Normalnie tak jak gra Real czy City. Mają jednego DM Casemiro, Ferdnandinho + kreatorów Kross, Modric. Silva+ De Bruyne.masacra pisze:No i powstaje pytanie, które kieruje do Kamila, czy w takim układzie i w kontekscie tego o czym pisał Morrow taki typek jak fabregas, który nigdy nie był orłem zapierdalaniu w obronie to najlepsze rozwiązanie. Wg mnie nie. I to głównie miałem na mysli jak sobie zazartowałem, ze do stawiania autobusow wam Fabregas niepotrzebny. Wy potrzebujecie pomocnika w stylu Emre Cana (tylko z 3 klasy lepszego), czyli takiego, który bedzie trzymał dyscypline taktyczna, zapieprzał w obronie i jednoczesnie podłączał sie do akcji ofensywnych by tworzyc przewagi w róznych sektorach boiska. Taki Kante np.
Tak jak grała Barca Busi + Xavi, Iniesta/ Rakitic+ Iniestia.
Co powiedział tutaj Maestro Scholes o Pogbie?
- Że w Juventusie był box to boxem jak wy proponujecie żeby mu teraz dodać. A nie rozgrywaczem
- Że w Juventusie grę kontrolował Pirlo.
- Że Pogba nie jest piłkarzem typu Modric, Kroos który potrafi kontrolować grę
-Na sugestie Hargo czy Keowna, że Pogba umie wszystko. Odpowiedział, że nie potrafili kontrolować gry. Jej tempa.
Mistrzowi nad mistrze w tej dziedzinie chyba można zaufać.
I ja się z tym zgadzam. Co więcej wielu to też mówiło po jego transferze, że potrzeba nam by było nieco innego gościa, właśnie rozgrywacza. A nie koniecznie Pogbe.
I teraz mamy sobie dokładać kolejnego runnera jak powiedział o nim Scholes? No nie bardzo.
I ta dyskusja powtarza się. Bo już w lato mówiłem o Cescie(wtedy usłyszałem sugestie, że Herrera to już zaraz będzie od niego lepszy). Już wtedy pisałem, że mi się 4-3-3 nie widzi. Dlaczego? Ano dlatego, że nie ma kto u nas siaść za kierownicę. Pogba nie siądzie za kierownicą. Mou chce z niego kogoś takiego zrobić. Ale to nie jest Modric, Kroos.
Nam nie trzeba Vidala kolejnego runnera. Nam trzeba kogoś kto usiądzie za kierownicą. Bedzie kontrolował grę. Razem z Maticem zrobią środek, żeby Pogba mógł pójść wyżej.
Herrera akurat jako box to box nie jest aż tak tragiczny, a mało kiedy poza naprawdę genialnymi występami Pogby jak ostatnio z Evertonem u nas 4-3-3 wychodzi. I tak samo byloby z Vidalem czy Najnogalenm. Dalej byłoby dużo chaosu. Bo nam trzeba w środku pola mózgu. Kogoś kto zostanie tego wszystkiego szefem. A lepszego w miarę dostępnego niż Cesc to ja teraz na tą pozycje nie widzę.