MŚ znowu zakodowane - Strona 2

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 09 wrz 2005, 23:33

futbolowa pisze:W końcu Polsat Sport jest ponoć na kablówce

tak, chociażby ja mam na kablówce, STREAMCommunications, wiec dla mnie to nie jest problem,
ale rozumiem innych co nie mają dostępu do tego kanału. no cóż szkoda.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8740
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 wrz 2005, 23:41

polecam wszystkim zakup tuneru z satelita cyfrowa :!:
kosztuje ok. 500-1000zl (sredni), najlepiej czasze miec skierowana na 2satelity : Astra i Hot Bird, i macie do dyspozycji ok. 500kanalow :!:
min. ARD, ZDF, TV Slovenija 1,2, itp,. na tych kanalach beda MŚ :!:

kablowki nie mam, cyfry nie mam, polsatu sport nie mam, canal + nie mam, a mam dostep do wiekszej ilosci ciekawych spotkan - jedyny mankament - brak polskiego komentarza - ale nie to sie liczy :!:

pozdrawiam

Awatar użytkownika
kozak12
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kozak12 » 10 wrz 2005, 10:53

Znowu kodowane,niech wszystkie mecze pokazują bo to sie raz na 4 lata zdarza,to szczyt hamstwa od TVP

Awatar użytkownika
Rumeczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rumeczek » 10 wrz 2005, 11:06

A ja mam Polsat Sport i mam nadzieje, że będe go ieć jescze przynajmiej przez rok bo chce obejrzeć MŚ a jak ogladalem 3 lata temu to musiałem na Czeskich TV ogladac a finał dla odmiany obejrzałem w Chorwacji na obozie ;)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 10 wrz 2005, 11:21

No nic dziwnego taka jest Polska TV, normalnie wstyd!!! W sumie mam ZDF, DSF, ARD i tam napewno beda mecze MS wiec TVP moze sobie w tym czasie pokazywac jakies powtorki Klanu Plebani czy Zlotopolskich!!!

A nie wiecie czy moze pokaza mecze polskich druzyn w UEFA??? bo jednak mys;le ze beda to ciekawe mecze ktore warto zobaczyc szczegolnie Wisle!!! Ale jak znam zycie to watpie czy bedzie to w tv!!!

Awatar użytkownika
mimek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mimek » 10 wrz 2005, 11:44

kozak12 pisze:to szczyt hamstwa od TVP
To wina Korzeniowskiego, bo on jest szefem sportu w TVP. Juz gdy obejmowal to stanowisko wiedzialem ze nie bedzie duzych szans na to zeby MS byly pokazywane w Tvp, a to dlatego, ze w jednym wywiadzie Korzeniowski powiedzial, ze pilka nozna nie jest na tyle interesujacym sportem zeby zajmowac tyle miejsca w telewizji publicznej. Co za debilny pomysl, jak nie pilka nozna to co?? Chod na 50km. :?
W sumie ja sie nie martwie bo Polsat Sport mam, ale szkoda mi tych wszystkich ktorzy nie beda mogli obejrzec Ms na ktore czekali z niecierpliwoscia 4 lata.
pozdro

Awatar użytkownika
Rumeczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rumeczek » 10 wrz 2005, 11:46

Mi też ich jest żal jedyne co moge im poradzieć to albo chodzenie do jakichś pubów, barów itp albo ogladnie meczy u kumpli którzy np maja P.Sport albo inne kanały na których będą transmitowane MŚ 2006...

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 10 wrz 2005, 11:59

Ja mam Polsat Sport i nie mam sie czym martwic. Druga sprawa to Polska liga, zamiast odkodowac ją i dac jej szanse zeby nazbierała sobie zwolenników to jest zakodowana, teraz jest słaby okres ligi i szczerze powiedziawszy mało osób kupuje Canal + po to by ogladac Lige Polską. W Polskiej lidze jest duzo złego korupcja słaby poziom meczów. Nie ma duzo zwolenników. A jakby tak dac ją na nie okreslony okres do publicznej to moze wiecej ludzi zainteresowało sie ta ligą , moze wiecej ludzi chodzilo by na stadiony. Ale to jeden z wielu czynników naszej słabej ligi. Znowu wracając do tematu to po prostu Telewizji Polskiej nie zalezy na telewidzach, przeciez Piłka nożna to najwazniejszy sport w polsce. To powinnismy ogladac piłke jak najwiecej, normalnie w TVP i nie zakodowaną.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 11 paź 2005, 17:14

