Ogólna dyskusja o polityce cz.2 - Strona 652

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Co myślisz o SAFE?

Dobrze
11
41%
Źle
13
48%
To się odbije na giełdzie
0
Brak głosów
To kwestia ekumeniczna
3
11%
Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2420

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 18 lip 2017, 7:35

Kamil możesz teraz startować na dyplomatę :D Jaruś ci wymagania obniżył :lol2: :rotfl:

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 18 lip 2017, 10:24

Chlopaczek pisze: Dobrze rowniez ze ciagle tu sa takie osoby jak wlasnie Marcin ktore podejmuja proby wyjasnienia niektorych rzeczy Kamilowi.
Jeden z ostatnich który chce się z nim męczyć :-P JA już na tych z ignora tutaj nie reaguję :-)
tylerdurden pisze: Klakierzy z Russia Today jak zwykle o planie Balcerowicza i "likwidacji polskiego przemysłu"
Kolejny przekaz dnia dla trolli :-D Naprawdę, to tak widać... Codziennie inne hasło i nagle to hasło pojawia się pod wszystkimi portalami informacyjnymi.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 18 lip 2017, 10:36

Kamil możesz teraz startować na dyplomatę :D Jaruś ci wymagania obniżył :lol2: :rotfl:

Niestety ty wciąż się nie załapiesz. Nadal to zbyt wysokie wymagania jak na twoje kompetencje.

Jeden z ostatnich który chce się z nim męczyć :-P JA już na tych z ignora tutaj nie reaguję :-)

ty czarny ale naprawde nie musisz po raz 125 pisać, że masz mnie na ignorze. Już wszyscy wiedzą. Jak już zresztą pisałem szybciej policzysz tych których nie masz na ignorze niż których masz. Rozumiem odruch obronny intelektu. Jak wciaż się myli, nie chcę mieć kontaktu z tymi co mu o tym mówią. Może to zaburzyć osobowość. Tyle tylko, że to doprowadzi do jeszcze większego oderwania od rzeczywistości, ale to już nie moja sprawa :wink:

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2420

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 18 lip 2017, 13:21

Polacy, dając nam władzę, chcieli zmian; dlatego zmieniamy ustrój państwa – podkreśla minister spraw zagranicznych Witold Waszczykowski w wywiadzie dla wtorkowej "Rzeczpospolitej".
Kto, mając na celu pozbawienie niepodległości, oderwanie części obszaru lub zmianę przemocą konstytucyjnego ustroju Rzeczypospolitej Polskiej, podejmuje w porozumieniu z innymi osobami działalność zmierzającą bezpośrednio do urzeczywistnienia tego celu, podlega karze pozbawienia wolności na czas nie krótszy od lat 10, karze 25 lat pozbawienia wolności albo karze dożywotniego pozbawienia wolności.
Obrazek

Worpok
Junior
Junior
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Worpok » 18 lip 2017, 13:25

I co w związku z art. KK który wkleiłeś? Że niby PiS wypełnia znamiona tego przestępstwa?

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6536

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 18 lip 2017, 14:59

Za każdym razem jak oglądam ten kabaret to się dziwię, że oni sobie jeszcze po pyskach w tym Sejmie nie dali :rotfl:

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1682

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 18 lip 2017, 15:20

ostatnie dni oglądania TVPInfo, zmuszają mnie do podzielenia sie z wami smutną konstatacją. W propagandzie zdązyli juz wyprzedzic TVN24 i co wiecej, jak nic sie nie zmieni, to zaczna ich dublować. :|

Obrazek
Obrazek

Spodziewałem sie, że to bedzie telewizja przychylna rządowi ale w najgorszym razie myslałem, ze jej przechył bedzie taki jaki ma TVN24 wzgledem opozycji. A nadzieje miałem, ze nie przekrocza poziomu Polsatu. Ale im dalej w las tym gorzej. Z kazdym miesiącem co raz bardziej sie pogrązają w otłchłani propagandy. Az strach pomyslec o czasie przedwyborczym. To tam bedzie ogien ostro.

Nie wiem czy oni są tak głupi i nie zdają sobie sprawy ze na dłuzszą mete to przyniesie skutek odwrotny od zamierzanego? Czy moze oni robia juz stricte telewizje dla zdeklarowanych wyborców PiS? Ciul to wie.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 18 lip 2017, 15:50

Pytam czy TVP INFO włożyło w usta słowa Schetyny słowa których nie wypowiedział. Po czym przez dwa dni oburzało się na nie w kolejnych swoich programach od popołudnia do wieczora. Od Telexpressu poprzez nie wiem co tam oni mają popołudniami, po wiadomości, gościa wiadomości, minęła 20, w tyle wizji. Wicie rozumicie, to stwarzanie atmosfery grozy, autortyety siedzące z marsową miną jak tak można było, łapiące za serce wypowiedzi zwykłych ludzi etc. itp.

Po czym trzeciego dnia tylko na sam koniec wiadomości(reszta programów już gadała o czymś innym) Danuta Holecka przeczytała jedno zdanie w którym przeprasza za to, że informowaliśmy, że Schetyna o czymś powiedział bo nie powiedział, ale na pewno pomyślał.

Było coś takiego?

Jak nie to jak mawiał Boguś Linda co wy wiecie o manipulacjach.

PS. NIe nie bronię tych pasków bo są żenujące. Ale żenujące paski to nie szczyt manipulacji. Tylko jak opisałem wyżej.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 18 lip 2017, 16:10

Worpok pisze: I co w związku z art. KK który wkleiłeś? Że niby PiS wypełnia znamiona tego przestępstwa?
Zmieniają ustrój państwa pozaprawnymi metodami. Waszczykowski właśnie to przyznał.
Tak jak wczoraj W Sieci przyznało, że reforma sądów ma zapobiec takim wyrokom jak ten w sprawie radnej PiS vs Pomaska.

Innymi słowy: PiS dokonuje zamachu stanu i robi to po to, żeby być całkowicie bezkarnym.

Awatar użytkownika
Bouma
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 128

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bouma » 18 lip 2017, 16:21

Mnie to rozbawiło, bo widać, że pasek jest faktycznie uniwersalny. :D ->

Masacra - PiS ma przede wszystkim przewagę nad opozycją jeżeli chodzi o elektorat z wyksztalceniem zawodowym i średnim, jeżeli chodzi o osoby z wykształceniem wyższym nawet w 2015 roku Komorowski wygrał wyraźnie z Dudą, a w parlamentarnych PiS miał tylko 30%, zupełnie inny target. TVN po prostu nie może tak nasilonej propagandy uprawiać, a PiS, jakby to nie brzmiało, może, bo konserwuje nastroje społeczne w ten sposób wśród osób gorzej wykształconych. Nic odkrywczego, co nie zmienia samego faktu.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6536

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 18 lip 2017, 16:37

Ale te paski to faktycznie autentyczne są? Bo ja widocznie pecha mam żeby trafić na takie perełki, a od czasu do czasu tam zaglądam bo mnie trzepie jak słucham o tym co ma Jula dla mnie na wakacje.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 18 lip 2017, 17:34

Nie Tuskowi się nudzi i siedzi na photoshopie ! Wersja dla "nieprzekonanych" wyznawców PIS-u. Wystarczy, że Jarek tak powie i tak będzie. Taaacy mądrzy jesteście...

Najsmutniejsze jest to, jak już się zmienimy w Białoruś to po wielu latach, kiedy przyjdzie czas rozliczeń to wówczas postawa typu "to naprawdę miało miejsce?" będzie powszechna.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2865

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 18 lip 2017, 17:42

To Polska się zmienia w Białoruś ?! Muszę uciekać !

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 18 lip 2017, 17:46

MarcinW pisze: Najsmutniejsze jest to, jak już się zmienimy w Białoruś to po wielu latach, kiedy przyjdzie czas rozliczeń to wówczas postawa typu "to naprawdę miało miejsce?" będzie powszechna.
W Białoruś to może nie, ale myślę, że w taką Rosję już tak. Oczywiście pod względem ustroju politycznego. Taki "lekki" totalitaryzm sprawiający wrażenie demokracji.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 18 lip 2017, 17:48

To Polska się zmienia w Białoruś ?! Muszę uciekać !
Dzieje się to na twoich oczach, ale prawdy i tak nie ujrzysz, choćby ta przybrała postać ludzką i dała ci w mordę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”