PORTUGALIA - HISZPANIA (15.06.2018 - 20.00) - Strona 14

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

PORTUGALIA - HISZPANIA (15.06.2018 - 20.00)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 cze 2018, 1:03

Wracając do bramkarza:

:haha:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 16 cze 2018, 1:04

moody90 pisze: zreszta moze jestem dziwny, ale jakos bardziej wartosciowe wydaja mi sie gole w towarzyskich meczach z brazylia, niemcami, hiszpania czy francja, niz trzydziesci goli w meczach o punkty z azerbejdzanami, wyspami owczymi czy innymi kazachstanami
Może jestem dziwny, ale te 30 goli w meczach o punkty z w/w drużynami są równie [ch**] warte co bramki Messiego z takimi tuzami jak Gwatemala, Hong Kong, Boliwia, Panama czy Haiti.
moody90 pisze: gosc gra z europejczykami prawie 15 lat, mierzyl sie o punkty nie raz, nie dwa z m.in: hiszpania, francja, niemcami. efekt? do dzisiejszego meczu w wieku 33 lat okragle jebane zero, a najwiekszym skalpem chyba z umownie nazwijmy to czolowki holendrzy. gral tez o punkty z czolowka ameryki pld - brazylia, chile. rowniez zero. cytujac ciebie: litosci
Dam Ci przykład najdobitniejszy jaki przyszedł mi o tak późnej porze do głowy. Może znalazłby się się lepszy, ale jestem już zmęczony.

Miro Klose, nawet nie top 10 najwybitniejszych niemieckich piłkarzy. Nie grał w Barcelonie ale może kojarzysz.

Gol z Argentyną na MŚ 2006
Gol z Portugalią na ME 2008
Gol z Anglią na MŚ 2010
Dwa gole z Argentyną na MŚ 2010
Gol z Brazylią na MŚ 2014

Łącznie 6 bramek na turniejach międzynarodowych przeciw topowym drużynom świata. Praca domowa: O czym świadczy ten fakt i co autor miał na myśli dając taki przykład. Odpowiedź uzasadnij.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 16 cze 2018, 1:56

Czlowiek sie loguje 1 raz od lat... wchodzi do tematu tego fenomenalnego meczu a tutaj czyta takie kocopaly ze ma ochote sie wylogowac.

Grecja w 2004 roku byla mistrzem Europy a czytam że nie byla czolowka :shock: ..Poziom argumentacji jest tak absurdalny ze sam nie wiem czy pisanie o wyższości meczow towarzyskich nad spotkaniami o punkty jest prawdziwy bo poziom beki zatracil juz jakąkolwiek granice.

Kiedyś czytalem ze Ronaldo strzela ze slabiakami pali sie w ważnych meczach... myślalem że temat udpadl ale nie.. :rotfl:

Pare lat temu bylem z kuplami a lokalu i w TV lecial jakis film z monica bellucci w tle .Dwóch kupli nagle rozwija dyskusje że ona taka ladna nie jest zna ladniejsze ogolnie jest za gruba mogla by byc miec wieksze cycki....poszedlem po piwo bo widzialem ze oboje sobie robia z tego nieza beke i dochodzili do genialnych wniosków. :D

Moody pytam naprawdze szczerze- piszesz to z powagą czy robisz sobie tu ze wszystkich beke? Jesli beke to moze stworzyłbyś pion sportowy w ASZdzienniku. Masz wielki talent.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 16 cze 2018, 3:11

zreszta moze jestem dziwny, ale jakos bardziej wartosciowe wydaja mi sie gole w towarzyskich meczach z brazylia, niemcami, hiszpania czy francja, niz trzydziesci goli w meczach o punkty z azerbejdzanami, wyspami owczymi czy innymi kazachstanami
Polecam wizyte u psychiatry.

I tak w ogole nie rozumiem o co tu sie sprzeczac? Wystrczy bowiem spojrzec kto strzela kluczowego gole dajace trofea i wszystko jest jasne.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 16 cze 2018, 8:05