W telewizji polskiej powinni zrobić kanał sportowy, coś w stylu canal+sport lub polsat sport to by było coś. Zapewne gdyby Korzeniowski był jeszcze szefem sportu w TVP to by 24/h była lekka atletyka. Marzy mi się takie coś. Taka telewizja mogła by pokazywać mecze Polskiej ligi i lig zagranicznych. Mistrzostwa świata i europy po prostu miodzio by było. Ale korzeń to korzeń MŚ 2006 go woogule nie obchodza i tak poraz kolejny będe musiał sobie przegwizdać MŚ ehhhh........ TVP to żenada.......

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 11 paź 2005, 17:30

Tobik33 pisze:W telewizji polskiej powinni zrobić kanał sportowy, coś w stylu canal+sport lub polsat sport to by było coś. Zapewne gdyby Korzeniowski był jeszcze szefem sportu w TVP to by 24/h była lekka atletyka. Marzy mi się takie coś. Taka telewizja mogła by pokazywać mecze Polskiej ligi i lig zagranicznych. Mistrzostwa świata i europy po prostu miodzio by było. Ale korzeń to korzeń MŚ 2006 go woogule nie obchodza i tak poraz kolejny będe musiał sobie przegwizdać MŚ ehhhh........ TVP to żenada.......
Buehehehehehe!!!! Ty myślisz, że to sięda zrobić o tak? Prystknąć i jest? Z Twojej wypowiedzi wynika, że takiego kanału nie ma tylko dlatego, że Korzeniowskiem się nie chce. To nie jest tak łatwo.
1. Lig europejskich w tej chcwili od Canal+ nie da się wykupić, bo mają umowę do kiedyś tam.
2. W TVP są same Harpagony i każdą złotówkę byłoby im szkoda wydać.
3. Taki kanał na pewno nie byłby w telewizji publicznej, tylko na jakimś dekoderze tak jak TVP Kultura, więc byłoby to bez sensu.

Poczekaj jeszcze z 10-15 lat to może coś wykombinują jak może jakiś normalny człowiek zostanie prezesem TVP.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 11 paź 2005, 20:05

A ja nie rozumiem o co wam chodzi. po co ogladac jakas nudna pilke nozna, skoro mozna popatrzec na niezwykle pasjonujacy chod na 50 km, w ktorym goscie kreca dupami jak panny na teledyskach hiphopowych. Imprezy typu "Na rynek marsz" maja niezwykla ogladalnosc, porownywalna tylko i wylacznie z 40 powtorka 894 odcinka Klanu nadawanego o 1:15 z poniedzialku na wtorek. poza tym zawsze dobrze posluchac fachowego rozlozenia na czynniki pierwsze rzutu dyskiem czy biegu na 100m. to jest esencja sportu, krolowa sportu, wiec nie ma sie co dziwic, ze kroluje tez w TVP.

Ps. i zawsze szefem sportu mogl zostac jakis szachista wiec nie ma co narzekac...

A wracajac do tematu, jeszcze nie jest przesadzone, czy Polsat Sport bedzie mial MŚ. Korzen jeszcze walczy! bo podobno zwolnil sie termin, bo odwolali meeting lekkoatletyczny w Zimbabwe. poza tym jest tez dobra wiadomosc! Szef Robert oglosil wszem i wobec, ze TVP pokaze mistrzostwa swiata w pilce noznej... w RPA w 2010r!

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 11 paź 2005, 20:48

Tobik33 pisze:W telewizji polskiej powinni zrobić kanał sportowy, coś w stylu canal+sport lub polsat sport to by było coś. Zapewne gdyby Korzeniowski był jeszcze szefem sportu w TVP to by 24/h była lekka atletyka. Marzy mi się takie coś. Taka telewizja mogła by pokazywać mecze Polskiej ligi i lig zagranicznych. Mistrzostwa świata i europy po prostu miodzio by było. Ale korzeń to korzeń MŚ 2006 go woogule nie obchodza i tak poraz kolejny będe musiał sobie przegwizdać MŚ ehhhh........ TVP to żenada.......

