Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 30 gru 2017, 10:04
ozob
Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 30 gru 2017, 10:09
League
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 30 gru 2017, 10:26
Dyskutuj z typem
Kamil232

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 30 gru 2017, 10:28
sickstick
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 30 gru 2017, 10:48
Krótko mówiąc to o czym wspomniałem powyżej. Wydajemy dużo kasy ale inni też wydaja tyle co my badz wiecej. Objął kadrę słabsza od wielkich i nie da się błędów Van Gaala załatwić w dwa sezony. Nadrobić zaległości od razu skoro inni też inwestują.Jose Mourinho przed styczniowym oknem transferowym zabrał głos na temat planowanych transferów Manchesteru United w 2018 roku. Kibice Czerwonych Diabłów nie powinni jednak spodziewać się wzmocnień już zimą.
Mourinho o planach transferowych na 2018 rok
» Jose Mourinho w letnim oknie transferowym spodziewa się 2-3 nowych transferów
– Jeśli latem kupimy pomocnika, to takiego, który zastąpi Michaela Carricka. Michael jest fenomenalnym piłkarzem, który w tym sezonie nie mógł nam nic dać – mówi Jose Mourinho.
– Zbliża się do końca swojej kariery, więc jeśli latem kupimy pomocnika, to nie po to, aby wzmocnić skład, ale po to, aby zastąpić Michaela Carricka. Aby wzmocnić nasz skład w pomocy potrzebujemy sprowadzić dwóch zawodników.
Mourinho zdaje sobie sprawę, że rywalizacja o najlepszych piłkarzy na świecie będzie trudna, bo wręcz nieograniczonymi budżetami dysponują Paris Saint-Germain i Manchester City.
– Mam pełne poparcie klubu, a pierwsze wsparcie dostałem w postaci trzyletniego kontraktu w pracy, która jak wszyscy wiemy nie jest łatwa. Wszyscy też wiemy, że dużo inwestujemy. Kiedy inwestujesz tak dużo, to nie byłoby fair z mojej strony, gdybym powiedział, że klub mnie nie wspiera, klub mi nie pomaga. To byłoby bardzo nie fair, taki nie jestem.
– Klub zainwestował duże pieniądze. Problemem nie są pieniądze, które zainwestowaliśmy, a pieniądze, które zainwestowali inni, którzy mieli lepsze składy, lepszą stabilność, więcej opcji, a mimo to inwestowali. To jedyny problem, bo na przykład sprowadziliśmy bardzo dobrego napastnika Romelu Lukaku, ale ten napastnik miał zastąpić Zlatana Ibrahimovicia. Nie był to Romelu i Zlatan w najlepszej formie od pierwszego dnia. Kupiliśmy Victora Lindelofa. A nie mieliśmy przecież Marcosa Rojo na początku sezonu. Mieliśmy problemy, więc jeśli kupowaliśmy zawodników w ostatnich dwóch latach, to po to, aby zastąpić ludzi.
– Myślicie, że klub może wyłożyć teraz 600 milionów funtów i kupić sześciu zawodników po 100 milionów funtów? Klub nie może tego zrobić. Nie oczekuję tego, nie są to więc słowa krytyki. Widzicie jak wygląda teraz rynek, szczególnie w przypadku czołowych zespołów. Ale nie umniejszam niczego Manchesterowi City i Pepowi Guardoli, jego sztabowi i zawodnikom. Należy im się spore uznanie za to, co robią. Ale Pep przyszedł do klubu, miał w nim w bramce reprezentanta Anglii, nie spodobał mu się, więc kupił bramkarza Barcelony. Nie spodobał mu się więc kupił kolejnego. Tego już lubi.
