POLSKA - MŚ 2018 - Strona 24

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 25 cze 2018, 19:49

Pewnie jak wymyślił to ustawienie to pękał z dumy, że wszystkich pomieścił ;)

Awatar użytkownika
EndriuK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 328

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: EndriuK » 25 cze 2018, 20:07

Moze kwas powstal po meczu z Senegalem. W pierwszym spotkaniu Nawalka zaufal starej gwardii i jak pokazal czas mocno zawiodl sie. Nagle zmienia wszystko i stara sie ratowac sytuacje nie dajac szansy na rehabilitacje, a teraz pilkarze maja o to pretensje. Mlodzi tez nie dali rady, jak to zauwazyl Glik.

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 25 cze 2018, 20:56

a propos redditowych rewelacji, od 4:26:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 25 cze 2018, 21:00

Peszkin jaki uśmiechnięty :) Będzie pite.

Awatar użytkownika
RoyKeane
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 224

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoyKeane » 25 cze 2018, 21:05

Ja tam wylapalem tylko w końcówce pytania do Glika "żyjesz"?
Wniosek taki że pewnie dzień wcześniej się ostro nastukal.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4003
Kibicuję: AC Milan

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 25 cze 2018, 22:02

Pytaliście jaki trener? Carlos Queiroz

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 25 cze 2018, 22:04

IMHO gdyby PZPN miał pieniądze na solidnego zagranicznego trenera to by takowego zatrudnił. Queiroz jest chyba poza naszym zasięgiem.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 25 cze 2018, 22:04

Eyesmon pisze: Pytaliście jaki trener? Carlos Queiroz
już to pisałem. Podobno chce odejść po turnieju, bo dostał tylko kontrakt na 6 miesięcy i uważa, że zasłużył na więcej. Ale to pewnie tylko negocjacyjne przepychanki i się dogadają, w końcu Portugalczyk siedzi tam 7 lat, jest Bogiem, a po turnieju już będzie kimś więcej.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 73

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 25 cze 2018, 23:03

Nie będzie mi żaden Lewandowski mydlił oczu. Nie mogę słuchać Januszów powtarzających jak mantrę, że Kolumbia to drużyna zdecydowanie lepsza i po prostu pokazała nam miejsce w szeregu. Nie wierzę, że wszyscy oglądaliśmy ten sam mecz.
Polacy przeszli obok niego. Stali i patrzyli jak grają Kolumbijczycy. Przyglądali się jak James klepie z Cuadrado. Zero pressingu. Zero prób odebrania piłki.
Cofamy się na 12. metr i czekamy co się wydarzy. Naprawdę ciężko mi sobie przypomnieć inną drużynę robiącą coś takiego jak Polacy. Co dzisiaj Iran napierał. Już nie mówię o Maroku. Jak miło się patrzyło na Kostarykę, nawet ku.. na Panamę. Chłopaki zapierdalali mimo że wiedzieli, że są totalnie skazywani na porażkę. Nasi stali i się przyglądali. Wierzyć mi się nie chce, że ludzie tego [k****] nie widzieli. Nawet u mnie na chacie siedział ziomek i oglądał z nami mecz i [k****] normalnie tego nie widział, że oni stoją i się przyglądają. Dlaczego inne ekipy mogły zapierdalać za tą piłką od 1. do 90. minuty, a naszym sił starczyło na 2 minuty?
O to mam pretensje.
Przed mundialem liczyłem się z tym, że możemy przegrać dwa pierwsze mecze i wracać do domu, ale w życiu bym nie pomyślał, że totalnie przejdą obok Mundialu. Że ich to nie zmotywuje do walki. Załamka. Załamka.

Nie szło [k****] na to patrzeć.
Było 0:1, pierwsza połowa, a nasi stoją i się przyglądają jak grają Komlumbijczycy.
Trener też pewnie swoje spierdolił. Lewandowski próbował być wszędzie, tylko nie tam gdzie powinien, i proszę mi nie tłumaczyć, że musiał się cofać i szukać piłki, bo [k****] co nie dostał to za chwilę ją stracił. |
Żenada.

empatyczny
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: empatyczny » 25 cze 2018, 23:06

Jaki trener by nie przyszedł do tej reprezentacji to i tak zmierzy sie z wielkimi problemami, przemianą pokoleniową.

Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 56

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 26 cze 2018, 10:40

IMO żaden trener zza granicy się tu nie sprawdzi niestety bo tylko obnaży zawodników tak jak kiedyś Beenhakker. Pokaże, że dla nich zgrupowania reprezentacji to kilka dni urlopu od prawdziwej pracy. Oczywiście nie mam tu na myśli wszystkich bo przecież nawet w meczu z Kolumbią było widać kto się starał ale brakło umiejętności a kto tam grał bo grał. Skończy się tak, że koniec końców i tak przyjdzie właśnie jakiś Skorża i albo trafi na formę poszczególnych zawodników albo będzie śmiech na sali. Nawałka coś już stworzył, miał to i wystarczyło to szlifować ale nie... po ch*j grać czymś co działa, zmieńmy to bo tak.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 26 cze 2018, 12:39

simo360 pisze: Wczorajszy mecz, to absurd na absurdzie. Wszyscy chyba wierzyli w zwycięstwo do samego końca. Jeśli chodzi o mnie wiedziałem że przegramy na 3 minuty przed meczem. Oto dlaczego:

Obrazek

Jan Bednarek - 22 lata. 5 meczy i 1 gol dla Southampton. W reprezentacji 5 meczy. To było z góry przesądzone, że z takim "doświadczeniem" sobie nie poradzi. Najlepszym zmiennikiem dla Glika byłby 26-letni Kamiński (23 mecze dla VfB Stuttgart i też 5 meczy w reprezentacji).

