To jest właśnie argument...na to, że z takimi jak ty w ogóle nie ma co polemizować.kostek pisze:Lepsza utopia niż rządy kaczorów i innych donaldów...
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Simonek » 14 wrz 2005, 13:52
To jest właśnie argument...na to, że z takimi jak ty w ogóle nie ma co polemizować.kostek pisze:Lepsza utopia niż rządy kaczorów i innych donaldów...
Simonek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 14 wrz 2005, 13:56
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 14 wrz 2005, 14:14
Panowie nie oszukujmy sie. przeciez w Polsce urzad Prezydenta to przede wszystkim funkcja reprezentacyjna. bo co on moze? owszem podpisuje ustawy, ale od tego ma milion doradcow, ktorzy w gruncie rzeczy decyduja za niego. ma kilka prerogatyw, ktore nie wymagaja kontrasygnaty ale w wiekszosci sa w stylu - nadawanie odznaczen i orderow czy oredzie do Sejmu, Senatu albo ZN. wotum zawieszajace mozna przelamac w Sejmie, jezeli Trybunal Konstytucyjny potwierdzi zgodnosc ustawy z konstytucja to on musi ja podpisac. do pelnienia urzedu prezydenta naprawde nie trzeba miec jakich tam szczegolnych umiejetnosci czy wybitnej wiedzy. co z reszta bylo juz widac w naszej historii.kostek pisze:kto jest bardziej przygotowany do pełnienia urzędu prezydenta RP
Krzysztof Jarzyna
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 14 wrz 2005, 14:33
Lol, chyba masz problemy ze zrozumieniem, gdyż napisałem, że dla mnie argumentem za PJKM jest program tej partii.Simonek pisze:To jest właśnie argument...na to, że z takimi jak ty w ogóle nie ma co polemizować.kostek pisze:Lepsza utopia niż rządy kaczorów i innych donaldów...
Będę głosował na PiS Bo to jedyna partia, która odwołuje się do tradycji solidarnościowej i historii Polski. Szanuje naszą historię i tradycję, wiarę, nieodłącznie związaną z naszym państwem. Patriotyzm nie jest obcy tej partii. Te kwestie sa dla mnie najważniejsze, bo reszta nie będzie do zweryfikowania po wyborach, a programy pójda w ....
kostek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Simonek » 14 wrz 2005, 15:25
Simonek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: slawinho » 14 wrz 2005, 15:25
slawinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 wrz 2005, 15:49
Tobie to akurat przydalby sie powrot do podstawowkiczy od rana do wieczora kopając rowy na równi z gościem po zawodówce czy podstawówce
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 14 wrz 2005, 16:16
tez sie nie masz do czego przyczepic... nie zrobiles nigdy bledu? moze to bylo umyslne... wytykanie takich bledow nadaje do piaskownicy... to nizej niz podstawowka!cloner pisze:Tobie to akurat przydalby sie powrot do podstawowki![]()
'kopajac'![]()
![]()
![]()
nowe slowa wymyslasz![]()
Handsome Boy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 14 wrz 2005, 16:25
Uchi_
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 wrz 2005, 17:26
już akieś pół roku temu u Lisa w programie zapowiadał że do lasu jedzie wypoczywać - bo już ma dosyć, po czym ogłosił ze kadnyduje - potem miał się wycofać [ale to Jaruciej postawili zarzuty] wieć chwile został i teraz isę wycofał - sam nie wie czego chce.Bogi pisze:Oj Cimoszenka wycofał się z polityki...Na długo ? Hmm, wątpie, ale to chyba on sam wie
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 14 wrz 2005, 18:45
odsyłam na www.pjkm.pl - wklejanie programu tutaj nie ma chyba większego sensu.Simonek pisze:Argumentem nie może być program partii, bo z tego co sie orientuje jest on w większosći punktów absurdalny i niemożliwy do zrealizowania. Najlepiej będzie jeśli wypiesz punkty i ja sie do nich ustosunkuje.
Rozumiem, po prostu inych rzeczy oczekujemy od rządzących. Ty oczekujesz godnego reprezentowania historii, szeroko pojętego patriotyzmu i tradycji , a ja myślę osprawach gospodarzczych, służbie zdrowia etc. PIS już rządził i pokazał się w sprawach dla mnie ważnych ze świetnej stronySimonek pisze:Co do mojej wcześniejszej wypowiedzi to nie widze tutaj żadnej sprzeczności czy braku argumentu. Program to czysta demagogia, która wątpię, żeby została wprowadzona w życie. Moim argumentem jest to, że PiS to partia prawicowa, powiedziałbym ukierunkowana historycznie na właściwe tory. Nie wypacza historii jak chcoiażby LPR
kostek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Simonek » 14 wrz 2005, 18:53
Oświeć mnie bo naprawde chyba coś przeoczyłem...kiedy to PiS rządził?kostek pisze:PIS już rządził i pokazał się w sprawach dla mnie ważnych ze świetnej strony (patrz jakże udane reformy)
Simonek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 14 wrz 2005, 19:08
Wtedy, kiedy to rządziła koalicja AWS-UW... Rządził pod inną nazwą naturalnie.Simonek pisze:Oświeć mnie bo naprawde chyba coś przeoczyłem...kiedy to PiS rządził?kostek pisze:PIS już rządził i pokazał się w sprawach dla mnie ważnych ze świetnej strony (patrz jakże udane reformy)
kostek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 14 wrz 2005, 19:17
już akieś pół roku temu u Lisa w programie zapowiadał że do lasu jedzie wypoczywać - bo już ma dosyć, po czym ogłosił ze kadnyduje - potem miał się wycofać [ale to Jaruciej postawili zarzuty] wieć chwile został i teraz isę wycofał - sam nie wie czego chce.
A może ma już rzeczywiście dosyć - tego zamieszania z tymi zeznaniami, pieniędzmi od córki - też bym miał dosyć
Uchi_
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio