Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 16 sie 2017, 12:11
red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 16 sie 2017, 15:56
Chodziło mi tutaj raczej o pewną logikę: Jose zbiera sobie "swój" skład i chce wprowadzić do zespołu określoną liczbę zawodników, więc odpala młodych i wprowadza swoje transfery. Patrząc na to jak wyglądają zawodnicy przez niego kupowani, to nie można odmówić słuszności jego logice.red85 pisze: Kupowanie zawodników klasy światowej nie jest przecież z zasady złe i mało kto mówił o młodych w kontekście tych wzmocnień. Sam wielokrotnie podkreślałem, ze chodzi o danie szansy młodym wtedy kiedy grajkowie pierwszego składu trącą przeciętniactwem a my wciąż na nich stawiany i nie szukany nawet alternatywy. Tylko o to chodzi.
A z ocena transferów to wypada sie raczej chwile wstrzymać. Za tamten sezon 7/10.
czarny samael
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 16 sie 2017, 16:09
Wiesz, ja ogólnie jestem za filozofią pracowania nad zastanym materiałem i ulepszaniem go poprzez transfery np. wybitnych jednostek. Nigdy nie lubiłem drużyn "kupowanych" i zdania szybko nie zmienię.czarny samael pisze: Chodziło mi tutaj raczej o pewną logikę: Jose zbiera sobie "swój" skład i chce wprowadzić do zespołu określoną liczbę zawodników, więc odpala młodych i wprowadza swoje transfery. Patrząc na to jak wyglądają zawodnicy przez niego kupowani, to nie można odmówić słuszności jego logice.
Dlaczego 7/10? Kogo słabiej oceniasz? Mikhiego i...?
Zalatan 6, Miki 6, Bailey 8, Pogba 7.Dlaczego 7/10? Kogo słabiej oceniasz? Mikhiego i...?
red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 16 sie 2017, 16:55
Mourinho w Interze najczęściej preferował grę czwórką pomocników w różnych ustawieniach. 4-2-3-1 grywał bardzo rzadko z prostych przyczyn, nie miał nikogo na prawe skrzydło. Dopiero po przyjściu Pandeva zimą mógł sobie pozwolić na takie ustawienie, tak zresztą pokonał Barcelonę w półfinale.
Od 4-3-3 odszedł z kolei w pierwszym sezonie w Interze, gdy jego pomysły na skrzydła (Mancini, Quaresma) okazały się totalnym niewypałem. Wtedy często grał 4-3-1-2.
Salas11
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 16 sie 2017, 17:10
No o to mi chodziło. Na skrzydłach Etoo i Pandev.Dopiero po przyjściu Pandeva zimą mógł sobie pozwolić na takie ustawienie, tak zresztą pokonał Barcelonę w półfinale.
Kamil232
Salas11
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 16 sie 2017, 17:31
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 19 sie 2017, 10:16
Morrow

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 19 sie 2017, 13:42
Ilka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 19 sie 2017, 14:24
Bassu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 19 sie 2017, 15:20
Ilka