Zagrał Góralski, który miał dotąd zaledwie 6 meczy w reprezentacji. Na bokach Rybus i Bereszyński - obrońcy... Obok Lewandowskiego na siłę Zieliński wciśnięty. Do tego ustawienie, do którego kadra nie jest przyzwyczajona.

Co tu się odwaliło, to ja nie wiem.
A jeszcze w trakcie meczu Bereś grał równo z atakiem i nie było jak grać między pomocą i atakiem.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 26 cze 2018, 13:25

https://sport.onet.pl/mundial-2018/repr ... cs&utm_v=2
Uważam, że nie zasłużyłem sobie na takie potraktowanie, po meczu z Senegalem nawet przez myśl mi nie przeszło, że z Kolumbią zacznę na ławce. U trenera Nawałki zawsze grałem od początku, rezerwowym bywałem w meczach towarzyskich, kiedy trzeba było odpocząć. W tych o punkty zdarzyło się to po raz pierwszy. Aż trzy dni zajęło mi pogodzenie się i oswojenie z tą sytuacją.
Grosicki tak powiedział. No świeta krowa myśli że jest nietykalna.

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 26 cze 2018, 13:44

Weźmy pod uwagę, że w trakcie eliminacji do meczy właściwie piłkarzy przygotowywały kluby, zawodnicy byli w rytmie meczowym i treningowym i przyjeżdżali na kadrę, to coś prezentowali. Jednak gdy przychodzi moment, gdzie to Polski sztab musi przygotować reprezentację, to zawsze musi być coś nie tak.

Chociaż jak mówię, przygotowanie to jedno ale druga kwestia to taktyka, bo my kompletnie nie mieliśmy pomysłu na grę nie mówiąc już o samej motywacji i determinacji, bo tego w ogóle nie było, były jakieś chęci ale tylko na chwilę.

Też nie mówmy, że PZPN nie ma pieniędzy na zagranicznego trenera, bo to są jakieś jaja. PZPN nie robi żadnych sensownych inwestycji, żeby chociaż faktycznie inwestowali w rozwój polskiej ligi czy szkolenie młodych zawodników - ale w większości to kluby mają być za to odpowiedzialne. Środki są na pewno, tylko pytanie czy będziemy chcieli zatrudnić fachowca z zagranicy i nie mam tu na myśli będącego jedną nogą w grobie Beenhakkera jaki będzie pouczał polski naród czym jest international level i promował swoich Zahroskich jako talenty czystej wody.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637
Kibicuję: Manchester United

POLSKA - MŚ 2018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 26 cze 2018, 13:55

Kesz pisze: nie mówiąc już o samej motywacji i determinacji, bo tego w ogóle nie było, były jakieś chęci ale tylko na chwilę.
I jeśli ktoś się na tyle zmęczy, że obejrzy ten mecz z Kolumbią raz jeszcze to zobaczy prostą rzecz - po 15 minutach nasi przestali biegać i udawali ten pressing. A takie spotkania trzeba po prostu wybiegać. Gdy rywale atakowi, nasi nie podbiegali, nie asekurowali, nie pomagali sobie na wzajem. Nikt na nikogo nie krzyknął. Polecam w celu odrobienia lekcji zobaczyć Lewemu i spółce jak to robi Klopp w L'poolu. Niedopuszczalne jest granie na pół gwizdka a potem płakanie, że rywal był taki mocny.

Czytam komentarze i uważam, że wszystko zostało napisane. Wyraźnie jednak trzeba powiedzieć, że jesteśmy najbardziej niemrawą reprą na tych MŚ. Nasi zawodnicy grają w dobrych europejskich klubach. I jakoś tam za ojro zapierdają oaż miło. Lewandowski jest dla mnie antybohaterem. Za całokształt, bo to na niego patrzyli wszyscy, a on jak jakiś PR-owiec mydli oczy na konfie i mówi, że jego nikt nie uczył kiwać. Po tych kilku dniach nie mam już goryczy, ostatnie parę lat to dla mnie okres cierpliwości dla futbolu (kibicie United przyznają racje). Nawałka narobił mi po prostu apetytu, zaufałem filmikom z ŁNP i teraz jest jak z dobrym trickiem w kartach, gdy odkrywasz jego tajniki.

Zmyć żel z włosów, wyłączyć Instagramy i mieć w sobie trochę ambicji, a będzie dobrze.

ODPOWIEDZ

Wróć do „GRUPA H: Polska, Senegal, Kolumbia, Japonia (MŚ 2018)”