A mnie sie wydaje że lepiej by było gdyby TVN zrobili taki kanał "Sport"
Maja juz Meteo , Turbo , 24, Style. Jeszcze tylko tak sport :roll:
Corinthians pisze:Ponoć mają też zrobić Polsat Sport 2

Nieee tylko nie to :evil:
Ten polsat 2 bedzie pewnie w dekoderach tylko dostepny :x
A ja mam w kablowce PS
Bobohawk pisze:komentowanie przez Jacka Gmocha który nie potrafi mówić czystą polszczyzna i się jąka, oraz nie dokańcza zdań

No ale on nie jest przeciez komentatorem tylko takim ekspertem :P
Cala fuche trzyma szpaku a gmoch jest jego gosciem .
Zawsze tak bylo :twisted:

Ja mundial 2002 ogladalem zakodoany na jakims wloskim kanale i relacje se w radiu wlaczalem :P Dosyc fajnie sie tak oglądało :D

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 11 paź 2005, 20:57

Corinthians pisze:
Buehehehehehe!!!! Ty myślisz, że to sięda zrobić o tak? Prystknąć i jest? Z Twojej wypowiedzi wynika, że takiego kanału nie ma tylko dlatego, że Korzeniowskiem się nie chce. To nie jest tak łatwo.
1. Lig europejskich w tej chcwili od Canal+ nie da się wykupić, bo mają umowę do kiedyś tam.
2. W TVP są same Harpagony i każdą złotówkę byłoby im szkoda wydać.
3. Taki kanał na pewno nie byłby w telewizji publicznej, tylko na jakimś dekoderze tak jak TVP Kultura, więc byłoby to bez sensu.

Poczekaj jeszcze z 10-15 lat to może coś wykombinują jak może jakiś normalny człowiek zostanie prezesem TVP.
'Nie da się w ciągu miesiąca zrobić takiego kanału nie sugeruje że korzeń ne lubi piłki co ty sugerujesz tymi słowami "Poczekaj jeszcze z 10-15 lat to może coś wykombinują jak może jakiś normalny człowiek zostanie prezesem TVP' czyli korzeń jest nienormalny :) poprostu napisałem swoją opinię i tyle koniec kropka moje zdania POZDRO

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8740
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 11 paź 2005, 21:00

hehe, znowu maja wszyscy problemy :)
ja Was kompletnie nie rozumiem
macie kase na internet, nie placicie zlotowki, czy tez 5 :!:
tylko o wiele, wiele wiecej :D

a nie mozecie sobie sprawic jakiegos sprzetu potrzebnego do ogladania spotkan reprezentacji :?:

ja mam najzwyklejszy tuner satelitarny cyfrowy ( http://swiatpilki.com/viewtopic.php?p=115642#115642 )

i tutaj wam napisze liste spotkan, ktore teoretycznie moge jutro obejrzec :D

Portugalia - Lotwa - 20:30
Wlochy - Moldawia - 20:30 (50% szans, czasem koduja :()
Anglia - Polska - 20:45
Francja - Cypr - 20:45
Niemcy - Chiny - 20:30

czyli praktycznie nic nadzwyczajnego :lol:
zawsze mozna obejrzec wiekszosc spotkan towarzyskich, oraz eliminacyjnych ze strefy azjatyckiej i afrykanskiej :)

edit :
Zurich - Basel / 16.10.2005 / 16:15:00 :lol:

polecam serdecznie :) i pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 11 paź 2005, 22:52

cloner pisze:ja mam najzwyklejszy tuner satelitarny cyfrowy ( http://swiatpilki.com/viewtopic.php?p=115642#115642 )

Lol ! niezly pomysl z tym tunerem .
Masz moze jakies stronki , lub cos , gdzie jest opisane jakie dalej kroki robic. Tzn. gdzie mozna zakupic , jak to zamontować itd . rozumiesz! :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”