Liverpool (zbiorczy) - Strona 818

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 05 cze 2018, 0:25

tez nie wierze zeby ten szpital nagle chcial narazic swoja reputacje, ramos mu mocno walnal, wiec sie nie dziwie

z drugiej strony nie wiem jak to jest miec wstrzas mozgu, wiec duzo od siebie nie dodam - wspolczuje lorisowi mocno

salah sam rozpoczal kontakt, vvd kogos popchnal... i w obu sytuacjach bohaterem byl ramos :wink:

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1682

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 05 cze 2018, 22:16

Moses Simon, mówi to komuś coś?
Bo mi kompletnie nic, a pojawiają się plotki, że ma trafić do Liverpoolu.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 07 cze 2018, 1:38

Jorgus już pewno rozmawiał z Fekirem :)

Plus, podobno Liverpool rozważa sprowadzenie Shaqiriego jako backup dla podstawowych graczy.
Powiem tak, czułem w kościach że jeśli Stoke spadnie to ktoś od nich do nas trafi. Szakiri to całkiem ciekawa opcją, szczególnie, że podobno w kontrakcie ma klauzule odejscia 12 mln funtów. Biorąc pod uwagę ile sezon temu West Ham dał za takiego Arnautovica, który wcale od Szwajcara lepszy nie jest, to te 12 baniek to naprawdę grosze.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 07 cze 2018, 17:52

Mysle, ze cos sie dzieje, bo kochana Melissa napisala, ze powinnismy dopiac Fekira do konca weekendu. Nie wierze juz tak naszym rezimowcom, ale mysle, ze mozna miec nadzieje.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 07 cze 2018, 18:51

Zaczynam sie bac tego transferu. Taka napinka sie zrobiła przez te przedłuzająca sie sage, a tak naprawde cholera wie czego sie po Francuzie spodziewac. Niby wymiata w tej ichniejszej lidze ale tam tez wymiata Depay, a w Premier Leage nic nie pokazywał. Pozostaje wiara w Kloppa i jego umiejętnosci do wprowadzania nowych piłkarzy.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 07 cze 2018, 22:19

Wg Francuzów, jutro mają być testy medyczne.

Liverpool właśnie sobie kupuje zupełnie nową pomoc za circa about 150mln funtów :shock:
Jak nikt ważny w to lato nie odejdzie to.... Jakich ja czasów doczekałem. :ozob:

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 07 cze 2018, 22:20

I Salah po mundialu sie pakuje.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 07 cze 2018, 22:22

ozob pisze: I Salah po mundialu w Katarze sie pakuje.
Poprawiłem, bo ci uciekło :)

BBC potwierdza

James Pearce, jeden z najbliżej związanych z klubem dziennikarzy też potwierdza.

Wygląda na to zatem, że tym razem rzeczywiście jest done deal. :brawo:

W [ch**] jestem pod mega wrażeniem Edwardsa. Tak dobrze klub nie robił transferow... W zasadzie nigdy za mojego kibicowania.

Kwota transferu to podobno 48,4 mln funtów + 4,4 mln w bonusach. Mało jak na dzisiejsze realia

I jeszcze jedno. Trzy transfery Liverpoolu: Keita, Fabinho i Fekir - ok 150 mln funtów. Coutinho ok 140 mln funtów :haha:
Jeśli tylko jeden, tylko jeden z tych trzech gości, których kupił Edwards okaże się być strzałem w dychę na miarę Cou to... I tak się opłacało.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 08 cze 2018, 0:25

Fekir tak naprawde nasz. Jaram sie, bo nawet kwota nie wyglada na nie wiadomo jak straszna.

Keita, Fabinho i Fekir za Coutinho. Moze byc.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 121

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 08 cze 2018, 9:53

masacra pisze: Liverpool właśnie sobie kupuje zupełnie nową pomoc za circa about 150mln funtów
Jestem ciekaw, co Klopp planuje zrobić z Fekirem. Na chwilę obecną ciężko mi go sobie wyobrazić w trójce pomocników. On w Lyonie w ostatnich trzech latach grywał głównie jako wolny elektron, który robi z przodu co chce, ale też jako środkowy i boczny napastnik. Ostatni sezon faktycznie spędził głównie za plecami Diaza w 4231 i 4321, ale w obu tych ustawieniach de facto grał bardzo wysoko. Często schodził na skrzydło, często dublował pozycję napastnika. Na logikę prędzej bym go widział w ofensywnej trójce, ale może uda się Niemcowi jakoś to wszystko poukładać, by pomieścić tych wszystkich grajków w pierwszym składzie. :think:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 cze 2018, 12:49

Sergek pisze: Keita, Fabinho i Fekir za Coutinho. Moze byc.
a za Cou i Salaha? :P
Sammyy pisze: Jestem ciekaw, co Klopp planuje zrobić z Fekirem
w miejsce Salaha :mrgreen:

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6222
Kibicuję: 4rsenal

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 08 cze 2018, 13:42

Ogólnie teraz Kloppo wystartuje z lepszym składem niż miał w zeszłym sezonie Mourinho, więc nawet wicemistrzostwo oddane bez walki o mistrza będzie musiało być odebrane jako porażka. Dojścia do finału LM to oczywiście piękna historia ale mocno wyolbrzymia ona dokonania Kloppa, wielu powie że brak podium (8, 4, 4) w 3 sezony prowadzenia, a także raptem 4 miejsce w zeszłym sezonie mając w składzie piłkarza ze światowego TOP3 to wynik nieco poniżej oczekiwań ;)

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 08 cze 2018, 15:48

sickstick pisze: Dojścia do finału LM to oczywiście piękna historia ale mocno wyolbrzymia ona dokonania Kloppa
Mi sie własnie wydaje, ze jest doskonale odwrotnie. Swietny wynik w Lidze Misiów, nieco wykrzywił niektórym realny potencjał tego zespołu.
A zeby sie o tym przekonac, juz pomijajać realne wydatki transferowe (realne czyli w kwotach netto), wystarczy przeprowadic prosty eksperyment. Weź sobie składy United, Tottenhamu, Chelsea i Liverpoolu, szczególnie pierwsze 11 ale tez rezerwowych, by zobaczyć głębie skłądu, która w lidze ma niebagatelne znaczenie, weź te skłądy i uczciwie odpowiedz sobie napytanie ilu z piłkarzy Liverpoolu byłoby starterami w tamtych druzynach (juz pomijam City, bo to byłoby pozbawione sensu).
Salah pewnie w kazdy z nich, van Dijk na pewno w Chelsea i United, byc moze w Tottenhamie. A po za ta dwojką? Firmino pewnie w Chelsea, raczej nie w United (Lukaku) i na pewno nie w Tottenhamie (Kane). Mane? Opcja rezerwowa we wszytskich tych druzynach (Son, Hazard, Sanchez/Martial), choc byc moze na prawej flance w United byłby starterem. A reszta? Czy ktos z pomocy Liverpoolu wygryzłby kogos z pomocy United, Chelsea czy Tottenhamu? Mocno wątpliwe. Ktos z obrony (poza van DIjikiem) by to zrobił? Raczej nie.
To masz ilu? Dwoch pewniaków, którzy mogliby byc starterami w kazdej z tych trzech druzyn. A w druga strone? Weźmy Tottenham. Praktycznie cała obrona mogłaby liczyc na pierwszy plac w Liverpoolu. Bramkarz tak samo. Pomoc? Dembele, Eriksen, Alli? Wszyscy byliby starterami w LFC. O Kane nie warto nawet wspominac bo to oczywistosc. To jest praktycznie 10, no niech bedzie 9 piłkarzy (van Dijk), którzy mieliby pierwszy skłąd w Liverpoolu. Idźmy dalej. United. Bramkarz na stowe. Matic, Pogba na stowe. Ktorys z obronców do pary z van Dijikiem? Spokojnie by wygryzł Lovrena. Boki obrony? Mozna sobie to wyobrazic (choc ja wole te liverpoolskie). Sanchez/Martial za Mane? Pewnie tak. To jest, ostroznie licząc 5 w porywach 6 piłkarzy, którzy na stowe mieliby pierwsy plac w druzynie Kloppa. A to przeciez nie znaczy,z e pozostali byliby bez szans, ze taki herrera nie powalczyłby np z Hendersonem albo Rashford gdzies sie tez nie zakręcił wokół pierwzej 11.
To samo jest w Chelsea. Hazard, Fabregas, Courtois, Azpillicueta, Kante, Willian oni wszyscy pewnie byliby pierwszymi wybroami Kloppa. A jak sobe jeszcze porownac ławki rezerwowych to juz zupełnie robi sie smiesznie.

Dlatego wydaje mi sie, ze to 4 miesjce to własnie ani nie za duzo ani nie za mało. To idealnie obrazuje potencjał tej druzyny i maks na co było ją stac. Nawet 5 miesce,z a Chelsea to nie byłaby jakas wielka katastrofa.

A co do oczekiwan na przyszłosc. Z jednej strony masz racje. Rosną. Wiele wskazuje na to, ze Liverpool przestał oszczedza na transferach, przestał wydawac tylko to co sam zarobił (choc bezpieczniej byłoby wstrzymac sie z taka opinia do konca okienka, bo jescze róznie moze byc), a to jest kluczowe jesli chce sie robic progres. Nie da sie zrobic wyniku, postepu jesli srednio co dwa okienka traci sie swojego najlepszego zawodnika. Jako fan Arsenalu cos powienienes o tym wiedziec. Dlatego naturalne jest, ze oczekiwania rosną. Ale pamietac trzeba, ze choc te transfery wydaja sie na papierze swietne, to niekoniecznie musza sie takie okazac w praktyce (choc to juz wowczas bedzie błąd Kloppa i komitetu ransferowego i nie bedzie tu usprawiedliwienia), a co wazniejsze, konkurencje nie spi. Ciezko przypuszczac, by Koguty, United czy nawet Cheslea (choc tu jest nadzieja, aptrząc na to co tam sie dzieje :wink: ) przystąpiły do kolejnego sezonu z takim samym potencjałem kadrowym jaki miały dotychczas. Ciezko przypuszczac, ze tylko Liverpool sie w to okienko wzmocni. Inni pewnie tez to zrobia. Wiec te róznice w potencjale, które były dotychczas wcale nie musza sie zmniejszyc, pomimo teoretycznie swietnych transferów LFC.
fieldy pisze: a za Cou i Salaha?
Cos słysząłem o Ramsey'u i Ozilu. :wink:
Sammyy pisze: Jestem ciekaw, co Klopp planuje zrobić z Fekirem
Napjprawdopodobniej Fekir Salah Firmino i Mane niezbyt czesto bedą razem na boisku. Nawet w zeszłym seoznie gdy jeszcze była fab four (Cou, Firmino, Salah, Mane), Klopp odswieta wystawiał wszystkich 4 razem na mecze ligowe. Z reguły jeden odpoczywał. I mysle, ze tak samo bedzie tym razem. Fekir to back up dla ofensywnej trójki. Nie znaczy to ze bedzie rezerwowym. Podjerzewam,z e bedzie miał na koniec sezonu podobną ilosc wystepow co pozostali. Rotacja pełną para. W systemie gry jaki Klopp wymusza na piłakrzach, bez rotacji nie dojada do konca sezonu.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 09 cze 2018, 0:30

Ale jaja. Doslownie kazdy dziennikarz pisze cos innego w sprawie Fekira.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 09 cze 2018, 2:06

Sir Kenny Dalglish :ozob:

Podobno Fekir oblał testy medyczne i w Liverpoolu zastanawiają się co z tym faktem zrobić.
Lyon był dogadany, kwota odstępnego dogadana, kontrakt zawodnika dogadany, a tu taki klops. [ch**] teraz wie co będzie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”