POLSKA - MŚ 2018 - Strona 7

Awatar użytkownika
yedraz
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 873
Kibicuję: Jagiellonia Białystok

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 06 cze 2018, 11:29

Włączam się do dyskusji. 8)
Bardzo dziwna sprawa, piłkarz który dotąd miał najgroźniejszą kontuzję Kamil Glik dwa dni temu łapie kolejną!
A przecież wydawało się, że właśnie o niego powinno dbać się najbardziej na zgrupowaniu w Arłamowie. Chuchać i dmuchać, żeby mu się nic więcej nie stało...
Cała sprawa mi zwyczajnie "śmierdzi" i na mój nos obrońca AS Monaco, najprawdopodobniej nie wytrzymał trudów sezonu i teraz próbuje z twarzą wyjść z tego, że nie da rady zagrać na Mundialu!
Bowiem żeby po przewrotce uszkodzić sobie bark, to trzeba być naprawdę w kiepskiej kondycji fizycznej (normalnie piłkarz fruwa jak CR7 czy Gareth Bale :witam: ) lub poszukać pomocy Sergio Ramosa. :aniolek: :diabeł: [niepotrzebne skreślić]
Teraz to już o wyjściu z grupy możemy zapomnieć. :boje się:
W końcu to filar obrony, oczywiście możemy pomarzyć, że najpewniej grający za niego Jan Bednarek lub Tiago Cionek udźwigną rolę stopera reprezentacji. :warrior:
Z dwojga złego dobrze, że ta kontuzja nastąpiła jeszcze dwa tygodnie przed turniejem i selekcjoner Nawałka ma czas na plan B i zdąży zmotywować następcę Glika. Po tym poznamy czy pan Adam jest naprawdę świetnym trenerem i czy przejdzie po tym mundialu do historii polskiego futbolu (no dobra po Euro 2016 już przeszedł). :idea:
Bo w obrońcę Legii to jakoś już dawno nie wierzę i nawet świetna końcówka sezonu w Ekstraklasie nie przekonała mnie, że Michał Pazdan jeszcze raz wzniesie się na wyżyny swoich możliwości. :blow:
Jeśli chodzi o powołania do kadry narodowej, to mnie rozczarował brak tegoż dla Przemka Frankowskiego, bo że Krzysiek Mączyński nie jedzie jakoś rozumiem.

Awatar użytkownika
RoyKeane
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 224

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoyKeane » 06 cze 2018, 13:16

yedraz pisze:Włączam się do dyskusji. 8)
na mój nos obrońca AS Monaco, najprawdopodobniej nie wytrzymał trudów sezonu i teraz próbuje z twarzą wyjść z tego, że nie da rady zagrać na Mundialu!
Jasne kufa, sam sobie zrobił kontuzję bo się bał że słabo wypadnie. Niezły czop z ciebie.

Awatar użytkownika
yedraz
Gwiazda
Gwiazda

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 06 cze 2018, 14:56

Może i tak moja teza zabrzmiała, ale chodziło mi bardziej o to, że zdrowy chłop robiąc przewrotkę na boisku treningowym, nie naciskany przez nikogo, nie rozwala sobie do tego stopnia barku! :rozga:

Awatar użytkownika
RoyKeane
Lider Drużyny
Lider Drużyny

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoyKeane » 06 cze 2018, 15:24

yedraz pisze: Może i tak moja teza zabrzmiała, ale chodziło mi bardziej o to, że zdrowy chłop robiąc przewrotkę na boisku treningowym, nie naciskany przez nikogo, nie rozwala sobie do tego stopnia barku! :rozga:
Można sobie więzadła zerwać wysiadając z samochodu - zdrowy chłop co leżał obok mnie na oddziale tak sobie zerwał.

Glik kombinuje żeby nie jechać na MŚ bo sie boi że słabo wypadnie, co za kufa debilizm.

Awatar użytkownika
yedraz
Gwiazda
Gwiazda

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 06 cze 2018, 15:48

Ha ha, a gdzie tak napisałem? :arrow:
yedraz pisze: najprawdopodobniej nie wytrzymał trudów sezonu i teraz próbuje z twarzą wyjść z tego, że nie da rady zagrać na Mundialu!
A tutaj. Tyle że to była luźna aluzja. Oczywiście nie myślę, że zrobił to specjalnie.
RoyKeane pisze: zdrowy chłop co leżał obok mnie na oddziale tak sobie zerwał
Jak leżał, to zdrowy nie był... :ozob:

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 06 cze 2018, 16:02

Mnie to najbardziej rozpierdalaja proby usprawiedliwiania tej przewrotki.

