j1mmy
League
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 09 sty 2018, 16:11
Morrow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 09 sty 2018, 16:36
No tylko, że to Pep doprowadził do takiej a nie innej sytuacji.
Nawet nie masz pojęcia jak się mylisz. Na forum wtedy mnie nie było, ale możesz piotrciesa spytać co ja wtedy pisałem o Antonio Conte.Morrow pisze:Na ten moment gloryfikowanie go za to, że zamiótł przez pół roku Premier League to nadużycie, nie przypominam sobie żeby rok wcześniej podobne pomysły padały w kierunku Conte, który na wstępie miał nawet trudniejsze zadanie od Pepa bo nie wydał aż tyle kasy i nie brał półfinalisty LM.
Pawel875
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 09 sty 2018, 16:42
Morrow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 09 sty 2018, 16:44
No, na przykład można trafić na takiego potentata jak Monaco i wtedy nie ma zmiłuj, nawet najlepszy trener na świecie nie pomoże ;]
Ale jakie 'doliczymy'?
venomik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 09 sty 2018, 16:46
Guardiola faktycznie zamiata w tym sezonie ligę i robi to w sposób iście imponujący, ale zadajmy sobie pytanie, czy wygrywanie z nieograniczonym budżetem, kiedy możesz sobie kupić do składu kogo tylko chcesz to faktycznie taki sukces? Poza tym na razie to tylko liga. Jak w LM to zobaczymy w tym sezonie, bo poprzedni do udanych raczej nie należał.
Delpiero14

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 09 sty 2018, 16:51
sickstick
Post Wyświetl pojedynczy post autor: svnchez » 09 sty 2018, 17:16
svnchez
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 09 sty 2018, 17:17
Zgadzam się w 100%.sickstick pisze: Cała dyskusja moim zdaniem sprowadza się do jednego wniosku - totalnie bez sensu jest przyznawanie nagród za rok kalendarzowy, kiedy sezon grany jest systemem wiosna-jesień. To tak jakby przyznawać MVP finału już w jego przerwie - na podstawie drugiej połowy meczu półfinałowego i pierwszej połowy finału.
Zajebiście szybko, w półfinale xD
Przecież te dwumecze rządzą się swoimi prawami, większą rolę odgrywa głowa, forma dnia, jeden gorszy dzień i cię nie ma. Przykład - jak PSG traciło gola z Barcą na 1-6 w doliczonym, to dla mnie oczywiste jest, że w doliczonym czasie dała o sobie znać słaba psychika piłkarzy PSG, a nie trenera Emery'ego.venomiq pisze: Juve oszczędzało się w meczu ligowym, bo za kilka dni mecz półfinału LM - nastawienie jest nieistotne, szeroka kadra i w ogóle.
No chyba, że mówimy o meczach w pucharze krajowym, tam City odpadło szybko i tam podejście do meczu już jednak jest istotne.
Ale jak dla piłkarzy ważniejszy jest mecz w LM od pojedynczego ligowego - to znów nie, tu podejście i nastawienie ponownie jest nieistotne, liczmy tak samo jak mecz ligowy ;]
No i napisałem przecież i cały czas piszę, że Pep miał porównywalny rok. To wy się upieracie, że bez podjazdu do Maksa.venomiq pisze: Idąc dalej: niesamowite jest dla Ciebie, że tak patrzymy na LM, skoro tam istotna jest 'forma dnia' i wynik pojedynczego meczu, a o wyższości Guardioli nad Allegrim świadczy choćby to, że we wszystkich pojedynkach ligowych w 2017 roku zdobył (w takiej samej ilości meczów) 2 punkty więcej niż Allegri - czyli różnica na poziomie wyniku w pojedynczym meczu.
Bilans ligowy w 2017 był porównywalny, choć City ma trudniej bo ma większą konkurencję.
Masz całkowitą rację, jak oni mogli odpaść z tymi ŚREDNIAKAMI. Falcao, Mbappe, Bernardo Silva, Lemar, Mendy? Nie znam.
Mówiłem wtedy o meczach z potentatami, do których nie wliczałem tych z Interem czy Lazio.
Pawel875

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 09 sty 2018, 17:30
Nie rozumiem tego przykładu. Jeśli drużyna wygrywa pierwszy mecz 4-0, a przegrywa rewanż 1-6 i ostatecznie odpada z rozgrywek to jest to dla mnie oczywista wina trenera i przykład jego indolencji. Jedyne co trzeba było zrobić to postawić skuteczny autobus, który uniemożliwi Barcelonie doprowadzenie do korzystnego wyniku. Emery nawet tego nie był w stanie zrobić, co więcej nieumiejętnie reagował na wydarzenia boiskowe i oczywistym jest, że porażka idzie w głównej mierze na jego konto.
Delpiero14
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 09 sty 2018, 17:53
Tego nie zauważyłem. Nieograniczony budżet to niewątpliwie spore ułatwienie, ale czy latem Guardiola aż tak przebudował zespół by osiągnąć lepsze wyniki względem wiosny? W pierwszym składzie gra 9 piłkarzy z ubiegłego sezonu + Walker i Ederson. Poza tym kto w dzisiejszych czasach w Anglii nie wydaje pieniędzy? Byle Huddersfield może sobie pozwolić na kilkunastomilionowy transfer
Pawel875

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 09 sty 2018, 17:58
Ilka
Post Wyświetl pojedynczy post autor: rupert » 09 sty 2018, 20:08
Tak,a np Arsenal podejmuje równorzędną walkę w Premier LeaguePawel875 pisze: Niestety Juventus nie ma za wielu rywali we Włoszech, którzy mogliby podjąć równorzędną walkę.
rupert

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 09 sty 2018, 20:11
ryba_82
Wróć do „Plebiscyty i rankingi”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio