Piłka z chipem - Strona 2

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 08 lip 2005, 22:33

Jak dla mnie to zabijanie futbolu.Niedługo wystawią robotów, bo piłkarze też niektórzy robią błędy i lepiej by ich kimś zastąpić...Musi być jeden sędzia, co najwyżej można by podpowiadać czasem jakoś, a nie robić zawsze spontaniczne decyzje.W sprawie bramek to napewno, bo i tak akcja jest przerywana, bo jest gol albo jakiś tam rzut.W spalonych jest gorzej i tam można by dodać sędziów, ale nie koniecznie :twisted:

indianin

Post Wyświetl pojedynczy post autor: indianin » 24 wrz 2005, 8:55

To się może sprawdzić. Będzie wiadomo czy ktoś zdobył gola, czy nie. Ale chyba jeszcze długo potrwa zanim wprowadzą chipy na polskie boiska, o ile je wogóle wprowadzą.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 wrz 2005, 10:54

Moje stanowisko jest zbliżone do stanowiska Bogi'ego w tej sprawie. Otóż
to jest piłka - zabawa [oczywiście chodzi o wielkie pieniądze - ale tylko działaczom i piłkarzą - osobą bezpośrednio związanym z tym sportem] Dla nas kibiców, liczą się przede wszystkim emocje :!:
Mecz półfinałowy LM z poprzedniego sezonu, gdzie Luis Garrcia zapewnił awans do finału L'poolowi dzięki kontrowersyjnej bramce - potem zdobyli puchar, gdyby piłka miała chipa - pewnie nie mielibyśmy 3 Polaka z Pucharem Mistrzów.
Chodzi o to, że piłka jest piękna również dlatego, że są rózne podteksty, kontrowersje - nie zawsze jest p[ewniość co do zdobytego gola, jest szansa srawdzić jaki bramkarz gra fair [Roy Caroll takim nie jest - o czym byśmy nie wiedzieli, gdyby były chipy :lol: ]

Piłka została wymyślona dawno temu - nie wolno nam aż tak zmieniać zasad tej pięknej gry - niech zostanie po staremu :!:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 24 wrz 2005, 19:01

Hehe . Jestem ciekaw jakie byly by zdania tych co negatywnie wyrazają sie o pilce z chipe , gdyby przykladowo Wisla wygrywala w rewanzowym meczy z panathinaikosem 2-1 jak bylo , a bramke na 3-1 stracila by w 94 podobną jak w osatnim polfinale LM z udzialem Liverpoolu .
Oczywiście odp jest jasna , kazdy by je chcial .

Ale trzeba spojrzeć na to realnie . Gdyby w kazdych zorgrywkach ligowych mialby być taki sprzęt , to z pewnością wprowadzilo by to wiele zamieszania .
Moim zdamniem powinny one byc na większych imprezach , takich jak Mundial , i w fazie pucharowej Ligi Mistrzów 8)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 wrz 2005, 20:48

kaczy pisze:Hehe . Jestem ciekaw jakie byly by zdania tych co negatywnie wyrazają sie o pilce z chipe , gdyby przykladowo Wisla wygrywala w rewanzowym meczy z panathinaikosem 2-1 jak bylo , a bramke na 3-1 stracila by w 94 podobną jak w osatnim polfinale LM z udzialem Liverpoolu .
Oczywiście odp jest jasna , kazdy by je chcial .
bzudura - ja bym nie chciał.
1. Nie kibicuje Wiśle
2. nie można wyręczać arbitrów chipem - oni sami są odpowiedzialni za prowadzone zawody - na kogo bysmy narzekali, jakby chipy załatwiał robotę za sedziego ?

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 24 wrz 2005, 21:05

ja jak wspominalem terz jestem sprzeciw . ale na przyklad mozna tez wziąść ostatni mecz celty z realem . Gdzie bramka na 3-2 dla celty vigo nie przekroczyla lini bramki .

fieldy
No to skoro nie kibicujesz wisle to pomyśl gdyby reprezentacja polski grala w finalach mś z brazylią i jest 1-0 dla Orłów i 90 min i taka bramka pada dla brazilow i po dogrywce przegrywamy .

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 wrz 2005, 21:11

a kto powiedział, że przegramy po dogrywce? przeciez mamy Boruca w bramce :lol:
kaczy pisze:No to skoro nie kibicujesz wisle to pomyśl gdyby reprezentacja polski grala w finalach mś z brazylią i jest 1-0 dla Orłów i 90 min i taka bramka pada dla brazilow i po dogrywce przegrywamy
taka bramka - tzn. jaka ?? że niby strzelą nieprawidłowo i piłka bez chipa nie da znac sędziemu ? i przegramy ? jak bedize chip w piłce i Polska strzeli nieprawidłowo to tez nam nie uznaja [choć bez chipoa by uznali, bo zakładamy, że sytuacja jest kontrowersyjna] czyli to nie ma nic do rzeczy - ten przykład - bo dział w obie strony

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 24 wrz 2005, 22:30

Chodzilo mi o to że gdybyśmy stracili tą bramke !
Ale ok. Nie kontynuujmy juz luzej tej dyskusji 8)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 wrz 2005, 0:03

Chodzilo mi o to że gdybyśmy stracili tą bramke !
Ale ok. Nie kontynuujmy juz luzej tej dyskusji Cool
:angry: :rotfl2: a mi chodziło o to jak strzelą - to samo tylko w drugą stronę - nie widzisz tego ?
to narazie w takim razie :lol:

Awatar użytkownika
adekk
Pomarańczowy skrytożerca
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekk » 07 paź 2005, 23:59

Dla mnie pomysł o piłce z chipem jest odrobinę poroniony...po co psuć dobrą zabawę......mecze rozgrywane taką piłką straciłyby na atrakcyjności....no bo co to za sztuka jeżeli wszystko byłoby wiadomo ->tu piłka przekroczyła linię, tam znów nie...bez sensu...gdyby Anglicy ponad 100 lat temu wiedzieli, że takie rzeczy będą wymyślane do gry w naszych czasach w gałę..pewno rzuciliby ten cały pomysł w cholere....i tertaz zamiast siedzieć na forum piłkarskim , siedzielibyśmy np. na forum dotyczącym szydełkowania...ja szczerze mówiąc, nie wyobrażam sobie fieldy'ego przy robótkach ręcznych :lol:
Pozdrawiam.......

Carter
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carter » 08 paź 2005, 9:56

W takim razie jak jest XXI wiek i jest juz mowa o piłce z chipem to co by było za 20 - 30 lat jagby wszystko co nowe zostało wprowadzane do piłki nożnej. Może jeszcze wprowadzimi do korków chipy ? Albo zamiast sędziego za pare lat wprowadzimy robota? Przynajmiej nie będzie przyjmował łapówek co nie? Totalny bezsens, jestem za NIE!

Awatar użytkownika
adamek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adamek » 08 paź 2005, 9:58

a ja na TAk :) ale powinni zrobić 6 sędziów i z kamerami tak jak w hokeju.... wszytko odbywało by sie zgodnie z zasadami piłki ;)

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 08 paź 2005, 10:43

A jedno z lepszych rozwiązan jest na stadionie Chelsea .
Tam sa 2 kamery umieszczone rownolegle do lini bramkowej , i widac wszystko czy pilka wpadla czy nie wpadla .
:)

Awatar użytkownika
adekk
Pomarańczowy skrytożerca
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekk » 13 paź 2005, 20:09

adamek pisze:a ja na TAk :) ale powinni zrobić 6 sędziów i z kamerami tak jak w hokeju.... wszytko odbywało by sie zgodnie z zasadami piłki ;)
Widać, że brakuje Ci trochę wyobraźni...wyobrażasz sobie mecz piłkarski co moment zatrzymywany przez tych 6. sędziów...??ja jakoś nie..tym właśnie różni się GAŁA od innych gier zespołowych, że daje graczom miejsce na odrobinę jakiegoś takiego, boiskowego cwaniactwa...odrobinę własnej nieskorumpowanej wolności...to byłoby beznadziejne...wszytsko byłoby jasne....dość schematyczne..bez tego zagadnienia szczęścia...NUDY!!!!..piłka straciłaby wiele na swojej atrakcyjności.. :lol:

Pozdawiam...

Awatar użytkownika
szpari
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szpari » 13 paź 2005, 21:16

ja tez jestem za na moje nie popsuje a pomoze ile razy sie zdarza ze sie kloca o bramke slynny mecz chelsea liverpool i potem jakies satelity w rachube wchodizly a jakby byly chipy bylby spokoj nie byloby pretensji i na moje powinnien byc jeszcze jeden sedzia chodzi mi zeby oprocz liniowych dwoch glownych biegalo to tylko moje sugestie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”