Salas11 pisze:
moody90 pisze: zreszta moze jestem dziwny, ale jakos bardziej wartosciowe wydaja mi sie gole w towarzyskich meczach z brazylia, niemcami, hiszpania czy francja, niz trzydziesci goli w meczach o punkty z azerbejdzanami, wyspami owczymi czy innymi kazachstanami
Może jestem dziwny, ale te 30 goli w meczach o punkty z w/w drużynami są równie [ch**] warte co bramki Messiego z takimi tuzami jak Gwatemala, Hong Kong, Boliwia, Panama czy Haiti.
ciesze sie, ze zgadzamy. oczywiscie, ze co do ogolu nie uwazam, ze sparingi>mecze o punkty, co paru tutejszych 'medrcow' probuje mi imputowac. ale w tej konkretnej dyskusji chodzi mi o to, jak zaklamujaca i nic nie warta jest podana przez ciebie statystyka, kiedy okazuje ze 80% tych pieknie brzmiacych 'goli w meczach o punkty' to sa wlasnie mecze z azerbejdzanami i wyspami owczymi, czyli poziom sparingow. i dlatego mam beke z tego, ze tekst o duzej ilosci goli w takich spotkaniach ma byc jakims argumentem na korzysc ronaldo
Salas11 pisze:
moody90 pisze: gosc gra z europejczykami prawie 15 lat, mierzyl sie o punkty nie raz, nie dwa z m.in: hiszpania, francja, niemcami. efekt? do dzisiejszego meczu w wieku 33 lat okragle jebane zero, a najwiekszym skalpem chyba z umownie nazwijmy to czolowki holendrzy. gral tez o punkty z czolowka ameryki pld - brazylia, chile. rowniez zero. cytujac ciebie: litosci
Dam Ci przykład najdobitniejszy jaki przyszedł mi o tak późnej porze do głowy. Może znalazłby się się lepszy, ale jestem już zmęczony.

Miro Klose, nawet nie top 10 najwybitniejszych niemieckich piłkarzy. Nie grał w Barcelonie ale może kojarzysz.

Gol z Argentyną na MŚ 2006
Gol z Portugalią na ME 2008
Gol z Anglią na MŚ 2010
Dwa gole z Argentyną na MŚ 2010
Gol z Brazylią na MŚ 2014

Łącznie 6 bramek na turniejach międzynarodowych przeciw topowym drużynom świata. Praca domowa: O czym świadczy ten fakt i co autor miał na myśli dając taki przykład. Odpowiedź uzasadnij.
o czym swiadczy? ano o tym, co zwykle, czyli o tym, ze autor zostal zaorany i brakuje argumentow, wiec albo niewygodny fragment posta pomijamy, ale odwracamy kota ogonem i zaczynamy jakis temat kompletnie z dupy czyli przygody mirka klose. probowales wysmiac messiego podajac dokladna rozpiske reprezentacyjnych goli messiego, z ktorej w praktyce wynika, ze:
- czolowym druzynom na swoim kontynencie w meczach o punkty strzela regularnie (ok. 10 goli przeciwko brazylii, urugwajowi, kolumbii, chile),
- czolowym druzynom na swoim kontynencie w meczach towarzyskich strzela regularnie (miedzy innymi 4 gole przeciwko brazylii)
- z czolowymi druzynami europejskimi w meczach o punkty nie strzelil - zmierzyl sie dwa, trzy razy razy wiec materialu pogladowego niezbyt duzo,
- z czolowymi druzynami europejskimi w meczach towarzyskich strzela regularnie - m.in. hiszpania, francja, niemcy

na co odpowiadam analiza ronaldo:
- czolowym druzynom na swoim kontynencie w meczach o punktyy nie strzela w ogole (wczorajsze 3 gole byly pierwszymi, do tej pory wielkie 0 z niemcami, hiszpanami, francuzami)
- czolowym druzynom na swoim kontynencie nie strzela w ogole w meczach towarzyskich,
- z czolowymi druzynami ameryki poludniowej o punkty mierzyl sie ledwie kilka razy (m.in. brazylia, chile) - nie strzelil
- z czoloymi druzynami ameryki poludniowej w sparingach strzelil raz - argentynie
- w ciagu 150 meczow reprezentacyjnych najmocneijszym rywalem, jakiemu do wczoraj strzelil ronaldo byli holendrzy (+przewielcy grecy - dopisek dla MGiggsa) + jedna sztuka z argentyna w sparingu! przeciez to jest nieprawdopodobne. MGiggs na pewno nie jest przyglupem, ktory wchodzi potrollowac, wiec na pewno ma argumenty i wyjasni, ze moja teza o tym, ze ronaldo w reprezentacji obsrywa sie z mocniejszymi przeciwnikami jest rodem z ASZdziennika

i teraz prosze cie tylko jedno Salas11- powtorz swoja absurdalna opinie sprzed paru postow, za ktora wylapales pare lajkow, ze jesli z kogos bilansu reprezentacyjnego mozna sie nabijac, to wedlug ciebie jest to argentynczyk i wtedy ja wysiadam

WKB
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1584

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 16 cze 2018, 8:29

A ci dalej pieprzą o golach, mimo że Messi od kilku lat gra bardziej wycofany i kreuje sytuacje kolegą, przez co mniej skupia się na bramkach. Ktoś pisał, że Messi ma lepszą kadrę od CR. Ok, nazwiska są, ale [ch**] z tego skoro w reprezentacji grają totalne gówno. Przykład to choćby Higuain, który w klubie strzela ważne bramki a w reprezentacji marnuje wszystko na potęgę.