Awatar użytkownika
RoyKeane
Lider Drużyny
Lider Drużyny

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoyKeane » 06 cze 2018, 16:35

ozob pisze: Mnie to najbardziej rozpierdalaja proby usprawiedliwiania tej przewrotki.
przecież takie uderzenia to jest część tej gry, gdzie mają to ćwiczyć jak nie na treningu ?

rozumiem jakby dla relaksu robili rowerowy downhill i by se coś zrobił, ale kopanie piłki ?
yedraz pisze:
RoyKeane pisze: zdrowy chłop co leżał obok mnie na oddziale tak sobie zerwał
Jak leżał, to zdrowy nie był... :ozob:
zdrowy był jak sobie zerwał, a jak już zerwał to leżał, ogarniasz :ozob:

Awatar użytkownika
yedraz
Gwiazda
Gwiazda

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 06 cze 2018, 16:41

I pewnie miał za sobą ciężki sezon zawodowca, wraz z pełnym cyklem przygotowań i obciążeń do tegoż? :roll:

Awatar użytkownika
RoyKeane
Lider Drużyny
Lider Drużyny

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoyKeane » 06 cze 2018, 16:46

yedraz pisze: I pewnie miał za sobą ciężki sezon zawodowca, wraz z pełnym cyklem przygotowań i obciążeń do tegoż? :roll:
masz rację, to niemożliwe doznać kontuzji na treningu.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 06 cze 2018, 16:52

RoyKeane pisze:
ozob pisze: Mnie to najbardziej rozpierdalaja proby usprawiedliwiania tej przewrotki.
przecież takie uderzenia to jest część tej gry, gdzie mają to ćwiczyć jak nie na treningu ?

rozumiem jakby dla relaksu robili rowerowy downhill i by se coś zrobił, ale kopanie piłki ?
To nie był trening. Robili to w godzinach relaksu, poza godzinami drużynowych treningów i to nie jednorazowo a od dobrych kilku dni. Nic tu nie było ćwiczone, to była forma wygłupów a nie jakikolwiek element treningu. Inicjatorem "zabawy" był Szczęsny, podłapał to Jędza i kilku innych i bawili się kto z wyższego pułapu złapie piłkę, bardziej obstawiano, że ktoś rozwali sobie nadgarstek, bo lecieli na łapy ale bark też tu pasuje. Ci bardziej profesjonalni jak Lewandowski albo Krychowiak oczywiście woleli w tym nie uczestniczyć i w tym czasie spędzali czas na basenie albo na rowerku. Karny kutas dla Nawałki, że na to pozwalał, bo podobno kontuzją pachniało znacznie wcześniej.

Informacja z pierwszej ręki.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 722

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 06 cze 2018, 16:55

Szczesny podobno jeszcze gorzej wyjebal ale na szczęście nic się mu nie stało

Awatar użytkownika
yedraz
Gwiazda
Gwiazda

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 06 cze 2018, 16:57

RoyKeane pisze:masz rację, to niemożliwe doznać kontuzji na treningu.
Nie o to cały czas mi chodzi. :?
Bo zdrowy człowiek w pełni sprawny, a sportowiec, to wciąż mimo wszystko dwa światy. Przygotowanie fizyczne zawodowca jest takie że zdoła wytrzymać znacznie większe obciążenia od zwykłego obywatela. Co oczywiście nie przeszkadza doznać głupiej kontuzji podczas przewrotki, na pewno nie można tego wykluczyć.
Musiał upaść tak niefortunnie, że doznał tego uszczerbku na zdrowiu.
Tylko od początku tej dyskusji jestem zdania, że zawodnik w topowej formie raczej nie doznaje tego typu urazów? :shock:
BadBoy pisze:Szczesny podobno jeszcze gorzej wyjebal ale na szczęście nic się mu nie stało
Bo ten jest zapewne w świetnej formie. :whistle:

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 06 cze 2018, 17:01

A co ma topowa forma do zerwania czegos w barku podczas upadku na niego? przygotowaniem fizycznym można się ustrzec naderwania mięśnia, a nie urazu typowo fizycznego. Salah tez był źle przygotowany?

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 06 cze 2018, 17:05

Ja pierdziele, dlaczego coś takiego nie mogło się np Peszce przytrafić? :angry2:

Chociaż nie, Peszko w tym czasie pewnie leżał już nawalony w hotelowym pokoju, więc w sumie kiepski przykład.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 06 cze 2018, 17:07

Człowiek po alkoholu jest bardzie rozluźniony wiec o urazy trudniej

ODPOWIEDZ

Wróć do „GRUPA H: Polska, Senegal, Kolumbia, Japonia (MŚ 2018)”