– Miał Zabaletę i Kolarova, dwóch bardzo dobrych zawodników, ale po trzydziestce. Chciał ich zastąpić. Nie zastępuje ich dwoma, zastępuje ich trzema zawodnikami. Jednym z Tottenhamu, jednym z Monaco i kolejnym z Realu Madryt. To tylko przykład. Czy możemy kupić w tym samym czasie sześciu czy siedmiu piłkarzy? Czy możemy zainwestować 600-700 milionów funtów? Nie. Więc jest ciężko. Myślę, że w ostatnim roku rynek poszedł właśnie w takim kierunku. Albo jesteś jednym z tych klubów, gdzie nie ma limitów i kupujesz kogo chcesz, bo nie ma limitu i finansowego fair play, robisz co chcesz, albo jest ciężko.
– Czy możliwa jest rywalizacja? Tak, jest możliwa i czasami jeśli nie masz tego finansowego profilu, nie używam słowa potencjał, bo taki jako klub mamy, to jedynym wyjściem jest stanie się najlepszym. W takim przypadku jedynym wyjściem jest cierpliwość i spokój.
– Myślę, że w kolejnym sezonie kupimy kolejnych 2-3 zawodników. Stracimy też 2 lub 3. Jeśli potraficie przewidywać co się stanie, to mniej więcej widzicie, że jest to normalne i takie rzeczy się wydarzą. To co się nie zdarzy, to dramatyczna zmiana i dramatyczna poprawa. Ale z czasem, krok po kroku, zrobimy to.
– Takie przeczucie miał chociażby Juergen Klopp, kiedy przychodził do Liverpoolu. Bardzo zaufał swoim umiejętnościom dobrego trenera, którym jest. Miał zaufanie do swojej pracy, powiedział kilka słów i teraz zdaje sobie sprawę, że to nie wystarczy, aby być mistrzem, wygrać Ligę Mistrzów i trofea.
– Potrzebuje więcej, więc widzicie Liverpool, który zaklepał transfer Naby’ego Keity na kolejne lato. Mają teraz Virgila van Dijka, zawodnika, który może grać w Lidze Mistrzów. Zdali sobie sprawę, że muszą iść na ten szalony rynek, bo jeśli daliby 40 milionów funtów Southampton, to oni nie sprzedaliby zawodnika. To proste, taka jest rzeczywistość.
– Trzeba wierzyć w pracę i w tym samym czasie nie przestawać inwestować. Ale niektóre kluby inwestują i mają limity. Inne inwestują i mają nieco bardziej zbilansowane budżety. Inne idą na rynku na całość. Co zrobiło Paris Saint-Germain w tym sezonie? Kupili Neymara i Mbappe, dwóch z czterech najlepszych ofensywnych piłkarzy na świecie. Kupili dwóch w tym samym czasie, a mieli Di Marię, Draxlera, Pastore i Lucasa, którzy stali się drugim wyborem.
– Pieniądze robią różnicę i pamiętam z mojego pierwszego okresu w Chelsea, że wtedy wszyscy mówili o tym, że tak właśnie jest. Nie sądzę, aby to się zmieniło. Pieniądze robią różnicę, ale proszę również, abyście błędnie nie interpretowali moich słów i obracali ich przeciwko mojemu klubowi lub pisali, że mój klub mnie nie wspiera lub nie wydaje. Bo mój klub wydaje pieniądze.
– Mój klub dwa lata temu zapłacił spore pieniądze za Paula. W tym roku zapłacili duże pieniądze za Lukaku. Jestem przekonany, że w przyszłym roku znów zapłacą duże pieniądze za jednego zawodnika. Ale robimy to mając na uwadze pewną równowagę, bo taki jest profil klubu – dodaje Mourinho.
Kamil232

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 30 gru 2017, 10:53
Dokąłdnie to samo mozna powiedziec o Guardioli? Mou przynajmniej z Porto zrobił wynik zdecydowanie ponad stan. A Pep?
masacra

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 30 gru 2017, 10:53
I o tym właśnie piszę. Wielcy trenerzy odnoszą sukcesy z średniakami w składzie, a Mourinho póki nie pozbędzie się ze składu każdego średniaka, póty nie ma co liczyć na wyniki.Kamil232 pisze:Przykład z Conte i Mosesem absurdalny. Równie dobrze można powiedzieć że czymś niesamowitym jest że Guardiola zrobi trofeum z Delphi na lewej obronie. Z każdego zespołu można wziąć jednego średniaka i powiedzieć że to niesamowite że z kimś takim robi się wynik.
sickstick

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 30 gru 2017, 10:58
Kluchman

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 30 gru 2017, 11:04
Co za [k****] bzdura! Pamiętasz może z kim wygrał Ligę Mistrzów w Interze? Albo w Porto?sickstick pisze:I o tym właśnie piszę. Wielcy trenerzy odnoszą sukcesy z średniakami w składzie, a Mourinho póki nie pozbędzie się ze składu każdego średniaka, póty nie ma co liczyć na wyniki.Kamil232 pisze:Przykład z Conte i Mosesem absurdalny. Równie dobrze można powiedzieć że czymś niesamowitym jest że Guardiola zrobi trofeum z Delphi na lewej obronie. Z każdego zespołu można wziąć jednego średniaka i powiedzieć że to niesamowite że z kimś takim robi się wynik.
Carbon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 30 gru 2017, 11:08
Nie no nie wierze. I dopiero teraz sie tu z tym pojawiasz?Kluchman pisze: Mourinho nawet mając swego czasu potężny skład w Madrycie
potrafił prezentować w ataku pozycyjnym styl, od którego pisząc kolokwialnie bolały zęby.[/b] Ludzie zachwycali się kontratakami, do których miał świetnych wykonawców potrafiących szybko przenosić grę z fazy defensywnej do ofensywnej i inteligentnie zagrywać piłkę. Kiedy jednak brakowało miejsca, pojawiały się problemy.
masacra
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 30 gru 2017, 11:10
Morrow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 30 gru 2017, 11:14
Sam ich przeciez wybieral.Portugalczyk próbuje zaszczepić styl, do którego nie ma właściwych wykonawców.
ozob

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 30 gru 2017, 11:16
Carbon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 30 gru 2017, 11:21
ozob
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 30 gru 2017, 11:22
No ta w Porto miał samych najlepszych na każdej pozycji. Albo inaczej miał kogokolwiek kto był najlepszy?sickstick pisze:I o tym właśnie piszę. Wielcy trenerzy odnoszą sukcesy z średniakami w składzie, a Mourinho póki nie pozbędzie się ze składu każdego średniaka, póty nie ma co liczyć na wyniki.Kamil232 pisze:Przykład z Conte i Mosesem absurdalny. Równie dobrze można powiedzieć że czymś niesamowitym jest że Guardiola zrobi trofeum z Delphi na lewej obronie. Z każdego zespołu można wziąć jednego średniaka i powiedzieć że to niesamowite że z kimś takim robi się wynik.
Lingard.masacra pisze:Bo czy Lukaku gra lepiej w United niz w Evertonie? Smiem wątpic. Czy Pogba rozwinąl sie piłkarsko po transferze do United? O Mikitarjanie czy Mata nie ma co pisac bo kazdy widzi jak jest. Dalej jest Rash i Martial. Czy poczynili postępy na miare Sterlinga i Sane? Chyba nie. I tu leży pies pogrzebany. Stawiam teze, ze ofensywni piłkarze u Mourinho sie nie rozwijają. On kupuje juz swietnych zawodnikow i oni albo grają tak jak w poprzednich klubach (Pogba) albo notują wiekszy lub mniejszy regres (cała reszta praktycznie). To jest problem dla United i samego Mourinho, bo jesli sie to nie zmieni, to bez wzgędu na to kogo jeszcze kupi, to nie wroze mu przyszłosci na Old Trafford.
Kluchman. Mógłbym się właściwie podpisać pod twoim postem. Nie twierdzę i nigdy nie twierdziłem że Jose jest potworem jeśli chodzi o atak pozycyjny.
Kamil232
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio