Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 05 cze 2018, 12:59
RLG
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 05 cze 2018, 12:59
sickstick pisze:Nie widziałem tych badań, może je nam zaprezentować. Jeśli masz rację i faktycznie bramkarzowi Liverpoolu zdiagnozowano wstrząśnienie mózgu 5 dni po zdarzeniu, to znaczy że obsługa medyczna jest na Anfiled gorsza niż w Leśnej Górze. Nie da się żyć 5 dni ze wstrząśnieniem mózgu i dopiero po tylu dniach je zdiagnozować xD Wydaje mi się że coś takiego jest nierealne. To tak jakbyś złamał nogę i dopiero 5 dni później to zauważył. Nie da się.
ozob

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 05 cze 2018, 13:02
sickstick

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 05 cze 2018, 13:05
Rojiblanco
Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 05 cze 2018, 13:08
Przy czym, dla jasności, zauważono kłopoty i dlatego wysłano Kariusa za ocean. To normalne postępowanie w sporcie, nieużywanie klubowych obiektów, które najczęściej są skupione na fizjoterapii i rehabilitacji, tylko posyłanie piłkarzy do specjalistów w różnych miejscach. Nie zawsze ma się takiego na miejscu, jak to było np z Hansem Wilhelmem Müller-Wohlfahrtem. Kluby nie dysponują specjalistami w różnych dziedzinach, bo nie są klinikami.ozob pisze:sickstick pisze:Nie widziałem tych badań, może je nam zaprezentować. Jeśli masz rację i faktycznie bramkarzowi Liverpoolu zdiagnozowano wstrząśnienie mózgu 5 dni po zdarzeniu, to znaczy że obsługa medyczna jest na Anfiled gorsza niż w Leśnej Górze. Nie da się żyć 5 dni ze wstrząśnieniem mózgu i dopiero po tylu dniach je zdiagnozować xD Wydaje mi się że coś takiego jest nierealne. To tak jakbyś złamał nogę i dopiero 5 dni później to zauważył. Nie da się.
Oczywiscie, ze sie da. Wszystko zalezy od stopnia wstrzasnienia.
Jeśli miał zaburzenie, a mimo to chciał grać to nie było zbyt poważne, więc nadal beka.
Sami specjaliści. Karius nie musiał mieć pojęcia co się z nim dzieje ani od razu analizować objawów. Pamiętasz mecz na mundialu, gdzie chyba ktoś z Kostaryki oberwał mocno w głowę i chciano go ściągnąć siłą? Miał o wiele groźniejszy uraz, ale na boisku go nie odczuwał poza dezorientacją, prawie pobił się z lekarzem, gdy go ściągano, bo chciał grać a nie widział problemu. Karius nie jest lekarzem a zaburzenia polegają na tym, że jest się nieświadomym swoich reakcji, nie świadomym tego, że są błędne. Myślcie ludzie, myślcie. Sam Karius myślał, że popełnia błędy, za co przepraszał, a problem wykazały dopiero późniejsze oględziny przez lekarza. Wy byście chcieli, by Karius był neurochirurgiem i sam siebie badał mając zaburzenia w trakcie meczu.Czyli niemiecki bramkarz doznał zaburzeń wzrokowo-przestrzennych i nie poprosił o zmianę. To jeszcze gorzej o nim świadczy, na boisku nie ma miejscu na nieodpowiedzialnych piłkarzy którzy pchają się do wykonywania zadań
Na razie tylko Ty trolujesz. Boston jest z medycyny znany i to jeden z najważniejszych środków akademickich w tym zakresie na świecie."Amerykańscy badacze...." xD dobry troll
RLG

Rojiblanco
Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 05 cze 2018, 13:39
RLG

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 05 cze 2018, 13:58
Z tym że my tu nie rozprawiamy o stanie amerykańskiej medycyny, lecz o piłce, co do której pokazałes, ze nie posiadasz wiedzy by dyskutowac na niektore tematy, bo zwyczajnie nie oglądasz meczów. Karius swoje fenomenalne zagrania prezentowal juz wcześniej, czego nie wiedziałeś i nawet kibic LFC na to wskazał - to odnośnie braku obiektywizmu, który zarzucałeś Kluchmanowi. Wskazywanie na Ramosa, jako określanie go mianem bandyty, to zwykły trolling, wiec ogarnąć, to się możesz sam i mnie nie wkurwiaj.
Rojiblanco
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 05 cze 2018, 14:00
To [k****] pofrunales.Wskazywanie na Ramosa, jako określanie go mianem bandyty, to zwykły trolling
ozob
Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 05 cze 2018, 14:04
RLG

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 05 cze 2018, 14:14
Salas11
Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 05 cze 2018, 14:20
Mógłbyś pytać "na ch*j" piłkarze latają do klinik w Niemczech lub Hiszpanii, skoro w każdym kraju istnieje służba zdrowia. Zamiast tworzyć teorie spiskowe, że przekupili uniwersytet i klinikę w BostonieSalas11 pisze: Mnie z kolei zastanawia inna sprawa. Na [ch**] oni jechali aż do USA, do tej wspaniałej renomowanej kliniki? W UK nikt się na tym nie zna? Czy może chodziło o reputację by opinia w większej liczbie to łyknęła? Tak jak pisałem w temacie Liverpoolu, cała akcja została zainicjowana zbyt późno. Jeśli Karius czuł dyskomfort w trakcie meczu co wpływało na jego reakcję to powinien to zgłosić. Lekarze LFC powinni go obejrzeć i ocenić czy da radę grać dalej. A badanie powinny być przeprowadzone już na następny dzień a nie gdzieś [k****] na koniec miesiąca. Przecież to farsa jakaśJa tego nie kupuję, samo zdarzenie z Ramosem też nie wyglądało jakoś groźnie, gdyby od takich kontaktów ludzie doznawali wstrząśnień to po co drugim meczu ktoś by lądował w Bostonie (obowiązkowo!) na badaniach
RLG

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 05 cze 2018, 14:25
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 05 cze 2018, 14:28
Co to były za badania, że trzeba było 5 dni na wyniki czekać?RLG pisze:Dochodzi znowu czytanie ze zrozumieniem... badania były przeprowadzone niedługo po meczu. Ten też był pod koniec miesiąca, a 31 maja były wyniki. Ludzie, czytajcie!
sickstick

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 05 cze 2018, 14:31
To, że nawet nie wiedziałeś, iż Ramos jest kapitanem nie jest kłamstwem. Teraz jeszcze twoja postawa odnosnie Kariusa i jego gry...
Nie innych, tylko Ciebie
Nigdy nikogo nie ignrouję, chyba że ten ktoś ignoruje to, co ja piszę - wcześniejsza dyskusja o świętych kapitanach Bayernu - sprytnie pominąłeś temat
Nigdy nie pisałem, ze Ramos to bezgrzeszny osobnik. Daruj sobie te wywody - nie do mnie powinieneś to kierować. Śmieszy mnie tylko twoja postawa w kontekście Realu/Ramosa, to kreowanie przez Ciebie nowej rzeczywistości i pomijanie niewygodnych faktów.
Rojiblanco
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio