Wybory prezydenckie (zbiorczy) - Strona 9

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Simonek
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Simonek » 14 wrz 2005, 13:52

kostek pisze:Lepsza utopia niż rządy kaczorów i innych donaldów...
To jest właśnie argument...na to, że z takimi jak ty w ogóle nie ma co polemizować.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 14 wrz 2005, 13:56

Szkoda ze Cimoszewicz zrezygnowal.Rozwazalem oddanie swojego glosu na niego.O ile nawet z Cimoszewiczem nie wiedzialem za bardzo na kogo zaglosowac nie mowiac o przekonaniu do jakiegokolwiek kandydata to teraz nie wiem juz nic.
Co do Donaldow i Kaczorow to szkoda ze ich partie nie ida do wyborow razem.Wymyslilem im nawet haslo wyborcze:

Kaczor (i) Donald zycie jak w kreskowce.

Tanio bym odsprzedal.A teraz nie dosc ze byc moze nie zaglosuje to jeszcze nie zarobie:/

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 14 wrz 2005, 14:14

kostek pisze:kto jest bardziej przygotowany do pełnienia urzędu prezydenta RP
Panowie nie oszukujmy sie. przeciez w Polsce urzad Prezydenta to przede wszystkim funkcja reprezentacyjna. bo co on moze? owszem podpisuje ustawy, ale od tego ma milion doradcow, ktorzy w gruncie rzeczy decyduja za niego. ma kilka prerogatyw, ktore nie wymagaja kontrasygnaty ale w wiekszosci sa w stylu - nadawanie odznaczen i orderow czy oredzie do Sejmu, Senatu albo ZN. wotum zawieszajace mozna przelamac w Sejmie, jezeli Trybunal Konstytucyjny potwierdzi zgodnosc ustawy z konstytucja to on musi ja podpisac. do pelnienia urzedu prezydenta naprawde nie trzeba miec jakich tam szczegolnych umiejetnosci czy wybitnej wiedzy. co z reszta bylo juz widac w naszej historii.

A Cimoszewicz? jak dla mnie poprostu uciekl. widzial, ze nie ma szans, bal sie kolejnej porazki lewicy wiec lepiej powiedziec "oni sa zli, ja jestem dobry i nie bawie sie z nimi". nie wnikajac juz w to kto prowadzi polityke brudna a kto czysta (bo tej drugiej to nikt nie prowadzi), to jestem przekonany, ze gdyby nie lecial na leb na szyje w sondazach to nie przeszkadzaloby mu nic. poza tym mial przeciez zrezygnowac z polityki, wiec niech sobie jedzie do USA do rodzinki i Leszka.

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 14 wrz 2005, 14:33

Simonek pisze:
kostek pisze:Lepsza utopia niż rządy kaczorów i innych donaldów...
To jest właśnie argument...na to, że z takimi jak ty w ogóle nie ma co polemizować.
Lol, chyba masz problemy ze zrozumieniem, gdyż napisałem, że dla mnie argumentem za PJKM jest program tej partii.

Szkoda słów....

PS: Przykład 'argumentu':
Będę głosował na PiS Bo to jedyna partia, która odwołuje się do tradycji solidarnościowej i historii Polski. Szanuje naszą historię i tradycję, wiarę, nieodłącznie związaną z naszym państwem. Patriotyzm nie jest obcy tej partii. Te kwestie sa dla mnie najważniejsze, bo reszta nie będzie do zweryfikowania po wyborach, a programy pójda w ....
:rotfl2: Proponuje w takim razie PPN.

Awatar użytkownika
Simonek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Simonek » 14 wrz 2005, 15:25

Argumentem nie może być program partii, bo z tego co sie orientuje jest on w większosći punktów absurdalny i niemożliwy do zrealizowania. Najlepiej będzie jeśli wypiesz punkty i ja sie do nich ustosunkuje.

Co do mojej wcześniejszej wypowiedzi to nie widze tutaj żadnej sprzeczności czy braku argumentu. Program to czysta demagogia, która wątpię, żeby została wprowadzona w życie. Moim argumentem jest to, że PiS to partia prawicowa, powiedziałbym ukierunkowana historycznie na właściwe tory. Nie wypacza historii jak chcoiażby LPR

slawinho
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: slawinho » 14 wrz 2005, 15:25

Minimalna płaca czyli 1500 zł to i tak mało w porównaniu do UE , podatek 7% zlikwidować złodziejski Zus , paliwo 2 zł , dla osób bez pracy zasiłek stały powiedzmy te 600 zł płacony do momentu znalezienia pracy.
Kończe studia chce godnej pracy za godne pieniądze a nie za 600 zł w hipermakecie czy od rana do wieczora kopając rowy na równi z gościem po zawodówce czy podstawówce . I te chore wymagania naprzykład do pracy na budowie potrzebna Matura ,angielski , po co do łopaty k...... Ha Ha za komuny to jebali więzniowie i menele co 5 klas podstawówki nie potrafil skonczyć.
Dlaczego młodzi zmuszani są do poniżania sie w Niemczech Francji Anglii
opiekując sie np smierdzącymi staruchami czy harówie od rana do nocy na polach rolnych bo własne panśtwo nie moze im zapewnić godnego bytu.
Wstyd , smieje sie z nas cała Europa ,uważają nas za złodzieji i brudasów, żebraków.
Jak tak dalej pójdzie to będziemy jak żydzi bez własnego państwa tułający sie po świecie za kromką chleba.
Kto nam to zapewni ,że będziemy żyć jak chodzby Czesi, Węgrzy nie mówiac o Anglikach czy Niemcach .
W Polsce już od 15 lat mówi sie o zmianach na lepsze, do koryta dostaje sie raz prawica raz lewica i co tylko obiecanki a jest coraz gorzej.
I mówie wam że będzie jeszcze gorzej niestety .
Niewiem jak ludzie mogą żyć w tak chorym kraju.
A na wybory nie ide bo nie ma po co chyba że dostane od państwa gratis dwa piwa za głos ha ha.
PO czy PIS czy SLD wszyscy tylko obiecują a swoje robią.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8645
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 wrz 2005, 15:49

czy od rana do wieczora kopając rowy na równi z gościem po zawodówce czy podstawówce
Tobie to akurat przydalby sie powrot do podstawowki :lol:

'kopajac' :?: :lol: :lol:
nowe slowa wymyslasz :lol: :lol:

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 14 wrz 2005, 16:16

cloner pisze:Tobie to akurat przydalby sie powrot do podstawowki :lol:

'kopajac' :?: :lol: :lol:
nowe slowa wymyslasz :lol: :lol:
tez sie nie masz do czego przyczepic... nie zrobiles nigdy bledu? moze to bylo umyslne... wytykanie takich bledow nadaje do piaskownicy... to nizej niz podstawowka!

cimoszewicz sie wycofal => nie ide na wybory.

co do kaczora, to jest po prostu debil, jest glupi i tepy. i to widac. nie chce by polske reprezentowal debil z przerosnietym ego. jeszcze sobie cos ubzdura i, o zgrozo, bedzie chcial to wprowadzic w zycie. a jego glupota nie zna granic, wiec bylby do tego zdolny. tanie haselka: "rodzina", "prawo", "sprawiedliwosc". z reszta mam poglady lewicowe i antyklerykalne => antykaczorowe.
o ile sobie przypominam to byl juz w jednym rzadzie i wtedy bylo bajecznie...
maly czlowiek, wielkie ego i do tego debil, chyba tylko lepper i giertych to gorsze opcje.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 14 wrz 2005, 16:25

Oj Cimoszenka wycofał się z polityki...Na długo ? Hmm, wątpie, ale to chyba on sam wie.Pewnie za cztery lata, kiedy znając przykład z historii, to głosu dojdą lewicowcy, to Włodek będzie już na górze partii.Póki co zdecydowanym faworytem jest Donald, zobaczymy jak Kaczor, bo miał też być wysoko.Korwin-Mikke pozytywny kandydat, ale nie ma szans.Chyba został z góry skreślony.W sumie prezydent prezydentem, ale ważniejsze będą wybory samorządowe, jkak ktoś uu góry mówił, bodajże Krzysiu :wink: .

