chce chyba siedziec do konca swojego zycia.

[nevermind] pisze:

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 06 wrz 2005, 15:43

MLSoccer pisze:To co teraz robi FIFA i ten OSZUST Blattter to parodia i brak dbania o pilke na swiecie ale o swoj stolek na ktorym ten facet siedzie od ladnych paru lat i chce chyba siedziec do konca swojego zycia.
Dokładnie - jego styl rządzenia FIFĄ nicznym nie różni się od jego poprzednika Joao Havelange'a. Natężenie korupcji w FIFIE można śmiało porównać do tego w naszym rodzimym PZPNie.

BTW, polecam książkę "Kto wykiwał kibiców", w której można znaleźć wiele 'ciekawostek' dotyczących Havelange'a, tudzież jego następcy Blattera.

rover_man
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rover_man » 14 wrz 2005, 19:25

cloner pisze:wg mnie miejsce Australii sie nie nalezy :!:
ma za slaba reprezentacje :!:
zobaczycie - bedzie grac baraz np. z Urugwajem, przegra go, a ten Urugwaj nic nie osiagnie na MS (chociaz im kibicuje) :!:

czyli podsumowujac Australia jest za slaba :lol:

Moze i jest za słaba ale w każdym kontynecie ten 1 pewniak powinien być ze jedzie na M.Ś bez BARAZY !!! !!!

http://www.forumkurnika.com

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 wrz 2005, 19:29

rover_man pisze:Moze i jest za słaba ale w każdym kontynecie ten 1 pewniak powinien być ze jedzie na M.Ś bez BARAZY !!! !!!

http://www.forumkurnika.com
po 1. - jest slaba, a na MS jedzie sie tylko za umiejetnosci :!:

po 2. - nalezy Ci sie kilka WP, bo w kazdym poscie reklamujesz forum :!:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”