AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 3498

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3403

AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 14 lip 2017, 22:04

Dr.Football1 pisze:
seba82 pisze: Maszyna ruszyła powoli.
Nie polecam uzywania tego hasla. Moze sie to obrocic przeciwko Wam :P
W sumie racja :)

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 14 lip 2017, 22:07

Bonucci w trzech ratach. :ozob:

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2461

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 14 lip 2017, 22:38

realista69 pisze: Prawdziwym zgniłym jajem to jest przereklamowany Dybala i osoby które go niańczą.
hahahah ty jak coś powiesz :rotfl:

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 14 lip 2017, 23:47

Juventus spoke with Locatelli's agents today. They want to try and sign the player and could ask Milan for him, per Sky Italia.
Normalnie bym się zaśmiał, ale nic mnie już nie zdziwi po akcjach z Dolarem czy Bonuccim.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 15 lip 2017, 0:01

Lucas Biglia after arriving at the Westin Hotel: "I didn't expect a welcome like this. I'm very happy." [via @DiMarzio]
Nie dziw się, raz że masz być lekiem na naszą pomoc a dwa, że sadzasz Monto na ławce.
Tak sobie myślę, że powinienem raczej zacząć od drugiego argumentu... :mrgreen:

Belotti bliżej niż Auba. Nieważne który, obaj będą super :rydzyk:

Awatar użytkownika
fekalia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 529

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fekalia » 15 lip 2017, 0:05

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 15 lip 2017, 0:09

#Ordini: L'acquisto di Bonucci è simbolico. E' una dichiarazione . è una dimostrazione di forza.

The purchase of Bonucci is symbolic. It is a declaration . it is a demonstration of strength.
No ba :wink:

Biglia i Bonucci w jednym hotelu. Pochlaliby, z radości, pewnie gdyby nie fakt, że obaj mają badania o 7:30

Milan are close to signing former Fiorentina defender Roncaglia (30) as he was spesifically requested by Montella, per @TuttoMercatoWeb.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 15 lip 2017, 1:25

mete pisze: Wynocha z prawdziwego Milanu!
:rotfl4:

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2488
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 15 lip 2017, 2:28

:D

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2277
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 15 lip 2017, 8:56

Transferu Bonucciego juz nic nie przebije w tym okienku, ja juz niczego lepszego sie nie spodziewam.Wiele dobrego sie wydarzylo, ale transfer Wlocha to dla mnie szok - oczywiscie wiele sie zlozylo na to, ze taka okazja sie pojawila przed Milanem, fajnie ze udalo sie to wykorzystac I zrealizowac w miare szybko.
Transfer Bonucciego to tez pozytyw pod tym wzgledem, ze latwiej bedzie przedstawiac innym graczom nowy Milan, a co za tym idzie latwiej ich naklonic.Chociazby mowie o takim Aubemyeangu ( nie jest to wymarzony transfer, ale jak przyjdzie to nie bede narzekac przeciez poniewaz jest to klasowy gracz).
Ponadto wydaje mi sie, ze Aube badz Belotti (czy tez ten nieszczesny Kalinic) beda ostatnimi transferami do XI.Duzo zmian w pierwszym skladzie sie szykuje ( na dobra sprawe ostanie sie tylko Gigio oraz Romagnoli, Jack I Suso raczej nie beda starterami) wiec na poczatku moze byc jakis problem ze zgraniem druzyny.Tak sobie mysle, ze jeszcze przyjdzie jakis pomocnik do rotacji, moim zdaniem do obrony juz nie trzeba nikogo (3 + Zapata I Gomez, boki rowniez dobrze obsadzone - tu zgadzam sie z Mazurem - 352 moze dac duzo Abate).

Montella mowil w koncu z jakiej formacji bedzie chcial korzystac ? Bo z tego co wyglada to kadra moze byc I pod 352 I pod 433 ale tez pod 4312.

Aaaa, I zapomnialby - Biglia jeszcze przyszedl.Tak sie skupilem nad tym Bonuccim, ze zapomnialem o Argentynczyku.Nie mam przekonania do tego gracza, a tym bardziej do placenia 20 mln za 31 latka z rokiem do konca umowy...zobaczymy.