I proponuję skończyć tę wojnę "polsko-polskie". Kiedy nie wejdę w jakiś temat, to zawsze muszą być wojenki Ronaldo vs Messi. To już naprawdę jest nudne ;)

Co do meczu. Fantastyczny. Mnóstwo emocji, mnóstwo goli. Jak najbardziej sprawiedliwy remis. Ronaldo poniósł swoich kolegów do remisu, bardzo dobre spotkanie w jego wykonaniu. Najlepsze od wielu miesięcy, a może i lat. Szczególnie w pierwszej połowie.

Awatar użytkownika
RoyKeane
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 224

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoyKeane » 16 cze 2018, 8:42

Ronaldo doprowadził zaledwie raz swoją drużynę do finału w wielkim turnieju. A Messi już kilkakrotnie.
Messi >Ronaldo.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 16 cze 2018, 8:49

Ronaldo juz doprowadził swoją drużynę do zwyciestwa w wielkim turnieju. A Messi ani razu.
Ronaldo > Messi

Ale kac.

Messi jest lepszym pilkarzem, a Ronaldo wybitniejszym. Koniec tematu.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 16 cze 2018, 9:04

Biorąc pod uwagę przekrój całej kariery, Messi nie jest lepszym piłkarzem.

Awatar użytkownika
RoyKeane
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoyKeane » 16 cze 2018, 9:05

Dr.Football1 pisze: Ronaldo juz doprowadził swoją drużynę do zwyciestwa w wielkim turnieju.
No. W finale ich doprowadził. Haha. Ciekawe jakby jednak 4 lata temu to Arg wygrała ten wyrównany finał, czy by jednak Messi był lepszejszy i wybitnjejszy.

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 16 cze 2018, 9:14

RoyKeane pisze: Ciekawe jakby jednak 4 lata temu to Arg wygrała ten wyrównany finał, czy by jednak Messi był lepszejszy i wybitnjejszy.
ale nie wygrała, więc to nie ma znaczenia

Fenomenalny mecz. Ronaldo wielka klasa, od samego początku meczu olbrzymia mobilizacja - prawdziwy profesjonalista w swoim fachu.
Sądziłem, że jak wpadnie bramka dla Hiszpanów, to będzie pozamiatane i Portugalczycy się nie pozbierają.

Awatar użytkownika
RoyKeane
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoyKeane » 16 cze 2018, 9:20

ubek pisze:
RoyKeane pisze: Ciekawe jakby jednak 4 lata temu to Arg wygrała ten wyrównany finał, czy by jednak Messi był lepszejszy i wybitnjejszy.
ale nie wygrała, więc to nie ma znaczenia

Ma znaczenie bo dojście do finału PŚ jest już osiągnięciem, tym bardziej walka na równi z mistrzem.

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 16 cze 2018, 9:23

RoyKeane pisze: Ma znaczenie bo dojście do finału PŚ jest już osiągnięciem, tym bardziej walka na równi z mistrzem.
Pogadamy za 10-15 lat, czy ktoś będzie pamiętał ile razy Messi doszedł do finału, czy może ile razy Ronaldo wygrywał trofea.

Awatar użytkownika
RoyKeane
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoyKeane » 16 cze 2018, 9:29

ubek pisze:
RoyKeane pisze: Ma znaczenie bo dojście do finału PŚ jest już osiągnięciem, tym bardziej walka na równi z mistrzem.
Pogadamy za 10-15 lat, czy ktoś będzie pamiętał ile razy Messi doszedł do finału, czy może ile razy Ronaldo wygrywał trofea.
Janusze będą pamiętać tylko te truskawki na torcie.

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 16 cze 2018, 9:32

RoyKeane pisze:
ubek pisze:
Janusze będą pamiętać tylko te truskawki na torcie.
Dokładnie, a my, prawdziwi fani piłki nożnej, będziemy pamiętać takie mecze, jak wczoraj, gdy Ronaldo prowadził swą drużynę do zwycięstwa, walcząc do końca i wbijając hattricka potężnym (POTĘŻNYM!) Hiszpanom, którymi dowodził niezawodny kapitan Ramos.

ODPOWIEDZ

Wróć do „GRUPA B: Portugalia, Hiszpania, Maroko, Iran (MŚ 2018)”