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 wrz 2005, 17:26

Bogi pisze:Oj Cimoszenka wycofał się z polityki...Na długo ? Hmm, wątpie, ale to chyba on sam wie
już akieś pół roku temu u Lisa w programie zapowiadał że do lasu jedzie wypoczywać - bo już ma dosyć, po czym ogłosił ze kadnyduje - potem miał się wycofać [ale to Jaruciej postawili zarzuty] wieć chwile został i teraz isę wycofał - sam nie wie czego chce.
A może ma już rzeczywiście dosyć - tego zamieszania z tymi zeznaniami, pieniędzmi od córki - też bym miał dosyć :lol:

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 14 wrz 2005, 18:45

Simonek pisze:Argumentem nie może być program partii, bo z tego co sie orientuje jest on w większosći punktów absurdalny i niemożliwy do zrealizowania. Najlepiej będzie jeśli wypiesz punkty i ja sie do nich ustosunkuje.
odsyłam na www.pjkm.pl - wklejanie programu tutaj nie ma chyba większego sensu.
Simonek pisze:Co do mojej wcześniejszej wypowiedzi to nie widze tutaj żadnej sprzeczności czy braku argumentu. Program to czysta demagogia, która wątpię, żeby została wprowadzona w życie. Moim argumentem jest to, że PiS to partia prawicowa, powiedziałbym ukierunkowana historycznie na właściwe tory. Nie wypacza historii jak chcoiażby LPR
Rozumiem, po prostu inych rzeczy oczekujemy od rządzących. Ty oczekujesz godnego reprezentowania historii, szeroko pojętego patriotyzmu i tradycji , a ja myślę osprawach gospodarzczych, służbie zdrowia etc. PIS już rządził i pokazał się w sprawach dla mnie ważnych ze świetnej strony :lol:(patrz jakże udane reformy)

Awatar użytkownika
Simonek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Simonek » 14 wrz 2005, 18:53

kostek pisze:PIS już rządził i pokazał się w sprawach dla mnie ważnych ze świetnej strony (patrz jakże udane reformy)
Oświeć mnie bo naprawde chyba coś przeoczyłem...kiedy to PiS rządził?

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 14 wrz 2005, 19:08

Simonek pisze:
kostek pisze:PIS już rządził i pokazał się w sprawach dla mnie ważnych ze świetnej strony (patrz jakże udane reformy)
Oświeć mnie bo naprawde chyba coś przeoczyłem...kiedy to PiS rządził?
Wtedy, kiedy to rządziła koalicja AWS-UW... Rządził pod inną nazwą naturalnie.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 14 wrz 2005, 19:17

już akieś pół roku temu u Lisa w programie zapowiadał że do lasu jedzie wypoczywać - bo już ma dosyć, po czym ogłosił ze kadnyduje - potem miał się wycofać [ale to Jaruciej postawili zarzuty] wieć chwile został i teraz isę wycofał - sam nie wie czego chce.
A może ma już rzeczywiście dosyć - tego zamieszania z tymi zeznaniami, pieniędzmi od córki - też bym miał dosyć

Chyba polska polityka nie wytrzyma bez obecności Włodka :wink:.Wróci, ale musi znaleść odpowiedni moment :).Teraz jest za dużo afer z nim związanych, a gdy ucichną i wszyscy zapomną będzie come back.Włodek w tym kraju był już chyba wszystkim, tylko nie prezydentem i teraz życiowa szansa uciekła mu koło nosa, za sprawą uroczej pani :D.Jak nie teraz, to kiedy ?

rover_man
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rover_man » 14 wrz 2005, 19:19

Ja stawiam na KACZYŃSKIEGO i PiS - to jedyni ludzie którzy poga pomóc :D

http://www.forumkurnika.com

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”