Ktos wie kiedy losowany terminarz ? Trzeba by we wrzesniu pojechac zobaczyc na zywo jak to wyglada wszystko.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 15 lip 2017, 9:34

Milan have offered Bayern €7m for a 2-year loan, with a €40m buyout option for Portuguese midfielder Renato Sanches
wg źródeł z Portugalii. :pray:

Fassone non ha nessuna intenzione di riposare, nei prossimi giorni accelererà (Cairo permettendo) su andrea belotti @sportface2016
Fassone nie zamierza poprzestawać i chce w miarę szybko dopiąć Belottiego.

Obrazek

Obrazek

Enjo pisze: Aaaa, I zapomnialby - Biglia jeszcze przyszedl.Tak sie skupilem nad tym Bonuccim, ze zapomnialem o Argentynczyku.Nie mam przekonania do tego gracza, a tym bardziej do placenia 20 mln za 31 latka z rokiem do konca umowy...zobaczymy.
Ja uważam, że Biglia wypali i poukłada grę w środku, takiego gracza potrzebowaliśmy jak ryba wody.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 15 lip 2017, 9:51

Petarda. Zgadzam się, że to najmocniejszy transfer tego okna i tu nawet nowy rekord świata za Mbappe nie zrobiłby takiego wrażenia. Dość powiedzieć, że City równolegle pobiło rekord kwoty za obrońcę a mało kogo to interesowało wobec przenosin Bonucciego.

Tak jak rozumiałem radość kibiców Milanu, że coś się zmieniło i klub zracjonalizował swoją politykę, tak do tej pory byłem daleki od tego hurraoptymizmu, który tu panował. Z prostego względu - wzmocnienia na papierze wyglądały na przemyślane ale gracze, którzy przyszli to ludzie ze sporym potencjałem ale i tacy, którzy mogą się kopać po czole i zaraz zostać w tym temacie nowym Montolivo. Może wam się to nie podobać ale ja tu widzę sporo analogii do transferów Interu w ostatnich latach. Calhanoglu, Andre Silva, Musacchio, Kessie, Biglia czy Conti w Milanie a w Interze byli Kondogbia, Joao Mario, Gagliardini, Candreva, Miranda, Perisić, Barbosa czy Banega. Potencjał w tych nazwiskach ogromny a jednak w układzie sił we Włoszech nic to nie zmieniło. W obu klubach w Mediolanie entuzjazm wokół tych transferów był i jest ogromny, to zrozumiałe, ale jak widzicie po przykładzie swoich kolegów zza miedzy, na boisku to nie zagrało i nadal nie gra.

Ten przydługi wstęp jest jednak po to żeby napisać, że transfer Bonucciego tu może być game changerem. W tej paczce, którą sprowadziliście są bardziej i mniej ciekawe nazwiska, część z potencjałem na bycie topem na swoich pozycjach, a część, która pewnego poziomu nigdy nie przeskoczy. Tu trudno cokolwiek zarządowi Milanu zarzucić, wiemy jaką pozycję we Włoszech i w Europie ma Milan po ostatnich latach i jeszcze nie jest takim magnesem dla tych najlepszych, jak to miało miejsce w przeszłości. Transfer Bonucciego to jednak petarda i coś co odróżnia wspomniane transakcje Interu od obecnych Milanu a także bardzo istotny krok żeby Milan faktycznie do tego topu wrócił a nie był tylko zlepkiem nieźle zapowiadających się gości z ambicjami.

Dla was taki transfer jest znacznie cenniejszy niż gdyby Bonucci trafił do Chelsea czy City. Milan jest w wielkiej przebudowie i sprowadzenie w takim momencie, nie tylko genialnego stopera ale i lidera, gościa z mentalnością mistrza, któremu nie wystarczą tylko finały bo on chce tylko pucharów, to najlepsze co mogło wam się przytrafić. W innym przypadku takiego lidera musielibyście wykreować i kto miałby nim być? Gigi? Hakan? Biglia? Romagnoli? Przykład, choćby MU czy City, pokazuje, że to częściej trudniejsze niż zrobienie świetnego transferu. Teraz już macie ten problem z głowy. W czasach kiedy 18-letni Donnarumma po swoich fochach dostaje 6 baniek, wśród młodych piłkarzy królują snapy, insta i daby, sprowadzenie gościa, który będzie w stanie wziąć to towarzystwo za mordę i przypomnieć po co wybiegają na boisko, byłoby warte nawet 80 milionów a tak naprawdę jest bezcenne. Tyle, że nikt nie spodziewał się, że Juventus i tak by na to poszedł. Zresztą, sami sobie odpowiedzcie ile byście dali żeby w ostatnich latach do szatni Milanu wrócił taki Gattuso. A tu z tych czy innych względów, o których jest tu i w sąsiednim temacie mowa, Juve być może samo stworzyło potwora.

To szokujący transfer ale on może być paradoksalnie zbawienny dla całej włoskiej piłki, zarówno tej klubowej jak i reprezentacyjnej. Mimo goryczy niektórych kibiców Juve - ten transfer otwiera możliwości prawdziwego testu i wskoczenia na topowy level dla Ruganiego i Caldary. To w przyszłości mają być fundamenty kadry a grając latami w Atalancie czy ogony po Leo, nie mieliby szansy na uwolnienie prawdziwego potencjału. Są młodzi ale IMO już gotowi żeby sprawdzić ich w wielkiej piłce i Juventus tu może zaryzykować.

Milan wcześniej poskupował interesujące nazwiska z włoskiego rynku ale to nie są jeszcze gracze światowego formatu, zwłaszcza pod względem marketingowym. Transfer Bonucciego jest jednak jasnym sygnałem, że klub celuje bardzo wysoko i to może dać do myślenia innym czołowym graczom, którzy dotychczas patrzyli na Milan ze sporą dozą niepewności, obawiając się, że w tym pierdolniku, poza wykonawcami, za wiele się nie zmieni. Tak jak nowobogackie kluby jak Chelsea, City, PSG czy MU po latach posuchy musiały pokazać, że są atrakcyjnymi miejscami do gry w piłkę, nie tylko pod względem finansowym ale i pod względem aspiracji sportowych, tak i Milan potrzebował takiego transferu na tym etapie budowy drużyny. Belotti może kosztować i 2 razy więcej ale to nie dałoby takiego efektu. Na koniec można napisać oczywistość, że silniejszy Milan to silniejsza liga włoska. Serie A potrzebuje realnej konkurencji dla Juventusu - Roma ani Napoli takimi nie są. Wygląda więc na to, że skoro przez ostatnie lata nie narodził się żaden rywal dla Juve to zirytowani bianconeri postanowili go sobie stworzyć sami.

Patrząc na tegoroczne transfery Milanu, miałem podobną zagadkę jak przy zeszłorocznych nabytkach Interu, wszystko fajnie ale zastanawiałem się kto będzie liderem i twarzą takiego przedsięwzięcia. W przypadku Milanu jest to już wiadome a mamy dopiero 15 lipca. Gratuluję.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 15 lip 2017, 10:09

Obrazek

CM - Milan are planning to sign one of Belotti/Aubameyang, Keita & a big name midfielder.
Nie wiem czy wracamy po Keitę, ale chyba Juve zrezygnowało. Tak właśnie kończą gracze, których agenci myslą, że są więksi i cwańsi niż klub.
Calenda był dogadany z Mirabellim, Fassone z Lotito. Jak się closing przedłużył to włączył się Juventus, ale Marotta obiecał Calendzie sporą sumkę za przyprowadzenie Keity za darmo. Gdy miało dojść do transferu(między Milanem a Lazio, w pakiecie z Biglią za 50 mln plus bonusy) to Calenda się wypiął, bo oni chcą do Juve.
Efekt był taki, że Lotito się wkurwił(grożąc piłkarzowi), Juve nie chciało wziąć Keity teraz, bo mieli na oku Costę i Bernardeschiego a Mirabelli olał ich i ruszył dalej.
Keita teraz ma w perspektywie pozostanie w Lazio mając nad głową złego Lotito, który nie zamierza nim grać jak nie przedłuży kontraktu.
Świetnie to sobie Calenda wymyśił, pewnie chciał być jak Raiola.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2277
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 15 lip 2017, 10:34

Morrow pisze: Mimo goryczy niektórych kibiców Juve
szczerze mowiac to ja tego nie zauwazylem.Tj raczej fani Juve (na tt czy tu) przyjeli jego odejscie z klasa, bez jakby wiekszego hejtu.Np ja staram sie podchodzic na chlodno do takich spraw, ale nie potrafilbym powstrzymac kurew w przypadku odejscia Gigio do Turynu.Tu raczej widze bardzo fajne zachowanie kibicow SD.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 15 lip 2017, 10:36

Niby tak ale jednak trochę wyzywania od judaszy i apelowania o w***********e Marotty się przewinęło.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”